Ministry of Commerce & Industry
Press Note No. 4 (2020 Series), reviewing Foreign Direct Investment (FDI) Policy in Defence Sector
18 SEP 2020 1:17PM by PIB Delhi
Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT), Ministry of Commerce and Industry has issued Press Note No. 4 (2020 Series), reviewing Foreign Direct Investment (FDI) Policy in Defence Sector. The decision will take effect from the date of FEMA notification.
The Present Position is as follows:
Sector/Activity
% of Equity/ FDI Cap
Entry Route
Defence Industry subject to Industrial
license under the Industries
(Development & Regulation) Act,
1951 and Manufacturing of small
arms and ammunition under the Arms Act, 1959
100%
Automatic up to 49%
Government route beyond
49% wherever it is likely to
result in access to modern
technology or for other
reasons to be recorded
Other Conditions
i. Infusion of fresh foreign investment within the permitted automatic route level, in a company not seeking industrial license, resulting in change in the ownership pattern or transfer of stake by existing investor to new foreign investor, will require Government approval.
ii. Licence applications will be considered and licences given by the Department of Industrial Policy & Promotion, Ministry of Commerce & Industry, in consultation with Ministry of Defence and Ministry of External Affairs.
iii. Foreign investment in the sector is subject to security clearance and guidelines of the M/ o Defence.
iv. Investee company should be structured to be self-sufficient in areas of product design and development. The investee/joint venture company along with manufacturing facility, should also have maintenance and life cycle support facility of the product being manufactured in India.
The Revised Position will be as follows:
The Government of India has reviewed the extant FDI policy in Defence sector and the policy will now be read as under:
Sector/Activity
% of Equity/FDI Cap
Entry Route
Defence Industry subject to
Industrial license under the
Industries (Development &
Regulation) Act, 1951 and
Manufacturing of small arms and ammunition under the Arms Act, 1959
100%
Automatic up to 74%. Government route beyond 74% wherever it is likely to result in access to modern technology or for other reasons to be recorded
Other Conditions
i. FDI up to 74% under automatic route shall be permitted for companies seeking new industrial licenses.
ii. Infusion of fresh foreign investment up to 49%, in a company not seeking industrial license or which already has Government approval for FDI in Defence, shall require mandatory submission of a declaration with the Ministry of Defence in case change in equity/shareholding pattern or transfer of stake by existing investor to new foreign investor for FDI up to 49%, within 30 days of such change. Proposals for raising FDI beyond 49% from such companies will require Government approval.
iii. Licence applications will be considered by the Department for Promotion of Industry and Internal Trade, Ministry of Commerce & Industry, in consultation with Ministry of Defence and Ministry of External Affairs.
iv. Foreign investment in the sector is subject to security clearance by the Ministry of Home Affairs and as per guidelines of the Ministry of Defence.
v. Investee company should be structured to be self-sufficient in the areas of product design and development. The investee/joint venture company along with the manufacturing facility, should also have maintenance and life cycle support facility of the product being manufactured in India.
vi. Foreign Investments in the Defence Sector shall be subject to scrutiny on grounds of National Security and Government reserves the right to review any foreign investment in the Defence Sector that affects or may affect national security.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
