গৃহ মন্ত্ৰালয়
গুজৰাটৰ আহমেদাবাদৰ মাতা উমিয়া ধাম শিবিৰত নৱনিৰ্মিত ছাত্রাবাস উদ্বোধন কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
সমগ্ৰ গুজৰাটৰ শিক্ষানুষ্ঠানসমূহৰ শিক্ষাৰ্থীসকলে লাভ কৰিছে
এক নিৰ্ভৰযোগ্য, আধুনিক আৰু সুসজ্জিত ছাত্রাবাসৰ সুবিধা
পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ে গুজৰাটৰ উন্নয়নত এক অতুলনীয় অৱদান আগবঢ়োৱাৰ লগতে কঠোৰ পৰিশ্ৰম তথা দেশপ্ৰেমৰ বাবে গুজৰাটৰ পৰা গংগাসাগৰলৈকে লাভ কৰিছে স্বীকৃতি
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত পশ্চিম বংগলৈ আহিছে পৰিৱৰ্তন, গংগাসাগৰৰ পৰা গংগোত্ৰীলৈ, আমাৰ দলৰ চৰকাৰে এতিয়া শাসন কৰে
দেশৰ ৮০ শতাংশ ভৌগোলিক এলেকা
মোদী জীৰ নেতৃত্বত, সম্পূৰ্ণৰূপে নিৰ্মূল কৰা হৈছে নক্সালবাদ, আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তাৰ দিশৰ পৰা গুৰুত্ব পূৰ্ণ তিনিওটা স্থানলৈ ঘূৰি আহিছে শান্তি
পূৰ্বে, প্ৰতিদিনে বৃহৎ সংখ্যক অনুপ্ৰৱেশকাৰীয়ে পশ্চিম বংগত প্ৰৱেশ কৰিছিল; এতিয়া, আমাৰ চৰকাৰৰ অধীনত, প্ৰতিদিনে বৃহৎ সংখ্যক লোকে নিজ দেশলৈ কৰিছে প্ৰত্যাৱৰ্তন
মোদী জীৰ নেতৃত্বত জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তন সন্দৰ্ভত গঠিত সমিতিয়ে এবছৰৰ ভিতৰত অস্বাভাৱিক জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তনৰ কাৰণ আৰু সমাধান চিনাক্ত কৰিব
বিৰোধী দলসমূহৰ এছ আই আৰৰ বিৰোধিতা, কিন্তু আনকি উচ্চতম ন্যায়ালয়েও স্বীকাৰ কৰিছে যে এছ আই আৰ সম্পূৰ্ণৰূপে সাংবিধানিক
পশ্চিম বংগৰ নিৰ্বাচনত জনসাধাৰণৰ এছ আই আৰৰ প্ৰতি সমৰ্থন স্পষ্ট হৈ উঠিছে; দেশত অনুপ্ৰৱেশ আৰু সহ্য কৰা নহ'ব
কেৱল দেশৰ নাগৰিকসকলৰহে আছে দেশৰ ভৱিষ্যত নিৰ্ণয় কৰাৰ অধিকাৰ; অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলে ত্যাগ কৰিব লাগিব এই দেশ
28 MAY 2026 8:59PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুজৰাটৰ আহমেদাবাদৰ মাতা উমিয়া ধাম শিবিৰত নৱনিৰ্মিত ছাত্রাবাস উদ্বোধন কৰে। এই অনুষ্ঠানত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্র পেটেল আৰু কেইবাজনো বিশিষ্ট ব্যক্তি উপস্থিত থাকে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ভাষণত কয় যে ইয়াত শ্ৰী জে এছ পেটেল হ'ষ্টেল উদ্বোধন কৰা হৈছে। প্ৰায় ১০৪ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মিত এই ১৩ মহলীয়া বিশাল আৰু আধুনিক ভৱনটোৱে মা উমিয়াৰ আশীৰ্বাদত ১৬০০ জন ছাত্ৰ-ছাত্ৰীক আধুনিক অধ্যয়নৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব। এই আধুনিক সুবিধাসমূহৰ জৰিয়তে সমগ্ৰ গুজৰাটৰ শিক্ষা প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ শিক্ষাৰ্থীসকলৰ বাবে এক নিৰ্ভৰযোগ্য আৰু সুসজ্জিত সমসাময়িক ছাত্রাবাসৰ আন্তঃগাঁথনি উপলব্ধ কৰা হৈছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে স্বাধীনতাৰ পাছৰ ৭৫ বছৰত গুজৰাটৰ পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ে লাভ কৰা অগ্ৰগতি ভাৰতৰ যিকোনো ঠাইতে অতুলনীয়। স্বাধীনতাৰ পিছত গুজৰাট আৰু পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ৰ উন্নয়ন সমান্তৰালভাৱে আগবাঢ়িছিল বুলি উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে এই সম্প্ৰদায়ে গুজৰাটৰ বিকাশত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াইছে। তেওঁ কয় যে যদি কোনোৱে একেলগে ত্যাগ, নিষ্ঠা, স্বচ্ছতা, অখণ্ডতা, কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু দেশপ্ৰেমৰ দৰে গুণ বিচাৰে, তেন্তে এই সকলোবোৰ গুণ পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ৰ ভিতৰত পোৱা যাব। তেওঁ লগতে কয় যে পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ে কৃষি, শিক্ষা, বস্ত্ৰ, চেৰামিক, হীৰা, ফাৰ্মাচিউটিকেলছ আৰু ৰিয়েল ইষ্টেটকে ধৰি কেইবাটাও খণ্ডত এক শক্তিশালী স্থিতিত উপনীত হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে সৰ্বাত্মক দৃষ্টিভংগীৰ বাবে পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ৰ সমগ্ৰ দেশ তথা সকলো ঠাইতে স্বীকৃতি লাভ কৰিবলৈ বেছি সময়ৰ প্ৰয়োজন হোৱা নাছিল। তেওঁ কয় যে পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ৰ সদস্যসকল তেওঁলোকৰ সংস্পৰ্শলৈ অহা প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে আগশাৰীৰ স্থানত উপনীত হয় । তেওঁ লগতে কয় যে সৰলতা আৰু এক সামগ্ৰিক মানসিকতা হৈছে পাটিদাৰ সম্প্ৰদায়ৰ বৈশিষ্ট্য, আৰু এই গুণসমূহৰ অনুশীলন অব্যাহত থাকিব লাগে। তেওঁ কয় যে এই সম্প্ৰদায়ৰ দায়িত্ব হৈছে সমাজৰ অন্যান্য শ্ৰেণীৰ বাবে আদৰ্শ হিচাপে কাম কৰা।