Ministry of Finance
15th Instalment of Rs.6,000 crore released to the States to meet the GST compensation shortfall.
A total amount of Rs.90,000 crore released so far to all States and UTs with legislature
This is in addition to additional borrowing permission of Rs.1,06,830 crore granted to the States
12 FEB 2021 5:25PM by PIB Delhi
The Ministry of Finance, Department of Expenditure has released the 15th weekly instalment of Rs.6,000 crore to the States today to meet the GST compensation shortfall. Out of this, an amount of Rs.5,516.60 crore has been released to 23 States and an amount of Rs.483.40 crore has been released to the 3 Union Territories (UT) with Legislative Assembly (Delhi, Jammu & Kashmir & Puducherry) who are members of the GST Council. The remaining 5 States, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim do not have a gap in revenue on account of GST implementation.
Till now, 81 percent of the total estimated GST compensation shortfall has been released to the States & UTs with Legislative Assembly. Out of this, an amount of Rs.82,132.76 crore has been released to the States and an amount of Rs.7,867.24 crore has been released to the 3 UTs with Legislative Assembly.
The Government of India had set up a special borrowing window in October, 2020 to meet the estimated shortfall of Rs.1.10 Lakh crore in revenue arising on account of implementation of GST. The borrowings are being done through this window by the Government of India on behalf of the States and UTs. 15 rounds of borrowings have been completed so far starting from 23rd October, 2020.
The amount released this week was the 15th instalment of such funds provided to the States. The amount has been borrowed this week at an interest rate of 5.5288%. So far, an amount of Rs.90,000 crore has been borrowed by the Central Government through the special borrowing window at an average interest rate of 4.7921%.
In addition to providing funds through the special borrowing window to meet the shortfall in revenue on account of GST implementation, the Government of India has also granted additional borrowing permission equivalent to 0.50 % of Gross States Domestic Product (GSDP) to the states choosing Option-I to meet GST compensation shortfall to help them in mobilising additional financial resources. All the States have given their preference for Option-I. Permission for borrowing the entire additional amount of Rs.1,06,830 crore (0.50 % of GSDP) has been granted to 28 States under this provision.
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
State wise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 12.02.2021
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
2062.35
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
887.32
4
Bihar
3231
3484.54
5
Chhattisgarh
1792
1692.60
6
Goa
446
749.50
7
Gujarat
8704
8229.50
8
Haryana
4293
3883.70
9
Himachal Pradesh
877
1532.27
10
Jharkhand
1765
919.50
11
Karnataka
9018
11071.99
12
Kerala
4,522
3467.40
13
Madhya Pradesh
4746
4053.31
14
Maharashtra
15394
10688.59
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
99.89
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
3410.77
20
Punjab
3033
5026.60
21
Rajasthan
5462
3413.62
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
5569.70
24
Telangana
5017
1595.58
25
Tripura
297
201.90
26
Uttar Pradesh
9703
5360.61
27
Uttarakhand
1405
2067.00
28
West Bengal
6787
2664.52
Total (A):
106830
82132.76
1
Delhi
Not applicable
5233.87
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
2027.43
3
Puducherry
Not applicable
605.94
Total (B):
Not applicable
7867.24
Grand Total (A+B)
106830
90000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৬,০০০কী ১৫শুবা ইনস্তোলমেন্ত ওইনা কাইথখ্রে
লেজিসলেসনগা লোইননা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা হৌজিক ফাওবদা পুন্না লুপা করোর ৯০,০০০গী শেনফম কাইথখ্রে
মসি রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০গী অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবগী কাইথখিবা অদুদগী অহেনবা ওইগনি
12 FEB 2021 5:25PM by PIB Imphal
