কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী অপুনবা ইন্দেক্স অদু 2023গী জুলাইগা চাদম্নবদা 2024গী জুলাইদা চাদা (প্রোভিজনেল) 6.1 হেনগৎলকখ্রে
স্তীল, ইলেক্ত্রিসিতী, কোল, রিফাইনরী প্রোদক্তশিং, সিমেন্ত অমসধং ফর্তিলাইজরশিংগী পোত্থোক্তা 2024গী জুলাইদা পোজিতিব গ্রোথ লাকখি
30 AUG 2024 5:00PM by PIB Imphal
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী অপুনবা ইন্দেক্স (ICI) অদু 2023গী জুলাইগা লৈখিবা ইন্দেক্স অদুগা চাদম্নবদা 2024গী জুলাইদা চাদা 6.1 (প্রোভিজনেল) হেনগৎলকখ্রে। স্তীল, ইলেক্ত্রিসিতী, কোল, রিফাইনরী প্রোদক্তশিং, সিমেন্ত অমসধং ফর্তিলাইজরশিংগী পোত্থোক্তা 2024গী জুলাইদা পোজিতিব গ্রোথ লাকখি। চহিগী ওইবা ইন্দেক্সশিং, থাগী ওইবা ইন্দেক্সশিং অমসুং গ্রোথ রেতশিং অদুগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু এনেক্স I অমসুং এনেক্স IIদা পীরি।
ICIনা কোর ইন্দস্ত্রী নিপান মিং ওইনা পল্লবদা, সিমেন্ত, কোল, ক্রুদ ওইল, ইলেক্ত্রিসিতী, ফরইতলাইজরশিং, নেচরেল গ্যাস, রিফাইনরী প্রোদক্তশিং, অমসুং স্তীলগী প্রোদক্সনগী অপুনবা অমসুং অমমমতগী ওইবা পর্ফোর্মেন্স অদুবু ওল্লি। কোর ইন্দস্ত্রী নিপান অসিনা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিয়েল প্রোদক্সন (IIP)দা য়াওরিবা আইতেমশিং অদুগী অরুম্বাঅদুগী চাদা 40.27 ওই।
2024গী এপ্রিলগীদমক্তা কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী ফাইনেল গ্রোথ রেত অদু চাদা 6.9 ওইখি। 2024-25কী এপ্রিল-জুলাই মনুংদা ICIগী ক্যুমুলেতিব গ্রোথ রেত অসি মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবা মতমদা চাদা (প্রোভিজনেল) 6.1 ওইখি।
কোর ইন্দ্সত্রী নিপানগী ইন্দেক্সকী শম্লপ্পা ৱারোল অদু মখাদা পীরি:
সিমেন্ত – সিমেন্ত প্রোদক্সন (অরুম্বা: চাদা 5.37) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 5.5 ফাওবা হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 1.6 ফাওবা হেনগৎলকখি।
কোল – কোল প্রোদক্সন (অরুম্বা: চাদা 10.33) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 6.8 ফাওবা হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 9.9 ফাওবা হেনগৎলকখি।
ক্রুদ ওইল- ক্রুদ ওইল প্রোদক্সন (অরুম্বা: চাদা 8.98) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 2.9 ফাওবা হন্থরকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 1.3 ফাওবা হন্থরকখি।
ইলেক্ত্রিসিতী- ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপা (অরুম্বা: চাদা 19.85) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 7.0 ফাওবা হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 9.9 ফাওবা হেনগৎলকখি।
ফর্তিলাইজরশিং – ফর্তিলাইজর প্রোদক্সন (অরুম্বা: চাদা 2.63) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 5.3 ফাওবা হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 1.3 ফাওবা হেনগৎলকখি।
নেচরেল গ্যাস- নেচরেল গ্যাস প্রোদক্সন (অরুম্বা: চাদা 6.88) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 1.3 ফাওবা হন্থরকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 4.3 ফাওবা হেনগৎলকখি।
পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী প্রোদক্তশিং- পেত্রোলিয়ম রিফাইনরী প্রোদক্তশিংগী প্রোদক্সন (অরুম্বা: চাদা 28.04) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 6.6 ফাওবা হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 2.3 ফাওবা হেনগৎলকখি।
স্তীল- স্তীল প্রোদক্সন (অরুম্বা: চাদা 17.92) অসি 2023গী জুলাইদগী 2024গী জুলাইদা চাদা 7.2 ফাওবা হেনগৎলকখি। মসিগী ক্যুমুলেতিব ইন্দেক্সনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমগা চাংদম্নবদা 2024-25গী এপ্রিলদগীনা জুলাই ফাওবগী মনুংদা চাদা 7.6 ফাওবা হেনগৎলকখি।
নোৎ 1: মে, 2024, জুন, 2024 অমসুং জুলাই, 2024গী দেতা অসি প্রোভিজনেলনি। কোর ইন্দস্ত্রীশিংগী ইন্দেক্স নম্বরশিং অদু সোর্স এজেন্সীশিংদগী অপদেত তৌরবা দেতাগী মতুং ইন্না রিভাইস/ফাইনেলাইজ তৌই।
