নৌ-পৰিবহন মন্ত্ৰালয়
মোদী চৰকাৰৰ শিক্ষা পুনৰ্সংগঠনে ভাৰতক 'বিশ্ব গুৰু' হোৱাৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিছে: শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল
সমাজত বৈজ্ঞানিক মানসিকতা গঢ়ি তুলিবলৈ চিকিৎসকৰ ভূমিকা অপৰিহাৰ্য: শ্ৰী সোণোৱাল
অসম চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় ভাৰতৰ নিদানিক উৎকৰ্ষতাৰ এক আগশাৰীৰ শক্তি; এএমচি ক্ষমতা সম্প্ৰসাৰণ সমৰ্থন কৰা হ’ব: শ্ৰী সোণোৱাল
ডিব্ৰু মহাবিদ্যালয়ৰ কিংবদন্তী বিকাশৰ; থলুৱা প্ৰতিভা আঞ্চলিক উন্নয়নৰ বাবে সাজু: শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল
03 NOV 2024 3:28PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ আৰু জলপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে আজি অসমৰ ডিব্ৰুগড়ত অসম চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আৰু হাস্পাতালৰ ৭৮ সংখ্যক প্ৰতিষ্ঠা দিৱসৰ লগতে ডিব্ৰু মহাবিদ্যালয়ৰ ৬২ সংখ্যক প্ৰতিষ্ঠা দিৱসত মুখ্য অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ সময়ত ছাত্ৰ সমাজৰ সৈতে ব্যাপক বাৰ্তালাপ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী নেতৃত্বাধীন চৰকাৰে দেশৰ শিক্ষা খণ্ডক পুনৰ গঠন কৰাৰ ক্ষেত্ৰত যি ভূমিকা পালন কৰিছে, সেই ভূমিকাৰ ওপৰত শ্ৰী সোণোৱালে আলোকপাত কৰে, যিয়ে ভাৰতক 'বিশ্ব গুৰু' হোৱাৰ পথ প্ৰশস্ত কৰিছে।
অসম চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ যুৱকসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, "সমাজত বৈজ্ঞানিক মানসিকতা গঢ়ি তোলাৰ বাবে যিকোনো চিকিৎসকে পালন কৰা ভূমিকা অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। এয়া অপৰিসীম গৌৰৱৰ বিষয় যে অসম চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ সমৃদ্ধ উত্তৰাধিকাৰী শাৰীৰিক আৰু মানসিক ভাৱে মানুহৰ জীৱন সমৃদ্ধ কৰাৰ লগতে এই মানসিকতাক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে আপোনালোক সকলোৰে সুৰক্ষিত হাতত আছে। ক’ভিডে সৃষ্টি কৰা ভাবুকিক বিফল কৰিবলৈ চিকিৎসকৰ সম্প্ৰদায়ৰ লগতে আমাৰ বিজ্ঞানীসকলৰ দক্ষতা অপৰিহাৰ্য প্ৰমাণিত হৈছিল। যদিও টিকাকৰণে লোকসকলক আৰোগ্য কৰিছিল, চিকিৎসকৰ সম্প্ৰদায়ৰ নিস্বাৰ্থ সেৱা সমাজক আৰোগ্য কৰাৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰমাণিত হৈছিল। আজি, নিদানিক উৎকৰ্ষতাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ চিকিৎসকসকলৰ প্ৰতিভা শীৰ্ষস্থানত আছে। চিকিৎসা পৰ্যটনৰ দ্ৰুত বিকাশ ইয়াৰ এক প্ৰমাণ। যদিও আমি সমসাময়িক ঔষধ অনুশীলনত উৎকৃষ্ট, আমাৰ পুৰণি পৰম্পৰাগত ঔষধি প্ৰণালীয়ে স্বাস্থ্য আৰু মন আৰোগ্য কৰাৰ ওপৰত প্ৰমাণিত প্ৰভাৱ পেলায়। বিশ্বলৈ ভাৰতৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ অৱদান হৈছে যোগ যি সমগ্ৰ মানৱজাতিৰ স্বাস্থ্য আৰু মনক আৰোগ্য কৰি আহিছে। আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীৰ গতিশীল নেতৃত্বত আমি এক সামগ্ৰিক চিকিৎসা প্ৰদান