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে শেহতীয়াকৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত পশ্চিম বংগৰ জনসাধাৰণে ৰাজ্যখনত এক বৃহৎ পৰিৱৰ্তন অনাৰ দিশে আগবাঢ়িছে। তেওঁ কয় যে পশ্চিম বংগত উদ্ভৱ হোৱা পৰিৱৰ্তনৰ লগে লগে দেশৰ জনসাধাৰণে গংগাসাগৰৰ পৰা গংগোত্ৰীলৈ সমগ্ৰ ভাৰততে আমাৰ দলৰ চৰকাৰ নিৰ্বাচিত কৰিছে। আজি আমাৰ দলৰ নেতৃত্বত চৰকাৰে দেশৰ প্ৰায় ৮০শতাংশ ভৌগোলিক অঞ্চল শাসন কৰি আছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে আমাৰ দলৰ চৰকাৰ গঠনৰ লগে লগে দেশত পৰিৱৰ্তনৰ এক নতুন যুগ আৰম্ভ হৈছে। সমগ্ৰ ভাৰতত অৰ্থনৈতিক পৰিৱৰ্তনৰ লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ দিশতো এক পৰিৱৰ্তনমূলক প্ৰেক্ষাপট দৃষ্টিগোচৰ হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে, আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তাৰ দৃষ্টিকোণৰ পৰা, দহ বছৰতকৈও কম সময়ৰ ভিতৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত সন্ত্ৰাসবাদ আৰু নক্সালবাদ নিয়ন্ত্ৰণলৈ অনা হৈছে। তেওঁ কয় যে পাঁচ দশক ধৰি দেশৰ বাবে এক ডাঙৰ প্ৰত্যাহ্বান হৈ থকা নক্সালবাদ আঁতৰ কৰাৰ দিশত চৰকাৰে কাম কৰিছে। আমাৰ চৰকাৰ শেহতীয়াকৈ পশ্চিম বংগত ক্ষমতালৈ আহিছে আৰু পূৰ্বতে প্ৰতিদিনে বৃহৎ পৰিমাণৰ অনুপ্ৰৱেশ সংঘটিত হৈছিল যদিও এতিয়া প্ৰতিদিনে বৃহৎ সংখ্যক অনুপ্ৰৱেশকাৰী নিজ দেশলৈ উভতি গৈছে। শ্ৰী শ্বাহে লগতে কয় যে মোদী চৰকাৰে শেহতীয়াকৈ ঘোষণা কৰা জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তন আয়োগ ভাৰত চৰকাৰৰ গৃহ মন্ত্ৰালয়ে গঠন কৰিছে। তেওঁ কয় যে এই জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তন অভিযানে জনসংখ্যাৰ আৰ্হিৰ অস্বাভাৱিক পৰিৱৰ্তনৰ বিষয়ে অধ্যয়ন কৰিব, ইয়াৰ কাৰণসমূহ চিনাক্ত কৰিব আৰু ইয়াৰ সমাধানৰ বাবে পৰামৰ্শও দিব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে যেতিয়া নিৰ্বাচন আয়োগে এছ আই আৰ প্ৰক্ৰিয়া আৰম্ভ কৰিছিল, তেতিয়া সমগ্ৰ দেশতে বিৰোধী দলসমূহে ইয়াৰ বিৰুদ্ধে প্ৰচাৰ চলাইছিল। তেওঁ কয় যে বংগৰ নিৰ্বাচনত বংগৰ জনসাধাৰণে এছ আই আৰ-ৰ প্ৰতি তেওঁলোকৰ সমৰ্থন স্পষ্ট কৰি প্ৰতিফলিত কৰিছে যে দেশত অনুপ্ৰৱেশৰ অনুমতি দিয়া উচিত নহয়। তেওঁ লগতে কয় যে উচ্চতম ন্যায়ালয়ে শেহতীয়াকৈ ৰায় দিছে যে এছ আই আৰ সাংবিধানিকভাৱে বৈধ। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে মোদী চৰকাৰে বিশ্বাস কৰে যে দেশৰ ভৱিষ্যত নিৰ্ণয় কৰাৰ অধিকাৰ কেৱল দেশৰ নাগৰিকৰহে থাকিব লাগে, অবৈধভাৱে দেশত প্ৰৱেশ কৰা অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলৰ নহয়।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates the newly constructed hostel building at the Mata Umiya Dham campus in Ahmedabad, Gujarat
Students from educational institutions across Gujarat have received a reliable, modern, and well-equipped hostel facility
The Patidar community has made an unparalleled contribution to the development of Gujarat and has earned recognition for its hard work and patriotism from Gujarat to Gangasagar
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi , West Bengal has witnessed transformation, and from Gangasagar to Gangotri, our party’s government now governs 80% of the country’s geographical area
Under Modi Ji’s leadership, Naxalism has been completely eliminated, and peace has returned to all three internal security hotspots
Earlier, a large number of infiltrators used to enter West Bengal every day; now, under our government, a large number are returning every day
A committee on demographic change has been constituted under Modi Ji’s leadership, which will identify the causes of and remedies for unnatural demographic change within one year
Opposition parties opposed the SIR, but even the Supreme Court acknowledged that the SIR is completely constitutional
In the West Bengal elections, the people made it clear that they stand with the SIR; infiltration into the country will no longer be tolerated
Only the citizens of the country have the right to decide the nation’s future; infiltrators will have to leave