নোৎ 2: 2014গী এপ্রিলদগী, রিন্যুৱেবল রিসোর্সশিংদগী ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপগী দেতা অদুশু মসিদা য়াওরি। নোৎ 3: মথক্তা পনখ্রিবা ইন্দস্ত্রীগী মতুং ইন্না পীরিবা অরুম্বশিং অসি IIPদগী ফংলকপা ইন্দিভিজুৱল ইন্দস্ত্রী ৱৈতশিংনি অমসুং প্রো রাতাদা য়ুমফম ওইরগা 100গা মান্নবা ICIগী পুনশিল্লবা ৱৈততা হেনগৎহল্লি।
নোৎ 4: 2019গী মার্চতগী, ফিনিসদ স্তীলগী প্রোদক্সনগী মনুং চন্না ‘কোল্দ রোল্দ (CR) কোইলশিং’গী মখাদা হোত রোল্দ পিকল্দ এন্দ ওইল্দ (HRPO) হায়না কৌবা অনৌবা স্তীল প্রোদক্ত অমসু মসিদা য়াওহনখ্রে।
নোৎ 5: 2024গী ওগস্তকী ইন্দেক্স অদু 2024গী সেপ্তেম্বর 30 নিংথৌকাবা নুমিত্তা ফোংলগনি।
এনেক্স I
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী পর্ফোর্মেন্স
চহিগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেস য়িয়র: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবগী ইন্দেক্স
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24
182.7
77.1
76.8
135.9
129.8
200.4
185.7
198.3
157.8
এপ্রিল-জুলাই 2023-24
161.0
77.3
73.6
136.1
129.9
191.8
186.2
200.8
154.4
এপ্রিল-জুলাই 2024-25*
176.9
76.3
76.8
139.3
131.6
206.5
189.2
220.6
163.9
*প্রোভিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা Y-o-Y বেসিসতা)
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবগী ইন্দেক্স
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24
11.8
0.6
6.1
3.6
3.7
12.5
8.9
7.1
7.6
এপ্রিল-জুলাই 2023-24
10.1
-1
2.3
2.3
9.1
16.1
11.3
2.9
6.6
এপ্রিল-জুলাই 2024-25*
9.9
-1.3
4.3
2.3
1.3
7.6
1.6
9.9
6.1
*প্রোভিজনেল.
Y-o-Y অসি মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা ফাইনান্সিয়েল য়িয়রদা হোৎলি।
এনেক্স II
কোর ইন্দস্ত্রী নিপানগী পর্ফোর্মেন্স
থাগী ওইবা ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথ রেত
বেস য়িয়র: 2011-12=100
ইন্দেক্স
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবগী ইন্দেক্স
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
জুলাই-23
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
191.7
166.1
204.0
153.2
ওগস্ত-23
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
198.4
182.0
220.5
158.6
সেপ্তেম্বর-23
147.9
74.9
76.8
126.8
132.3
198.4
166.2
205.9
151.7
ওক্তোবর-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
নোবেম্বর-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
দিসেম্বর-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
জনুৱারি-24
219.6
78.8
79.3
135.9
135.0
217.8
192.2
197.2
165.4
ফেব্রুৱারি-24
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.9
194.3
187.2
157.7
মার্চ-24
256.0
78.9
79.3
147.0
116.6
219.8
219.4
204.2
175.0
এপ্রিল-24
173.3
76.3
74.8
137.9
117.8
210.0
192.3
212.0
161.7
মে-24*
184.7
77.9
78.7
141.8
135.9
205.5
190.6
229.3
167.4
জুন-24*
186.4
74.4
75.8
134.1
134.0
204.8
198.7
222.8
163.9
জুলাই-24*
163.0
76.6
78.0
143.3
138.8
205.5
175.2
218.3
162.5
*প্রোভিজনেল
গ্রোথ রেতশিং (চাদা Y-o-Y বেসিস্তা)
সেক্তর
কোল
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরী প্রোদক্তশিং
ফর্তিলাইজরশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবগী ইন্দেক্স
অরুম্বা
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
জুলাই-23
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.9
6.9
8.0
8.5
ওগস্ত-23
17.9
2.1
9.9
9.5
1.8
16.3
19.7
15.3
13.4
সেপ্তেম্বর-23
16.0
-0.4
6.6
5.5
4.2
14.8
4.7
9.9
9.4
ওক্তোবর-23
18.4
1.3
9.9
4.2
5.3
13.6
17.0
20.3
12.7
নোবেম্বর-23
10.9
-0.4
7.6
12.4
3.4
9.8
-4.8
5.7
7.9
দিসেম্বর-23
10.8
-1.0
6.6
4.0
5.8
8.3
3.8
1.2
5.0
জনুৱারি-24
10.6
0.7
5.5
-4.3
-0.6
9.2
4.0
5.7
4.1
ফেব্রুৱারি-24
11.6
7.9
11.3
2.6
-9.5
9.4
7.8
7.6
7.1
মার্চ-24
8.7
2.1
6.3
1.6
-1.3
7.5
10.6
8.6
6.3
এপ্রিল-24
7.5
1.7
8.6
3.9
-0.8
9.8
0.2
10.2
6.9
মে-24*
10.2
-1.1
7.5
0.5
-1.7
6.8
-0.6
13.7
6.4
জুন-24*
14.8
-2.6
3.3
-1.5
2.4
6.7
1.9
8.6
5.1
জুলাই-24*
6.8
-2.9
-1.3
6.6
5.3
7.2
5.5
7
6.1
*প্রোভিজনেল.