আৰু সম্পূৰ্ণ সুস্থতাৰ ব্যৱস্থা কৰাৰ বাবে আধুনিক ঔষধৰ সৈতে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ পৰম্পৰাগত ঔষধো একত্ৰিত কৰিছো। বিশ্বমানৰ চিকিৎসক আৰু গৱেষক হ'বলৈ আমাৰ প্ৰতিভাধৰসকলক সমৰ্থন কৰিবলৈ অসম চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ উত্তৰাধিকাৰীক সন্মানিত কৰিব লাগিব। আন্তঃগাঁথনি উন্নত কৰাৰ বাবে অসম চৰকাৰে ৩০০ কোটি টকা প্ৰতিশ্ৰুতি দিয়াৰ উপৰিও, ডিব্ৰুগড় লোকসভাৰ এজন সাংসদ হিচাপে, অঞ্চলটোত যত্ন আৰু আৰোগ্যৰ নেতৃস্থানীয় কেন্দ্ৰ হিচাপে এএমচিৰ দক্ষতা উন্নত কৰাৰ বাবে মই নিশ্চিতভাৱে ইয়াত যোগ দিম। এএমচি হৈছে ডিব্ৰুগড়ৰ গৌৰৱ, অসমৰ গৌৰৱ আৰু উত্তৰ-পূবৰ গৌৰৱ। আপোনালোকে প্ৰজন্মক অনুপ্ৰাণিত কৰি থাকিব আৰু মানৱতাক আৰোগ্য কৰি থাকিব।"
এএমচিৰ অনুষ্ঠানটোত অসম চৰকাৰৰ মন্ত্ৰী বিমল বৰা; ৰামেশ্বৰ তেলী, ৰাজ্যসভাৰ সাংসদ; বলিন চেতিয়া, শদিয়া বিধানসভা সমষ্টিৰ বিধায়ক; ড০ চাইকত পাত্ৰ, মেয়ৰ, ডিব্ৰুগড় পৌৰ নিগম (ডিএমচি); অধ্যাপক সঞ্জীৱ কাকতি, অধ্যক্ষ, এএমচি; এএমচিৰ উপ অধ্যক্ষ ড০ ৰীমা নাথৰ লগতে মৰাণ স্বায়ত্তশাসন পৰিষদৰ চিইএম অৰুণ জ্যোতি; অসম গেছ কোম্পানী লিমিটেডৰ উপাধ্যক্ষ ইন্দ্ৰ গোগোই; উজ্জ্বল কাশ্যপ, জিলা সভাপতি, বিজেপি ডিব্ৰুগড় আৰু অন্যান্য গণ্যমান্য ব্যক্তিসকলো উপস্থিত আছিল।
শ্ৰী সোণোৱালে আজি অসমৰ ডিব্ৰুগড়ত ডিব্ৰু মহাবিদ্যালয়ৰ ৬২ সংখ্যক প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উদযাপন অনুষ্ঠানতো অংশগ্ৰহণ কৰে। ৰাইজৰ সমৰ্থনত প্ৰতিষ্ঠা কৰা এই অনুস্থানটো অৱশেষত অঞ্চলটোৰ এক অগ্ৰণী মহাবিদ্যালয় হিচাপে পৰিগণিত হয়, ৰাষ্ট্ৰীয় মূল্যায়ন আৰু স্বীকৃতি পৰিষদৰ (এনএএচি) পৰা শীৰ্ষ সন্মান লাভ কৰে। শ্ৰী সোণোৱালে আজি মহাবিদ্যালয়খনৰ প্ৰতিষ্ঠাপক অধ্যক্ষ ভাৰত নাৰায়ণ জামোৱাৰৰ লগতে উপ অধ্যক্ষ নন্দা লাল বৰগোঁহাইলৈ পুষ্পাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
এই অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে কয়, "একবিংশ শতিকা হৈছে প্ৰতিযোগিতাৰ অন্যতম, আৰু আমি সন্মানৰ সৈতে সফলতা লাভ কৰিবলৈ অংশগ্ৰহণ কৰিব লাগিব। ডিব্ৰু মহাবিদ্যালয় সেই প্ৰত্যাহ্বানৰ বাবে আপোনালোকক প্ৰস্তুত কৰিবলৈয়ে আছে। সমগ্ৰ উত্তৰ-পূবৰ শিক্ষাৰ্থীসকলে ইয়াত অধ্যয়ন কৰি আছে, আৰু ই ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণৰ উদ্দেশ্যত সুন্দৰ অৱদান আগবঢ়োৱা মানৱ সম্পদক প্ৰশিক্ষণ আৰু সন্মানিত কৰি আহিছে। তাৰ বাবে আপোনালোক সকলোৱে কৃতজ্ঞ হোৱা উচিত। আজি শিক্ষাৰ্থীসকলক মোৰ অনুৰোধ হৈছে নিজকে গঢ়ি তোলাত গুৰুত্ব দিয়া। সফলতাৰ কোনো চমুবাট নাই - আপোনালোকে আপোনালোকৰ চৰিত্ৰ আৰু অনুশাসনৰ ওপৰত কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰিব লাগিব। আমাৰ গতিশীল প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীজীয়ে কেৱল এজন নেতা হিচাপেই নহয়, দেশৰ সেৱাত সম্পূৰ্ণৰূপে নিমজ্জিত ব্যক্তি হিচাপে দেশৰ বাবেও অক্লান্ত পৰিশ্ৰম কৰে। আপোনালোকে তেওঁৰ জীৱনত এক আদৰ্শ বিচাৰি পাওঁক!"
