উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগৰ সুযোগসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিবলৈ আহমেদাবাদত উত্তৰ-পূব বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগৰ ৰোড শ্ব'
আহমেদাবাদ ৰোড শ্ব’ ২০২৫ চনৰ ১৭ জানুৱাৰীত অনুষ্ঠিত হ’ব। এই অনুষ্ঠানত ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্য মন্ত্ৰী ড০ সুকান্ত মজুমদাৰ উপস্থিত থাকিব
16 JAN 2025 12:15PM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূব অঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে (ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়) ২০২৫ চনৰ ১৭ জানুৱাৰীত আহমেদাবাদৰ আশ্ৰম ৰোডৰ হোটেল হায়াট ৰিজেন্সিত পুৱা ১০.৩০ বজাৰ পৰা উত্তৰ-পূব বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ ৰোড শ্ব’ৰ আয়োজন কৰিছে। এই অনুষ্ঠানত ভাৰত চৰকাৰৰ উত্তৰ-পূব অঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয় আৰু শিক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজ্য মন্ত্ৰী ড সুকান্ত মজূমদাৰ উপস্থিত থাকিব। যুটীয়া সচিব শ্ৰী শান্তনুৰ লগতে উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ জ্যেষ্ঠ প্ৰতিনিধিসকল; ডিপিআইআইটি, এনইচি, এনইএইচএইচডিচি, এনইআৰএএমএচি আৰু নেডফিয়েও এই ৰোড শ্ব’ত অংশগ্ৰহণ কৰিব। এই ৰোড শ্ব’ৰ লক্ষ্য হৈছে গুজৰাটৰ গতিশীল ব্যৱসায়িক সম্প্ৰদায়ৰ বাবে উত্তৰ-পূব অঞ্চলত উপলব্ধ প্ৰচুৰ বিনিয়োগৰ সুযোগসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰা।
উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ ৰাজ্য চৰকাৰ, এফ আই চি চি আই (উদ্যোগ অংশীদাৰ) আৰু ইনভেষ্ট ইণ্ডিয়া (বিনিয়োগ সুবিধা অংশীদাৰ)ৰ সহযোগত এই ৰোড শ্ব’ৰ আয়োজন কৰা হৈছে।
আহমেদাবাদ ৰোড শ্ব’ হৈছে উত্তৰ-পূব বিনিয়োগকাৰী সন্মিলনৰ প্ৰাক্-সন্মিলন কাৰ্যকলাপৰ অংশ হিচাপে সপ্তম মুখ্য ৰোড শ্ব’ আৰু ইয়াত উত্তৰ-পূবৰ আঠখন ৰাজ্য অৰুণাচল প্ৰদেশ, অসম, মণিপুৰ, মেঘালয়, মিজোৰাম, নাগালেণ্ড, ছিকিম আৰু ত্ৰিপুৰাৰ প্ৰতিনিধি উপস্থিত থাকিব। এই ৰাজ্যসমূহে আন্তঃগাঁথনি আৰু লজিষ্টিকছ, কৃষি আৰু আনুষংগিক উদ্যোগ, তথ্য-প্ৰযুক্তি খণ্ড, শক্তি, বস্ত্ৰ, হস্ততাঁত আৰু হস্তশিল্প, পৰ্যটন আৰু আতিথ্য, শিক্ষা আৰু দক্ষতা, স্বাস্থ্যসেৱা, মনোৰঞ্জন আৰু ক্ৰীড়াকে ধৰি বিভিন্ন গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডত বিভিন্ন বিনিয়োগৰ সুযোগৰ ওপৰত আলোকপাত কৰিব। ৰোড শ্ব’ত বি২জি (বিজনেছ-টু-গভৰ্ণমেণ্ট) বৈঠকো অনুষ্ঠিত হ’ব, যিয়ে বিনিয়োগকাৰীসকলক ৰাজ্যৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ জড়িত হ’বলৈ আৰু উত্তৰ-পূব অঞ্চলত খণ্ডভিত্তিক সুযোগ অন্বেষণ কৰিবলৈ এক অনন্য মঞ্চ প্ৰদান কৰিব।
ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ দ্বাৰা আয়োজিত উত্তৰ-পূব বিনিয়োগকাৰী সন্মিলনৰ লক্ষ্য হৈছে বিনিয়োগক আকৰ্ষিত কৰা আৰু অৰ্থনৈতিক উন্নয়নক উৎসাহিত কৰা। মুম্বাই, হায়দৰাবাদ, কলকাতা আৰু বেংগালুৰুত পূৰ্বৰ ৰোড শ্ব’বোৰত অংশগ্ৰহণকাৰীৰ সংখ্যা যথেষ্ট আছিল।
শেহতীয়াকৈ ২০২৪ চনৰ ১৬ ডিচেম্বৰত মুম্বাইত অনুষ্ঠিত ৰোড শ্ব’ত উত্তৰ-পূব অঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী (ড’নাৰ মন্ত্ৰালয়) শ্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়া, ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী অধ্যাপক (ড) মাণিক সাহা আৰু মেঘালয়ৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী কনৰাড কে. চাংমাই অংশগ্ৰহণ কৰিছিল আৰু ই উল্লেখযোগ্য সফলতা লাভ কৰে। বি২জি বৈঠকসমূহত বিনিয়োগকাৰীসকলৰ গভীৰ অংশগ্ৰহণে বিনিয়োগৰ গন্তব্য স্থান হিচাপে অঞ্চলটোৰ বৰ্ধিত আকৰ্ষণক চিহ্নিত কৰে।
