Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
16.37 % increase in Paddy procurement against the last year corresponding period
Total 663.68 LMTs of paddy procured, against the corresponding period last year purchase of 570.30 LMT
Punjab alone has contributed 202.82 LMT, which is 30.56 % of total procurement
Government through its Nodal Agencies procured 3,09,347.50 MT of Moong, Urad, Toor , Groundnut Pods and Soyabean having MSP value of Rs. 1,666.07 Crores benefitting 1,67,782 farmers
Around 91,72,124 cotton bales valuing Rs. 26,717.10 Crore procured benefitting 18,96,762 farmers
27 FEB 2021 3:48PM by PIB Delhi
In the ongoing Kharif Marketing Season (KMS) 2020-21, Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers as per existing MSP Schemes, as was done in previous seasons.
Paddy procurement for Kharif 2020-21 is continuing smoothly in the procuring States & UTs of Punjab, Haryana, Uttar Pradesh, Telangana, Uttarakhand, Tamil Nadu, Chandigarh, Jammu & Kashmir, Kerala, Gujarat, Andhra Pradesh, Chhattisgarh, Odisha, Madhya Pradesh, Maharashtra, Bihar, Jharkhand, Assam, Karnataka, West Bengal and Tripura with purchase of over 663.68 LMTs of paddy up to 26.02.2021.This is an increase of 16.37 % against the last year corresponding purchase of 570.30 LMT. Out of the total purchase of 663.68 LMT, Punjab alone has contributed 202.82 LMT which is 30.56 % of total procurement.
About 96.40 Lakh farmers have already been benefitted from the ongoing KMS procurement Operations with MSP value of Rs. 1,25,302.79 Crore.
Further, based on the proposal from the States, approval was accorded for procurement of 51.92 LMT of Pulse and Oilseeds of Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana, Gujarat, Haryana, Uttar Pradesh, Odisha, Rajasthan and Andhra Pradesh under Price Support Scheme (PSS). The sanction for procurement of 1.23 LMT of Copra (the perennial crop) for the States of Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala was also given. Further, based on the concerned State Govt. proposals, the sanction for procurement of 29.82 LMT of Pulse and Oilseeds of Rabi Marketing Season 2020-2021 for the States of Gujarat, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Maharashtra, Andhra Pradesh, Karnataka, Telangana and Tamil Nadu, was also given. For other States/UTs, approval will also be accorded on receipt of proposals for procurement of Pulses, Oilseeds and Copra under PSS so that procurement of FAQ grade of these crops can be made at notified MSP for the year 2020-21 directly from the registered farmers, if the market rate goes below MSP during the notified harvesting period in the respective States/UTs by the Central Nodal Agencies through State nominated procuring agencies.
Upto 26.02.2021, the Government through its Nodal Agencies has procured 3,09,347.50 MT of Moong, Urad, Tur, Groundnut Pods and Soyabean having MSP value of Rs.1,666.07 Crores benefitting 1,67,782 farmers in Tamil Nadu, Karnataka, Andhra Pradesh, Maharashtra, Gujarat, Uttar Pradesh, Haryana and Rajasthan under Kharif 2020-21 and 37.85 MTs of Gram having MSP value of Rs.0.19 crores benefitting 23 farmers in Andhra Pradesh under Rabi 2020-21.
Similarly, 5089 MT of copra (the perennial crop) having MSP value of Rs.52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu upto 26.02.2021. The respective State/UTs Governments are making necessary arrangements for commencement of procurement from the date as decided by the respective States based on the arrivals of Pulses and Oilseeds.