28 MAY 2026 8:59PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurated the newly constructed hostel building today at the Mata Umiya Dham campus in Ahmedabad, Gujarat. On this occasion, Gujarat Chief Minister Shri Bhupendra Patel and several distinguished dignitaries were also present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that inauguration of Shri J. S. Patel Hostel is taking place here. Built at a cost of approximately Rs. 104 crore, the 13-storey grand and modern building will provide 1,600 students with modern study facilities under the blessings of Maa Umiya. With these modern facilities, a reliable and well-equipped contemporary hostel infrastructure has become available for students from educational institutions across Gujarat.
Shri Amit Shah said that the progress achieved by Gujarat’s Patidar community in the 75 years since Independence is unparalleled anywhere in India. He stated that after Independence, the development of Gujarat and the Patidar community progressed in parallel, and that the community has made a major contribution to Gujarat’s growth. He said that if one seeks qualities such as sacrifice, dedication, transparency, integrity, hard work and patriotism together, all these virtues can be found within the Patidar community. He added that the Patidar community has established a strong presence in several sectors, including agriculture, education, textiles, ceramics, diamonds, pharmaceuticals and real estate.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that owing to its inclusive outlook, the Patidar community did not take long to reach across the country or gain acceptance everywhere. He said that members of the Patidar community have provided leadership in every field they entered. He added that simplicity and an inclusive mindset are the hallmarks of the Patidar community, and these qualities should continue to be practised. He also said that the community has a responsibility to serve as a model for other sections of society.
Shri Amit Shah said that recently, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, the people of West Bengal have worked towards bringing about a major transformation in the state. He said that with the change emerging in West Bengal, the people of the country have elected governments of our party across the entire stretch of India from Gangasagar to Gangotri. Today, governments led by our party are governing nearly 80 percent of the country’s geographical area. Shri Shah said that with the formation of our party’s governments, a new era of transformation has begun in the country. Along with economic transformation across India, there has also been a transformational change in the direction of national security.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that, from the perspective of internal security, terrorism and Naxalism have been brought under control under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi in less than ten years. He said that the government has worked towards eliminating Naxalism, which had remained a major challenge for the country for five decades, by March 31, 2026. Our government has recently come to power in West Bengal, and whereas earlier large-scale infiltration used to take place every day, now a large number of infiltrators are returning every day. Shri Shah also said that the Demographic Change Commission recently announced by Modi Govt has been constituted by the Ministry of Home Affairs, Government of India. He said this Demographic Change Mission will study unnatural changes in population patterns, identify their causes, and also suggest measures to address them.
Shri Amit Shah said that when the Election Commission initiated the SIR process, opposition parties across the country campaigned against it. He said that in the Bengal elections, the people of Bengal demonstrated their support for SIR and conveyed that infiltration into the country should not be allowed.He further said that the Supreme Court has recently ruled that SIR is constitutionally valid. Shri Shah stated that the Modi Government believes that only the citizens of the country should have the right to decide the nation’s future, and not infiltrators who enter the country illegally.