অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
ক্লিনলিনেস অমসুং গ্রীন ইনিসিয়েতিবকী ৱাশক অমগা লোয়ননা দোনর মন্ত্রালয়না স্বচ্ছতা হি সেবা কেম্পেন ২০২৪ হৌদোকখ্রে
17 SEP 2024 7:25PM by PIB Imphal
মিনিস্ত্রী ওফ দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (MDoNER)না ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১৪দগী ওক্তোবর ১ ফাওবা চত্থগদবা ক্লিনলিনেস অমসুং এনবাইরনমেন্তেল রেস্পোনসিবিলিতী প্রমোত তৌবদা মীৎয়েং থম্বা খোংথাংগী পরিং অমগা লোয়ননা স্বচ্ছতা হি সেবা কেম্পেন ২০২৪ হৌদোকখ্রে।
ঙসি, ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১৭দা MDoNERগী সেক্রেতরী শ্রী চঞ্চল কুমারনা নই দিল্লীগী বিগ্যান ভবন এনেক্সতা স্তাফ মেম্বর পুম্নমক অমসুং এফিলেত তৌরিবা সংস্থানশিংদা স্বচ্ছতা সেবা ৱাশক লৌহনখি। ৱাশক অসিনা স্বভাব স্বচ্ছতা সন্সকার স্বচ্ছতা থীমগী মখাদা স্বচ্ছ ভারত মিসন (SBM)দা মন্ত্রালয়গী ৱাশক অদু অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে।
কেম্পেনগী শরুক ওইনা জোধপুর ওফিসর হোস্তেলদা ক্লিনলিনেস তার্গেত য়ুনিত (CTU) লিংখৎখি, মফমদুদা MDoNER এমপ্লোয়ীশিংনা শ্রমদানগী থোংদা ক্লিনিনেস দ্রাইব পাংথোকখি।
নুমিৎ অসিদা লোইরকপদা, এক পের মা কে নাম থৌরমগী মখাদা গ্রুপ এক্তিবিতী অমদা উ চারা থাদুনা এনবাইরনমেন্তেল সস্তেনেবিলিতী মখা তানা প্রমোত তৌখি।
ৱাশক লৌখিবা অসিগা লোয়ননা তোঙান তোঙানবা এক্তিবিতী কয়া অমসু থৌরাং তৌখি, মদুদা ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ২০দা ৱেস্ত মেতরিয়েলশিং রিপর্পজ তৌবদা ইনোবেতিব ওইবা লম্বীশিং উৎপদা মীৎয়েং থম্বা ৱেস্ত তু আর্ত কম্পিতিসন য়াওরি। মসিদা নত্তনা, আউতসোর্স হাউসকীপিং স্তাফকীদমক হেল্থ চেক-অপ কেম্প অমা ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১৮দগী ২০ ফাওবা পাংথোক্তুনা ক্লিনলিনেস অমসুং ৱেল-বিয়িংদা MDoNERগী হোলিস্তিক এপ্রোছ উৎথোক্লি।
MDoNERনা কল্লেক্তিব এক্সন অমসুং শেয়র রেস্পোন্সিবিলিতীগী থোংদা স্বচ্ছ ভারত মিসন খুমাং চাউশিন্নবা অমসুং ক্লিনর, গ্রীনর নোর্থ ইস্ত অমসুং ইন্দিয়া অমা প্রমোত তৌবদা মসিগী মিসনগীদমক চেৎনা লেপলি।

Ministry of Development of North-East Region
MDoNER Launches Swachhata Hi Seva Campaign 2024 with a Pledge for Cleanliness and Green Initiatives
17 SEP 2024 7:25PM by PIB Delhi
The Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) has launched the Swachhata Hi Seva campaign 2024, running from 14th September to 1st October 2024, with a series of initiatives aimed at promoting cleanliness and environmental responsibility.
Today, on 17th September 2024, Shri Chanchal Kumar, Secretary, MDoNER, administered a Swacchta Seva Pledge to all staff members and affiliated organisations at Vigyan Bhawan Annexe, New Delhi. This pledge reaffirmed the Ministry’s commitment to the Swachh Bharat Mission (SBM) under the theme Swabhav Swachhata Sanskaar Swachhata.
As part of the campaign, the Cleanliness Target Unit (CTU) was established at the Jodhpur Officers Hostel, where MDoNER employees carried out an intensive cleanliness drive through Shramdaan.
Later in the day, a group activity under the Ek Ped Maa Ke Naam programme saw the planting of trees, further promoting environmental sustainability.
Leading up to this pledge, several more activities have been planned, including a Waste to Art competition on 20th September 2024, aimed at showcasing innovative ways to repurpose waste materials. Additionally, a health check-up camp for outsourced housekeeping staff is scheduled from 18th to 19th September 2024, further demonstrating MDoNER’s holistic approach to cleanliness and well-being.
MDoNER remains steadfast in its mission to advance the Swachh Bharat Mission and promote a cleaner, greener North East and India through collective action and shared responsibility.