Y-o-Y অসি মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা ফাইনান্সিয়েল য়িয়রদা হোৎলি।

Ministry of Commerce & Industry
Combined Index of Eight Core Industries increases by 6.1 per cent (provisional) in July, 2024 as compared July, 2023
Production of Steel, Electricity, Coal, Refinery Products, Cement, and Fertilizers record positive growth in July 2024
30 AUG 2024 5:00PM by PIB Delhi
The combined Index of Eight Core Industries (ICI) increased by 6.1 per cent (provisional) in July, 2024 as compared to the Index in July, 2023. The production of Steel, Electricity, Coal, Refinery Products, Cement, and Fertilizers recorded positive growth in July 2024. The details of annual indices, monthly indices and growth rates are provided at Annex I and Annex II.
The ICI measures the combined and individual performance of production of eight core industries viz. Cement, Coal, Crude Oil, Electricity, Fertilizers, Natural Gas, Refinery Products and Steel. The Eight Core Industries comprise 40.27 percent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP).
The final growth rate of Index of Eight Core Industries for April 2024 stands at 6.9 per cent. The cumulative growth rate of ICI during April to July, 2024-25 is 6.1 per cent (provisional) as compared to the corresponding period of last year.
The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) increased by 5.5 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index increased by 1.6 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 6.8 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index increased by 9.9 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) declined by 2.9 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index declined by 1.3 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) increased by 7.0 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index increased by 9.9 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Fertilizers - Fertilizer production (weight: 2.63 per cent) increased by 5.3 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index increased by 1.3 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Natural Gas - Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) declined by 1.3 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index increased by 4.3 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Petroleum Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) increased by 6.6 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index increased by 2.3 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) increased by 7.2 per cent in July, 2024 over July, 2023. Its cumulative index increased by 7.6 per cent during April to July, 2024-25 over corresponding period of the previous year.
Note 1: Data for May, 2024, June, 2024 and July, 2024 are provisional. Index numbers of Core Industries are revised/finalized as per updated data from source agencies.
Note 2: Since April 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weights derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for August, 2024 will be on Monday 30th September, 2024.