অনুষ্ঠানটোত প্ৰাক্তন কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যমন্ত্ৰী তথা ৰাজ্যসভাৰ সাংসদ ৰামেশ্বৰ তেলী; ড০ চাইকাত পাত্ৰ, মেয়ৰ, ডিএমচি; অধ্যাপক জীতেন হাজৰিকা, উপাচাৰ্য, ডিব্ৰুগড় বিশ্ববিদ্যালয়; প্ৰদীপ কুমাৰ বৰুৱা; ডিব্ৰু মহাবিদ্যালয়ৰ পৰিচালনা সমিতিৰ সভাপতি; অদিতি বৰুৱা, ডিব্ৰু মহাবিদ্যালয়ৰ অধ্যক্ষৰ লগতে অন্যান্য গণ্যমান্য ব্যক্তিসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰে।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Modi Govt’s Education Revamp Puts India on Track to be ‘Viswa Guru’: Shri Sarbananda Sonowal
Doctor’s Role Essential to Build Scientific Temper in the Society: Shri Sonowal
Assam Medical College a leading force of India’s Clinical Excellence; to support AMC Capacity Expansion: Shri Sonowal
Dibru College’s Legacy Tapped for Growth; Local Talent Poised to Drive Regional Development: Shri Sarbananda Sonowal
03 NOV 2024 3:28PM by PIB Delhi
The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Shri Sarbananda Sonowal widely interacted with students community as he attended the 78th Foundation Day of Assam Medical College & Hospital as well as at the 62nd Foundation Day of Dibru College as the Chief Guest in Dibrugarh, Assam today. Shri Sonowal highlighted the role that the PM Shri Narendra Modi led Government played to revamp the education sector of the country, which has put India on track to be ‘Viswa Guru.’
Speaking to the young minds of Assam Medical College, the Union Minister, said, “The role played by any doctor is crucial to build scientific temperament in the society. It is a matter of immense pride that the rich legacy of the Assam Medical College is in safe hands of all of you to further this temperament while enriching the lives of people, both physically as well as mentally. The prowess of doctor’s community as well as that of our scientists proved essential to thwart the threat that COVID posed. While the vaccination healed people, the selfless service by doctor’s community proved crucial to heal the community. Today, the talent of doctors of India is top notch when it comes to clinical excellence. The rapid growth of medical tourism is a testament to this. While we excel at the contemporary medicine practice, our age old traditional medicinal systems has proven effects on healing the health and mind. India’s biggest soft power export to the world is Yoga which has been healing the health and mind of all of humanity. Today, under the dynamic leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi ji, we are integrating the best of traditional medicine with that of modern medicine in order to provide a holistic treatment and provide for a complete wellbeing. The legacy of Assam Medical College must be honed to support our talent pool to become world class doctors and researchers. Apart from the Government of Assam’s commitment of ₹300 crores to improve the infrastructure, as a MP of Dibrugarh LSC, I shall definitely add to this in order to elevate prowess of AMC as leading centre of care and healing in the region. AMC is the pride of Dibrugarh, the pride of Assam and the pride of the Northeast. You shall continue to inspire generations and heal humanity.”
The event at AMC was also attended by Bimal Borah, Minister, Govt of Assam; Rameswar Teli, MP of Rajya Sabha; Bolin Chetia, MLA of Sadiya LAC; Dr Saikat Patra, Mayor, Dibrugarh Municipal Corporation (DMC); Prof Sanjeev Kakati, Principal, AMC; Dr Reema Nath, Vice Principal, AMC along with Arun Jyoti, CEM of Moran Autonomus Council; Indra Gogoi, Vice Chairman, Assam Gas Company Limited; Ujjwal Kashyap, District President, BJP Dibrugarh and other dignitaries.
Shri Sonowal also attended the 62nd Foundation Day Celebration of Dibru College in Dibrugarh, Assam today. It was founded with the support from public and eventually it became as a pioneering college of the region, receiving top honours from the National Assessment and Accreditation Council (NAAC). Shri Sonowal also offered floral tributes to the founding Principal of the college Bharat Narayan Jamowar as well as Vice Principal Nanda Lal Borgohain here today.
Speaking at this event, Shri Sarbananda Sonowal said, “The 21st century is one of competition, and we must participate to reach success with dignity. Dibru College is here to prepare you for that challenge. Students from across the Northeast are studying here, and it has been training & honing the human resources contributing handsomely to the cause of nation building. You all should be thankful for that. My appeal to students today is to focus on building yourselves. There is no shortcut to success—you must work hard on your character and discipline. Our dynamic PM, Shri Narendra Modi ji, works tirelessly for the nation, not just as a leader but as someone fully immersed in serving the country. May you find a role model in his life!”
The event was also attended by Rameswar Teli, ex Union Minister of State and MP of Rajya Sabha; Dr Saikat Patra, Mayor, DMC; Prof Jiten Hazarika, Vice Chancellor, Dibrugarh University; Pradeep Kumar Baruah; President of Governing Council of Dibru College; Aditi Baruah, Principal, Dibru College as well as other dignitaries.