Ministry of Petroleum & Natural Gas
Monthly Production Report for August 2020
24 SEP 2020 4:20PM by PIB Delhi
1. Production of Crude Oil
Crude oil production[1] during August, 2020 was 2577.49 TMT which is 6.72% lower than target and 6.27% lower when compared with August 2019. Cumulative crude oil production during April-August, 2020 was 12886.26 TMT which is 4.19% and 6.11% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and State-wise crude oil production is given at Annexure-I. Unit-wise crude oil production for the month of August, 2020 and cumulatively for the period April-August, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-1 and month-wise in Figure-1.
Table-1: Crude Oil Production (in TMT)
Oil Company
Target
August (Month)
April-August (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
20931.54
1794.68
1708.23
1716.77
99.50
8770.66
8515.19
8584.57
99.19
OIL
3268.00
268.85
242.98
274.34
88.57
1300.18
1239.98
1354.79
91.53
PSC Fields
8265.00
699.52
626.28
758.68
82.55
3378.68
3131.09
3786.10
82.70
Total
32464.53
2763.05
2577.49
2749.79
93.73
13449.53
12886.26
13725.45
93.89
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-1: Monthly Crude Oil Production
Unit-wise production details with reasons for shortfall are as under:
1. Crude oil production by ONGC in nomination block during August, 2020 was 1708.23 TMT which is 4.82% lower than target and 0.5% lower when compared with August 2019. Cumulative crude oil production by ONGC during April-August, 2020 was 8515.19 TMT which is 2.91% and 0.81% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Production planned from WO16 cluster could not be realized due to delay in MOPU (Sagar Samrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown.
• Production planned from new wells in Ratna field affected due to non- availability of ESPs due to implications of COVID-19.
• Production planned from new wells from Cluster-8 project has been affected due to toppling of D-30-2 platform jacket during installation and further delay in installation of new platforms due to COVID implications.
1. Crude oil production by OIL in the nomination during August, 2020 was 242.98 TMT which is 9.62% lower than the monthly target and 11.43% lower than the August, 2019. Cumulative crude oil production by OIL during April-August, 2020 was 1239.98 TMT which is 4.63% and 8.47% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Less than planned contribution from workover and drilling wells.
• Less than planned contribution from Old well due to rise in water cut in wells & decline in total liquid production of wells.
• Loss of oil production due to bandh/blockade by local people /union /association after the blow out at BGN#5 and nearby areas.
1. Crude oil production by Pvt/JVs in the PSC regime during August, 2020 was 626.28 TMT which is lower by 10.47% than the monthly target and 17.45% lower than August, 2019. Cumulative crude oil production by Pvt/JVs during April-August, 2020 was 3131.09 TMT which is 7.33% and 17.30% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• RJ-ON-90/1 (Rajasthan Block): (1) Mangala - Near term impact of pre-production and optimization jobs including zone conversions. (2) Bhagyam – Higher PCP & electrical failures, delayed start-up full field polymer injection etc. (3) Aishwarya – Delayed startup of polymer injection in full field, lower UF VRR and additional downtime due to ESP failure in 3 producer wells. (4) ABH - Delay in hookup of ABH Stage-2 wells. (5) Saraswati – Downtime due to frequent RSEB and DG breakdown on Saraswati pad-1. (6) Gudda: No production in the field due to water technical and maintenance issues. (CEIL)
• CY-ONN-2002/2: Development well MDDD with potential of 25 TPD couldn’t be drilled and completed. Decline in well MD-07 due to increase in GOR. (ONGC)
• CB-ONN-2000/1: (1) Well PK#2 is not producing since Dec-2019 due to possible casing damage and reservoir issues. (2) Well SE_DEV#1, SE#1A and SE1#A1 is shut-in due to unavailability of effective demulsifier to break tight water and oil emulsion. (3) Minor shortfall in production in SRP operated well (PK2#A1, PK2#A2 & PL#1) due to power failure by UGVCL (power distributer)." (GSPC)
• KG-ONN-2003/1: Less production due to shut in of well NAG-1Z-V2 for additional HF jobs & remaining wells due to ullage problem (OTS at S Yanam is not accepting crude). (ONGC)
• CB-ONN-2004/2 (Vadatal): Drilling of Two development wells in VD-3 discovery planned in Q1 FY 2020-21 could not be drilled. Envisaged production from this well not realized. (ONGC)
1. Production of Natural Gas
Natural gas production during August, 2020 was 2431.69 MMSCM which is 14.24% lower than the monthly target and 9.54% lower when compared with August, 2019. Cumulative natural gas production during April-August, 2020 was 11660.15 MMSCM which is 12.06% and 13.22% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise and state-wise natural gas production is given at Annexure-II. Unit-wise natural gas production for the month of August, 2020 and cumulatively for the period April-August, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-2 and month-wise in Figure-2.
Table-2: Natural Gas Production (in MMSCM)
Oil Company
Target
August (Month)
April-August (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
ONGC
24437.08
2079.04
1920.33
2007.24
95.67
10226.70
9196.48
10158.29
90.53
OIL
3181.54
277.34
188.59
236.93
79.60
1279.99
1041.14
1152.66
90.32
PSC Fields
6826.82
479.21
322.77
444.06
72.69
1752.64
1422.52
2126.05
66.91
Total
34445.44
2835.60
2431.69
2688.23
90.46
13259.32
11660.15
13437.00
86.78
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure-2: Monthly Natural Gas Production
1. Natural gas production by ONGC in the nomination during August, 2020 was 1920.33 MMSCM which is 7.63% lower than target and 4.33% lower when compared with August 2019. Cumulative natural gas production by ONGC during April-August, 2020 was 9196.48 MMSCM which is 10.07% and 9.47% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Production planned from WO16 cluster could not be realized due to delay in MOPU (Sagar Samrat) as activities at GPC yard Abu Dhabi got affected due to Covid restrictions/lockdown.
• Less than planned production from Vasistha/S1 wells in EOA due to certain sub-surface issues.
• Non-realization of gain planned from new subsea wells in Bassein field due to delay in subsea hook up jobs in view of Covid-19 implications.