প্রেস নোৎ মশিং-৪ (সেরিজ ২০২০), দিফেন্স সেক্তরগী ফোরেন দাইরেক্ত ইনবেস্তমেন্ত (এফ.দি.আই.) পোলিসী য়েংশিনবা
18 SEP 2020 1:17PM by PIB Imphal
কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদ বিভাগ (দি.পি.আই.আই.তি.)না দিফেন্স সেক্তরগী ফোরেন দাইরেক্ত ইনবেস্তমেন্ত (এফ.দি.আই.) পোলিসী য়েংশিনবা প্রেস নোৎ মশিং-৪ (সেরিজ ২০২০) অমা থোকখ্রে। ৱারেপ অসি এফ.ই.এম.এ.গী ৱারোল থোকখিবা নুমিত্তগী চৎনবা হৌগনি।
হৌজিক্কী ফিভম অসি মখাদা পীরিবা অসুম্না লৈরিঃ
সেক্তর/থবকশিং
ইক্বিতীগী %/এফ.দি.আই. কেপ
এন্ত্রী রুৎ
ইন্দস্ত্রীজ (দিবেলপমেন্ত অমসুং রীগুলেসন) এক্ত, ১৯৫১ অমসুং মেন্যুফেকচরিং ওফ স্মোল আর্মস অমসুং এম্যুনিসন অন্দর দি আর্মস এক্ত, ১৯৫৯গী মখাদা লৈবা ইন্দস্ত্রীএল লাইসেন্সকী মনুং চনবা দিফেন্স ইন্দস্ত্রী
১০০%
সরকারগী রুৎকী ৪৯% ফাওবদি ওতোমেতিক ওইগনি অমসুং ৪৯%গী ৱাংমদা ওইরগনা মতমগা চানবা তেক্নোলোজী নত্ত্রগা অতোপ্পা হীরমশিংগী মতাংদা খন্নগনি
অতোপ্পা ৱারোলশিং
১) ইন্দস্ত্রীগী লাইসেন্স লৌগে হায়জরক্তবা কম্পেনীশিংগী ওইনা অয়াবা পীরবা ওতোমেতিক রুৎ লেবেলগী থাক্তা অনৌবা ফোরেন ইনবেস্তমেন্ত থাজিনবা, মপু ওইবগী মওং অহোংবা পুরকপা অমসুং হৌজিক লৈরিবা ফোরেন ইনবেস্তর অমনা অনৌবা ফোরেন ইনবেস্তরদা স্তেক পীবগী থৌওংশিংদা সরকারগী অয়াবা চঙগনি।
২) কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী ইন্দস্ত্রীএল পোলিসী অমসুং প্রোমোসন বিভাগনা ঙাকশেল মন্ত্রালয় অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গা তানদুনা পীবা লাইসেন্স লৌনবগী এপ্লিকেসনশিং অসি খন্নগনি
৩) সেক্তর অসিদা ফোরেন ইনবেস্তমেন্ত তৌরকপা অসি ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী চৎন-কাঙলোন অমসুং সেক্যুরিতী ক্ল্যারেন্সকী মখা পোনগনি।
৪) শেল থাদরিবা কম্পেনী অসিগী মওং মতৌ অসি পোত্থোক্কী মওং-মতৌ শেম্বা অমসুং পুথোকপদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ওইগদবনি। শেল থাদরিবা/জোইন্ত বেঞ্চর কম্পেনীশিংনা মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতী লৈবতা নত্তনা ভারত্তা পুথোক্লিবা পোত্থোকশিং অসিবু তত্তনা য়েংশিনগদবা ফেসিলিতীসু লৈগদবনি।
শেমদোক্লা ফিভমশিং অসি মখাগী অসুম্না ওইগনিঃ
ভারত সরকারনা দিফেন্স সেক্তরগী হৌজিক লৈরিবা এফ.দি.আই. পোলিসী অসি য়েংশিল্লবা মতুংদা মখাদা পীরিবা অসিগুম্না চৎনরগনিঃ
সেক্তর/থবকশিং
ইক্বিতীগী %/এফ.দি.আই. কেপ
এন্ত্রী রুৎ
ইন্দস্ত্রীজ (দিবেলপমেন্ত অমসুং রীগুলেসন) এক্ত, ১৯৫১ অমসুং মেন্যুফেকচরিং ওফ স্মোল আর্মস অমসুং এম্যুনিসন অন্দর দি আর্মস এক্ত, ১৯৫৯গী মখাদা লৈবা ইন্দস্ত্রীএল লাইসেন্সকী মনুং চনবা দিফেন্স ইন্দস্ত্রী
১০০%
সরকারগী রুৎকী ৭৪% ফাওবদি ওতোমেতিক ওইগনি অমসুং ৭৪%গী ৱাংমদা ওইরগনা মতমগা চানবা তেক্নোলোজী নত্ত্রগা অতোপ্পা হীরমশিংগী মতাংদা খন্নগনি
অতোপ্পা ৱারোলশিং
১) অনৌবা ইন্দস্ত্রীগী লাইসেন্স তাল্লকপা কম্পেনীশিংগী ওইনা ওতোমেতিক রুৎকী মখাদা ৭৪% ফাওবগী এফ.দি.আই.গী অয়াবা পীগনি।
২) ইন্দস্ত্রীগী লাইসেন্স তাল্লক্তবা কম্পেনীশিং অমসুং দিফেন্সকী এফ.দি.আই.গী সরকারনা অয়াবা পীরবা কম্পেনীশিংগী ওইনা ৪৯% ফাওবগী অনৌবা ফোরেন ইনবেস্তমেন্ত থাজিনবা য়াবগী মতাংদা করিগুম্বা মপু ওইবগী মওং অহোংবা পুরকপা অমসুং হৌজিক লৈরিবা ফোরেন ইনবেস্তর অমনা অনৌবা ফোরেন ইনবেস্তরদা ৪৯% ফাওবগী স্তেক পীবগী থৌওংশিং লৈরবদি অসিগুম্বা অহোংবা লৈখিবগী নুমিৎ ৩০নিগী মনুংদা অইবা অমগা লোইননা ঙাকশেল মন্ত্রালয়দগী শুংশোই শোইদনা অয়াবা লৌগদবনি। অসিগুম্বা কম্পেনীশিং অসিনা এফ.দি.আই. ৪৯%দগী অহেনবা পুশিল্লকপগী ওইনা সরকারদগী অয়াবা লৌগদবনি।
৩) লাইসেন্স তাল্লকপগী থৌওং অসি কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়গী ইন্দস্ত্রীএল পোলিসী অমসুং প্রোমোসন বিভাগনা ঙাকশেল মন্ত্রালয় অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়গা তানদুনা পীগনি।
৪) সেক্তর অসিদা ফোরেন ইনবেস্তমেন্ত তৌরকপা অসি ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী চৎন-কাঙলোন অমসুং সেক্যুরিতী ক্ল্যারেন্সকী মখা পোনগনি।
৫) শেল থাদরিবা কম্পেনী অসিগী মওং মতৌ অসি পোত্থোক্কী মওং-মতৌ শেম্বা অমসুং পুথোকপদা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা ওইগদবনি। শেল থাদরিবা/জোইন্ত বেঞ্চর কম্পেনীশিংনা মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতী লৈবতা নত্তনা ভারত্তা পুথোক্লিবা পোত্থোকশিং অসিবু তত্তনা য়েংশিনগদবা ফেসিলিতীসু লৈগদবনি।
৬) দিফেন্স সেক্তরদা ফোরেন ইনবেস্তমেন্ত তৌবা অসি নেস্নেল সেক্যুরিতীগী হীরমশিংগী মখা পোনগনি অমসুং দিফেন্স সেক্তরদা ফোরেন ইনবেস্তমেন্ত তৌরকপা খুদিংদা সরকারনা নেস্নেল সেক্যুরিতীগী হীরমশিং খন্নদুনা অয়াবা পীবা নত্ত্রগা পীদবগী হক লৈগনি।