কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ওক্তোবর 2024 গী আইত কোর ইন্দস্ত্রিজগী ইন্দেক্স (বেজ:2011-12=100)
29 NOV 2024 5:00PM by PIB Imphal
ওক্তোবর 2023 গী ইন্দেক্সগা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা আইত কোর ইন্দস্ত্রিজ (আই সি আই)গী অপুনবা ইন্দেক্স 3.1 % (প্রোবিজনেল) হেনগৎখি। ওক্তোবর 2024 দা কয়লা, স্তিল, রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং, হার, ইলেক্ত্রিসিতি অমসুং সিমেন্ত পুথোকপা হেনগৎখি। চহিগী ইন্দাইসশিং, থাগী ইন্দেক্সশিং অমসুং গ্রোথ রেতশিং এন্নেক্সর I অমসুং এন্নেক্সর II দা পীরে।
আইত কোর ইন্দস্ত্রিজ হায়বদি ইলেক্ত্রিসিতি, নেচরেল গ্যাস, কয়লা, স্তিল, রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং, শুংদোক্ত্রিবা থাউ অমসুং সিমেন্তগী অমমম অমসুং অপুনবা পোৎথোক্কী পর্ফোমেন্স অসি আই.সি.আইনা ওল্লি। ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন (আই আই পি)দা আইতেমশিংগী ৱেত্তা মরুওইবা উদোগ নিপালনা চাদা 40.27 ওইরি।
জুলাই 2024 গী আইত কোর ইন্দস্ত্রিজগী ইন্দেক্সকী অরোইবা গ্রোথ রেত অসি চাদা 6.3 দা অমুক হন্না শেমদোক্লে। হৌখিবা চহিগী থা অদুগা চাংদম্নবদা 2024-25 এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা আই.সি.আইগী অপুনবা গ্রোথ রেত চাদা 4.1 (প্রোবিজনেল) ওইখি।
আইত কোর ইন্দস্ত্রিজগী ইন্দেক্সকী মরমদা মখাদা পীরি:
কয়লা: ওক্তোবর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা কয়লা পুথোকপা (ৱেত: চাদা 10.33) চাদা 7.8 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 6.2 হেনগৎখি।
শুংদোক্ত্রিবা থাউ: ওক্তোবর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা শুংদোক্ত্রিবা থাউ পুথোকপা (ৱেত: চাদা 8.98) চাদা 4.8 হন্থখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 2.5 হন্থখি।
নেচরেল গ্যাস: ওক্তোবর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (ৱেত: চাদা 6.88) চাদা 1.2 হন্থখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 1.5 হেনগৎখি।
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং: ওক্তোবর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং পুথোকপা(ৱেত: চাদা 28.04) চাদা 5.2 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 2.7 হেনগৎখি।
হারশিং : সেপ্তেম্বর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা হারশিং পুথোকপা (ৱেত: চাদা 2.63) চাদা 0.4 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 1.5 হেনগৎখি।
স্তিল: সেপ্তেম্বর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা স্তিলগী পোৎথোকশিং পুথোকপা(ৱেত: চাদা 17.92) চাদা 4.2 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 5.9 হেনগৎখি।
সিমেন্ত: সেপ্তেম্বর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা সিমেন্ত পুথোকপা (ৱেত: চাদা 5.37) চাদা 3.3 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 1.8 হেনগৎখি।
ইলেক্ত্রিসিতি: সেপ্তেম্বর 2023 গা চাংদম্নবদা ওক্তোবর 2024 দা ইলেক্ত্রিসিতি পুথোকপা(ৱেত: চাদা 19.85) চাদা 0.6 হেনগৎখি। হৌখিবা চহিগী মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25 দা এপ্রিলদগী ওক্তোবর ফাওবগী মনুংদা অপুনবা ইন্দেক্স চাদা 5.3 হেনগৎখি।
নোত 1: ওগস্ত 2024, সেপ্তেম্বর 2024 অমসুং ওক্তোবর 2024গী দেতা প্রোবিজনেলনি। সোর্স এজেন্সিশিংদগী নৌনা ফংবা দেতাগী মতুংইন্না মরুওইবা উদোগশিংগী ইন্দেক্স নম্বরশিং শেমদোকপনি/অরোইবনি।
নোত 2 : এপ্রিল 2014 দগী রিনিউএবল সোর্সশিংদগী ইলেক্ত্রিসিতি পুথোকপগী দেতাশু য়াওরে।
নোত 3: মথক্তা পনখিবা লনাই উদোগশিংগী ৱেতশিং অদু আই.আই.পিদগী লৌথোকপনি অমসুং আই.সি.আইগী অপুনবা ৱেত অদু প্রো রেতা বেসিসতা 100 ফাওবগা মান্নহল্লে।
নোত 4: মার্চ 2019 দগী, ফিনিস স্তিলগী পুথোকপগী মনুং চন্না হোত রোল পিক্কল অমসুং ওইল কৌবা অনৌবা স্তিলগী পোৎথোক অসি কোল্দ রোল (সি আর) কোইলশিংগী মনুংদা য়াওহল্লে।
নোত 5: নবেম্বর 2024 গী ইন্দেক্স দিশেম্বর ৩১, 2024, ইরাই নুমিত্তা ফোঙগনি।
