Ministry of Science & Technology
DBT-BIRAC is supporting Covid-19 vaccine development by facilitating establishment of r-VSV vaccine manufacturing platform for first time in India
The government is focussed on creating an ecosystem that nurtures and encourages new product innovation to address the most relevant issues to our society”--Dr Renu Swarup, Secretary, DBT and Chairperson, BIRAC
15 SEP 2020 7:10PM by PIB Delhi
Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC), set up by Department of Biotechnology (DBT), Government of India is supporting COVID-19 vaccine development by facilitating the establishment of the r-VSV vaccine manufacturing platform for the first time in India under the National Biopharma Mission.
This support to establishing r-VSV vaccine manufacturing platform is being extended to Aurobindo Pharma Limited which is developing a vaccine for SARS COV-2 (COVID-19). This SARS COV-2 vaccine candidate is based on the company’s proprietary replication-competent, attenuated, recombinant vesicular stomatitis (VSV, VesiculoVax™) vaccine delivery platform.
Aurobindo is in the process of setting up a state-of-art manufacturing facility for viral vaccines which will be used to produce the COVID-19 vaccine and other viral vaccines.The plant will comply to global standards.
Commenting on the collaboration with Aurobindo, Dr Renu Swarup, Secretary, DBT and Chairperson, BIRAC said, “The partnership with Aurobindo is to serve the country’s need for a vaccine to fight this pandemic. The government is focussed on creating an ecosystem that nurtures and encourages new product innovation to address the most relevant issues to our society.”
About BIRAC:
Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC) is a not-for-profit Section 8, Schedule B, Public Sector Enterprise, set up by Department of Biotechnology (DBT), Government of India as an Interface Agency to strengthen and empower the emerging Biotech enterprise to undertake strategic research and innovation, addressing nationally relevant product development needs.
About National Biopharma Mission:
The Industry-Academia Collaborative Mission of Department of Biotechnology (DBT), Govt of India for accelerating discovery research to early development for Biopharmaceuticals approved by the Cabinet for a total cost US$ 250 million and 50% co-funded by the World Bank is being implemented at Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC). This program is dedicated to deliver affordable products to the nation with an aim to improve the health standards of India’s population. Vaccines, medical devices and diagnostics and biotherapeutics are few of its most important domains, besides, strengthening the clinical trial capacity and building technology transfer capabilities in the country.
For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC
• @DBTIndia@BIRAC_2012
www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ভারত্তা অহানবা ওইনা আর-ভি.এস.ভি. বেক্সিন শানবা প্লেৎফোর্ম লিংখৎনবা খুদোংচাবা পীদুনা দি.বি.তি.-বি.আই.আর.এ.সি.না কোবিস-১৯গী বেক্সিন পুথোকপদা মতেং পাংলি
“ঐখোয়গী খুন্নাইগা খ্বাইদগী মরী লৈনবা সমস্যাশিং কোকহন্নবা অনৌবা প্রদক্ত ইন্নোবেসন য়োকখৎনবা অমসুং থৌগৎনবা ইকোসিস্তেম অমা শেম্নবা সরকারনা মীৎয়েং থম্লি”- দা রেনু স্বারুপ, সেক্রেতরী, দি.বি.তি. অমসুং চ্যেরমেন, বি.আই.আর.এ.সি.
