Ministry of Railways
Railway takes many steps to help apprentices
As per Apprentice Act in 2016, Railways reserve 20% vacancies (i.e. 20,734 vacancies) for apprentices in 1,03,769 notified vacancies for level-1 recruitment currently under process
22 OCT 2020 6:55PM by PIB Delhi
As per Apprentice Act in 2016, Indian Railways has reserved 20% vacancies (i.e. 20,734 vacancies) for apprentices in 1,03,769 notified vacancies for level-1 recruitment currently under process.
Recently there have been news reports that the trained apprentices at Railway establishments are demanding regular appointment.
Apprentices are demanding this by asking for restoration of the earlier powers given to GMs which was discontinued in Mar 2017.
It may be noted that regular appointment without any open competition as being demanded by the some will be against the Constitutional provisions and GOI rules about regular recruitment. All eligible citizens of country are entitled to compete and apply for the regular jobs. Direct recruitment without any open competition is against the rules.
Further, as per the amendment made in Apprentice Act in 2016, every employer has to make a policy of appointment of Act Apprentices trained in their establishment. Keeping this in view, Railways has kept 20% vacancies in Level 1 recruitment for such apprentices and give fair opportunity to all.
Position of engagement of Act Apprentices as per extant rule, Railways engages apprentices for providing training in their establishments. As per Section 22 (i) of Act Apprentices Act, 1961 amended on 22nd Dec, 2014 provides that, ‘Every employer shall formulate its own policy for recruiting any apprentice who has completed the period of apprenticeship training in his establishment’. In compliance with the above, instructions have been issued vide Railway Board’s letter No.E(NG)II/2016/RR-1/8 dated 21.06.2016, providing that 20% of the vacancies in case of direct recruitment to posts/categories in Level-1 shall be filled by giving preference to Course Completed Act Apprentices (CCAAs) trained in Railway establishments. During 2018, RRBs have recruited 1288 apprentices in Level-1 posts. Further, 20% vacancies (i.e. 20,734 vacancies) have been kept reserved for apprentices in 1,03,769 notified vacancies for level-1 recruitment currently under process.
It may be noted that RRBs has issued three centralized employment notifications (CEN). CEN 01/2019 (NTPC categories), CEN 03/2019 (Isolated and ministerial categories) and RRC-01/2019 (Level-1 categories) have been issued for a total of about 1.4 lakh vacancies for various categories of staff by Railway Recruitment Boards (RRBs). Against these employment notifications, more than 2.40 crore candidates have applied. Ministry of Railways have made requisite preparations for smooth conduct of Computer Based Test (CBT) which is scheduled from 15th Dec. 2020 onwards as notified earlier. The details of schedule of the CBTs will be uploaded on websites of RRBs in due course separately for these employment notifications.

রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেনা অপ্রেন্তিসশিং মতেং পাংনবা খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে
