Ministry of Finance
Revised Issuance Calendar for Marketable Dated Securities for remaining period of H2 (February – March 2021)
01 FEB 2021 10:39PM by PIB Delhi
Based on revised estimate of gross market borrowing announced in Union Budget 2021-22, Government of India in consultation with the Reserve Bank of India, has decided to modify the indicative calendar for issuance of Government dated securities for the remaining part of the second half of the fiscal 2020-21 (February 01 – March 31, 2021). The revised issuance calendar is as under:
Calendar for Issuance of Government of India Dated Securities
(February 01, 2021 to March 31, 2021)
S.No
Week of Auction
Amount in
( ₹ Crore)
Security-wise Allocation
1
February 01-05, 2021
31,000
i) 02 Year for ₹2,000 crore
ii) 05 Year for ₹11,000 crore
iii) 10 Year for ₹11,000 crore
iv) 40 Year for ₹7,000 crore
2
February 08-12, 2021
26,000
i) 03 Year for ₹5,000 crore
ii) FRB ₹5,000 crore
iii) 14 Year for ₹11,000 crore
iv) 30 Year for ₹5,000 crore
3
February 15-19, 2021
31,000
i) 02 Year for ₹2,000 crore
ii) 05 Year for ₹11,000 crore
iii) 10 Year for ₹11,000 crore
iv) 40 Year for ₹7,000 crore
4
February 22-26, 2021
24,000
i) 03 Year for ₹4,000 crore
ii) FRB ₹4,000 crore
iii) 14 Year for ₹11,000 crore
iv) 30 Year for ₹5,000 crore
5
March 01-05, 2021
31,000
i) 02 Year for ₹2,000 crore
ii) 05 Year for ₹11,000 crore
iii) 10 Year for ₹11,000 crore
iv) 40 Year for ₹7,000 crore
6
March 08-12, 2021
24,000
i) 03 Year for ₹4,000 crore
ii) FRB ₹4,000 crore
iii) 14 Year for ₹11,000 crore
iv) 30 Year for ₹5,000 crore
7
March 15-19, 2021
29,000
i) 05 Year for ₹11,000 crore
iii) 10 Year for ₹11,000 crore
iii) 40 Year for ₹7,000 crore
8
March 22-26, 2021
20,000
i) FRB ₹4,000 crore
ii) 14 Year for ₹11,000 crore
iii) 30 Year for ₹5,000 crore
Total
2,16,000
As hitherto, all the auctions covered by the calendar will have the facility of non-competitive bidding scheme under which 5 per cent of the notified amount will be reserved for the specified retail investors.
Like in the past, the Government of India, in consultation with the Reserve Bank of India, will continue to have the flexibility to bring about modifications in the above calendar in terms of notified amount, issuance period, maturities, etc. and to issue different types of instruments, including instruments having non-standard maturity and floating rate bonds (FRBs), including CPI linked inflation linked bonds, depending upon the requirement of the Government of India, evolving market conditions and other relevant factors, after giving due notice to the market. The calendar is subject to change, if circumstances so warrant, including for reasons such as intervening holidays. Such changes shall be communicated through Press Releases.
The Government of India, in consultation with the Reserve Bank of India, reserves the right to exercise the green-shoe option to retain additional subscription up to
Rs 2,000 crore each against one or more security/ies indicated in the auction notification.
RBI will also be conducting switches of dated securities through auction on every third Monday of the month. In case third Monday is a holiday, switch auction will be conducted on fourth Monday of the month.
The auction of dated securities will be subject to the terms and conditions specified in the General Notification No. F.4(2)-W&M/2018 dated March 27, 2018 issued by the Government of India, as amended from time to time.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ঐচ.২গী লৈহৌরিবা মতম (ফেব্রুৱারী –মার্চ ২০২১)গী মার্কেতেবল দেতেদ সেক্যুরিতীশিংগীদমক রিভাইস তৌরবা ইশুএন্স কেলেন্দর
