নৌ-পৰিবহন মন্ত্ৰালয়
এখন নতুন ভাৰতৰ দিশত ‘যুৱ শক্তি, নাৰী শক্তি, দেশ ভক্তি’ৰ শক্তিশালী সমিলমিল: শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱাল
কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ জাহাজ পৰিবহণ আৰু জলপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে ছাত্ৰ সমাজক দীৰ্ঘস্থায়িত্ব আৰু মানৱতাৰ মূল্যবোধৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি এখন ভৱিষ্যৎ সমাজ গঢ়ি তুলিবলৈ আহ্বান জনায়
এই নতুন ভাৰতত মুকলি হোৱা সুযোগ গ্ৰহণ কৰিবলৈ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলে বিশেষ দক্ষতাৰে নিজকে সক্ষম কৰি তুলিব লাগিব: শ্ৰী সোণোৱাল
অসম বিশ্ববিদ্যালয়ৰ বাৰ্ষিক মহোৎসৱত মুখ্য অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণ কৰে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে
26 SEP 2024 7:00PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় বন্দৰ, জাহাজ পৰিবহণ আৰু জলপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে দেশখন নতুন ভাৰত হোৱাৰ দিশত আগবাঢ়ি যোৱাৰ সময়ত ‘যুৱ শক্তি’, ‘নাৰি শক্তি’ আৰু ‘দেশ ভক্তি’ৰ শক্তিশালী সমিলমিলৰ আহ্বান জনায়। অসম বিশ্ববিদ্যালয়ৰ বাৰ্ষিক মহোৎসৱত ছাত্ৰ-ছাত্ৰীৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে। ভাৰতৰ সামুদ্ৰিক খণ্ডকে ধৰি একাধিক খণ্ডত মুকলি হৈ থকা সুযোগসমূহ আকৰ্ষণ কৰিবলৈ পেছাদাৰী দক্ষতাৰে নিজকে সক্ষম কৰিবলৈও কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক আহ্বান জনায়।
এই উপলক্ষে ভাষণ দি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী সৰ্বানন্দ সোণোৱালে কয়, “আনন্দ আৰু উল্লাসৰ এই সজীৱ আৱেগৰ মাজত আপোনালোকৰ সৈতে ইয়াত উপস্থিত থাকিবলৈ পোৱাটো এক সুন্দৰ উপলক্ষ। আপোনালোক সকলোকে ধন্যবাদ জনাইছোঁ যে মোক আমন্ত্ৰণ জনাই আপোনালোকৰ উদযাপনৰ অংশ কৰি তুলিছে। যুৱক-যুৱতীসকলৰ শক্তি, উদ্যম আৰু দৃঢ়তাই আমাৰ দেশৰ আকৰ্ষণীয় অৰ্থনৈতিক বিকাশত সহায় কৰিছে। ভাৰতৰ বিকাশ অব্যাহত থকাৰ লগে লগে - মানৱ শক্তি আৰু আৰ্থিক দুয়োটা দিশতে - আমাৰ হাতত এক প্ৰচণ্ড সুযোগ আছে। বিশ্বই ভাৰতৰ ফালে বহুত প্ৰতিশ্ৰুতিৰে চাই আছে। কিন্তু, এই আচৰিত সুযোগটো আজুৰি ল’বলৈ হ’লে আমি আমাৰ দক্ষতাৰ আকাৰ বৃদ্ধি কৰিব লাগিব, প্ৰশিক্ষণ ল’ব লাগিব আৰু আমাৰ দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিব লাগিব আৰু ভাৰতৰ বৃদ্ধিৰ কাহিনীৰ দিশত অৰ্থপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াবলৈ আমাৰ প্ৰতিভাক চোকা কৰিব লাগিব।”
“আমি, উত্তৰ-পূব, এক ভূমি আৱদ্ধ অঞ্চল যদিও আমাৰ জলপথৰ এক বিশাল, জটিল আৰু গতিশীল আন্তঃজাল আছে। আমাৰ মন্ত্ৰালয়ে সিবিলাক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ বাবে পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰি আহিছে আৰু অভ্যন্তৰীণ জলপথৰ আন্তঃগাঁথনি সক্ষম কৰি আহিছে যিয়ে বাণিজ্য আৰু বাণিজ্যৰ উদ্দেশ্যে মূল্য সৃষ্টিৰ বাবে উপযোগী হ’ব, শেষত অৰ্থনৈতিক বৃদ্ধিৰ এক নতুন দৃশ্য মুকলি হ’ব। শেহতীয়াকৈ বিশ্বৰ আটাইতকৈ জনপ্ৰিয় নেতা তথা আমাৰ সন্মানীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোদী ডাঙৰীয়াই ভাৰতৰ ত্ৰয়োদশ বৃহৎ বন্দৰ মহাৰাষ্ট্ৰৰ বাধৱন বন্দৰৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। এই বন্দৰটো উন্নয়ন আৰু পোষ্ট অপাৰেচনত থকাৰ সময়তে বিপুল সংখ্যক যোগ্য আৰু প্ৰশিক্ষিত জনশক্তিৰ প্ৰয়োজন হ’ব। এই সুযোগতে মই সকলো ছাত্ৰ সমাজক সামুদ্ৰিক খণ্ডত একাধিক কেৰিয়াৰ বিকল্প বিবেচনা কৰিবলৈ আহ্বান জনাইছোঁ যিয়ে আপোনাক কেৱল এটা ভাল চাকৰি প্ৰদান কৰাই নহয়, আপোনাক নতুন প্ৰত্যাহ্বানৰ সৈতে মোকাবিলা কৰিবলৈ আৰু দেশৰ সম্পদ সৃষ্টিৰ দিশত অৰিহণা যোগাবলৈও সুযোগ দিয়ে।”
