Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Procurement of wheat and rice
09 FEB 2021 5:50PM by PIB Delhi
The quantum of wheat and rice procured during 2019-20 and 2020-21 is as under:
(Fig. in LMT)
KMS/RMS
Rice
Wheat
2019-20
519.97
341.32
2020-21
405.32*
389.92
* Figures reported is as on 01.02.2021
Procurement of wheat and paddy under Minimum Support Price (MSP) operations is on increasing trend which indicates that the MSP regime is helpful and instrumental in ensuring food security in the country.The procurement of wheat and paddy for the last three years and current year is as under:
(Fig. in LMT)
Year
Wheat
Paddy
2017-18
308.24
568.54
2018-19
357.95
660.11
2019-20
341.32
773.45
2020-21
389.92
604.03#
# Figures reported as on 01.02.2021
This information was given in a written reply by the Union Minister of State for Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Shri DanveRaosahebDadarao in Lok Sabha today.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
গেহু অমসুং চেং লৈশিনবা
09 FEB 2021 5:50PM by PIB Imphal
২০১৯-২০ অমসুং ২০২০-২১গী মনুংদা লৈশিনখিবা গেহু অমসুং চেংগী ক্বান্তম মখাদা পীরি:
(মশিং এল.এম.তি.দা পীরি)
কে.এম.এস./আর.এম.এস.
চেং
গেহু
২০১৯-২০
৫১৯.৯৭
৩৪১.৩২
২০২০-২১
৪০৫.৩২*
৩৮৯.৯২
* ০১.০২.২০২১ ফাওবদা রিপোর্ত তৌরকখিবা মশিং
মিনিমম সপ্পোর্ত প্রাইস (এম.এস.পি.)গী মখাদা গেহু অমসুং ফৌ লৈশিনবা অসি হেনগৎলক্লি মসিনা লৈবাক অসিদা ফুদ সেক্যুরিতী ফংহনবদা এম.এস.পি.না মতেং পাংলি অমসুং কান্নবা ফংহল্লি তাক্লি। হৌখিবা চহি অহুম অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা গেহু অমসুং ফৌ লৈশিনখিবা অদু মখাদা পীরি:
(মশিং এল.এম.তি.দা পীরি)
চহি
গেহু
ফৌ
২০১৭-১৮
৩০৮.২৪
৫৬৮.৫৪
২০১৮-১৯
৩৫৭.৯৫
৬৬০.১১
২০১৯-২০
৩৪১.৩২
৭৭৩.৪৫
২০২০-২১
৩৮৯.৯২
৬০৪.০৩#
# ০১.০২.২০২১ ফাওবদা রিপোর্ত তৌরকখিবা মশিং
মসিগী ই-পাউ অসি কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ এন্দ পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী দনবে রাও সাহেব দদারোনা ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম অমা ওইনা পীখিবনি।