ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଚୂଡାନ୍ତ ରାଉଣ୍ଡ ନାମଲେଖା ପାଇଁ ଆଇଆଇଏମସି ପକ୍ଷରୁ ଆବେଦନ ଆହ୍ବାନ
04 AUG 2025 1:09PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତୀୟ ଜନ ସଂଚାର ସଂସ୍ଥାନ (ଆଇଆଇଏମସି) ପକ୍ଷରୁ ୨୦୨୫-୨୬ ଶିକ୍ଷାବର୍ଷ ପାଇଁ ତୃତୀୟ ଏବଂ ଅନ୍ତିମ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସ୍ପଟ୍ ନାମଲେଖା ଜାରି ରହିଛି । ଢେଙ୍କାନାଳ କ୍ୟାମ୍ପସରେ ତିନୋଟି ସ୍ନାତକୋତ୍ତର ଡିପ୍ଲୋମା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଖାଲି ପଦବୀ ଉପଲବ୍ଧ ରହିଛି । ସେଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ କର୍ପୋରେଟ୍ ଯୋଗାଯୋଗ ଏବଂ ବ୍ରାଣ୍ଡ ପରିଚାଳନାରେ ୯ଟି ଆସନ, ଇଂରାଜୀ ସାମ୍ବାଦିକତାରେ ୧୫ଟି ଆସନ ଏବଂ ଓଡ଼ିଆ ସାମ୍ବାଦିକତାରେ ୧୪ଟି ଆସନ ରହିଛି ।
ଅଧିକାଂଶ ଖାଲି ଆସନ ଅନୁସୂଚିତ ଜାତି ବର୍ଗ ପାଇଁ ସଂରକ୍ଷିତ। ଆଞ୍ଚଳିକ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ପ୍ରଫେସର ଆନନ୍ଦ ପ୍ରଧାନ ଅନୁସୂଚିତ ଜାତି ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅବହେଳିତ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଆଶାୟୀ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଆବେଦନ କରିବାକୁ ଏବଂ ଏହି ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନର ଅଂଶ ହେବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଛନ୍ତି, "ଆଇଆଇଏମସି ଢେଙ୍କାନାଳ ସମାବେଶୀ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଶିକ୍ଷାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ଏବଂ ଏହା ବଞ୍ଚିତ ସମୁଦାୟର ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରେ।"
ଯୋଗ୍ୟ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ପାଇଁ ଛାତ୍ରବୃତ୍ତି ଏବଂ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ଯୋଗାଇବା ପାଇଁ ଏହି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଓଡ଼ିଶା ସରକାରଙ୍କ ଅନୁସୂଚିତ ଜାତି ଏବଂ ଅନୁସୂଚିତ ଜନଜାତି ଏବଂ ସଂଖ୍ୟାଲଘୁ ଏବଂ ପଛୁଆ ବର୍ଗ କଲ୍ୟାଣ ବିଭାଗ ସହିତ ମିଳିତ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି।
କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମଗୁଡ଼ିକର ତାଲିକା ଏବଂ ଆସନ ସଂଖ୍ୟା ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବିବରଣୀ ୪ ଅଗଷ୍ଟ ୨୦୨୫ ଠାରୁ କାଉନସେଲିଂ ପୋର୍ଟାଲ https://iimc.admissions.nic.in ରେ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ। ଓଡ଼ିଆ ସାମ୍ବାଦିକତା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଆଗ୍ରହୀ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଆବେଦନ ଆଇଆଇଏମସି ଢେଙ୍କାନାଳକୁ ଏହି ଇମେଲ ଠିକଣାରେ ପଠାଇ ପାରିବେ: iimcdkl@yahoo.co.in । ଅଧିକ ତଥ୍ୟ ପାଇଁ ଓ୍ଵେବସାଇଟ୍ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://iimc.gov.in/announcements
ଆଇଆଇଏମସି ଢେଙ୍କାନାଳ ଉତ୍ସାହୀ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଗଣମାଧ୍ୟମ ଏବଂ ସାମ୍ବାଦିକତା କ୍ଷେତ୍ରରେ କ୍ୟାରିଅର ଗଢ଼ିବା ପାଇଁ ଏହି ସୁଯୋଗ ଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଆହ୍ୱାନ ଜଣାଉଛି।

Ministry of Information & Broadcasting
IIMC Invites Applications for Final Round of Admissions
04 AUG 2025 1:09PM by PIB Bhubaneswar
The Indian Institute of Mass Communication (IIMC) is conducting the third and final round of spot admissions for the academic year 2025-26. Vacancies are available at Dhenkanal campus in three postgraduate diploma programmes: 9 seats in Corporate Communication and Brand Management, 15 seats in English Journalism, and 14 seats in Odia Journalism.
Most of the vacant seats are in the Scheduled Caste (SC) category. Regional Director Prof. Anand Pradhan encouraged aspiring students from SC and other marginalized communities to apply and be part of the prestigious institution. He said, “IIMC Dhenkanal is committed to promoting inclusive media education and welcomes students from underrepresented communities.”
The institute is working closely with the SC and ST Development, Minorities and Backward Classes Welfare Department, Government of Odisha, to facilitate scholarships and financial assistance for eligible students.
More details, including the list of available programmes and seat matrix, will be available on the counselling portal https://iimc.admissions.nic.in from 4th August 2025. Students interested in Odia Journalism programme may send their application to IIMC: Dhenkanal at this email: iimcdkl@yahoo.co.in and visit website: https://iimc.gov.in/announcements
IIMC Dhenkanal invites passionate and motivated students to take this opportunity to pursue a career in media and communication.