Office of Principal Scientific Advisor to GoI
Launch of “Bharat Zero Emission Trucking (ZET) Policy Advisory” document
21 AUG 2024 2:21PM by PIB Delhi
Prof. Ajay Kumar Sood, Principal Scientific Adviser (PSA) to the Government of India, launched the advisory document titled “Bharat Zero Emission Trucking (ZET) Policy Advisory” at Vigyan Bhawan Annexe, New Delhi today (August 21, 2024). The event was joined by Dr. Parvinder Maini, Scientific Secretary, Office of PSA; Sh. Hanif Qureshi, Additional Secretary (Auto), Ministry of Heavy Industries; Sh. Sudhendu Sinha, Adviser (Infrastructure Connectivity & E-Mobility), NITI Aayog; Prof. Shankar Ram, IIT Madras (Member, Consultative Group on e-Mobility (CGeM)); Sh. M. Ravi, Chief of Operations, Centre of Excellence for Zero Emission Trucking (CoEZET), IIT Madras; Ms. Sharvari Patki, Program Head, Electric Mobility, World Resources Institute (WRI); and Ms. Chandana K., Program Associate - Sustainable Cities & Transport, WRI.
In his opening address, PSA Prof. Sood emphasized the importance of Zero Emission Trucks (ZET) for both decarbonization and energy security and said, “The induction and wider adoption of ZETs require technical expertise and systematic policy interventions to create an enabling techno-socio-economic ecosystem in India.”
(Meeting on launch of Bharat ZET Policy Advisory document underway)
Prof. Karthick Athmanathan, PSA Fellow and Professor of Practice, IIT Madras set the context of the Bharat ZET Policy Advisory document and Ms. Patki presented a brief overview of the document outlining the approach and methodology of arriving at the policy interventions.
Sh. Hanif Qureshi, Additional Secretary (Auto), Ministry of Heavy Industries and Sh. Sudhendu Sinha, Adviser (Infrastructure Connectivity & E-Mobility), NITI Aayog also spoke on the occasion and highlighted the need for the electrification of trucks and discussed the way forward to fully transition to ZETs to reach 100% ZET sales penetration by 2050, which is essential to achieve India's ambitious Net Zero 2070 target.
The Bharat ZET Policy Advisory document has been conceived as a dynamic document, outlining a comprehensive set of 30 policy interventions designed to accelerate ZET adoption in India. These interventions are categorized into five key areas: incentives, regulations, infrastructure, business and financing, and stakeholder-centric initiatives. Each policy intervention identifies a nodal agency responsible for implementation, a list of key stakeholders, its impact on the sector, and the methodology of policy formulation. These recommendations will be further refined through extensive stakeholder consultations, including detailed cost-benefit and impact analyses by the concerned ministries, departments, and institutions.
(Launch of Bharat ZET Policy Advisory document)
The development of this advisory document was steered and guided by a Policy Advisory Panel (PAP) constituted by the Office of the PSA. A Project Management Unit was established at CoEZET, IIT Madras to draft the policy advisory document under the guidance of the PAP. The PAP is chaired by Dr. Preeti Banzal, Adviser, Office of PSA, and vice-chaired by Prof. Karthick Athmanathan, PSA Fellow. The panel also includes Dr. Reji Mathai, Director, Automotive Research Association of India; Sh. S.A. Sundaresan, Vice President and Head (New Technologies), Ashok Leyland Ltd.; Sh. Sushant Naik, Global Head of Government and Public Affairs, Tata Motors Ltd.; Sh. Pawan Mulukutla, Executive Program Director - Integrated Transport, Clean Air and Hydrogen, WRI India; Sh. Karthikey Hariyani, Chief Executive Officer, TecSo ChargeZone Ltd.; Sh. D.M.R. Panda, General Manager-Hydrogen & Renewable Energy, NTPC; Prof. S.A. Soman, Department of Electrical Engineering, IIT Bombay; Sh. Saurabh Sood, Senior Transport Specialist, World Bank; Dr. Sneha Malhotra, former Chief Technology Officer, Office of PSA; and Sh. Rajesh S, Chief Executive Officer, CoEZET, IIT Madras.