1. Natural gas production by OIL in the nomination during August, 2020 was 188.59 MMSCM which is 32.0% lower than monthly target and 20.40% lower than August, 2019. Cumulative natural gas production by OIL during April-August, 2020 was 1041.14 MMSCM which is 18.66% and 9.68% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• Low Up-liftment by the major consumers due to various technical issues.
• Loss of natural gas production due to bandh/blockade by local people /union /association after the blow out at BGN#5 and nearby areas.
1. Natural gas production by Pvt/JVs in the PSC regime during August, 2020 was 322.77 MMSCM which is 32.65% lower than monthly target and 27.31% lower than August, 2019. Cumulative natural gas production by Pvt/JVs during April-August, 2020 was 1422.52 MMSCM which is 18.84% and 33.09% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• KG-DWN-98/3: The contractor has stated that the project progress of R-Series D-34 field of KG-DWN-98/3 was on track till the outbreak of COVID-19 pandemic and despite the pandemic constraints/lockdown, best efforts are being made for start-up of R-Cluster (D34) project. (RIL)
• RJ-ON/6: Less offtake by buyer. (FEL).
• RJ-ON-90/1 (Rajasthan Block): RDG - Delay in new RDG plant start up due to Covid-19. (CEIL)
• Sohagpur West: Dewatering wells gas breakout awaited, scaling in producing wells and impact of COVID-19 lockdown. (RIL)
• KG-DWN-98/2 (U-3B): Well not producing as per the anticipated profile.(ONGC)
1. Crude Oil Processed (Crude Throughput)
Crude Oil Processed during August, 2020 was 16149.67 TMT which is 25.59% lower than the target for the month and 26.43% lower when compared with August, 2019. Cumulative crude throughput during April-August, 2020 was 82459.21 TMT which is 19.82% and 22.44% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively. Refinery-wise details of the crude throughput and capacity utilization during the month of August, 2020 vis-à-vis August, 2019 are given at Annexures-III and Annexures -IV. Company-wise crude throughput for the month of August, 2020 and cumulatively for the period April-August, 2020 vis-à-vis same period of last year has been shown in Table-3 and month-wise in Figure-3.
Table 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput) (in TMT)
Oil Company
Target
August (Month)
April-August (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
148031.12
12664.26
8722.76
12492.89
69.82
59366.88
44900.15
60440.27
74.29
IOCL
72499.86
6287.50
3949.64
5959.36
66.28
29052.92
22242.55
29658.11
75.00
BPCL
30499.95
2655.57
1763.37
2746.77
64.20
13085.21
8774.42
12948.30
67.76
HPCL
17867.47
1556.59
1309.71
1563.13
83.79
7682.51
6634.77
7105.23
93.38
CPCL
9000.00
580.00
561.68
898.16
62.54
2640.00
2613.44
4445.33
58.79
NRL
2700.00
229.00
225.72
243.13
92.84
1131.00
1070.23
1183.41
90.44
MRPL
15400.00
1350.00
905.22
1074.72
84.23
5750.00
3534.42
5063.27
69.81
ONGC
63.83
5.61
7.43
7.62
97.45
25.24
30.32
36.62
82.78
JVs
14772.00
1236.00
1498.34
1655.07
90.53
6102.00
6135.51
8505.54
72.14
BORL
7800.00
660.00
450.87
670.33
67.26
3260.00
2021.89
3246.69
62.28
HMEL
6972.00
576.00
1047.47
984.74
106.37
2842.00
4113.62
5258.85
78.22
Private
89515.16
7804.71
5928.57
7804.71
75.96
37367.46
31423.55
37367.46
84.09
RIL
68894.99
6022.14
4389.74
6022.14
72.89
28608.47
23967.89
28608.47
83.78
NEL
20620.18
1782.57
1538.83
1782.57
86.33
8759.00
7455.67
8759.00
85.12
TOTAL
252318.28
21704.97
16149.67
21952.67
73.57
102836.35
82459.21
106313.27
77.56
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
Figure 3: Crude Oil Processed (Crude Throughput)
1. CPSE Refineries’ crude oil processed during August, 2020 was 8722.76 TMT which is 31.12% lower than the target for the month and 30.18% lower when compared with August, 2019. Cumulative crude throughput by CPSE refineries during April-August, 2020 was 44900.15 TMT which is 24.37% and 25.71% lower than target for the period and crude throughput during corresponding period of last year respectively. Reasons for shortfall in production are as under:
• IOCL- Barauni, Mathura and Bongaigaon: Lower due to COVID-19 Pandemic i.e. low product demand.
• IOCL-Gujarat & Panipat: Crude throughput regulated for high HSD stock for low product demand due to COVID impact.
• IOCL-Haldia: Crude throughput regulated for high DHDS feed stock and High HSD stock due to COVID impact.
• IOCL- Digboi: Crude throughput regulated due to high VR stock for high DCU skin temperature.
• IOCL-Paradip: Crude throughput low due to planned shutdown deferred from Jun-Jul'20 to Jul-Aug'20 and low product demand.
• HPCL-Mumbai & Visakh: Lower due to planned shutdown of secondary units and impact of COVID situation.
• CPCL-Manali: Crude throughput lower due to lower product demand on account of Covid-19 lockdown & M&I shutdown.
• MRPL-Mangalore: Lower due to Lower demand due to impact of COVID-19 lockdown.
• NRL- Numaligarh: Lower due to maintained in line with demand of MS/HSD
3.2 JV refineries’ crude oil processed during August, 2020 was 1498.34 TMT which is 21.22% higher than the target for the month but 9.47% lower when compared with August, 2019. Cumulative crude throughput during April-August, 2020 was 6135.51 TMT which is 0.55% higher than target for the period but 27.86% lower when compare with the corresponding period of last year respectively. A major reason of lower crude oil processed in BORL Bina was lower product demand in view of COVID 19 pandemic.
3.3 Private refineries’ crude oil processed during August, 2020 was 5928.57 TMT which is 24.04% lower than the corresponding month of last year. Cumulative crude throughput during April-August, 2020 was 31423.55 TMT which is 15.91% lower than the corresponding period of last year.
