প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী উজজ্বলা য়োজনাগী কান্নবা ফোঙদোকপা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়াখ্রে
01 MAY 2026 12:26PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নুপীশিংগী ফিবম ফগৎহনবা অমসুং মৈখু থাংদবা চাক থোংনবা শিং ফংহনবা প্রধান মন্ত্রী উজজ্বলা য়োজনাগী কান্নবা ফোঙদোকপা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না ইবা আর্তিকল অমা শরুক য়াখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নুপীশিং মখা তানা থৌশিলগী ইচম চম্বা বেনিফিরিশিং ওইনা মখা তানা উদ্রে, য়োজনা অসিগী হৌরকফম ওইনা অচৌবা অহোংবা অমা পুরকপা অদু আর্তিক অসিনা ফোঙদোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি:
“য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @dpradhanbjp না ইখি মদুদি প্রধান মন্ত্রী উজজ্বলা য়োজননা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লে, নুপীশিং থৌশিলগী ইচম চম্বা বেনিফিরিশিং ওইনা মখা তানা উদ্রে, য়োজনা অসিগী হৌরকফম্নি।
থৌরম অসিনা এল.পি.জি শীজিন্নবা হেনগৎহল্লে অমসুং নুপী করোর ১০ হেনবদা সবসিদি ফংহনবা ঙম্লে। মৈখু থাংদনা চাক থোংবা অসিনা ইমুং-মনুংদা নুংশিৎ শেংদবা হন্থহল্লে অমসুং হকচাং ফবা হেনগৎহল্লে। লেপ্তনা শীজিন্ননবা, মমল হোংহন্নবা অমসুং ইনর্জিগী অচুম্বা পুরক্নবা হৌজিক মীৎয়েং চঙলে।
কান্নরবা আর্তিকল অসি পাবীয়ু!”

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article highlighting the transformative impact of Pradhan Mantri Ujjwala Yojana
01 MAY 2026 12:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared an article by Union Minister Shri Dharmendra Pradhan highlighting the transformative impact of the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana in empowering women and ensuring clean cooking energy.
The Prime Minister noted that the article outlines a major shift, where women are no longer seen merely as beneficiaries of policy, but as its starting point.
The Prime Minister posted on X:
"Union Minister Shri @dpradhanbjp writes that the Pradhan Mantri Ujjwala Yojana marks a major shift, where women are not seen as beneficiaries of policy, but as its starting point.
The programme expanded LPG coverage and enabled targeted subsidy transfer reaching over 10 crore women. The transition to clean cooking has reduced household air pollution and improved well-being. The focus now is on sustained use, affordability and ensuring energy justice.
Do read this insightful article!"