01 FEB 2021 10:39PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন বজেত ২০২১-২২দা লাউথোকখিবা রিভাইস তৌরবা গ্রোস মার্কেত বোরোৱিংগী এস্তিমেত্তা য়ুম্ফম ওইরগা ভারত সরকারনা রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগা তানদুনা লৈহৌরিবা সরকারগী শেল থুমগা মরী লৈনবা অনিশুবা শরুক্কী মতম ২০২০-২১(ফেব্রুৱারী –মার্চ ২০২১)গী সরকারগী দেতেদ সেক্যুরিতীশিং ইশু তৌনবা ইন্দিকেতিভ কেলেন্দর শেমদোক্নবা খন্নখ্রে
রিভাইস তৌরবা ইশুএন্স কেলেন্দর অসি মখাদা পীরি:
ভারত সরকারগী দেতেদ সেক্যুরিতীশিং ইশু তৌনবা কেলেন্দর
(ফেব্রৱারী ০১, ২০২১দগী মার্চ ৩১, ২০২১)
সিরিয়ল নম্বর
নিলাম লাউবগী চয়োল
মমল
( করোরদা)
সেক্যুরিতীগী মতুং ইন্না শরুক পীবা
1
ফেব্রৱারী ০১-০৫, ২০২১
৩১,০০০
i) লুপা করোর ২,০০০গীদমক চহি ০২
ii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ০৫
iii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ১০
iv) লুপা করোর ৭,০০০গীদমক চহি ৪০
2
ফেব্রৱারী ০৮-১২, ২০২১
২৬,০০০
i) লুপা করোর ৫,০০০গীদমক চহি ০৩
ii) এফ.আর.বি. লুপা করোর ৫,০০০
iii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ১৪
iv) লুপা করোর ৫,০০০গীদমক চহি ৩০
3
ফেব্রৱারী ১৫-১৯, ২০২১
৩১,০০০
i) লুপা করোর ২,০০০গীদমক চহি ০২
ii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ০৫
iii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ১০
iv) লুপা করোর ৭,০০০গীদমক চহি ৪০
4
ফেব্রৱারী ২২-২৬, ২০২১
২৪,০০০
i) লুপা করোর ৪,০০০গীদমক চহি ০৩
ii) এফ.আর.বি. লুপা করোর ৪,০০০
iii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ১৪
iv) লুপা করোর ৫,০০০গীদমক চহি ৩০
5
মার্চ ০১-০৫, ২০২১
৩১,০০০
i) লুপা করোর ২,০০০গীদমক চহি ০২
ii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ০৫
iii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ১০
iv) লুপা করোর ৭,০০০গীদমক চহি ৪০
6
মার্চ ০৮-১২, ২০২১
২৪,০০০
i) লুপা করোর ৪,০০০গীদমক চহি ০৩
ii) এফ.আর.বি. লুপা করোর ৪,০০০
iii) লুপা করোর ১১,০০০গীদমক চহি ১৪
iv) লুপা করোর ৫০০০গীদমক চহি ৩০
7
মার্চ ১৫-১৯, ২০২১
২৯,০০০
i) লুপা করোর ১১০০০গীদমক চহি ০৫
ii) লুপা করোর ১১০০০গীদমক চহি ১০
iii) লুপা করোর ৭,০০০গীদমক চহি ৪০
8
মার্চ ২২-২৬, ২০২১
২০,০০০
i) FRB 4,000 crore
এফ.আর.বি. লুপা করোর ৪,০০০
ii) লুপা করোর ১১০০০গীদমক চহি ১৪
iii) লুপা করোর ৫০০০গীদমক চহি ৩০
অপুন্বা মশিং
,১৬,০০০
হৌজিক ফাউবগী ওইনা, কেলেন্দর অসিগী মনুং চল্লিবা নিলামশিং অসি নন-কম্পিতিতিভ বিদিং স্কীমগী খুদোংচাবা লৈরি, মসিগী মখাদা খঙহল্লিবা শেনফম অদুগী চাদা ৫দিঅখন্নবা রিতেল ইনভেস্তরশিংগীদমক্তা লেংদনা থমগনি।
মমাংদা তৌখিবগুম ভারত সরকারনা রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগা তানদুনা মথক্তা পীরিবা কেলেন্দর অসিদা পীরিবা মমল, ইসু তৌবগী মতম, মাচ্যুরিতীনচিংবগী মতাংদা মথক্কী কেলেন্দর অসিদা মোদিফিকেশনশিং পুরক্নবগী ফ্লেক্সিবিলিতী অদুমক লৈখিগনি অমসুং নন-স্তেন্দার্দ মেচ্যুরিতী ওইবা ইন্সত্রুমেন্তশিং য়াওনা অমসুং সি.পি.আই.গা লিঙ্ক তৌবা ইনফ্লেসন লিঙ্ক তৌবা বোন্দশিং য়াওনা ফ্লোতিং রেত বোন্দশিং (এফ.আর.বি.)শিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা ইন্সত্রুমেন্তশিং অসি বজারদা চৎনরিবা ফিভমশিং অমসুং অতৈ অতৈ মরি লৈনবা মরমশিং, ভারত সরকারগী মথৌতাবগী মতুং ইন্না মতিক চাবা নোতিস পীরগা শেমদোক শেমজিন তৌবা য়াবগী খুদোংচাবা থম্লি। সুতি লৈবা নুমিৎগুম্বনা মরম ওইদুনা ফিভমনা য়ারক্তবা ওইরবদি কেলেন্দর অসিদা শেমদোক শেমজিন তৌবা য়াগনি। অসিগুম্বা অহোংবা পুরকপা খুদিংমক প্রেস রিলীসকী খুথাংদা মীয়ামদা খংহনগনি।
ভারত সরকারনা রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগা তানরগা নিলাম লাউবগী নোতিফিকেসনদা উৎলিবা সেক্যুরিতী অমা নত্রগা অমদগী হেনবদা, অমমদা লুপা করোর ২০০০ ফাওবগী অহেনবা সবস্ক্রিপসন থম্নবা গ্রিন-শু ওপশনগী রাইত লৈ।
থা অদুগী অহুমশুবা নিংথৌকাবা খুদিংগী রিজার্ভ বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়ানা নিলামগী খুথাংদা দেতেদ সেক্যুরিতীশিংগী হোংদোক হোংজিনসু তৌগনি। করিগুম্বা অহুমশুবা নিংথৌকাবনা সুতি নুমিৎ ওইরম্লবদি নিলাম অদু থা অদুগী মরিশুবা নিংথৌকাবদা লাউগনি।
দেতেদ সেক্যুরিতীশিংগী নিলাম অসি মতম মতমগী মতুং ইন্না শেমদোক্লিবা ভারত সরকারনা ২০১৮গী মার্চ ২৭কী জেনরেল নোতোফিকেসন নম্বর F.4(2)-W&M/2018দা পনখিখিবা তার্মস অমসুং কন্দিশনশিং অদুগী মখা পোনগনি।