এন্নেক্সর I
আইত কোর ইন্দস্ত্রিজগী পর্ফোমেন্স
চহিগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেজ চহি : 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা গ্রোথ
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24
182.7
77.1
76.8
135.9
129.8
200.4
185.7
198.3
157.8
Apr-Oct 2023-24
159.2
77.3
76.0
133.6
131.6
195.1
182.1
204.8
154.9
Apr-Oct 2024-25*
169.1
75.4
77.1
137.2
133.7
206.6
185.4
215.5
161.3
*প্রোবিজিনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা পারগা চহি-চহিদা য়ুম্ফম ওইবা)
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা গ্রোথ
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24
11.8
0.6
6.1
3.6
3.7
12.5
8.9
7.1
7.6
Apr-Oct 2023-24
13.1
-0.1
5.1
4.0
6.7
15.6
12.3
7.9
8.8
Apr-Oct 2024-25*
6.2
-2.5
1.5
2.7
1.5
5.9
1.8
5.3
4.1
*প্রোবিজিনেল
চহি-চহিগী ওইনা পাবা অসি হৌখিবা চহিগী শেনবা চহিগা চাংদম্নবনি
এন্নেক্সর II
আইত কোর ইন্দস্ত্রিজগী পর্ফোমেন্স
থাগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেজ চহি : 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা গ্রোথ
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Oct-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
Nov-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
Dec-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
Jan-24
219.6
78.8
79.3
135.9
135.0
217.8
192.2
197.2
165.4
Feb-24
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.9
194.3
187.2
157.7
Mar-24
256.0
78.9
79.3
147.0
116.6
219.8
219.4
204.2
175.0
Apr-24
173.3
76.3
74.8
137.9
117.8
210.0
192.3
212.0
161.7
May-24
184.7
77.9
78.7
141.8
135.9
209.7
190.6
229.3
168.2
Jun-24
186.4
74.4
75.8
134.1
134.0
204.0
198.5
222.8
163.7
Jul-24
163.0
76.6
78.0
143.3
138.8
205.1
174.6
220.2
162.8
Aug-24*
138.2
75.7
77.4
134.0
137.5
206.1
176.5
212.3
156.1
Sep-24*
151.8
72.0
75.8
134.1
134.8
201.5
178.2
206.9
155.3
Oct-24*
186.0
74.6
79.3
135.5
136.9
209.8
187.4
205.1
161.3
*প্রোবিজিনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা পারগা চহি-চহিদা য়ুম্ফম ওইবা)
সেক্তর
কয়লা
শুংদোক্ত্রিবা থাউ
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরিগী পোৎথোকশিং
হারশিং
স্তিল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতি
অপুনবা গ্রোথ
ৱেত
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Oct-23
18.4
1.3
10.0
4.3
5.3
13.6
16.9
20.4
12.7
Nov-23
10.9
-0.4
7.5
12.4
3.3
9.7
-4.7
5.8
7.9
Dec-23
10.8
-1.0
6.7
4.1
5.9
8.3
3.8
1.2
5.1
Jan-24
10.6
0.6
5.5
-4.3
-0.6
9.2
4.1
5.7
4.2
Feb-24
11.6
7.9
11.2
2.6
-9.5
9.4
7.8
7.6
7.1
Mar-24
8.7
2.1
6.3
1.6
-1.3
7.5
10.6
8.6
6.3
Apr-24
7.5
1.7
8.6
3.9
-0.8
9.8
0.2
10.2
6.9
May-24
10.2
-1.1
7.5
0.5
-1.7
8.9
-0.6
13.7
6.9
Jun-24
14.8
-2.6
3.3
-1.5
2.4
6.3
1.8
8.6
5.0
Jul-24
6.8
-2.9
-1.3
6.6
5.3
7.0
5.1
7.9
6.3
Aug-24*
-8.1
-3.4
-3.6
-1.0
3.2
3.9
-3.0
-3.7
-1.6
Sep-24*
2.6
-3.9
-1.3
5.8
1.9
1.6
7.2
0.5
2.4
Oct-24*
7.8
-4.8
-1.2
5.2
0.4
4.2
3.3
0.6
3.1
*প্রোবিজিনেল
চহি-চহিগী ওইনা পাবা অসি হৌখিবা চহিগী শেনবা চহিগা চাংদম্নবনি

Ministry of Commerce & Industry
INDEX OF EIGHT CORE INDUSTRIES (BASE: 2011-12=100) FOR OCTOBER, 2024
29 NOV 2024 5:00PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries (ICI) increased by 3.1per cent (provisional) in October, 2024 as compared to the Index in October, 2023.The production of Coal, Refinery Products, Steel, Cement, Electricity and Fertilizers recorded positive growth in October 2024. The details of annual indices, monthly indices and growth rates are provided at Annex I andAnnex II.
