গ্ৰামোন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ আন্তঃগাঁঠনি উন্নয়নৰ বাবে নাগালেণ্ডত প্ৰধানমন্ত্ৰী গ্ৰাম চড়ক যোজনা-৩ ৰ অধীনত গ্ৰাম্য উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে ৫৪.৭৪ কোটি টকা বিনিয়োগৰ কথা ঘোষণা কৰে
পিএমজিএছৱাই-৩ ৰ অধীনত ৫০৬.৬৯ কিলোমিটাৰৰ ৪০ টা পথৰ বাবে ৪৮৯.৭০ কোটি টকা ইতিমধ্যে অনুমোদন জনোৱা হৈছে
24 OCT 2024 4:37PM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ গ্রাম্য যোগাযোগ শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু অৰ্থনৈতিক উন্নয়নৰ বাবে গ্ৰাম্য উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ে নাগালেণ্ডত পিএমজিএছৱাই-৩ ৰ অধীনত ৫৪.৭৫ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে ৫৫.৮৯ কিলোমিটাৰ পথ নিৰ্মাণত অনুমোদন জনায়। ৰাজ্য খনত ইতিমধ্যে পিএমজিএছৱাই-৩ ৰ অধীনত ৫০৬.৬৯ কিলোমিটাৰৰ অন্য ৪০ টা পথ নিৰ্মাণৰ বাবে ৪৮৯.৭০ কোটি টকা ইতিমধ্যে অনুমোদন জনোৱা হৈছে।
এই প্ৰচেষ্টাৰ ফলত:
* জৰুৰীকালীন সেৱা যেনে স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা, বজাৰ ইত্যাদি ব্যৱস্থাৰ উন্নত হোৱাত সহায় হ'ব।
* ভিতৰুৱা অঞ্চল আৰু চহৰৰ মাজত দূৰত্ব হ্ৰাস, গ্ৰাম্য অঞ্চললৈ যোগাযোগ বৃদ্ধি
* অঞ্চলটোত অৰ্থনৈতিক উন্নয়ন, ব্যৱসায় আৰু বাণিজ্যত উদগনি
* স্থানীয় অৰ্থনীতিক উৎসাহিত কৰি নিয়োগৰ সৃষ্টি
* সমৃদ্ধিশালী উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ গঢ়াৰ চৰকাৰৰ লক্ষ্যক সহযোগ কৰি উন্নত ভাৰত (বিকশিত ভাৰত) গঢ়া
উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ উন্নয়ন-সমৃদ্ধি আৰু চৰকাৰৰ সন্মিলিত উন্নয়ন যি প্ৰতিশ্ৰুতি লগতে অঞ্চলতোৰ পৰিৱৰ্তনত পিএমজিএছৱাই-৩ প্ৰকল্পই গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা ল'ব।

Ministry of Rural Development
Ministry of Rural Development Announces Infrastructure Boost for North-Eastern Region with an estimated investment of Rs. 54.75 crore in Nagaland under Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana-III
40 roads of 506.69 km with an estimated investment of Rs. 489.70 crore had already been sanctioned in the State under PMGSY-III
24 OCT 2024 4:37PM by PIB Delhi
In a significant move to strengthen rural connectivity and accelerate economic growth in the North-Eastern region, the Ministry of Rural Development has sanctioned road length of 55.89 km under PMGSY-III, with an estimated investment of Rs. 54.75 crore to the State of Nagaland. Another 40 roads of 506.69 km with an estimated investment of Rs. 489.70 crore had already been sanctioned in the State under PMGSY-III.
This initiative will:
- Improve access to essential services like healthcare, education, and markets
- Enhance connectivity in rural areas, bridging the gap between remote villages and urban centres.
- Foster economic development, trade, and commerce in the region
- Create employment opportunities and stimulate local economies
- Align with the government's vision of a prosperous Northeast and a developed India (Viksit Bharat)
The projects under PMGSY-III will have a transformative impact on the region, contributing to the growth and prosperity of the North-Eastern region and cementing the government's commitment to inclusive development.