তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
‘ক্ৰিয়েট ইন ইণ্ডিয়া চেলেঞ্জ - ছিজন ১ ৰ অংশ হিচাপে গুৱাহাটীত আৰম্ভ হ’ল ৱেভছ এনিমে এণ্ড মাংগা প্ৰতিযোগিতা
22 NOV 2024 7:23PM by PIB Guwahati
আগন্তুক ৱৰ্ল্ড অডিঅ’ ভিজুৱেল এণ্ড এণ্টাৰটেইনমেণ্ট ছামিট (WAVES) ২০২৪ৰ মূল অংশ ৱেভছ এনিমে এণ্ড মাংগা( WAVES Anime and Manga Contest ) আজি গুৱাহাটীৰ পৰা নেডফি কনভেনচন চেণ্টাৰত মুকলি কৰা হয়। এই উদ্ভাৱনীমূলক প্ৰতিযোগিতাখন ক্ৰিয়েট ইন ইণ্ডিয়া চেলেঞ্জ - ছিজন ১ৰ অংশ হিচাবে আয়োজন কৰা হৈছে । ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে স্থানীয় প্ৰতিভাক উৎসাহিত কৰা আৰু ভাৰতীয় দৰ্শকৰ মাজত জাপানীজ মাংগা আৰু এনিমেৰ প্ৰতি ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱা আগ্ৰহক সম্প্ৰসাৰিত কৰা। ভাৰতীয় মিডিয়া এণ্ড এণ্টাৰটেইনমেণ্ট এছ’চিয়েশ্যনে তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ সহযোগত আজি এই অনুষ্ঠানটো সফলতাৰে পৰিচালনা কৰে। অনুষ্ঠানত ৫৪ জন অংশগ্ৰহণকাৰীয়ে মাংগা, ৱেবটুন, আৰু এনিমে শাখাত প্ৰতিযোগিতাত অংশগ্ৰহণ কৰে , লগতে ২০গৰাকী প্ৰতিভাৱান কচপ্লে শিল্পীয়ে বিভিন্ন ধৰণৰ এনিমে আৰু গেমিং প্ৰতিভা জীৱন্ত ৰূপত প্ৰদৰ্শন কৰে।
কচপ্লে প্ৰতিযোগিতাৰ বিচাৰক হিচাপে অংকিতা বৰঠাকুৰ, ছিনিয়ৰ এডমিন, অসম কচপ্লে কমিউনিটি, মাংগা, ৱেবটুন, আৰু এনিমে প্ৰতিযোগিতাৰ মূল্যায়ন কৰে সুশীল ভাছিন (সভাপতি, এম ই এ আই) আৰু ঋষিৰাজ ডেব্ৰয় (বৰাক ভেলী এনিমে কমিউনিটি শিৰোয়াছাৰ প্ৰতিষ্ঠাপক)ৰে গঠিত এক সন্মানীয় জুৰীয়ে ।
কচপ্লে বিজয়ীসকল হৈছে ক্ৰমে ৰাহুল পাতিৰ, লিঅ’ আৰু নুনামৰ লগতে সিদ্ধাৰ্থ দত্ত যিসকলে ক্ৰমে প্ৰথম, দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থান দখল কৰে। । মাংগা, ৱেবটুন, আৰু এনিমে প্ৰতিযোগিতাৰ ফলাফল অতি সোনকালে ঘোষণা কৰা হ’ব।
ভাৰতীয় মিডিয়া আৰু মনোৰঞ্জন সংস্থা (MEAI)ৰ সহযোগত তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে আনুষ্ঠানিকভাৱে আৰম্ভ কৰিছে ৱেভছ এনিমে এণ্ড মাংগা প্ৰতিযোগিতা। ডব্লিউ এ এম হৈছে এভিজিচি-এক্সআৰ আৰু মিডিয়া এণ্ড এণ্টাৰটেইনমেণ্ট খণ্ডৰ বাবে ভাৰতৰ সৰ্ববৃহৎ শীৰ্ষ সন্মিলন )ৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংশ।
পৃষ্ঠভূমি
২০২৪ চনৰ ২২ আগষ্টত নতুন দিল্লীত তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ, ৰে'লৱে, আৰু ইলেক্ট্ৰনিক্স তথা তথ্য প্ৰযুক্তি বিভাগৰ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী অশ্বিনী বৈষ্ণৱে ক্ৰিয়েট ইন ইণ্ডিয়া চেলেঞ্জ - ছিজন ৱান উন্মোচন কৰিছিল। এই প্ৰত্যাহ্বানসমূহে ৭৮ সংখ্যক স্বাধীনতা দিৱসৰ ভাষণৰ সময়ত উল্লেখ কৰা প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ “ভাৰতত ডিজাইন, বিশ্বৰ বাবে ডিজাইন”ৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে মিল ৰাখি আগন্তুক বিশ্ব অডিঅ’ ভিজুৱেল এণ্ড এণ্টাৰটেইনমেণ্ট শীৰ্ষ সন্মিলনৰ (WAVES) পূৰ্বসূৰী হিচাপে কাম কৰিব।
এই সম্ভাৱনাক ব্যৱহাৰ আৰু আগুৱাই নিবলৈ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ে সংগীত,শিক্ষা, আৰু পাইৰেচি প্ৰতিৰোধকে ধৰি বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত প্ৰতিভা আৰু সৃষ্টিশীলতাক প্ৰসাৰিত কৰাৰ লক্ষ্যৰে ২৭টা প্ৰত্যাহ্বান আৰম্ভ কৰিছে।
অধিক বিৱৰণৰ বাবে নিম্নলিখিত লিংকসমূহ চাওক:
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2065836
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2047812