আহমেদাবাদৰ ৰোড শ্ব’ৱে উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ বিকাশ যাত্ৰাৰ অংশ হ’বলৈ আগ্ৰহী বহু সম্ভাৱ্য বিনিয়োগকাৰীক আকৰ্ষিত কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে।

Ministry of Development of North-East Region
North East Trade and Investment Roadshow in Ahmedabad to highlight Trade and Investment Opportunities in North Eastern Region
Ahmedabad Roadshow to be held on 17th January, 2025. Dr. Sukanta Majumdar, Hon’ble Minister of State, MDoNER, to attend the event
16 JAN 2025 12:15PM by PIB Ahmedabad
The Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) is organising the North East Trade and Investment roadshow in Ahmedabad on 17th January, 2025, starting at 10:30 a.m. at Hotel Hyatt Regency, Ashram Road, Ahmedabad, Gujarat. The event will be graced by Dr. Sukanta Majumdar, Hon’ble Minister of State, Ministry of Development of North Eastern Region and Ministry of Education, Government of India. Shri Shantanu, Joint Secretary, alongwith senior representatives from North Eastern States; DPIIT, NEC, NEHHDC, NERAMAC, and NEDFi will also be attending the roadshow. The roadshow aims to highlight the abundant investment opportunities available in North Eastern Region for Gujarat’s dynamic business community.
The roadshow is being organised in collaboration with the State Governments of North Eastern Region, FICCI (Industry Partner), and Invest India (Investment Facilitation Partner).
Ahmedabad roadshow is the seventh major roadshow as part of pre-summit activities of North East Investors Summit and will be featuring presentations from representatives of the eight North Eastern states viz. Arunachal Pradesh, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Sikkim and Tripura. These states will highlight various investment opportunities across key sectors, inter alia, including Infrastructure and Logistics, Agri & Allied industries, IT & ITES, Energy, Textiles, Handloom & Handicrafts, Tourism & Hospitality, Education & Skill, Healthcare, Entertainment and Sports. The roadshow will also feature B2G (Business-to-Government) meetings, which will provide a unique platform to investors to engage directly with State representatives and explore sectoral opportunities in the North Eastern Region.
The North East Investors Summit to be organised by MDoNER, aims to attract investments and stimulate economic development. Previous roadshows in Mumbai, Hyderabad, Kolkata and Bengaluru received strong participation.
The recently held roadshow held in Mumbai on 16th December, 2024, was attended by Shri Jyotiraditya M. Scindia, Hon’ble Union Minister for the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER), Professor (Dr.) Manik Saha, Hon’ble Chief Minister of Tripura, and Shri Conrad K. Sangma, Hon’ble Chief Minister of Meghalaya, was a remarkable success. The keen participation from investors in the B2G meetings marked the growing appeal of the region as an investment destination.
The roadshow in Ahmedabad is expected to attract many potential investors eager to be part of the growth journey in North East India.