The ICI measures the combined and individual performance of production of eight core industries viz. Coal, Crude Oil, Natural Gas, Refinery Products, Fertilizers, Steel, Cement and Electricity.The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP).
The final growth rate of Index of Eight Core Industries for July 2024 stands at 6.3 per cent. The cumulative growth rate of ICI during April to October, 2024-25is4.1 percent (provisional) as compared to the corresponding period of last year.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 7.8 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index increased by 6.2 per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) declined by 4.8 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index declined by 2.5 per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) declined by 1.2 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index increased by 1.5per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Petroleum Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) increased by 5.2 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index increased by 2.7 per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Fertilizers - Fertilizer production (weight: 2.63 per cent) increased by 0.4 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index increased by 1.5 per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 4.2 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index increased by 5.9 per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) increased by 3.3 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index increased by 1.8 per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) increased by 0.6 per cent in October, 2024 over October, 2023. Its cumulative index increased by 5.3 per cent during April to October, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Note 1: Data for August, 2024, September, 2024 and October, 2024 are provisional. Index numbers of Core Industries are revised/finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weights derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for November, 2024 will be on Friday 31st December, 2024.
Annex I
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24
182.7
77.1
76.8
135.9
129.8
200.4
185.7
198.3
157.8
Apr-Oct 2023-24
159.2
77.3
76.0
133.6
131.6
195.1
182.1
204.8
154.9
Apr-Oct 2024-25*
169.1
75.4
77.1
137.2
133.7
206.6
185.4
215.5
161.3
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24
11.8
0.6
6.1
3.6
3.7
12.5
8.9
7.1
7.6
Apr-Oct 2023-24
13.1
-0.1
5.1
4.0
6.7
15.6
12.3
7.9
8.8
Apr-Oct 2024-25*
6.2
-2.5
1.5
2.7
1.5
5.9
1.8
5.3
4.1
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year
Annex II
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Oct-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
Nov-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
Dec-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
Jan-24
219.6
78.8
79.3
135.9
135.0
217.8
192.2
197.2
165.4
Feb-24
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.9
194.3
187.2
157.7
Mar-24
256.0
78.9
79.3
147.0
116.6
219.8
219.4
204.2
175.0
Apr-24
173.3
76.3
74.8
137.9
117.8
210.0
192.3
212.0
161.7
May-24
184.7
77.9
78.7
141.8
135.9
209.7
190.6
229.3
168.2
Jun-24
186.4
74.4
75.8
134.1
134.0
204.0
198.5
222.8
163.7
Jul-24
163.0
76.6
78.0
143.3
138.8
205.1
174.6
220.2
162.8
Aug-24*
138.2
75.7
77.4
134.0
137.5
206.1
176.5
212.3
156.1
Sep-24*
151.8
72.0
75.8
134.1
134.8
201.5
178.2
206.9
155.3
Oct-24*
186.0
74.6
79.3
135.5
136.9
209.8
187.4
205.1
161.3
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Oct-23
18.4
1.3
10.0
4.3
5.3
13.6
16.9
20.4
12.7
Nov-23
10.9
-0.4
7.5
12.4
3.3
9.7
-4.7
5.8
7.9
Dec-23
10.8
-1.0
6.7
4.1
5.9
8.3
3.8
1.2
5.1
Jan-24
10.6
0.6
5.5
-4.3
-0.6
9.2
4.1
5.7
4.2
Feb-24
11.6
7.9
11.2
2.6
-9.5
9.4
7.8
7.6
7.1
Mar-24
8.7
2.1
6.3
1.6
-1.3
7.5
10.6
8.6
6.3
Apr-24
7.5
1.7
8.6
3.9
-0.8
9.8
0.2
10.2
6.9
May-24
10.2
-1.1
7.5
0.5
-1.7
8.9
-0.6
13.7
6.9
Jun-24
14.8
-2.6
3.3
-1.5
2.4
6.3
1.8
8.6
5.0
Jul-24
6.8
-2.9
-1.3
6.6
5.3
7.0
5.1
7.9
6.3
Aug-24*
-8.1
-3.4
-3.6
-1.0
3.2
3.9
-3.0
-3.7
-1.6
Sep-24*
2.6
-3.9
-1.3
5.8
1.9
1.6
7.2
0.5
2.4
Oct-24*
7.8
-4.8
-1.2
5.2
0.4
4.2
3.3
0.6
3.1
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year