Ministry of Development of North-East Region
Road and Railways Projects to Boost Economy of NER
02 APR 2025 2:30PM by PIB Delhi
The details of the Railway and Road Infrastructure projects in the North Eastern Region (NER) during the last five years from 2019-20 to 2023-24 is as under:
SN
Name of Scheme
No. of Projects
Length (in Kms)
Sanctioned Cost (in ₹crore)
1
Railway Line Constructed by Ministry of Railways
18
1,368
74,972
2
National Highways under Ministry of Road, Transport & Highways
-
6,806
77,654
3
PMGSY under Ministry of Rural Development
6,793
25,011
19,448.89
4
Roads under Ministry of DoNER
75
1255
4668
The railway projects are sanctioned Zonal Railway wise and not State-wise as the railway projects may span across state boundaries. However, the funds spent in respect of the State of Tripura by the MoRT&H, MoRD and MDoNER during the last five years from 2019-20 to 2023-24 for road projects are ₹4,988 crore, ₹606.71 crore and ₹347.82 crore respectively.
The improved road and railway infrastructure in the NER has led to increase in access to markets, tourism, cross-border trade, skill generation, creation of construction jobs, lower logistics costs, faster movement of man and materials, attracting private investments, urban development etc.
This information was given by the Minister of State of Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in the Lok Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
লম্বী অমদি রেলৱে প্রোজেক্তশিংনা অৱাং নোংপোক লমদমগী শেন্মিৎলোন্দা ইনোৎ হাপ্লগনি
02 APR 2025 2:30PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদম (NER) দা ২০১৯-২০ দগী ২০২৩-২৪ ফাওবা চহি মঙাসিদা পায়খৎখিবা রেলৱে অমদি লম্বীগী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
সেরিএল মশিং
স্কীমগী মমিং
প্রোজেক্ট মশিং
অশাংবা (কিমি দা)
সেংসন তৌখিবা শেঞ্জং (লুপা করোরগী খুজিংদা)
১
রেলৱে মন্ত্রালয়না শেম্বা রেল লম্বী
১৮
১,৩৬৮
৭৭,৬৫৪
২
রোদ, ত্রান্সপোর্ত অমদি হায়ৱেজ মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা নেসনেল হায়ৱেশিং
-
৬,৮০৬
৭৭,৬৫৪
৩
রুরেল দিভেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা PMGSY
৬,৭৯৩
২৫,০১১
১৯,৪৪৮.৮৯
৪
DoNER মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা লম্বীশিং
৭৫
১২৫৫
৪৬৬৮
রেলৱে প্রোজেক্তশিং অসি স্তেতকী ঙমখৈশিং লান্না চৎপা মরম্না রেলৱে প্রোজেক্তশিং অসি জোনেল রেলৱে ৱাইজ ওইনা সেংসন তৌবনি, স্তেত-ৱাইজ ওইনা তৌবা নত্তে। অদুম ওইনমক, ত্রিপুরা স্তেতকী ওইনা MoRT&H, MoRD অমদি MDoNER ২০১৯-২০ দগী ২০২৩-২৪ ফাওবগী হৌখিবা চহি মঙাসিদা শীজিন্নখিবা ফোন্দগী চাংদি মথঙশিৎনা লুপা করোর ৪,৯৮৮, লুপা করোর ৬০৬.৭১ অমদি লুপা করোর ৩৪৭.৮২ নি।
অৱাং নোংপোক লমদমদা লম্বী অমদি রেলৱেগী ফিভম ফগৎলকপনা মার্কেৎ এক্সেস, তুরিজম, ঙমখৈ ৱাংমগী লল্লোন ইতিক, স্কিল জেনেরেসন, কন্সত্রক্সন জোব শেমগৎপা, লোজিস্তিক শেঞ্জং হন্থরকপা, মী অমদি পোৎ চৈ হেন্না থুনা চত্থোক চৎশিন, পুথোক পুশিন তৌবা ঙমহল্লে।
ৱাফম অসি ঙসি রোক সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রীজন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী দোক্তর সুকান্ত মজুমদারনা ফোঙদোকখিবনি।