স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
এইমছ গুৱাহাটীৰ ট্ৰ’মা সজাগতা মাহত পথ সুৰক্ষা সজাগতা কাৰ্যসূচীৰ আয়োজন
30 MAY 2026 5:48PM by PIB Guwahati
এইমছ গুৱাহাটীয়ে আজি ট্ৰ’মা সজাগতা মাহ পালনৰ অংশ হিচাপে পথ সুৰক্ষা সজাগতা কাৰ্যসূচীৰ আয়োজন কৰে। ‘মনোনিৱেশ কৰি থাকক, সুৰক্ষিত হৈ থাকক’ শীৰ্ষক বিষয়বস্তুৰে অনুষ্ঠিত হোৱা এই কাৰ্যসূচীৰ লক্ষ্য হৈছে পথৰ যান-জঁটৰ ফলত হোৱা আঘাত, দুৰ্ঘটনা প্ৰতিৰোধ আৰু সময়মতে জৰুৰীকালীন সঁহাৰিৰ গুৰুত্ব সম্পৰ্কে সজাগতা বৃদ্ধি কৰা। অনুষ্ঠানটোৱে দায়িত্বশীল পথ আচৰণৰ প্ৰচাৰ আৰু ট্ৰ’মা যত্নৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰথম সঁহাৰি দিয়াৰ ভূমিকা শক্তিশালী কৰাৰ ওপৰতো গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
যান-বাহনৰ পথ দুৰ্ঘটনাসমূহ জনস্বাস্থ্যৰ বাবে এক গুৰুত্বপূৰ্ণ সমস্যা হৈ আহিছে, যাৰ ফলত প্ৰতি বছৰে যথেষ্ট পৰিমাণে জীৱনহানি হয় আৰু আঘাতপ্ৰাপ্ত হয়। এই সন্দৰ্ভত, অনুষ্ঠানটোৱে অংশগ্ৰহণকাৰীসকলক যান-বাহনৰ নিয়ম মানি চলা, সুৰক্ষিতভাৱে গাড়ী চলোৱাৰ অভ্যাস আৰু দ্ৰুত জৰুৰীকালীন সহায়ৰ গুৰুত্বৰ বিষয়ে সংবেদনশীল কৰাৰ চেষ্টা কৰে।
এই কাৰ্যসূচী পথ সুৰক্ষা সজাগতা বৃদ্ধিৰ বাবে এটা চাইকেল সমদলেৰে আৰম্ভ হয়। এই উপলক্ষে পথ সুৰক্ষা সজাগতাৰ ওপৰত এখন পুস্তিকাও উন্মোচন কৰা হয়। ইয়াৰ উপৰি, টিম নিৰ্বাকে পথৰ যান বাহন দুৰ্ঘটনাৰ কাৰণ আৰু পৰিণামৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি এটা মাইম প্ৰদৰ্শনো উপস্থাপন কৰে।
এইমছ গুৱাহাটীৰ চিকিৎসকসকলে পৰিচালনা কৰা কাৰিকৰী অধিৱেশনসমূহত মৌলিক জীৱন সমৰ্থন আৰু জৰুৰীকালীন যত্নৰ পৰিস্থিতিত প্ৰথম সঁহাৰি দিয়াৰ ভূমিকাৰ ওপৰত প্ৰদৰ্শন তথা পাৰস্পৰিক প্ৰশিক্ষণ অন্তৰ্ভুক্ত আছিল।
এইমছ গুৱাহাটীৰ কাৰ্যবাহী সঞ্চালক অধ্যাপক (কৰ্ণেল) অশোক পুৰাণিকৰ লগতে এছ এছ ইউ এইচ এছ-ৰ উপাচাৰ্য অধ্যাপক (ড.) অনুপ কুমাৰ বৰ্মন, কামৰূপৰ জিলা আয়ুক্ত এচিএছ শ্ৰী দেব কুমাৰ মিশ্ৰ, কামৰূপৰ জ্যেষ্ঠ আৰক্ষী অধীক্ষক এপিএছ শ্ৰী সুভাশীষ বৰুৱা আৰু কামৰূপৰ জিলা পৰিবহণ বিষয়া শ্ৰী মনোজ কুমাৰ চৌধুৰীয়ে এই কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰে। বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলে অনুষ্ঠানত ভাষণ দিয়ে আৰু পথ সুৰক্ষা তথা দুৰ্ঘটনা প্ৰতিৰোধৰ ওপৰত তেওঁলোকৰ দৃষ্টিভংগী শ্বেয়াৰ কৰে।
এই কাৰ্যসূচীত বিদ্যালয়ৰ জ্যেষ্ঠ ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, চালক, আৰক্ষী কৰ্মী আৰু প্ৰথম সঁহাৰি দিয়া ব্যক্তিসকলকে ধৰি প্ৰায় ৪০০ গৰাকী লোকে অংশগ্ৰহণ কৰে। গুৱাহাটীৰ বাইচাইকেল মেয়ৰ শ্ৰী অৰ্শেল আখতাৰৰ লগতে চাইক্লিং গোটৰ সদস্যসকলেও এই অনুষ্ঠানৰ অংশ হিচাপে আয়োজিত চাইকেল সমদলত অংশগ্ৰহণ কৰে।
5WFVLYSS.png)
TPE1.png)
JDD0.png)
LKXT8UJA.png)
………………….

Ministry of Health and Family Welfare
AIIMS Guwahati Organises Road Safety Awareness Programme During Trauma Awareness Month
30 MAY 2026 5:48PM by PIB Guwahati
AIIMS Guwahati organised a Road Safety Awareness Programme today as part of the observance of Trauma Awareness Month. Held under the theme "Stay Focused, Stay Safe," the programme aimed to raise awareness about road traffic injuries, accident prevention and the importance of timely emergency response. The event also focused on promoting responsible road behaviour and strengthening the role of first responders in trauma care.
Road traffic accidents continue to be a major public health concern, resulting in significant loss of lives and injuries every year. In this context, the programme sought to sensitise participants on the importance of adherence to traffic rules, safe driving practices and prompt emergency assistance.
The programme commenced with a cycle rally to promote road safety awareness. A booklet on Road Safety Awareness was also released during the occasion. In addition, Team Nirbaak presented a mime performance highlighting the causes and consequences of road traffic accidents.
Technical sessions conducted by doctors of AIIMS Guwahati included demonstrations and interactive training on Basic Life Support and the role of first responders in emergency care situations.
The programme was attended by Prof. (Col.) Ashok Puranik, Executive Director, AIIMS Guwahati alongwith Prof. (Dr.) Anup Kumar Barman, Vice Chancellor, SSUHS; Shri Deba Kumar Mishra, ACS, District Commissioner, Kamrup; Shri Subhasish Baruah, APS, Senior Superintendent of Police, Kamrup; and Shri Manoj Kumar Choudhury, District Transport Officer, Kamrup. The dignitaries addressed the gathering and shared their perspectives on road safety and accident prevention.
Around 400 participants, including senior school students, drivers, police personnel and first responders, attended the programme. Mr. Arshel Akhter, Bicycle Mayor, Guwahati, along with members of the cycling community, also participated in the cycle rally organised as part of the event.
5WFV.png)
NUX5.png)
Q6RS.png)
LKXT.png)
………………….