Election Commission
ECI formally welcomes Election Commissioner Shri Rajiv Kumar
03 SEP 2020 6:43PM by PIB Delhi
Chief Election Commissioner, Shri Sunil Arora, and Election Commissioner Shri Sushil Chandra, formally welcomed Election Commissioner Shri Rajiv Kumar in the Commission meeting today. Other officers of the Commission, including Secretary General Shri Umesh Sinha, DECs, Directors and Senior Principal Secretaries were also present on the occasion.
Welcoming Shri Rajiv Kumar, the CEC recalled his rich administrative experience across a range of sectors, especially DoPT, Banking and Finance. He appreciated the path-breaking work done by Shri Rajiv Kumar in his earlier assignments. He said the Commission will be immensely benefited by his rich experience.
CEC described the Election Commission as a unique family, which seamlessly co-opts the required support from Central and State Governments for the smooth conduct of elections, even while maintaining its distinctive identity. He reiterated the Commission’s resolve to uphold and strengthen the lofty objectives enshrined in the Constitution of India – especially the Preamble thereof. CEC also mentioned recent work done by the Commission, especially in the area of IT Applications, Accessibility and Inclusion etc.
In his welcome remarks, Election Commissioner Shri Sushil Chandra recalled his earlier experience of working with Shri Kumar, and praised his clarity of thought and meticulous approach to work.
In his remarks, Shri Kumar thanked CEC Shri Arora and Election Commissioner Shri Chandra for the warm welcome to the ECI family, adding that he feels extremely privileged and humbled by this graceful gesture. He spoke of the importance of robust Institutions of governance, and said he will try to give his best to the Commission.

ইলেক্সন কমিসন
ই.সি.আই.না ইলেক্সন কমিসন্নর শ্রী রজিব কুমার তরাম্না ওকখ্রে
03 SEP 2020 6:43PM by PIB Imphal
ঙসি কমিসনগী মীফমদা চীফ ইলেক্সন কমিসন্নর শ্রী সুনিল অরোরা অমসুং ইলেক্সন কমিসন্নর শ্রী সুসিল চন্দ্রনা ইলেক্সন কমিসন্নর শ্রী রজিব কুমার তরাম্না ওকখ্রে। থৌরম অদুদা কমিসনগী অতৈ ওফিসারশিং হায়বদি সেক্রেতরি জেনেরেল উমেস সিনহা, দি.ই.সিশিং, দিরেক্তরশিং অমসুং সেনিয়র প্রিন্সিপাল সেক্রেতরিশিং য়াওখি।
রজিব কুমার তরাম্না ওক্লদুনা মহাক্না দি.ও.পি.তি, বেঙ্কিং অমসুং ফাইনান্সকী লমদা লৈবাক ঙাকপা হৈবগী ৱারিশিং চীফ ইলেক্সন কমিসন্নরনা নিংশিংখি। রজিব কুমারনা মমাংদা পাংথোকখিবা মরুওইবা থবকশিং অদু মহাক্না থাগৎখি। মহাক্না হায়খি মহাক্কী মতম শাংনা থবক তৌরকপগী হৈশিংবা অদু কমিসন্দা য়াম্না কান্নগনি।
চীফ ইলেক্সন কমিসন্নরনা হায়খি ইলেক্সন কমিসন অসি অঙকপা ইমুং অমনি, মীখল ফজনা পাংথোক্নবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংদগী মতেং দরকার ওই। ভারতকী সংবিধানগী পান্দমশিং ফংনবা থবক পাংথোক্নবা কমিসন্না অমুক হন্না ৱারেপ লৌরে। আই.তি শীজিন্নবা, খুদোংচাবা লাইনা ফংহনবা অমসুং মী খুদিংমক কোনশিন্নবা হন্দক কমিসন্না পায়খৎখিবা থবকশিং চীফ ইলেক্সন কমিসন্নরনা পনখি।
মহাক্কী তরাম্না ওকপগী ৱারোলদা, ইলেক্সন কমিসন্নর সুসিল চন্দ্রনা মহাক্না মমাংদা রজিব কুমারগা থবক তৌমিন্নম্বগী থৌদোকশিং নিংশিংখি অমসুং থবক তৌবদা হৈশিংবা মতৌশিং মহাক্না থাগৎখি।
ই.সি.আইদা তরাম্না ওকপগীদমক রজিব কুমারনা চীফ ইলেক্সন কমিসন্নর অরোরা অমসুং ইলেক্সন কমিসন্নর চন্দ্র থাগৎখি। কমিসন অসিদা মহাক্না ঙমজবা মওংদা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং পাংথোক্কনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।