The full advisory document can be accessed here:
https://psa.gov.in/CMS/web/sites/default/files/psa_custom_files/Bharat%20ZET%20Policy%20Advisory.pdf

ভারত সরকারগী প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজরগী লোইশঙ
“ভারত জিরো ইমিসন ত্রক্কিং (ZET) পোলিসী এদভাইজরী” দোকুমেন্ত পুথোকপা
21 AUG 2024 2:21PM by PIB Imphal
প্রোফ. অজয় পুমার সুদ, প্রিন্সিপাল সাইন্তিফিক এদভাইজর (PSA) তু দি গভর্নমেন্ত ওফ ইন্দিয়ানা ঙসি (ওগস্ত ২১, ২০২৪) নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভৱন এনেক্সতা “ভারত জিরো ইমিসন ত্রক্কিং (ZET) পোলিসী এদভাইজরী” কৌবা দোকুমেন্ত অমা পুথোকখ্রে‍। থৌরম অদুদা দোক্তর পরবিন্দর মাইনি, সাইন্তিফিক সেক্রেতরী, ওফিস ওফ PSA; শ্রী হনিফ ক্যুরেসী, এদিস্নেল সেক্রেতরী (ওতো), হেভী ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয়; শ্রী সুধেন্দু সিন্হা, এদভাইজর (ইনফ্রাস্ত্রকচর কন্নেক্তিবিতী & ই-মোবিলিতী), নিতি আয়োগ; প্রোফ শঙ্কর রাম, IIT মদ্রাস, (মেম্বর, কন্সলতেতিব গ্রুপ ওন ই-মোবিলিতী (CGeM)); শ্রী এম. রবী, চীফ ওফ ওপরেসন্স, সেন্তর ওফ এক্সেলেন্স ফোর জিরো ইমিসন ত্রক্কিং (CoEZET), IIT মদ্রাস; মিস সর্বারী পাতকী, প্রোগ্রাম হেদ, ইলেক্ত্রিক মোবিলিতী, ৱর্ল্দ রীসোর্স ইন্সতিত্যুৎ (WRI); অমসুং মিস চন্দনা কে., প্রোগ্রাম এসোসিএত – সস্তেনেবল সিতিজ & ত্রান্সপোর্ত, WRI না শরুক য়াখি‍।
মহাক্কা ৱাহৌদোক্তা, PSA প্রোফ. সুদনা দিকার্বোনাইজেসন অমসুং ইনর্জী সিক্যুরিতীয় অনিমক্তা জিরো ইমিসন ত্রক (ZET)গী মরুওইবা ৱাফমশিং থমখি অমসুং, “ভারত্তা ইনেব্লিং তেক্নো-সোসিও-ইকনমিক ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবগীদমক ZET লৌশিন্বা অমসুং পাক শন্না শীজিন্নবদা তেক্নিকেল এক্সপরতিজ অমসুং সিস্তেমেতিক পোলিসী ইন্তরভেন্সন মথৌ তাই,” হায়খি‍।
(ভারত ZET পোলিসী এদভাইজরী দোকুমেন্ত পুথোকপগী মীফম পাথোক্লিঙৈ)
প্রোফ. কার্থিক অথ্মনাথন, PSA ফেলো অমসুং প্রোফেসর ওফ প্রাক্তিস, IIT মদ্রাসনা ভারত ZET পোলিসী এদভাইজরী দোকুমেন্তকী ৱাখল্লোন ফোঙদোকখি অমসুং মিস পাতকীনা পোলিসী ইন্তরভেন্সন অসি য়ৌরকপদা শীজিন্নখিবা লম্বী অমসুং মেথোদোলোজীশিং চাউরাক্না পন্দুনা দোকুমেন্ত অদুগী মপুং ওইবা মশক অমা থমখি‍।
শ্রী হনিফ ক্যুরেসী, এদিস্নেল সেক্রেতরী (ওতো), হেভী ইন্দস্ত্রিজ মন্ত্রালয় অমসুং শ্রী সুধেন্দু সিন্হা, এদভাইজর (ইনফ্রাস্ত্রকচর কন্নেক্তিবিতী & ই-মোবিলিতী), নিতি আয়োগসু থৌরমদুদা ৱা ঙাংখি অমসুং ত্রকশিং ইলেক্ত্রিফিকেসন তৌবগী মথৌ তাবা ৱাফমশিং পুথোকখি অমদি ভারতকী নেত জিরো ২০৭০ পান্দম ফংহন্বদা মরুওইরিবা, ২০৫০ ফাওবদা ZET সেল্স পিনেত্রেসন ১০০% য়ৌহন্নবা ZET দা মপুং ফানা ওন্থোক্নবা চঙশিনগদবা লম্বীশিং খন্নখি‍।