1. Production of Petroleum Products
Production of Petroleum Products during August, 2020 was 17936.83 TMT which is 18.27% lower than the target for the month and 19.15% lower when compared with August, 2019. Cumulative production during April-August, 2020 was 89287.63 TMT which is 14.88% and 17.51% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively. Unit-wise production of petroleum products is given at Annexure-V. Company-wise production for the month of August, 2020 and cumulatively for the period April-August, 2020 vis-à-Vis same period of last year has been shown in Table-4 and month-wise in Figure-4.
Table 4: Production of Petroleum Products (TMT)
Oil Company
Target
August (Month)
April-August (Cumulative)
2020-21 (Apr-Mar)
2020-21
2019-20
% over last year
2020-21
2019-20
% over last year
Target
Prod.*
Prod.
Target
Prod.*
Prod.
CPSE
139203.86
11836.29
8356.41
11754.04
71.09
55857.69
42542.12
56842.16
74.84
IOCL
68912.87
5935.00
3811.73
5577.52
68.34
27595.94
21230.02
28090.92
75.58
BPCL
28965.13
2496.59
1705.24
2563.06
66.53
12455.66
8434.52
12169.94
69.31
HPCL
16438.97
1430.62
1319.97
1496.14
88.23
7072.71
6319.91
6651.01
95.02
CPCL
8278.87
526.10
486.72
818.63
59.46
2378.11
2362.23
4084.72
57.83
NRL
2660.91
226.00
227.83
232.36
98.05
1115.40
1075.74
1137.50
94.57
MRPL
13887.11
1216.72
797.80
1059.09
75.33
5216.15
3090.84
4673.88
66.13
ONGC
60.00
5.27
7.13
7.24
98.43
23.73
28.87
34.19
84.43
JVs
13590.40
1136.48
1354.88
1476.80
91.74
5613.28
5684.08
7871.80
72.21
BORL
6958.40
588.48
363.62
605.34
60.07
2909.28
1710.19
2943.43
58.10
HMEL
6632.00
548.00
991.26
871.46
113.75
2704.00
3973.89
4928.37
80.63
Private
102154.50
8564.91
7843.65
8564.91
91.58
41498.01
39311.32
41498.01
94.73
RIL
82374.12
6916.93
6361.44
6916.93
91.97
33125.50
32056.96
33125.50
96.77
NEL
19780.38
1647.98
1482.21
1647.98
89.94
8372.52
7254.36
8372.52
86.64
Total Refinery
254948.76
21537.68
17554.94
21795.75
80.54
102968.98
87537.52
106211.97
82.42
Fractionators
4572.73
409.56
381.89
389.24
98.11
1922.42
1750.11
2022.12
86.55
TOTAL
259521.49
21947.23
17936.83
22184.98
80.85
104891.41
89287.63
108234.09
82.49
Figure 4: Monthly Refinery Production of Petorleum Products
Note: 1. Target for the year 2020-21 is provisional, subject to finalization. *: Provisional
2. Totals may not tally due to rounding off.
1. Production of petroleum Products by Oil’s Refineries during August, 2020 was 17554.94 TMT which is 18.49% lower than the target for the month and 19.46% lower when compared with August, 2019. Cumulative production of petroleum products by refineries during April-August, 2020 was 87537.52 TMT which is 14.99% and 17.58% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
4.2 Production of petroleum Products by Fractionators during August, 2020 was 381.89 TMT which is 6.76% lower than the target for the month and 1.89% lower when compared with August, 2019. Cumulative production by Fractionators during April-August, 2020 was 1750.11 TMT which is 8.96% and 13.45% lower than target for the period and production during corresponding period of last year respectively.
Annexure-I
Annexure-II
Annexure-III.
Annexure-IV
Annexure-V

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
ওগস্ত, ২০২০গী থাগী ফোংবা প্রদক্সন রিপোর্ত
24 SEP 2020 4:20PM by PIB Imphal
১. ক্রুদ ওইল পুথোকপা
ক্রুদ ওইল পুথোকপা[১] অসি ওগস্ত ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ২৫৭৭.৪৯ পুথোকখি, হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৬.৭২% হন্থরে অমসুং ওগস্ত ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৬.২৭% হন্থরে। এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ১২৮৮৬.২৬ নি হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৪.১৯% অমসুং ৬.১১% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর-১ দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-১দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-১ দা উৎলি।
তেবল-১: ক্রুদ ওইল পুথোকখিবা (তি.এম.তি.)
ক্রুদ ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
ওগস্ত (থা)
এপ্রিল -ওগস্ত (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২০৯৩১.৫৪
১৭৯৪.৬৮
১৭০৮.২৩
১৭১৬.৭৭
৯৯.৫০
৮৭৭০.৬৬
৮৫১৫.১৯
৮৫৮৪.৫৭
৯৯.১৯
ও.আই.এল.
৩২৬৮.০০
২৬৮.৮৫
২৪২.৯৮
২৭৪.৩৪
৮৮.৫৭
১৩০০.১৮
১২৩৯.৯৮
১৩৫৪.৭৯
৯১.৫৩
পি.এস.সি. ফিল্দস
৮২৬৫.০০
৬৯৯.৫২
৬২৬.২৮
৭৫৮.৬৮
৮২.৫৫
৩৩৭৮.৬৮
৩১৩১.০৯
৩৭৮৬.১০
৮২.৭০
অপুনবা
৩২৪৬৪.৫৩
২৭৬৩.০৫
২৫৭৭.৪৯
২৭৪৯.৭৯
৯৩.৭৩
১৩৪৪৯.৫৩
১২৮৮৬.২৬
১৩৭২৫.৪৫
৯৩.৮৯
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-১: থাগী ওইবা ক্রুদ ওইল পুথোকপা
য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকপগী অকুপ্পা মরোলগা লোয়ননা হন্থরকপগী মরম মখাদা পীরিঃ
১.
