অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
MDoNERনা লুপা করোর 45.31গী মঙ্গলদোই-মাজিকুচি রোদ প্রোজেক্ত সেঙ্কসন তৌখ্র
07 AUG 2025 3:21PM by PIB Imphal
অৱাং-নোংপোক লমদমদা লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্নবগীদমক অৱাং-নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়না (MDoNER) য়ুমশকৈশা (ওগস্ত 6, 2025) নুমিৎতা কিলোমীতর 15 শাংবা লুপা করোর 45.31গী শেনফম চংনা অসামদা KM 11+000দগী KM 26+200 ফাওবগী মনুংদা মঙ্গলদোই-মাজিকুচি লম্বী শেমগৎনবা প্রোজেক্ত অমা অয়াবা পীখ্রে।
প্রোজেক্ত অসি অৱাং নোংপোক্কী স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (NESIDS) - রোদসকী মখাদা পায়খৎকনি।
প্রোজেক্ত অসিগী মরুওইবা ফীচরশিং অদুদি:
• লম্বী অসিনা মঙ্গলদোইগী দরঙ্গ দিস্ত্রিক্ত হেদক্বাতর অমসুং উদলগুরি দিস্ত্রিক্ত সবদিভিজন হেদক্বাতর ভেরগাওগী মরক্তা হকথেংননা শম্নহনগনি।
• মসিনা মঙ্গলদোই অমসুং ভেরগাওনগী মরক্তা লৈরিবা অরাপ্পা অসি কিলোমীতর 7.2 হন্থহল্লগনি।
• মসিনা দেওমোরনোই কোলেজ য়াওনা এজুকেস্নেল ইন্সতিত্যুসন 7গী এক্সেসিবিলিতী হেনগৎহল্লগনি।
• লম্বী অসিনা পাথুরীঘাত কৃশক শাহীদ মেমোরিএল অমসুং খোতোরা সত্রা, পুৱারী ওইরবা লখিমপুর পুখুরি, রামগাও পুখুরি অসিনচিংবা মরুওইবা তুরিস্তকী মফমশিংগা কন্নেক্তিবিতী ফগৎহল্লগনি।
পনবা য়াবদি NESIDS (রোদস) অসি ভারতকী অৱাং-নোংপোক লমদমদা ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্নবা দিজাইন তৌখিবা নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (NESIDS) গী মরুওইবা মচাক অমনি। ভারত সরকারনা মপুং ফানা শেল থাদরিবা NESIDS অসি মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংগা খুৎশম্নদুনা MDoNERনা কুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং সুপরভাইজ তৌরি।
MDoNERনা ফ্লেগশিপ স্কিম মরি, হায়বদি PM-DevINE স্কিম, নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (NESIDS) - রোদস, নোর্থ ইস্ত স্পেসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্ত স্কিম (NESIDS) - OTRI অমসুং নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (NEC)গী খুত্থাংদা লমদম অসিগী চাউখৎ থৌরাংদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।

Ministry of Development of North-East Region
MDoNER Sanctions Mangoldoi-Mazikuchi Road Project Worth Rs. 45.31 Crore
07 AUG 2025 3:21PM by PIB Delhi
In a bid to boost road infrastructure in the Northeast region, the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) approved a project for construction of Mangoldoi - Mazikuchi road from KM 11+000 to KM 26+200, in Assam, having a length of 15 kms costing Rs.45.31 crore on Wednesday (6 August, 2025).
The project will be implemented under the North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) - Roads.
The key features of the project include:
• The Road will be the direct link between the Darrang District Hq of Mangaldoi and Udalguri District Subdivision Hq Bhergaon.
• It will reduce the distance between Mangaldoi and Bhergaon by 7.2 kilometers.
• It will improve accessibility to 7 educational institutions including Deomornoi College.
• The road will improve connectivity to the important tourist places of Pathurighat Krishak Shahid Memorial and Khotora Satra, Historical Lakhimpur Pukhuri, Ramgaon Pukhuri etc.
It's noteworthy that NESIDS (Roads) is a pivotal component of the North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS), designed to enhance infrastructure in India's North Eastern Region. Fully funded by the Government of India, NESIDS is meticulously monitored and supervised by MDoNER in collaboration with the respective state governments.
MDoNER plays a crucial role in driving the region's development through four flagship schemes, namely the PM-DevINE Scheme, North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) – Roads, North East Special Infrastructure Development Scheme (NESIDS) – OTRI, and Schemes of North Eastern Council (NEC).