Procurement operations of seed cotton (Kapas) under MSP are going on smoothly in the States of Punjab, Haryana, Rajasthan, Madhya Pradesh, Maharashtra, Gujarat, Telangana, Andhra Pradesh, Odisha and Karnataka. Till 26.02.2021 a quantity of 91,72,124 cotton bales valuing Rs. 26,717.10 Crore has been procured benefitting 18,96,762 farmers.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
হৌখিবা চহিগা চাংদম্নবদা ফৌ লৈশিনবা অসি ১৬.৩৭% হেনখ্রে
হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিদা এল.এম.তি. ৫৭০.৩০ লৈশিনখিবা অসিগা য়েংনবদা পুন্না ফৌ এল.এম.তি. ৬৬৩.৬৮ লৈশিনখ্রে
পঞ্জাব খক্তদগী এল.এম.তি. ২০২.৮২ লৈশিনখ্রে মসি পুন্না লৈশিনখিবগী ৩০.৫৬% ওইখি
সরকারনা মাগী নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা মুং, উরদ, তুর, লৈবাক হৱায় অমসুং নুং হৱায় এম.এস.পি. লুপা ১,৬৬৬.০৭ ওইবা এম.তি. ৩,০৯,৩৪৭.৫০ লৈশিন্দুনা লৌমী ১,৬৭,৭৮২দা কান্নবা ফংহল্লি
লশিং বেল ৯১,৭২,১২৪ লুপা করোর ২৬,৭১৭.১০গী এম.এস.পি.দা লৈশিন্দুনা লৌমী ১৮,৯৬,৭৬২দা কান্নবা ফংহল্লি
27 FEB 2021 3:48PM by PIB Imphal
হৌজিক চত্থরিবা খারিফ মার্কেতিং সিজন (কে.এম.এস.) ২০২০-২১ অসিদা সরকারনা মমাংগী সিজন্দা পাঙথোকখিবগুম্না হৌজিক চৎনরিবা এম.এস.পি. স্কীমগী মখাদা লৌমীশিংদগী খরিফ ২০২০-২১গী মহৈ-মরোং লৈশিনবগী থবক লেপ্তনা চত্থরি।
খরিফ ২০২০-২১গী ওইনা ২৬.০২.২০২১ ফাওবদা পঞ্জাব, হরিয়ানা, উত্তরপ্রদেশ, তেলঙ্গনা, উত্তরাখন্দ, তামিলনাদু, চন্দিগর, জম্মুঅমসুংকাশ্মির, কেরেলা, গুজরাত, অন্ধ্রপ্রদেশ, ছত্তিসগর, ওরিশা, মধ্যপ্রদেশ, মহারাস্ত্র, বিহার, ঝার্খন্দ, অসাম, কর্নাতকা, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং ত্রিপুরাদগী মপুং ফানা ফৌ লৈশিনবগী থবক চত্থদুনা এল.এম.তি. ৬৬৩.৬৮গী মথক্তা লৈশিখি। মসি মমাংগী চহিদা লৈশিনখিবা এল.এম.তি. ৫৭০.৩০ অদুদগী ১৬.৩৭% হেনখ্রে। পুন্না লৈশিনখিবা এল.এম.তি. ৬৬৩.৬৮ অসিগী মনুংদা, পঞ্জাব খক্তদগী লৈশিনখিবা অসি এল.এম.তি. ২০২.৮২ ওইখি হায়রিবা অসি পুন্না লৈশিনখিবগী ৩০.৫৬% ওইখি।
হৌজিক চত্থরিবা কে.এম.এস.কী লৈশিনবগী থবক-থৌরমশিংদা অসিদা লুপা করোর ১,২৫,৩০২.৭৯গী এম.এস.পিগী শেনফমদা লৌমী লাখ ৯৬.৪০দা কান্নবা ফংহনখ্রে।
মখা তানা, রাজ্যশিংদগী লাকপা প্রপোজেলদা য়ুম্ফম ওইরগা প্রাইজ সপ্পোর্ত স্কীম (পি.এস.এস.)গী মখাদা খারিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০গী তামিলনাদু, কর্নাতকা, মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা, গুজরাত, হরিয়ানা, উত্তরপ্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ রাজ্যশিং অসিগীদমক হৱাই অমসুং থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিংগী এল.