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন ব্লোক্তা ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ১৭০৮.২৩ নি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎতগী ৪.৮২% হন্থরে অদুবু ওগস্ত, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ০.৫% হেনগৎলে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল-ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ৮৫১৫.১৯নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎতগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ২.৯১% অমসুং ০.৮১% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• প্লান তৌখিবা দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদগী পুথোকপগী চাং অসি এম.ও.পি.য়ু. (সাগরসম্রাৎ)তা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধাবিগী থবক থৌরমদা কোবিদনা মরম ওইদুনা অথিংবা/লোকদাউন লৈবদগী থিন্থখিবনা মরম ওইদুনা পাঙথোকপা ঙমখিদবা।
• রত্না ফীল্দগী অনৌবা খোংশিংদা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ই.এস.পি.শিং ফংখিদবনা পুথোকপদা অকাইবা লৈখিবা
• ক্লস্তর-৮ প্রোজেক্তকী অনৌবা খোংশিংদা দি-৩০-২ প্লেৎফোর্ম জেকেৎ ইন্সতোল তৌবা মতমদা তোপ্লিং লৈখিবা অমসুং মখা তানা অনৌবা প্লেৎফোর্ম হাপ্পদা কোবিদ-১৯না অপনবা পীখিবনা পুথোকপদা অকাইবা লৈখিবা।
১.
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন ব্লোক্তা ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ২৪২.৯৮নি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎতগী ৯.৬২% হন্থরে অমসুং ওগস্ত, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১১.৪৩% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ১২৩৯.৯৮ নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৪.৬৩% অমসুং ৮.৪৭% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• ৱার্কওবর অমসুং দ্রিল্লিং ৱেলদগী প্লান তৌখবা চাংদগী তানা পোত্থোক পুথোকপা হন্থরকপা।
• লৈরিবা খোংশিংদা ৱাতর কৎকী চাং ৱাংখৎলকপা অমসুং অসিদগী মহী চিংথোকপগী চাং হন্থরকপা মরম ওইরগা প্লান তৌখবা চাংদগী হন্থরকপা।
• বি.জি.এন.#৫তা মৈ হৌরকখিবদুগী মতুংদগী লোকেলগী মীয়াম্না বন্ধ/ব্লোকেদ তৌরকপনা থাউ পুথোকপগী চাং হন্থরকপা।
১.
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ ওইল পুথোকপগী চাং অসি তি.এম.তি. ৬২৬.২৮ নি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ১০.৪৭% হন্থরে অমসুং ওগস্ত, ২০১৯দগী ১৭.৪৫% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি তি.এম.তি. ৩১৩১.০৯ নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৭.৩৩% অমসুং ১৭.৩০% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
আর.জে.-ও.এন.-৯০/১ (রাজস্থান ব্লোক): (১) মঙ্গলা- জোন কনভর্জন য়াওনা পুথোক্ত্রিঙৈ অমসুং থবক ওপ্তিমাইজ তৌবদা অকাইবা পীখিবা (২) ভাগ্যমঃ হাইয়র পি.সি.পি. অমসুং মৈ য়ারক্তবনা ফুল ফিল্দ পোলিমর ইঞ্জেক্সনগী স্তার্ত অপ তৌবা থেংথবা (৩) আইশ্বরিয়াঃ পোলিমর ইঞ্জেক্সন ফুল ফিল্দগী স্তার্ত অপ থেংথরকপা, য়ু.এফ. ভি.আর.আর. নেম্বা অমসুং প্রদ্যুসর খোং ৩দা ই.এস.পি. য়ারক্তবনা অহেনবা দাউন্তাইম লৈখিবা। (৪) এ.বি.ঐচ.: এ.বি.ঐচ. স্তেজ-২গী খোংশিংদা হুক-অপ তৌবদা থেংথরকপা। (৫) সরস্বতি- সরস্বতি- পেদ ১দা আর.এস.ই.বি. অমসুং দি.জি. তোইনা য়ারক্তবনা মরম ওইরগা দাউনতাইম। (৬) ৱাতর তেক্নিকেল অমসুং মেন্তেনেন্সকী ওইবা সমস্যাশিংনা মরম ওইরগা ফল্দদা পুথোকখিদবা (সি.ই.আই.এল.)
• সি.ৱাই.ও.এন.এন.- ২০০২/২: তি.পি.দি ২৫ ওইবা এম.দি.দি.দি. খোংগী দিবেলপমেন্ত অদু দ্রিল তৌবা য়াখিদে অমদি লোয়শিনখিদে। জি.ও.আর.দা হেনগৎলকপনা মরম ওইরগা এম.দি.০৭ খোংদা পুথোকপা হন্থরকপা। (ও.এন.জি.সি.)
• সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০০/১: (১) খোং পি.কে.#২ দা কেসিং নিংখাইরকপা অমসুং রিজর্বরগী খুদোংচাদবশিংনা মরম ওইদুনা দেসেম্বর-১০১৯দগী পুথোকপা ঙমদবা। (২) এস.ই._দেব। #১, এস.ই. #১ অমসুং এস.ই. #১Aবু তাইৎ ৱাতর অমসুং ওইল ইমলসন থুগাইনবা মতীক চাবা দিমলসিফাইয়র লৈতবনা লোনশিনখিবা। (৩) এস.আর.পি.না মথৌ তৌবা খোংশিংদা য়ু.জি.ভি.সি.এল. (পাৱর দিস্ত্রিব্যুতর) য়াদবদগী মৈ থারক্তবনা পুথোকপদা থিন্থখিবা। (জি.এস.পি.সি.)
• কে.জি.-ও.এন.এন.-২০০৩/১: অহেনবা ঐচ.এফ.কী থবকশিংগীদমক এন.এ.জি.-১জেৎ-ভ২গী খোং অমসুং উলেজকী খুদোংচাদবনা (এস য়নামদা লৈবা ও.তি.এস. অসিনা ক্রুদ লৌদ্রে) মরম ওইদুনা লেমহৌরিবা খোংশিং থিংজিনখিবনা পুথোকপা হন্থরকপা। (ও.এন.জি.সি.)
• সি.বি.-ও.এন.এন.-২০০৪/২ (ভদাতল): ক্যু ১ এফ ৱাই ২০২০-২১গী ভি.দি.-৩ দিসকোবরী প্লান তৌখিবা অদুগী দিবেলপমেন্ত ৱেল অনিদা দ্রিলিং তৌবা ঙমখিদে। পুথোক্কনি খল্লম্বা খোং অসি পুথোকপা ঙমখিদে। (ও.এন.জি.সি.)
২. নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
নেচরেল গ্যাস পুথোকপা অসি ওগস্ত, ২০২০দা এম.এম.এস.সি.এম. ২৪৩১.৬৯ ওইখি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৪.২৪% হন্থরে অমসুং ওগস্ত ২০১৯গা চাংদম্নবদা ৯.৫৪% হন্থরে। এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১১৬৬০.১৫ নি হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১২.০৬% অমসুং ১৩.২২% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা অমসুং রাজ্যগী ওইনা পুথোকখিবা ক্রুদ ওইল অসি এনেক্সর- II দা পীরি। য়ুনিৎকী ওইবা ক্রুদ ওইল ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-২দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-২ দা উৎলি।
তেবল-২: নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (এম.এম.এস.সি.এম.দা)
ওইল কম্পনী
তার্গেৎ
ওগস্ত (থা)
এপ্রিল-ওগস্ত (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
ও.এন.জি.সি.
২৪৪৩৭.০৮
২০৭৯.০৪
১৯২০.৩৩
২০০৭.২৪
৯৫.৬৭
১০২২৬.৭০
৯১৯৬.৪৮
১০১৫৮.২৯
৯০.৫৩
ও.আই.এল.
৩১৮১.৫৪
২৭৭.৩৪
১৮৮.৫৯
২৩৬.৯৩
৭৯.৬০
১২৭৯.৯৯
১০৪১.১৪
১১৫২.৬৬
৯০.৩২
পি.এস.সি. ফিল্দস
৬৮২৬.৮২
৪৭৯.২১
৩২২.৭৭
৪৪৪.০৬
৭২.৬৯
১৭৫২.৬৪
১৪২২.৫২
২১২৬.০৫
৬৬.৯১
অপুনবা
৩৪৪৪৫.৪৪
২৮৩৫.৬০
২৪৩১.৬৯
২৬৮৮.২৩
৯০.৪৬
১৩২৫৯.৩২
১১৬৬০.১৫
১৩৪৩৭.০০
৮৬.৭৮
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর-২: থাগী ওইবা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা
১.
১. ও.এন.জি.সি.না নোমিনেসন্দা ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৯২০.৩৩ নি হায়রিবসি তার্গেৎদগী ৭.৬৩%হন্থরে অমসুং ওগস্ত, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৪.৩৩% হন্থরে। ও.এন.জি.সি.না এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৯১৯৬.৪৮ নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১০.০৭%অমসুং ৯.৪৭% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• দবল্যু.ও.১৬ ক্লস্তরদা পুথোকপগী চাং এম.ও.পি.য়ু. (সাগরসম্রাৎ)তা জি.পি.সি. য়ার্দ অবু ধাবিগী থবক থৌরমদা কোবিদনা মরম ওইদুনা অথিংবা/লোকদাউন লৈবদগী থিন্থখিবনা মরম ওইদুনা পাঙথোকপা ঙমখিদবা।
• ই.ও.এ.গী ভাসিস্থা/এস.১ খোংদা সব-সর্ফেস ইস্যু লৈবনা মরম ওইদুনা পুথোকপগী চাং নেম্বা।
• কোবিদ-১৯গী অথিংবশিং অসিনা সবসী হুক অপকী থবকশিং থিন্থবনা মরম ওইরগা বাসীন ফিল্দগী অনৌবা সনসী খোংশিংদগী পুথোক্কনি পান্নরম্বা ওইথোকখিদবা।
২. ও.আই.এল.না নোমিনেসন্দা ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৮৮.৫৯নি হায়রিবসি থাগী ওইবা তার্গেৎদগী ৩২.০% হন্থরে অমসুং ওগস্ত, ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২০.৪০% হন্থরে। ও.আই.এল.না এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা নেচরেল গ্যাস অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১০৪১.১৪নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৮.৬৬% অমসুং ৯.৬৮% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• তোঙান-তোঙানবা তেক্নিকেল ইস্যু লৈবনা মরু ওইবা কঞ্জুমরশিংনা লৌখৎপগী চাং নেম্বা।
• বি.জি.এন.#৫তা অমসুং মনাক নকপা মফমশিংদা পোখাইখিবা মতুংদা লোকেল মীয়াম্না বন্ধ অমসুং ব্লোকেদ তৌখিবনা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা য়াখিদবা।
৩. প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা পি.এস.সি. রেজিমদা ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা নেচরেল গ্যাস পুথোকপগী চাং অসি এম.এম.এস.সি.এম. ৩২২.৭৭নি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎগা চাংদম্নবদা ৩২.৬৫% হন্থরে অমসুং ওগস্ত, ২০১৯দগী ২৭.৩১% হন্থরে। প্রাইবেৎ/জে.ভি.শিংনা এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ ওইল অসি এম.এম.এস.সি.এম. ১৪২২.৫২নি, হায়রিবসি মতম অসিগী থমখিবা তার্গেৎদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৮.৮৪% অমসুং ৩৩.০৯% তারে। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরম অসি মখাদা পীরিঃ
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩: কোবিদ-১৯গী লায়চৎ লাক্ত্রিবা ফাওবদি কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/৩গী আর-ইরিজ দি-৩৪ ফিল্দ অসিগী প্রোজেক্ত খুমাং চাউশিল্লম্মি অমদি লায়চৎকী অপনবশিং/লোকদাউন অসি লৈরবসু আর-ক্লস্তর (দি৩৪) প্রোজেক্তকী স্তার্ত-অপ হৌনবা অঙম্বা হোৎনখি। (আর.আই.এল.)
• আর.জে.- ও.এন./৬: লৈগদবশিংনা লৌথোকপগী চাং নেম্বা। (এফ.ই.এল.)
• আর.জে.- ও.এন.৯০/১ (রাজস্থান ব্লোক): আর.দি.জি.- আর.দি.জি. প্লান্ত স্তার্ত অপতা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা তপ্পা। (সি.ই.এল.)