Annex I
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
103.2
99.4
85.6
107.2
96.7
107.9
107.5
104.0
103.8
2013-14
104.2
99.2
74.5
108.6
98.1
115.8
111.5
110.3
106.5
2014-15
112.6
98.4
70.5
108.8
99.4
121.7
118.1
126.6
111.7
2015-16
118.0
97.0
67.2
114.1
106.4
120.2
123.5
133.8
115.1
2016-17
121.8
94.5
66.5
119.7
106.6
133.1
122.0
141.6
120.5
2017-18
124.9
93.7
68.4
125.2
106.6
140.5
129.7
149.2
125.7
2018-19
134.1
89.8
69.0
129.1
107.0
147.7
147.0
156.9
131.2
2019-20
133.6
84.5
65.1
129.4
109.8
152.6
145.7
158.4
131.6
2020-21
131.1
80.1
59.8
114.9
111.6
139.4
130.0
157.6
123.2
2021-22
142.3
77.9
71.3
125.1
112.4
163.0
156.9
170.1
136.1
2022-23
163.5
76.6
72.4
131.2
125.1
178.1
170.6
185.2
146.7
2023-24
182.7
77.1
76.8
135.9
129.8
200.4
185.7
198.3
157.8
Apr-Jul 2023-24
161.0
77.3
73.6
136.1
129.9
191.8
186.2
200.8
154.4
Apr-Jul 2024-25*
176.9
76.3
76.8
139.3
131.6
206.5
189.2
220.6
163.9
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
2012-13
3.2
-0.6
-14.4
7.2
-3.3
7.9
7.5
4.0
3.8
2013-14
1.0
-0.2
-12.9
1.4
1.5
7.3
3.7
6.1
2.6
2014-15
8.0
-0.9
-5.3
0.2
1.3
5.1
5.9
14.8
4.9
2015-16
4.8
-1.4
-4.7
4.9
7.0
-1.3
4.6
5.7
3.0
2016-17
3.2
-2.5
-1.0
4.9
0.2
10.7
-1.2
5.8
4.8
2017-18
2.6
-0.9
2.9
4.6
0.03
5.6
6.3
5.3
4.3
2018-19
7.4
-4.1
0.8
3.1
0.3
5.1
13.3
5.2
4.4
2019-20
-0.4
-5.9
-5.6
0.2
2.7
3.4
-0.9
0.9
0.4
2020-21
-1.9
-5.2
-8.2
-11.2
1.7
-8.7
-10.8
-0.5
-6.4
2021-22
8.5
-2.6
19.2
8.9
0.7
16.9
20.8
8.0
10.4
2022-23
14.8
-1.7
1.6
4.8
11.3
9.3
8.7
8.9
7.8
2023-24
11.8
0.6
6.1
3.6
3.7
12.5
8.9
7.1
7.6
Apr-Jul 2023-24
10.1
-1
2.3
2.3
9.1
16.1
11.3
2.9
6.6
Apr-Jul 2024-25*
9.9
-1.3
4.3
2.3
1.3
7.6
1.6
9.9
6.1
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year
Annex II
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Jul-23
152.6
78.9
79.0
134.4
131.8
191.7
166.1
204.0
153.2
Aug-23
150.3
78.4
80.3
135.4
133.3
198.4
182.0
220.5
158.6
Sep-23
147.9
74.9
76.8
126.8
132.3
198.4
166.2
205.9
151.7
Oct-23
172.6
78.4
80.3
128.8
136.4
201.4
181.5
203.8
156.4
Nov-23
185.7
75.5
77.2
134.5
133.5
192.6
156.5
176.3
150.4
Dec-23
204.3
77.4
79.5
145.0
137.5
206.7
191.9
181.6
161.2
Jan-24
219.6
78.8
79.3
135.9
135.0
217.8
192.2
197.2
165.4
Feb-24
212.1
73.5
74.5
132.5
113.3
202.9
194.3
187.2
157.7
Mar-24
256.0
78.9
79.3
147.0
116.6
219.8
219.4
204.2
175.0
Apr-24
173.3
76.3
74.8
137.9
117.8
210.0
192.3
212.0
161.7
May-24*
184.7
77.9
78.7
141.8
135.9
205.5
190.6
229.3
167.4
Jun-24*
186.4
74.4
75.8
134.1
134.0
204.8
198.7
222.8
163.9
Jul-24*
163.0
76.6
78.0
143.3
138.8
205.5
175.2
218.3
162.5
*Provisional
Growth Rates (on Y-o-Y basis in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.33
8.98
6.88
28.04
2.63
17.92
5.37
19.85
100.00
Jul-23
14.9
2.1
8.9
3.6
3.3
14.9
6.9
8.0
8.5
Aug-23
17.9
2.1
9.9
9.5
1.8
16.3
19.7
15.3
13.4
Sep-23
16.0
-0.4
6.6
5.5
4.2
14.8
4.7
9.9
9.4
Oct-23
18.4
1.3
9.9
4.2
5.3
13.6
17.0
20.3
12.7
Nov-23
10.9
-0.4
7.6
12.4
3.4
9.8
-4.8
5.7
7.9
Dec-23
10.8
-1.0
6.6
4.0
5.8
8.3
3.8
1.2
5.0
Jan-24
10.6
0.7
5.5
-4.3
-0.6
9.2
4.0
5.7
4.1
Feb-24
11.6
7.9
11.3
2.6
-9.5
9.4
7.8
7.6
7.1
Mar-24
8.7
2.1
6.3
1.6
-1.3
7.5
10.6
8.6
6.3
Apr-24
7.5
1.7
8.6
3.9
-0.8
9.8
0.2
10.2
6.9
May-24*
10.2
-1.1
7.5
0.5
-1.7
6.8
-0.6
13.7
6.4
Jun-24*
14.8
-2.6
3.3
-1.5
2.4
6.7
1.9
8.6
5.1
Jul-24*
6.8
-2.9
-1.3
6.6
5.3
7.2
5.5
7
6.1
*Provisional.
Y-o-Y is calculated over the corresponding financial year of previous year