Ministry of Commerce & Industry
Vocal for Local
11 FEB 2021 11:49AM by PIB Delhi
Government of India has issued the Public Procurement (Preference to Make in India) Order,2017 as amended on 16/09/2020 to encourage “Make in India” and promote manufacturing and production of goods and services in India with a view to enhancing income and employment. This Order is applicable to all Ministries, Departments, attached or subordinate offices and autonomous bodies controlled by the Government of India and includes Government companies as defined in the Companies Act.
Department of expenditure has amended Rule 161(iv) of General Financial Rules, 2017 regarding Global Tender Enquiry (GTE). As per the amended Rule 161(iv), GTE upto Rs.200 crores are to be issued only with the approval of competent authority.
Unless global tenders are invited, only Class-I local suppliers (suppliers offering items with more than 50% local content) and Class-II local suppliers (suppliers offering items with 20- 50% local content) are eligible to bid.
Only Class-I local suppliers have been made eligible to bid for procurement of items, where there is sufficient local capacity and local competition, irrespective of purchase value.
Pursuant to the Notification of Public Procurement (Preference to Make in India) Order,2017, Department of Telecommunications has also notified its PMI Order dated 29.08.2018 to promote the local manufacture of the telecom items by mandating preference to the local manufactures in the procurement of telecom items. This notification is also applicable to all Central Schemes (CS)/Central Sector Schemes(CSS), for which procurement is made by States and Local Bodies, if that project or scheme is fully or partially funded by the Government of Including Universal Service Obligation Fund(USOF) projects.
In order to enhance India’s manufacturing capabilities and exports- Atmanirbhar Bharat, the Government has approved the introduction of Production Linked Incentive (PLI) Scheme in ten sectors i.e. Advance Chemistry Cell(ACC) Battery, Electronic /Technology Products, Automobiles & Auto Components, Pharmaceuticals drugs, Telecom & Networking Products, Textile Products: MMF segment and technical textiles, Food Products, High Efficiency Solar PV Modules, White Goods(ACs and LED) and Specialty Steel.
Ministry of Railways has recently issued revised notifications for wagon items, track items and LHB coaches where , except for a few products , procurement of all components is restricted to local suppliers having more than 50% local content .For procurement of Electrics for the prestigious Vande Bharat trains, minimum local content is kept at 75%. Similarly, minimum local content requirements for Electrics for EMU and MEMU trains has been kept as 60%. Railways have reduced import of goods, as percentage of total procurement of goods, from 6.05% in 2012-1.6% in 2019-20. Rolling stock, signaling equipment and Track machines are being indigenized in collaboration of local manufacturers.
This information was given by the Minister of State in the Ministry of Commerce and Industry, Shri SomParkash, in a written reply in the Lok Sabha yesterday.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ভোকেল ফোর লোকেল