• সোহাগপুর ৱেস্তঃ দিৱাতরিং ৱেল গ্যাস ব্রেক আউৎ ঙাইদুনা লৈবা, পুথোক্লিবা খোংশিংদা স্কেলিং তৌবা অমসুং কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না শাফু পীবা। (আর.আই.এল.)\
• কে.জি.-দি.দবল্যু.এন.-৯৮/২ (য়ু-৩বি.): থাজবা থমখিবা চাংদগী তানা পুথোক্লকপা। (ও.এন.জি.সি.)
৩. ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
ক্রুদ ওইল প্রোসেস অসি ওগস্ত, ২০২০দা তি.এম.তি. ১৬১৪৯.৬৭ ওইখি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ২৫.৫৯% হন্থরে অমসুং ওগস্ত ২০১৯গা চাংদম্নবদা ২৬.৪৩% হন্থরে। এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৮২৪৫৯.২১নি হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৯.৮২% অমসুং ২২.৪৪% তারে। ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা পুথোকখিবা রিফাইনরীগী ওইনা ক্রুদ থ্রুপুৎ তৌবা অমসুং কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসনগা ওগস্ত, ২০১৯গীগা চাংদম্নবসি এনেক্সরs-III অমসুং এনেক্সরs -IVদা পীরি। কম্পেনীগী ওইবা ক্রুদ থ্রুপুৎ ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৩দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৩ দা উৎলি।
তেবল ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ) (তি.এম.তি.দা)
ওইল কম্পেনী
তার্গেৎ
ওগস্ত (থা)
এপ্রিল-ওগস্ত (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৪৮০৩১.১২
১২৬৬৪.২৬
৮৭২২.৭৬
১২৪৯২.৮৯
৬৯.৮২
৫৯৩৬৬.৮৮
৪৪৯০০.১৫
৬০৪৪০.২৭
৭৪.২৯
আই.ও.সি.এল.
৭২৪৯৯.৮৬
৬২৮৭.৫০
৩৯৪৯.৬৪
৫৯৫৯.৩৬
৬৬.২৮
২৯০৫২.৯২
২২২৪২.৫৫
২৯৬৫৮.১১
৭৫.০০
বি.পি.সি.এল.
৩০৪৯৯.৯৫
২৬৫৫.৫৭
১৭৬৩.৩৭
২৭৪৬.৭৭
৬৪.২০
১৩০৮৫.২১
৮৭৭৪.৪২
১২৯৪৮.৩০
৬৭.৭৬
ঐচ.পি.সি.এল.
১৭৮৬৭.৪৭
১৫৫৬.৫৯
১৩০৯.৭১
১৫৬৩.১৩
৮৩.৭৯
৭৬৮২.৫১
৬৬৩৪.৭৭
৭১০৫.২৩
৯৩.৩৮
সি.পি.সি.এল.
৯০০০.০০
৫৮০.০০
৫৬১.৬৮
৮৯৮.১৬
৬২.৫৪
২৬৪০.০০
২৬১৩.৪৪
৪৪৪৫.৩৩
৫৮.৭৯
এন.আর.এল.
২৭০০.০০
২২৯.০০
২২৫.৭২
২৪৩.১৩
৯২.৮৪
১১৩১.০০
১০৭০.২৩
১১৮৩.৪১
৯০.৪৪
এম.আর.পি.এল.
১৫৪০০.০০
১৩৫০.০০
৯০৫.২২
১০৭৪.৭২
৮৪.২৩
৫৭৫০.০০
৩৫৩৪.৪২
৫০৬৩.২৭
৬৯.৮১
ও.এন.জি.সি.
৬৩.৮৩
৫.৬১
৭.৪৩
৭.৬২
৯৭.৪৫
২৫.২৪
৩০.৩২
৩৬.৬২
৮২.৭৮
জে.ভি.শিং
১৪৭৭২.০০
১২৩৬.০০
১৪৯৮.৩৪
১৬৫৫.০৭
৯০.৫৩
৬১০২.০০
৬১৩৫.৫১
৮৫০৫.৫৪
৭২.১৪
বি.ও.আর.এল.
৭৮০০.০০
৬৬০.০০
৪৫০.৮৭
৬৭০.৩৩
৬৭.২৬
৩২৬০.০০
২০২১.৮৯
৩২৪৬.৬৯
৬২.২৮
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৯৭২.০০
৫৭৬.০০
১০৪৭.৪৭
৯৮৪.৭৪
১০৬.৩৭
২৮৪২.০০
৪১১৩.৬২
৫২৫৮.৮৫
৭৮.২২
প্রাইবেৎ
৮৯৫১৫.১৬
৭৮০৪.৭১
৫৯২৮.৫৭
৭৮০৪.৭১
৭৫.৯৬
৩৭৩৬৭.৪৬
৩১৪২৩.৫৫
৩৭৩৬৭.৪৬
৮৪.০৯
আর.আই.এল.
৬৮৮৯৪.৯৯
৬০২২.১৪
৪৩৮৯.৭৪
৬০২২.১৪
৭২.৮৯
২৮৬০৮.৪৭
২৩৯৬৭.৮৯
২৮৬০৮.৪৭
৮৩.৭৮
এন.ই.এল.
২০৬২০.১৮
১৭৮২.৫৭
১৫৩৮.৮৩
১৭৮২.৫৭
৮৬.৩৩
৮৭৫৯.০০
৭৪৫৫.৬৭
৮৭৫৯.০০
৮৫.১২
অপুনবা
২৫২৩১৮.২৮
২১৭০৪.৯৭
১৬১৪৯.৬৭
২১৯৫২.৬৭
৭৩.৫৭
১০২৮৩৬.৩৫
৮২৪৫৯.২১
১০৬৩১৩.২৭
৭৭.৫৬
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: মরক্কী ওইবা
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
ফিগর ৩: ক্রুদ ওইল প্রোসেস (ক্রুদ থ্রুপুৎ)
১.
