सूचना तथा प्रसारण मन्त्रालय
आईआईएमसीका आईआईएस ग्रुप ए अधिकारी प्रशिक्षुहरूद्वारा पीआईबी गान्तोकको भ्रमण
08 SEP 2025 6:09PM by PIB Gangtok
भारतीय सूचना सेवा (आईआईएस) को ग्रुप ए का 13 जना अधिकारी प्रशिक्षु (ओटी) को एक समूहले 1-22 सेप्टेम्बर, 2025 सम्म आईआईएस ग्रुप ‘ए’ अधिकारीहरूको अखिल भारतीय (भारत दर्शन) अध्ययन भ्रमण अन्तर्गत एक हिस्साको रूपमा आज पत्र सूचना कार्यालय गान्तोकको भ्रमण गरे।
पत्र सूचना कार्यालय (पीआईबी) र आकाशवाणी समाचार गान्तोकका सहायक निर्देशक श्री मानस प्रतिम शर्माले परम्परागत खादा र स्मृति चिन्ह भेंट गरेर अतिथि अधिकारीहरूलाई न्यानो स्वागत जनाए।
श्री शर्माले आफ्नो स्वागत भाषणमा अधिकारीहरूलाई पीआईबी र आकाशवाणी समाचारको चलिरहेका गतिविधिहरूको बारेमा जानकारी दिए। उनले सिक्किममा मिडिया परिदृश्यको विस्तृत जानकारी पनि प्रदान गरे र गत एक वर्षमा पीआईबीद्वारा गरिएका विभिन्न कार्यशाला र गतिविधि/पहलहरूको बारेमा जानकारी दिए। उनले पाँच वर्षको अन्तरालपछि जून महिनामा नथुला सिमानाको माध्यमद्वारा कैलाश मानसरोवर यात्रा पुनः शुरु भएको विषयमा आफ्नो अनुभव पनि साझा गरे।
उनले सीबीसीसँगको समन्वयमा पीआईबीले सिक्किमका विभिन्न जिल्लाहरूमा सञ्चालन गरेको विकसित भारत 2047 को विषयवस्तु अन्तर्गत विभिन्न आईसीओपीहरूको बारेमा पनि जानकारी दिए। उनले भने कि सिक्किममा सरकारका कल्याणकारी योजनाहरूको बारेमा यी आउटरिच कार्यक्रमहरू सञ्चालन भइरहेका छन्। उनले विभिन्न मिडिया प्लेटफर्महरूको माध्यमद्वारा सूचनाको प्रसार गर्ने प्रयास भइरहेको पनि बताए।
प्रशिक्षु अधिकारीहरूको तर्फबाट श्री किरण मुरलीले पीआईबी गान्तोकलाई न्यानो स्वागतको लागि कृतज्ञता व्यक्त गरे र श्री मानस प्रतिम शर्मालाई कृतज्ञताको प्रतीकको रूपमा स्मृति चिन्ह प्रदान गरे।
यस अवसरमा दूरदर्शन केन्द्र गान्तोककी कार्यक्रम प्रमुख श्रीमती जिकमित लेप्चा र आकाशवाणी गान्तोक र पीआईबीका अधिकारीहरू उपस्थित थिए।

Ministry of Information & Broadcasting
IIS Group A Officer Trainees from IIMC Visit PIB Gangtok
08 SEP 2025 6:09PM by PIB Gangtok
A group of 13 Officer Trainees (OTs) of Group “A” of the Indian Information Service (IIS) visited Press Information Bureau Gangtok today, as part of their All India (Bharat Darshan) Study Tour of IIS Group ‘A’ Officers from Sept 1-22, 2025.
Shri Manas Pratim Sarma, Assistant Director, Press Information Bureau (PIB) and Akashvani News Gangtok, accorded a warm welcome to the visiting officers with traditional Khada and souvenirs.
Shri Sarma, in his welcome address, briefed the officers on the ongoing activities of PIB and Akashvani News. He also provided detailed media landscape in Sikkim and informed them about the various workshops and activities/initiatives undertaken by PIB in the last one year. He also shared his experience about the recent resumption of Kailash Mansarovar Yatra via Nathula Pass in the month of June after a gap of five years.
He also informed about the various ICOPs under the theme of Viksit Bharat 2047 that PIB has conducted in the various districts of Sikkim in coordination with CBC. He said that these outreach programs are being conducted in Sikkim on the welfare schemes of the government. He also said that efforts are on to disseminate information through various media platforms.
Shri Kiran Murali, on behalf of the Officer Trainees expressed their gratitude to PIB Gangtok for the warm welcome and presented a memento as a token of appreciation to Shri Manas Pratim Sarma.
Smt. Jikmit Lepcha, Program Head of Doordarshan Kendra Gangtok and officials from Akashvani Gangtok and PIB were present on this occasion.