এম.তি. ৪৫.১০ লৈশিনবগী অয়াবা পীখি। মখা তানা, অন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরেলা রাজ্যশিং অসিগীদমক য়ুবী অকংবা (চহি চুপ্পা পুথোকপা মহৈ-মরোং)গী এল.এম.তি ১.২৩ লৈশিন্নবা সেঙ্কসন তৌবগী অয়াবসু পীখি। অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইনা পি.এস.এস.গী মখাদা হৱাইশিং, থাও শুংবদা শিজিন্নবা মরুশিং অমসুং য়ুবী অকংবা লৈশিন্নবগী প্রপোজেলশিং লাক্লবা মতমদা অয়াবা পীগনি মরমদি করিগুম্বা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিংনা রাজ্যনা খনবা প্রোক্যুরিং এজেন্সীশিং অসিগী খুত্থাংদা নোতিফাইদ তৌখিবা হর্বেসতিং পেরদ অসিগী মনুংদা হায়রিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং অসিগী কৈথেলগী মমল অসি এম.এস.পি.দগী হন্থখ্রবদি হায়রিবা মহৈ-মরোংশিং অসি রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী হকথেংননা ২০২০-২১দা নোতিফাইদ তৌখিবা এম.এস.পি.দা হায়রিবা মহৈ মরোংশিং অসিগী এফ.এ.ক্যু. গ্রেদকী লৈশিনবা য়াগনি।
২৬.০২.২০২১ ফাওবদা সরকারনা মখোয়গী নোদেল এজেন্সীশিংগী খুত্থাংদা তামিল নাদু, কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেশ, মহারাস্ত্র, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা অমসুং রাজস্থানগী লৌমী ১,৬৭,৭৮২দা কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ১,৬৬৬.০৭গী এম.এস.পি. ওইবা মুং, উরাদ, তুর, লৈবাক হৱাই, অমসুং নুং হৱাই এম.তি. ৩,০৯,৩৪৭.৫০ খারিফ ২০২০-২১ অসিগী মখাদা লৈশিনখি অমসুং রাবী ২০২০-২১গী মখাদা অন্ধ্র প্রদেশকী লৌমী ২৩দা কান্নবা ফংহনদুনা লুপা করো ০.১৯গী এম.এস.পি. ওইবা চনা এম.তি. ৩৭.৮৫ লৈশিনখি।
মসিগা চপ মান্ননা মমাংগী চহিদা কোপ্রা এম.তি ২৯৩.৩৪ লৈশিনখিবা অদুগা য়েংনবদা ২৬.০২.২০২১ ফাওবদা কর্নাতকা অমসুং তামিল নাদুগী লৌমী ৩৯৬১দা কান্নবা পীদুনা লুপা করোর ৫২.৪০গী এম.এস.পি. ওইবা য়ুবী অকংবা এম.তি. ৫০৮৯ লৈশিনখ্রে। খ্বাইদগী য়াম্না পুথোকপা রাজ্য অয়াম্বদা য়ুবী অকংবা অমসুং উরাদকী ওইনা মমলশিং অসি এম.এস.পি.গী মথক্তা লৈরি। খারিফকী হৱাইশিং অমসুং থাওশুংবদা শিজিন্নবা মরুশিং ফংবগী মতুং ইন্না মরী লৈনবা রাজ্যশিংনা লেপচবা তারিক্তগী হৌদুনা মরী লৈনবা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা লৈশিনবগী থবক পাংথোক্নবা মথৌ তাবা থৌরাংশিং লৌখৎপা হৌখ্রে।
এম.এস.পি.গী মখাদা লশিং মরু (কপাস) লৈশিনবগী থবক থৌরমশিং অসি পঞ্জান, হরিয়ানা, রাজস্থান, মধ্যপ্রদেশ, মহারাস্ত্র, গুজরাত, তেলঙ্গনা, অন্ধ্র প্রদেশ, ওরিশা অমসুং কর্নাতকা রাজ্যশিং অসিদা মপুং ফানা চত্থরি। ২৬.০২.২০২১ ফাওবদা লুপা করোর ২৬,৭১৭.১০ ওইবা লশিংগী বেল ৯১,৭২,১২৪ লৈশিন্দুনা লৌমী ১৮,৯৬,৭৬২দা কান্নবা পীখ্রে।