সি.পি.এস.ই. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ৮৭২২.৭৬ নি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎদগী ৩১.১২% হন্থরে অমসুং ওগস্ত, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৩০.১৮% হন্থরে। সি.পি.এস.ই.না এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৪৪৯০০.১৫ নি, হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথং শিৎনা ২৪.৩৭% অমসুং ২৫.৭১% তারে। ক্রুদ ওই প্রোসেস তৌবগী মরু ওইবা মরমদি কোবিদ-১৯ লোকদাউন্না মরম ওইদুনা দিমান্দ হন্থরকপননি। পুথোকপগী চাং হন্থরকপগী মরমশিং মখাদা পীরিঃ
• আই.ও.সি.এল.- বরাউনি, মথুরা অমসুং বোনগাইগাও: কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.-গুজরাত অমসুং পনিপৎ: কোবিদকী শাফুনা মরম ওইদুনা হাই ঐচ.এস.দি স্তোকগীদমক রিগুলেৎ তৌবা ক্রুদ থ্রুপুৎ পুথোকপা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.-হল্দিয়া: কোবিদকী শাফুনা মরম ওইদুনা দি.ঐচ.দি.এস ফীদ স্তোক অমসুং হাই ঐচ.এস.দি স্তোকগীদমক রিগুলেৎ তৌবা ক্রুদ থ্রুপুৎ পুথোকপা হন্থবা।
• আই.ও.সি.এল.- দিগবোই: হাই দি.সি.য়ু. স্কিন তেম্পরেচরগী হাই ভি.আর. স্তোকনা মরম ওইদুনা ক্রুদ থ্রুপুৎ রিগুলেৎ তৌখিবা।
• আই.ও.সি.এল.-পরাদিপ: জুন-জুলাই ২০২০দগী জুলাই-ওগস্ত ২০২০ ফাওবদা প্লান থিংখিবা অমদি পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবনা মরম ওইদুনা ক্রুদ থ্রুপুৎ হন্থবা।
• বি.পি.সি.এল.-মুম্বাই অমসুং ভিসাখঃ সেকেন্দরী য়ুনিৎ থিংজিনবনা অমদি কোবিদ-১৯গী ফীভমনা মরম ওইরগা হন্থবা
• সি.পি.সি.এল.-মনালিঃ কোবিদ-১৯ অমদি এম অমসুং আই লোনবনা মরম ওইদুনা পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবা।
• এম.আই.পি.এল.-মেঙ্গলোরঃ কোবিদ-১৯গী লোকদাউনা মরম ওইদুনা পোত্থোক্কী দিমান্দ হন্থবা।
• এন.আর.এল.-নুমালিগরঃ এম.এস./ঐচ.এস.দি.গী দিমান্দগী লাইন মেন্তেন তৌবনা হন্থবা।
৩.২ জে.ভি. রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি ওগস্ত, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি ১৪৯৮.৩৪ নি হায়রিবসি থাগী তার্গেৎদগী ২১.২২% হেনগৎলে অমসুং জুলাই, ২০১৯গা চাংদম্নবা মতমদা ৯.৪৭% হন্থরে। এপ্রিল- জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৬১৩৫.৫১ নি, হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা ক্রুদ থ্রুপুৎকী চাংদগী মথং শিৎনা ০.৫৫% হেনগৎলে অমসুং ২৭.৮৬% তারে। বি.ও.আর.এল. বিনাদা ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবদা হন্থরকপগী অচৌবা মরমদি কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিনা মরম ওইরগা দিমান্দ হন্থরকপনি।
৩.৩ প্রাইবেৎ রিফাইনরীগী ক্রুদ ওইল প্রোসেস তৌবসি জুলাই, ২০২০গী মনুংদা তি.এম.তি. ৫৯২৮.৫৭ নি হায়রিবসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ২৪.০৪% হন্থরে। এপ্রিল- জুলাই, ২০২০দা পুথোকখিবা অপুনবা ক্রুদ থ্রুপুৎ অসি তি.এম.তি. ৩১৪২৩.৫৫ নি, হায়রিবসি মমাং চহীগী হায়রিবা থা অসিগী চাংদগী ১৫.৯১% হন্থরে।
৪. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোক পুথোকপা
পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিংগী রিফাইনরী পুথোকপসি ওগস্ত, ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ১৭৯৩৬.৮৩ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৮.২৭% হন্থরে অমসুং ওগস্ত ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৯.১৫% হন্থরে। এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ৮৯২৮৭.৬৩ নি হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৪.৮৮% অমসুং ১৭.৫১% তারে। য়ুনিৎকী ওইনা পুথোকখিবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকসি এনেক্সর- V দা পীরি। কম্পেনীগী ওইনা পেত্রোলিয়ম প্রদক্ত ওগস্ত, ২০২০দা পুথোকখিবা অমসুং এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইবা অপুনবা মসিগা চপ মান্ননা মমাঙ চহীগী চপ মান্নবা মতমদা পুথোকখিবদু তেবল-৪দা অমসুং থাগী ওইনা পুথোকপনা ফিগর-৪ দা উৎলি।
তেবল ৪: রিফাইনরী প্রদক্সম (তি.এম.তি.দা)
ও.আই.এল. কম্পনী
তার্গেৎ
ওগস্ত (থা)
এপ্রিল - ওগস্ত (অপুনবা)
২০২০-২১ (এপ্রিল-মার্চ)
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
২০২০-২১
২০১৯-২০
মমাং চহিদগী হেনবা %
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
তার্গেৎ
পুথোকপা*
পুথোকপা
সি.পি.এস.ই.
১৩৯২০৩.৮৬
১১৮৩৬.২৯
৮৩৫৬.৪১
১১৭৫৪.০৪
৭১.০৯
৫৫৮৫৭.৬৯
৪২৫৪২.১২
৫৬৮৪২.১৬
৭৪.৮৪
আই.ও.সি.এল.
৬৮৯১২.৮৭
৫৯৩৫.০০
৩৮১১.৭৩
৫৫৭৭.৫২
৬৮.৩৪
২৭৫৯৫.৯৪
২১২৩০.০২
২৮০৯০.৯২
৭৫.৫৮
বি.পি.সি.এল.
২৮৯৬৫.১৩
২৪৯৬.৫৯
১৭০৫.২৪
২৫৬৩.০৬
৬৬.৫৩
১২৪৫৫.৬৬
৮৪৩৪.৫২
১২১৬৯.৯৪
৬৯.৩১
ঐচ.পি.সি.এল.