ভারত ZET পোলিসী এদভাইজরী দোকুমেন্ত অসি ভারত্তা ZET শীজিন্নবগী খোঙজেল য়াঙখৎহন্নবগীদমক শেম্বা পোলিসী ইন্তরভেন্সন ৩০গী মপুং ফাবা সেত অমা পীরিবা দাইনামিক ওইবা দোকুমেন্ত অমা ওইনা শেমগৎপনি‍। হায়রিবা ইন্তরভেন্সনশিং অসি – ইন্সেন্তিব, রিগুলেসন, ইনফ্রাস্ত্রকচর, বিজিনেস অমসুং ফাইনান্সিং, অমদি স্তেকহোল্দর-সেন্ত্রিক থৌরাংশিং হায়না মরুওইবা লম মঙাদা খায়দোকই‍। পোলিসী ইন্তরভেন্সনন খুদিংমক্না থবক পায়খৎনবা নোদেল এজেন্সী অমা, মরুওইবা স্তেকহোল্দরশিংগী লিস্ত অমা, মসিনা সেক্তরদা পীরিবা ইথিল, অমসুং পোলিসী শেম্বগী মেথোদোলোজীশিং খঙদোকই‍। হায়রিবা রিকম্মেন্দেসনশিং অসি, মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং, দিপার্তমেন্তশিং, অমসুং ইন্সতিত্যুসনশিংনা মচা খায়বা কোস্ত-বেনিফিত অমসুং ইম্পেক্ত এনালাইসিসশিং য়াওনা পাক শন্না স্তেকহোল্দরশিংগা তানরগা মখাদা তানা মওং মরিল নাইহনখিগনি‍।
(ভারত ZET পোলিসী এদভাইজরী দোকুমেন্ত ফোঙবা)
এদভাইজরী দোকুমেন্ত অসি শেমগৎপগী থবক থৌওংশিং PSA গী ওফিসনা লিংখৎপা পোললিসী এদভাইজরী পেনেল (PAP) অমনা মমায় চুম্বনি অমসুং লমজিংবনি‍। PAPগী লমজিং মখাদা পোলিসী এদভাইজরী দোকুমেন্ত দ্রাফ্ত তৌনবগগীদলমক CoEZET, IIT মদ্রাসতা প্রোজেক্ত মেনেজমেন্ত য়ুনিৎ অমা লিংখৎখি‍। PAP অসি দোক্তর প্রীতি বঞ্জল, এদভাইজর, ওফিস ওফ PSA না চেয়র তৌই অমসুং প্রোফ. কার্থিক অথ্মনাথন, PSA ফেলোনা কো-চেয়র তৌই‍। পেনেল অসিদা ডঃ রেজি মথাই, দাইরেক্তর, ওতোমোতিব রীছর্চ এসোসিএসন ওফ ইন্দিয়া; শ্রী এস.এ. সুন্দরেসন, ভাইস প্রেসিদেন্ত অমসুং হেদ (নিউ তেক্নোলোজিজ), অশোক লেলেন্দ লিমিতেদ; শ্রী সুশন্ত নায়ক, গ্লোবাল হেদ ওফ গভর্নমেন্ত এন্দ পব্লিক এফ্যার্স, তাতা মোতোর্স লিমিতেদ; শ্রী পবন মুলুকুতলা, একজেক্যুতিব প্রোগ্রাম দাইরেক্তর - ইন্তিগ্রেতেদ ত্রান্সপোর্ত, ক্লীন এয়র এন্দ হায়দ্রোজেন, WRI ইন্দিয়া; শ্রী কার্তিকে হরিয়ানি, চীফ একজেক্যুতিব ওফিসর, TecSo ChargeZone Ltd.; শ্রী দি.এম.আর. পান্দা, জেনেরেল মেনেজর-হায়দ্রোজেন এন্দ রিনিএবল ইনর্জী, NTPC; প্রোফ. এস.এ সোমান, দিপার্তমেন্ত ওফ ইলেকত্রিকেল ইঞ্জিনিয়রিং, IIT বোম্বে; শ্রী সৌরভ সুদ, সিনিয়র ত্রান্সপোর্ত স্পিসিএলিস্ত, ৱর্ল্দ বেঙ্ক; দোক্তর স্নেহা মলহোত্রা, হান্নগী চীফ তেক্নোলোজী ওফিসর, ওফিস ওফ PSA; অমসুং শ্রী রাজেশ এস, চীফ একজেক্যুতিব ওফিসর, CoEZET, IIT মাদ্রাস য়াওরি‍।
মপুং ফাবা এদভাইজরী দোকুমেন্ত মসিদা চঙলগা য়েংবা য়াগনি:
https://psa.gov.in/CMS/web/sites/default/files/psa_custom_files/Bharat%20ZET%20Policy%20Advisory.pdf