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা শেন-থুমগী মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৬,০০০গী ১৫শুবা ইনস্তোলমেন্ত কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্য ২৩দা লুপা করোর ৫,৫১৬.৬০গী শেনফম কাইথখ্রে অমসুং জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মেম্বর ওইবা লেজিসলেতিব এসেমব্লী (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমদি পুদুচেরী) য়াওনা য়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.) ৩দা লুপা করোর ৪৮৩.৪০গী শেনফম কাইথখি লেমহৌরিবা রাজ্য ৫, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা অৱাৎপা অমত্তা লৈতে।
হৌজিক ফাওবগী ওইনা লেজিসলেতিব এসেমব্লীগা লোইননা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন শোর্তফোলগী চাদা ৮১গী মথক্তা কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্যশিংদা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ৮২,১৩২.৭৬কী শেনফম থাদোকখ্রে অমসুং লেলেজিসলেতিব এসেমব্লীগা লোইননা য়ু.তি. ৩দা লুপা করোর ৭,৮৬৭.২৪গী শেনফম থাদোকখ্রে।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রেভিন্যুদা লুপা করোর লাখ ১.১০গী শোর্তফোল থোকহল্লিবা অসি কোকহন্নবা ওক্তোবর ২০২০দা ভারত সরকারনা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দো অমা থমখি। রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী মহুৎ শিনবীদুনা ভারত সরকারনা ৱিন্দো অসিগী খুত্থাংদা বোরোৱিংশিং তোরি। বোরোৱিং অসি তাঙ্কক ১৫ থোক্না ওক্তোবর ২৩, ২০২০দগী হৌনা মপুং ফানা পাঙথোকখ্রে।
হন্দক্কী চয়োল অসিদা কাইথিবা শেনফম অসি রাজ্যশিংদা ফংহনবা অসিগুম্বা ফন্দশিং অসিগী ১৫শুবা ইনস্তোলমেন্তনি। হন্দক্কী চয়োল অসিদা শেনফম অসি শেন্দোইগী চাং ৫.৫২৮৮%দা পুখিবনি। হৌজিক ফাওবদা চাংচৎ ওইনা শেন্দোইগী চাং ৪.৭৯২১%দা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দোগী খুত্থাংদা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৯০,০০০গী শেনফম পুখি।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসননা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা শোর্ফোল অসি কোকহন্নবা স্পেসিএল বোরোৱিংগী খুত্থাংদা ফন্দশিং পীবগী মথক্তা, জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোক্নবা ওপ্সন-I খনখিবা রাজ্যশিংনা অহেনবা ফাইনান্সিএল রিসোর্সশিং মোবিলাইজ তৌবদা মতেং পাংনবা ভারত সরকারনা গ্রোস স্তেৎস দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী ০.৫০%গা চপ মান্নবা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবসু পীখি। রাজ্য পুম্নমক্তা ওপ্সন-I খন্নবগী মখোয়দা খুদোংচাবা পীখি। প্রোবিজন অসিগী মখাদা রাজ্য ২৮দা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ (জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০%)গী অহেনবা শেনফমগী ৱোরোৱীগী অয়াবা পীখ্রে।
রাজ্য ২৮দা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবা শেনফম অমসুং স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা লাকখিবা ফন্দশিংগী শেনফম অমসুং রাজ্যশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৌজিক ফাওবদা কাইথখিবা অসি এনেক্স তৌরি।
রাজ্য অমমগী জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী অহেনবা বোরোৱিং অয়াবা পীখিবা অমসুং ১২.০২.২০২১ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম।
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর.
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
রাজ্যশিংদা অয়াবা পীখিবা অহেনবা বোরোৱিংগী চাদা ০.৫০
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
২০৬২.৩৫
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৮৮৭.৩২
৪
বিহার
৩২৩১
৩৪৮৪.৫৪
৫
ছত্তিসগর
১৭৯২
১৬৯২.৬০
৬
গোৱা
৪৪৬
৭৪৯.৫০
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৮২২৯.৫০
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
৩৮৮৩.৭০
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
১৫৩২.২৭
১০
ঝার্খন্দ
১৭৬৫
৯১৯.৫০
১১
কর্নাতকা
৯০১৮
১১০৭১.৯৯
১২
কেরেলা
৪,৫২২
৩৪৬৭.৪০
১৩
মধ্যপ্রদেশ
৪৭৪৬
৪০৫৩.৩১
১৪
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
১০৬৮৮.৫৯
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘালয়
১৯৪
৯৯.৮৯
১৭
মিজিরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নাগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৯
ওরিশা
২৮৫৮
৩৪১০.৭৭
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
৫০২৬.৬০
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
৩৪১৩.৬২
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিলনাদু
৯৬২৭
৫৫৬৯.৭০
২৪
তেলঙ্গনা
৫০১৭
১৫৯৫.৫৮
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
২০১.৯০
২৬
উত্তরপ্রদেশ
৯৭০৩
৫৩৬০.৬১
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
২০৬৭.০০
২৮
ৱেস্তবেঙ্গল
৬৭৮৭
২৬৬৪.৫২
অপুনবা (এ):
১০৬৮৩০
৮২১৩২.৭৬
১
দিল্লী
এপ্লিকেবল ওইদে
৫২৩৩.৮৭
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
এপ্লিকেবল ওইদে
২০২৭.৪৩
৩
পুদুচেরী
এপ্লিকেবল ওইদে
৬০৫.৯৪
অপুনবা (বি):
এপ্লিকেবল ওইদে
৭৮৬৭.২৪
পুলপকী অপুনবা (এ+বি)
১০৬৮৩০
৯০০০০.০০
* রাজ্যশিং অসিগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী অৱাৎপা ‘নিল’ ওই