15 SEP 2020 7:10PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী বিভাগ (দি.বি.তি.)না লিংখৎপা বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্চ এসিস্তেন্স কাউন্সিল (বি.আই.আর.এ.সি.)না নেস্নেল বাইওফার্মা মিসনগী মখাদা ভারত্তা অহানবা ওইনা আর-ভি.এস.ভি. বেক্সিন শানবা প্লেৎফোর্ম লিংখৎনবা খুদোংচাবা পীদুনা কোবিস-১৯গী বেক্সিন পুথোকপদা মতেং পাংলি।
মসিগী আর-ভি.এস.ভি. বেক্সিন শানবা প্লেৎফোর্ম লিংখৎপদা তেংবাং পীরিবা অসিনা সার্স কোব-২ (কোবিদ-১৯)কী বেক্সিন পুথোক্লিবা ওরোবিন্দো ফার্মা লিমিতেদতসু মতেং পাংগনি। মসিগী সার্স কোব-২ বেক্সিন কেন্দিদেৎ অসি কম্পনীগী প্রোপ্রাইতরী রেপ্লিকেসন-কম্পিতেন্ত, হন্থহন্নবা, রিকোম্বিনেন্ত ভেস্তিকুলর স্তোমাতাইতিস (ভি.এস.ভি., ভেস্তিকুলোভেক্সতিএম) বেক্সিন দেলিবরী প্লেৎফোর্মদা য়ুম্ফম ওইরি।
ওরোবিন্দোনা কোবিদ-১৯ বেক্সিন অমসুং অতোপ্পা ভাইরেল বেক্সিন পুথোকপদা মতেং পাংগদবা ভাইরেল বেক্সিন শানবা খ্বাইদগী নৌবা ফেইলিতী অমা লিংখৎনবা থবক লৌখৎলি। প্লান্ত অসি মালেমগী লৈরিবা চৎনা কাঙলোনশিং ঙাক্তুনা থবক পাইখৎকনি।
ওরোবিন্দোগা লোয়ননা চুংশিন্নবা অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, দা রেনু স্বারুপ, সেক্রেতরী, দি.বি.তি. অমসুং চ্যেরমেন, বি.আই.আর.এ.সি.না হায়খি, “ওরোবিন্দোগা লোয়ননা চুংশিন্নবা অসিনা লৈবাক অসিনা লায়চৎ অসি লান্থেংনবদা মথৌ তাবা বেক্সিন অমা পুথোকপদা মতেং পাংগনি। ঐখোয়গী খুন্নাইগা খ্বাইদগী মরী লৈনবা সমস্যাশিং কোকহন্নবা অনৌবা প্রদক্ত ইন্নোবেসন য়োকখৎনবা অমসুং থৌগৎনবা ইকোসিস্তেম অমা শেম্নবা সরকারনা মীৎয়েং থম্লি
বি.আই.আর.এ.সি.গী মরমদা:
বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্চ এসিস্তেন্স কাউন্সিল (বি.আই.আর.এ.সি.) অসি ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী বিভাগ (দি.বি.তি.)না লিংখৎপা জাতিগী ওইবা মরী লৈনবা প্রদক্ত পুথোকপদা মথৌ তাবশিং ফংহন্নবা কান্নবা রিসর্চ অমসুং ইন্নোবেসন লৌখৎনবা হৌগৎলক্লিবা বাইওতেক ইন্তর্প্রাইজ মপাঙ্গল হাপনবা অমসুং থৌগৎনবা ইন্তর্ফেস এজেন্সী অমা ওইরিবা নোৎ-ফোর-প্রোফিৎ সেক্সন ৮, সেদ্যুল বি, পব্লিক সেক্তর ইন্তর্প্রাইজ অমনি।
নেস্নেল বাইওফার্মা মিসনগী মরমদা:
ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী বিভাগ (দি.বি.তি.)কী ইন্দস্ত্রী-একাদেমিয়া কোল্লাবোরেতিব মিসন অসিনা বাইওফার্মাকোতিকেলশিং ঙন্না পুথোক্নবা থিজিনবগী রিসর্চ খোঙজেল য়াংখৎহন্নবা কেবিনেৎনা অয়াবা পীখ্রবা অপুনবা শেল য়ু.এস দোলর মিলিয়ন ২৫০ অমসুং ৱার্ল্দ বেঙ্কনা থাদবা ফন্দগী ৫০% অসি বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্চ এসিস্তেন্স কাউন্সিল (বি.আই.আর.এ.সি.)না ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। প্রোগ্রাম অসিনা লৈবাক অসিনা অহোংবা প্রদক্তশিং ফংহন্নবা অমদি ভারত মীয়ামগী হকশেলগী ফীভম ফগৎহন্নবা পান্দম অমা থম্লি। লৈবাক অসিগী ক্লিনিকেল ত্রাইএলগী কেপাসিতীগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং তেক্নোলোজী ত্রান্সফর তৌবা ঙম্বগী চাংশিং শেমগৎলিবা অসিগী মথক্তা বেক্সিনশিং, মেদিকেল দিবাইসশিং অমসুং দাইগনোস্তিক্স অমসুং বাইওথেরাপিয়োতিক্স অসি মখোয়গী খ্বাইদগী মরু ওইবা লমশিংগী মরক্তা খরা ওইরি।
মখা তাবা ই-পাউগীদমক: দি.বি.তি./বি.আই.আর.এ.সি.ঈ কম্ম্যুনিকেসন সেলদা পাউ ফাওবীয়ু
• @DBTIndia@BIRAC_2012
www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in