১৬৪৩৮.৯৭
১৪৩০.৬২
১৩১৯.৯৭
১৪৯৬.১৪
৮৮.২৩
৭০৭২.৭১
৬৩১৯.৯১
৬৬৫১.০১
৯৫.০২
সি.পি.সি.এল.
৮২৭৮.৮৭
৫২৬.১০
৪৮৬.৭২
৮১৮.৬৩
৫৯.৪৬
২৩৭৮.১১
২৩৬২.২৩
৪০৮৪.৭২
৫৭.৮৩
এন.আর.এল.
২৬৬০.৯১
২২৬.০০
২২৭.৮৩
২৩২.৩৬
৯৮.০৫
১১১৫.৪০
১০৭৫.৭৪
১১৩৭.৫০
৯৪.৫৭
এম.আর.পি.এল.
১৩৮৮৭.১১
১২১৬.৭২
৭৯৭.৮০
১০৫৯.০৯
৭৫.৩৩
৫২১৬.১৫
৩০৯০.৮৪
৪৬৭৩.৮৮
৬৬.১৩
ও.এন.জি.সি.
৬০.০০
৫.২৭
৭.১৩
৭.২৪
৯৮.৪৩
২৩.৭৩
২৮.৮৭
৩৪.১৯
৮৪.৪৩
জে.ভি.শিং
১৩৫৯০.৪০
১১৩৬.৪৮
১৩৫৪.৮৮
১৪৭৬.৮০
৯১.৭৪
৫৬১৩.২৮
৫৬৮৪.০৮
৭৮৭১.৮০
৭২.২১
বি.ও.আর.এল.
৬৯৫৮.৪০
৫৮৮.৪৮
৩৬৩.৬২
৬০৫.৩৪
৬০.০৭
২৯০৯.২৮
১৭১০.১৯
২৯৪৩.৪৩
৫৮.১০
ঐচ.এম.ই.এল.
৬৬৩২.০০
৫৪৮.০০
৯৯১.২৬
৮৭১.৪৬
১১৩.৭৫
২৭০৪.০০
৩৯৭৩.৮৯
৪৯২৮.৩৭
৮০.৬৩
প্রাইবেৎ
১০২১৫৪.৫০
৮৫৬৪.৯১
৭৮৪৩.৬৫
৮৫৬৪.৯১
৯১.৫৮
৪১৪৯৮.০১
৩৯৩১১.৩২
৪১৪৯৮.০১
৯৪.৭৩
আর.আই.এল.
৮২৩৭৪.১২
৬৯১৬.৯৩
৬৩৬১.৪৪
৬৯১৬.৯৩
৯১.৯৭
৩৩১২৫.৫০
৩২০৫৬.৯৬
৩৩১২৫.৫০
৯৬.৭৭
এন.ই.এল.
১৯৭৮০.৩৮
১৬৪৭.৯৮
১৪৮২.২১
১৬৪৭.৯৮
৮৯.৯৪
৮৩৭২.৫২
৭২৫৪.৩৬
৮৩৭২.৫২
৮৬.৬৪
অপুনবা রিফাইনরীশিং
২৫৪৯৪৮.৭৬
২১৫৩৭.৬৮
১৭৫৫৪.৯৪
২১৭৯৫.৭৫
৮০.৫৪
১০২৯৬৮.৯৮
৮৭৫৩৭.৫২
১০৬২১১.৯৭
৮২.৪২
ফ্রেক্সনেতরশিং
৪৫৭২.৭৩
৪০৯.৫৬
৩৮১.৮৯
৩৮৯.২৪
৯৮.১১
১৯২২.৪২
১৭৫০.১১
২০২২.১২
৮৬.৫৫
অপুনবা
২৫৯৫২১.৪৯
২১৯৪৭.২৩
১৭৯৩৬.৮৩
২২১৮৪.৯৮
৮০.৮৫
১০৪৮৯১.৪১
৮৯২৮৭.৬৩
১০৮২৩৪.০৯
৮২.৪৯
ফিগর ৪: থাগী ওইবা পেত্রোলিয়ম প্রদক্তকী রিফাইনরী পুথোকপা
খঙজিনগদবাঃ ১. ২০২০-২১গী তার্গেৎ অসি প্রোবিজনেলনি, অরোইবা ৱারেপ লৌরকখিবা য়ারি। *: প্রোবিজনেল
২. অপুনবদু চাউরাক্না হোৎপনা মরম ওইদুনা তেল্লি তৌদবা য়াই।
১.
১. পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং ওইল রিফাইনরীনা পুথোকপসি ওগস্ত ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ১৭৫৫৪.৯৪ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ১৮.৪৯% হন্থরে অমসুং ওগস্ত ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১৯.৪৬% হন্থরে। এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইনা রিফাইনরীশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ৮৭৫৩৭.৫২ নি হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ১৪.৯৯% অমসুং ১৭.৫৮% তারে।
৪.২. ফ্রেক্সনরীশিংনা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং পুথোকপসি ওগস্ত ২০২০গী ওইনা তি.এম.তি. ৩৮১.৮৯ পুথোকখি, হায়রিবসি থাগী তার্গেৎ থমখিবদুদগী ৬.৭৬% হন্থরে অমসুং ওগস্ত ২০১৯গা চাংদম্নবদা ১.৮৯% হন্থরে। এপ্রিল- ওগস্ত, ২০২০গী ওইনা ফ্রেক্সনেতরশিংনা পুথোকখিবা অপুনবসি তি.এম.তি. ১৭৫০.১১ নি হায়রিবসি তার্গেৎ থমখিবদগী অমসুং মমাং চহীগী মতম অসিমক্তদা পুথোকখিবা চাংদগী মথং শিৎনা ৮.৯৬% অমসুং ১৩.৪৫% তারে।
এনেক্সর খুদিংমক য়েংনবগীদমক মফমসিদা নম্বীয়ু।
এনেক্সর-I
এনেক্সর-II
এনেক্সর-III.
এনেক্সর-IV
এনেক্সর-V