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2048202
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2050194

Ministry of Information & Broadcasting
WAVES Anime & Manga contest (WAM!) launched from Guwahati as part of ‘Create in India Challenge’ – Season 1
22 NOV 2024 7:23PM by PIB Guwahati
The WAVES Anime and Manga Contest (WAM!), a key part of the upcoming World Audio Visual & Entertainment Summit (WAVES) 2024, was launched today from Guwahati at the NEDFi Convention Centre. This innovative contest is a part of the Create in India Challenge - Season 1 and aims to nurture local talent and tap into the growing interest in Japanese manga and anime among Indian audiences.
The Media & Entertainment Association of India (MEAI), in collaboration with the Ministry of Information & Broadcasting, successfully conducted the event today. The event attracted 54 participants competing across Manga, Webtoon, and Anime categories, alongside 20 talented Cosplay artists bringing to life a variety of anime and gaming characters.
The Cosplay competition was judged by Ez (Ankita Barthakur, Sr. Admin, Assam Cosplay Community), while the Manga, Webtoon, and Anime contests were evaluated by an esteemed jury comprising Sushil Bhasin (President, MEAI) and Rishiraj Debroy (Shiroyasha, Founder, Barak Valley Anime Community).
The Cosplay Winners are Rahul Patir, Leo & Nunam and Siddharth Dutta who stood in the first, second and third position respectively. The results for the Manga, Webtoon, and Anime contests will be announced shortly.
The WAVES Anime & Manga Contest (WAM!) was officially launched by the Ministry of Information & Broadcasting in collaboration with the Media & Entertainment Association of India (MEAI). WAM is an integral part of WAVES (World Audio Visual Entertainment Summit – https://wavesindia.org/), India’s largest summit for the AVGC-XR and Media & Entertainment sectors.
Background
On 22nd August, 2024, Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister for Information and Broadcasting, Railways, and Electronics & Information Technology, had unveiled the Create in India Challenge - Season One at New Delhi. These challenges will serve as a precursor to the upcoming World Audio Visual & Entertainment Summit (WAVES), aligning with Prime Minister Narendra Modi’s vision of “Design in India, Design for the World,” articulated during the 78th Independence Day address.
To harness and nurture this potential, the Ministry of Information and Broadcasting has launched 27 challenges aimed at promoting talent and creativity across a variety of fields, including music,education, and anti-piracy.
Refer to following links for more details:
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2065836
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2047812
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2048202
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=2050194