সভাত শিলচৰৰ সাংসদ পৰিমল শুক্লবৈদ্য; বিশ্ববিদ্যালয়ৰ উপাচাৰ্য; বিশ্ববিদ্যালয়ৰ ডীন, ছাত্ৰ কল্যাণ আৰু অন্যান্যসকলে অংশগ্ৰহণ কৰে।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Powerful Synergy of ‘Yuva Shakti, Nari Shakti, Desh Bhakti’ towards A New Bharat: Shri Sarbananda Sonowal
The Union Minister of Ports Shipping and Waterways Shri Sarbananda Sonowal called upon the students community to build a future society based on the values of sustainability and humanity
Students must enable themselves with Specialised Skills to seize the opportunity that is opening up in this new Bharat: Shri Sonowal
The Union Minister Shri Sarbananda Sonowal attended the Assam University Annual Festival as a Chief Guest
26 SEP 2024 7:00PM by PIB Delhi
The Union Minister of Ports, Shipping & Waterways, Shri Sarbananda Sonowal called upon the powerful synergy of ‘Yuva Shakti,’ ‘Nari Shakti’ and ‘Desh Bhakti’ as the country moves towards becoming a new Bharat. The Minister was interacting with the students of the Assam University at its Annual Festival. The Union Minister also called upon students to enable themselves with professional skill sets to seize opportunities which is opening up in multiple sectors including marine sector of India.
Speaking on the occasion, the Union Minister, Shri Sarbananda Sonowal said, “It is a wonderful occasion to be here with you amidst this vibrant mood of merry and joy. I thank all of you for inviting and making me part of your celebration. It is the power, zeal and determination of youth which has been instrumental in the impressive economic growth of our country. As India continues to grow - both nominally and monetarily - we have a tremendous opportunity in our hands. The world is looking at India with lot of promise. But, to seize this wonderful opportunity, we must size up, train and scale up our skills and sharpen our talents to offer meaningful contributions towards India’s growth story.”
“We, the Northeast, are a landlocked region but we have a huge, complex and dynamic inter web of waterbodies. Our ministry has been taking steps to revitalise them and enable inland waterways infrastructure which will be useful for creating value for trade and commerce purpose, ultimately opening up a new vista of economic growth. Recently, World’s most popular leader and our honourable Prime Minister Shri Narendra Modi ji laid the foundation stone for Vadhavan Port in Maharashtra, India’s 13th major port. This port, while being in the development and post operations, will require qualified and trained manpower in huge number. I take this opportunity to call upon all students community to consider multiple career options in the marine sector which not only offers you a good job but also allows you tackle new challenge and contribute towards creation of wealth of the country.”
The meeting was also attended by Parimal Shuklabaidya, MP, Silchar; the Vice Chancellor of the University; the Dean Students Welfare of the University among others.