২০১৬গী অপ্রেন্তিস এক্তকী মতুং ইন্না, রেলৱেজনা হন্দক পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরিবা লেভেল-১ রেক্রুইতমেন্তকীদমক্তা লাউথোকখিবা ভেকেন্সী ১,০৩,৭৬৯গী মনুংদা অপ্রেন্তিসশিংগীদমক্তা ২০% ভেকেন্সী (হায়বদি ভেকেন্সী ২০,৭৩৪) খাক্তুনা থম্লি
22 OCT 2020 6:55PM by PIB Imphal
২০১৬গী অপ্রেন্তিস এক্তকী মতুং ইন্না, রেলৱেজনা হন্দক পাংথোক্নবগী থৌরাং তৌরিবা লেভেল-১ রেক্রুইতমেন্তকীদমক্তা লাউথোকখিবা ভেকেন্সী ১,০৩,৭৬৯গী মনুংদা অপ্রেন্তিসশিংগীদমক্তা ২০% ভেকেন্সী (হায়বদি ভেকেন্সী ২০,৭৩৪) খাক্তুনা থম্লি।
হন্দক রেলৱে এস্তাব্লিশমেন্তশিংদা ত্রেন তৌরিবা অপ্রেন্তিসশিং অদুনা রেউলার ওইবা অপোইন্তমেন্ত পীননবা দিমান্দ তৌরি হায়বগী পাউগী পাউদম লৈখি।
অপ্রেন্তিসশিংনা মার্চ ২০১৭দা লেপখিবা, জি.এম.শিংদা হাণ্না পীরম্বা শক্তি অদু অমুক হন্না পীনবগীদমক্তা হায়রদুনা মসিগী দিমান্দ অসি তৌখি।
খঙজিনবা য়াবদি, ওপন কমপিতিশন অমত্তা লৈতনা রেগুলর আপোইন্তমেন্ত পীননবা খরনা দিমান্দ তৌরিবা অসি শম্বিধান্না পীবা প্রোভিজনশিং অমসুং রেগুলর রেক্রুইমেন্তকী মতাংদা জি.ও.আই.না পীবা চৎনা পথাপশিং অদুগী মায়োক্তা ওইগনি। লৈবাক অসিগী এলিজিবল ওইবা প্রজা পুম্বনা রেগুলার ওবা থবকশিংগীদমক্তা কমপিত তৌবা অমসুং অপ্লাই তৌবগী হক লৈ। ওপন কমপিতিশন অমত্তা য়াওদনা দাইরেক্ত রেক্রুইমেন্ত তৌবা অসি চৎনা পথাপ অসিগী ময়োক্তনি।
মখাতনা, ২১০৬গী অপ্রেন্তিস এক্ততা শেমখিবা অমেন্দমেন্ত অদুগী মতুং ইন্না, এমপ্লোয়র খুদিংমক্না মকোয়গী এস্তাব্লিশমেন্ততা ত্রেন তৌখিবা এক্ত অপ্রেন্তিসশিং অদুগী অপোইন্তমেন্তকী পোলিসী অমা শেমগদবনি। মসি য়েংলগা, রেলৱেজনা অসিগুম্বা অপ্রেন্তিসশিং অসিগীদমক্তা লেভেল ১ রেক্রুইতমেন্ততা ২০% ভেকেন্সীশিং থমখি অমসুং পুম্নমক্তা অচান-মরাই খাইদনা খুদোংচাবা পীনবনি।
হৌজিক চৎনরিবা চৎনা পথাপশিং অদুগী মতুং ইন্না এক্ত অপ্রেন্তিসশিংগী এনগেজমেন্তকী পোজিশন, রেলৱেজনা মখোয়গী এস্তাব্লিশমেন্তশিংদা ত্রেনিং পীনবগীদমক্তা অপ্রেন্তিসশিংবু এনগেজ তৌই। ২০১৪গী দিসেম্বর ২২দা চৎনহনখিবা ১৯৬১গি এক্ত অপ্রেন্তিস এক্তকী সেক্সন ২২ (i)গী মতুং ইন্না পীরি মদুদি, ‘এমপ্লোয়র খুদিংমক্না মখোয়গী এস্তাব্লিশমেনন্ততা অপ্রেন্তিসশিপ ত্রেনিংগী মতম মপুং ফানা লোইশিনখিবা অপ্রেন্তিস অমহেক্তা রেক্রুইত তৌনবগীদমক্তা মখোয়গী ওইবা পোলিসী ফোর্মুলেত তৌগনি’। মথক্কী অসিগী মতুং ইন্না চত্তুনা, ভাইদ রেলৱে বোর্দকী লেতর নম্বর E(NG)II/2016/RR-1/8 তাং ২১.০৬.২০১৬দা ইন্সত্রকশনশিং অদু থোকখি, মসিদা পীরি মদুদি লেভেল-১দা পোস্তশিং/কেতেগোরীশিংদা দাইরেক্ত রেক্রুইমেন্তকী মতাংদা ভেকেন্সীশিং অদুগী ২০%দি রেলৱেজ এস্তাব্লিশমেন্তশিংদা ত্রেন তৌখিবা কোর্স কমপ্লিতেদ এক্ত আপ্রেন্তিসশিং (সি.সি.এ.এ.শিং)দা অখন্নবা খুদোংচাবা পীদুনা মেনশিনগনি। ২০১৮গী মনুংদা, আর.আর.বি.শিংনা লেভেল-১ পোস্তশিংদা অপ্রেন্তিস ১২৮৮ রেক্রুইত তৌখ্রে। মখাতানা, ভেকেন্সী ২০% (হায়বদি ভেকেন্সী ২০,৭৩৪)দি হন্দক পাংথোক্নবা থৌরাং তৌরিবা লেভেল-১ রেক্রুইতমেন্তকীদমক্তা লাউথোকখিবা ভেকেন্সী ১,০৩,৭৬৯গী মনুংদা অপ্রেন্তিসশিংগীদমক্তা ২০% ভেকেন্সী (হায়বদি ভেকেন্সী ২০,৭৩৪) খাক্তুনা থম্লি।
খঙজিনবা য়াবদি আর.আর.বি.শিংনা চেন্ত্রেলাইজদ এমপ্লোইমেন্ত নোতিফিকেশন (সি.ই.এন.)অহুম থোকখ্রে। সি.ই.এন. ওই/২০১৯ (এন.তি.পি.সি. কেতেগোরীশিং), সি.ই.এন. ০৩/২০১৯ (আইসোলেতেদ অমসুং মিনিসতেরিয়েল কেতেগোরীশিং) অমসুং আর.আর.সি.-০১/২০১৯ (লেভেল-১ কেতেগোরীশিং) অসি রেলৱে রেক্রুইতমেন্ত বোর্দশিং (আর.আর.বি.শিং)না স্তাফকী কেতেগোরী কয়া অমগীদমক্তা পুন্না ভেকেন্সী লাখ ১.৪গী ময়ানক্নগী থোকখ্রে। মসিগী এমপ্লোইমেন্ত নোতিফিকেশন অসিগীদমক্তা কেন্দিদেত করোর ২.৪০গী মথক্তা এপ্লাই তৌখি। রেলৱেজগী মন্ত্রালয়না হান্নদগী খঙহনখিবা অদুগী মতুং ইন্না ২০২০গী দিসেম্বর ১৫দগী হৌগদবা কমপ্যুতর বেজদ তেস্ত (সি.বি.তি.) অসি নীথিজনা পাংথোক্নবগীদমক্তা মতিক চানা শেম-শাবা লোইশিনখ্রে। সি.বি.তি.শিং অদুগী অরেপ্পা মতম অদুগী অকুপ্পা মরোল মসিগী এপ্লোইমেন্ত নোতিফিকেশনশিং অসিগীদমক্তা তোঙান-তোঙান্না অথুবা মতমদা আর.আর.বি.শিংগী ৱেবসাইত্তা হাপকৎলগনি।