11 FEB 2021 11:49AM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা শেন্থোক অমদি থবক পীবা হেনগৎনবা ৱাখল্লোন অমগা লোইননা “মেক ইন ইন্দিয়া” থৌগৎনবা অমসুং ভারত্তা গুদস অমসুং সর্ভিসেসকী মেন্যুফেকচর তৌবা অমদি পুথোকপা থৌগৎনবা ১৬/০৯/২০২০দা অমেন্দ তৌখিবগী মতুং ইন্না পব্লিক প্রোক্যুর্মেন্ত (মেক ইন ইন্দিয়াদা প্রিফরেন্স পীবা) ওর্দর, ২০১৭ থোকখ্রে। ওর্দর অসি মন্ত্রালয়, বিভাগ, এতেচ নত্ত্রগা সবোর্দিনেৎ ওফিস অমসুং ভারত সরকারনা কন্ত্রোল তৌবা ওতোনোমস বোদী পুম্নমক অমদি কম্পনীজ এক্ততা য়াওবা সরকারগী কম্পনীশিং য়াওনা হায়রিবশিং অসিদা চৎনগনি।
এক্সপেন্দিচর বিভাগনা গ্লোবেল তেন্দর এনক্বেরী (জি.তি.ই.)গী মতাংদা জেনরেল ফাইনান্সিএল রুল্স, ২০১৭গী রুল ১৬১(iv) অমেন্দ তৌখি। অমেন্দ তৌখিবা রুল ১৬১(iv), জি.তি.ই.গী মতুং ইন্না লুপা করোর ১০০ ফাওবা মতিক চাবা ওথোরিতীগী অয়াবা য়াওরগা খক্তা ইসু তৌগদবনি।
গ্লোবেল তেন্দরশিং অসি ইনভাইৎ তৌদ্রবদি ক্লাস-I লোকেল সপ্লাইয়রশিং (লোকেল কন্তেন্ত ৫০%দগী হেনবা আইতেমশিং ওফর তৌরিবা সপ্লাইয়রশিং) অমসুং ক্লাস-II লোকেল সপ্লাইয়রশিং (লোকেল কন্তেন্ত ২০%-৫০%দগী আইতেমশিং ওফর তৌরিবা সপ্লাইয়রশিং ) অসিনা বিদকী ইলিজিবল ওইগনি।
ক্লাস-I লোকেল সপ্লাইয়রশিং খক্তা পর্চেজ ভেল্যু য়েংদনা লোকেল কেপাসিতী অমসুং লোকেল কম্পিতিসন মরাং কাইনা লৈবা আইতেমশিংগী প্রোক্যুর্মেন্তগী বিদ তৌবগী ইলিজিবল ওই।
পব্লিক প্রোক্যুর্মেন্ত (মেক ইন ইন্দিয়াদা প্রিফরেন্স পীবা) ওর্দর, ২০১৭গী নোতিফিকেসনগী মতুং ইন্না তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স বিভাগনা তেলিকোম আইতেমশিংগী প্রোক্যুর্মেন্ত তৌবদা লোকেল মেন্যুফেকচররশিংদা অহেনবা খুদোংচাবা পীদুনা লোকেল মেন্যুফেকচ প্রমোৎ তৌনবা তাং ২৯.০৮.২০২১দা পি.এম.আই. ওর্দর থোকখি। নোতিফিকেসন অসি রাজ্য অমসুং লোকেল বোদীশিংনা প্রোক্যুর্মেন্ত তৌবা সেন্ত্রেল স্কীম (সি.এস.)/সেন্ত্রেল সেক্তর স্কীম (সি.এস.এস.) পুম্নমক, করিগুম্বা প্রোজেক্ত নত্ত্রগা স্কীম অসি মপুং ফানা নত্ত্রগা শরুক খরা সরকারনা ফন্দ থাদবা য়ুনিভর্সেল সর্ভিস ওবলিগেসন ফন্দ (য়ু.এস.ও.এফ.) প্রোজেক্ত য়াওনা চৎনগনি।
ভারতকী মেন্যুফেকচরিং কেপাসিতীশিং মসুং এক্পোর্তশিং হেনগৎহন্নবা - আত্মানির্ভার ভারত ওইহন্নবা সরকারনা প্রদক্সন লিঙ্ক ইনসেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীম সেক্তর তরাদা চৎনহনবদা অয়াবা পীখ্রে মখোয় অদুদি এদভান্স কেমিস্ত্রী সেল (এ.সি.সি.) বেত্তরী, ইলেক্ত্রোনিক/তেক্নোলোজী প্রদক্তশিং, ওতোমোবাইলশিং অমসুং ওও কম্পোনেন্তশিংম, ফার্মাকোতিকেল্স দ্রগশিং, তেলিকোম অমসুং নেৎৱার্কিং প্রদক্তশিং, তেক্সতাইল প্রদক্তশং: এম.এম.এফ,. সেগমেন্ত অমসুং তেক্নিকেল তেক্সতাইলশিং, ফুদ প্রদক্তশিং, হায় ইফিসিয়েন্সী সোলর পি.ভি. মোদ্যুলশিংম হ্বাইৎ গুদশিং (এ.সি. অমসুং এল.ই.দি.) অমসুং স্পেসিএলিতী স্তীল
হন্দক্তা রেলৱেজ মন্ত্রালয়না ৱেগোন আইতেমশিং, ত্রেক আইতেমশিং অমসুং এল./ঐচ.বি. কোচশিং প্রদক্ত খতা য়াওদনা কম্পোনেন্ত পুম্নমক্কী প্রোক্যুর্মেন্ত অসি লোকেল কন্তেন্ত ৫০% দগী হেনবা লোকেল সপ্লাইয়রশিংদা খক্তা য়াহন্নবা রিভাইস তৌরবা নোইফিকেসন থোকখি। ভন্দে ভারত ত্রেনশিংগী ইলেক্ত্রিকশিং প্রোক্যর্মেন্ত তৌনবা মিনিমম লোকেল কন্তেন্ত অসি ৭৫% ওইহনখি। মসিগা চপ মান্না ই.এম.য়ু. অমসুং এম.ই.এম.য়ু. ত্রেনশিংগী ইলেক্ত্রিক্কী মথৌ তাবা মিনিমম লোকেল কন্তেন্ত অসি ৬০% ওইহনখি। রেলৱেজনা ২০১২তা গুদশিংগী অপুনবা প্রোক্যুর্মেন্ত অসি ২০১২তা ৬.০৫% ওইরম্বদগী ২০১৯-২০দা ১.৬% ওইহনদুনা গুদশিং ইমপোর্ত তৌবা হন্থহনখি। লোকেল মেন্যুফেকচর্রশিংগা চুংশিন্নদুনা রোলিং স্তোক, সিগনেলিং ইক্বিপমেন্ত অমসুং ত্রেক মেছিনশিং ইন্দিজিনাইজ তৌখি।
মসিগী ই-পাউ অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সোম প্রকাশনা ঙাই লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।