Ministry of Rural Development
Union Minister of State for Rural Development Shri. Kamlesh Paswan emphasized that northeastern states are a priority in national development, with the central government committed to advancing initiatives that benefit all citizens.
Union Minister of State for Rural Development Shri. Kamlesh Paswan interacts with the beneficiaries of PMAY-G and SHGs members in Aibawk Block, Mizoram
Under the leadership of the PM Narendra Modi the Northeastern states are giving more focus to enhance railways, airports, road and electricity says Union Minister of State for Rural Development Shri. Kamlesh Paswan
10 AUG 2024 8:23PM by PIB Imphal
Union Minister of State for Rural Development Shri. Kamlesh Paswan emphasized that northeastern states are a priority in national development, with the central government committed to advancing initiatives that benefit all citizens.
During his visit to Mizoram, Paswan interacts with beneficiaries of the Pradhan Mantri Awas Yojana – Gramin (PMAY-G) housing scheme and Self Help Groups (SHGs). He further reviews the PMGSY and MGNAREGA activities in Muallungthu, Aibawk Block. He stressed that central schemes are intended for all citizens and must reach every eligible beneficiary. The Minister highlighted that northeastern states, under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi including Mizoram, are receiving focused attention to enhance the railways, airports, road and electricity.
Paswan noted ongoing improvements in road connectivity across Mizoram, with renovations and new construction projects in progress. He assured continued efforts to enhance connectivity to towns and villages, including developing train services to the state capital, which he believes will significantly benefit the region.
The Minister encouraged residents to voice their concerns and assured them of his support. He expressed satisfaction that over 30,000 beneficiaries in Mizoram have received assistance under PMAY-G.

খুঙ্গং চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
রাজ্যগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী কাম্লেস পসৱন্না ফোংদোকখি মদুদি অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংনা জাতিগী চাউখৎ থৌরাংদা কেন্দ্র সরকারগা লোইননা মীপুম খুদিংমক্না কান্নবা ফংগদবা থৌরাংশিং খুমাং চাউশিন্নবা হেন্না মরুওইবা থম্বা মফম অমা ওইরি
রাজ্যগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী কাম্লেস পসৱন্না পি.এম.এ.জি.ৱাই.-জি.গী কান্নবা ফংগদবশিং অমসুং এস.ঐচ.জি.শিংগী মেম্বরশিংগা আইবোক ব্লোক, মিজোরমদা ৱারী শানখ্রে
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা রেলৱে, এয়রপোর্ত, লম্বী থোং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী চাউখৎনবা অহেনবা মীৎয়েং চঙলি হায়না রাজ্যগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী কাম্লেস পসৱন্না হায়রি
10 AUG 2024 8:23PM by PIB Imphal
রাজ্যগী খুঙ্গং চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী কাম্লেস পসৱন্না ফোংদোকখি মদুদি অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংনা জাতিগী চাউখৎ থৌরাংদা কেন্দ্র সরকারগা লোইননা মীপুম খুদিংমক্না কান্নবা ফংগদবা থৌরাংশিং খুমাং চাউশিন্নবা হেন্না মরুওইবা থম্বা মফম অমা ওইরি।
মিজোরমগী খোঙচৎ অসিদা পসৱন্না প্রধান মন্ত্রী আৱাজ য়োজনা-গ্রামিন (পি.এম.এ.জি.ৱাই.-জি.)গী কান্নবা ফংগদবশিং অমসুং সেল্ফ হেল্প গ্রুপ (এস.ঐচ.জি.)শিংগী মেম্বরশিংগা ৱারী শানখি। মহাক্না মখা তানা মুৱাল্লুংথু, আইবোক ব্লোক্তা পায়খৎলিবা পি.এম.জি.এস.ৱাই. অমসুং এম.জি.এন.এ.আর.ই.জি.এ.গী থবক থৌরমশিং হন্না য়েংশিনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি কেন্দ্রগী থৌশিলশিং অসি লৈবাক মীয়ামগীদমক্তনি অমসুং মসি কান্নবা ফংবা য়ারবা খুদিংদা ফংহনগদবনি। মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা মিজোরম য়াওনা অৱাং নোংপোক রাজ্যশিংদা রেলৱে, এয়রপোর্ত, লম্বী থোং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী চাউখৎনবা অহেনবা মীৎয়েং চঙলি হায়না ফোংদোকখি।
পসৱনা ফোংদোকখি মদুদি মিজোরমগী লম্বী থোংদা নৌনা শেমজিনবা অমসুং অনৌবা শেম্বা য়াওনা প্রোজেক্ত কয়া পায়খৎলিবা থবকশিং চত্থরি। মহাক্না মখা তানা শহর অমসুং খুঙ্গংশিং, রাজ্যগী কেপিতেলদা ত্রেন সর্ভিস শেমগৎপা য়াওনা থবক হেনগৎনবা হোৎনগনি হায়না থাজবা পীখি, মসিনা লমদম অসিদা মশক থোক্না ফগৎহনবা ঙম্লগনি হায়না থাজবা পীখি।
মন্ত্রীনা মফম অদুদা লৈরিবা মীয়ামদা মখোয়গী খুদোংচাবশিং থাংগৎনবা পুক্নিং থৌগৎখি অমসুং মহাক্কী অঙম্বা থাক্তা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি। মিজোরমদগী কান্নবা ফংগদবা মীওই ৩০,০০০ হেনবনা পি.এম.এ.ৱাই-জিগী মখাদা তেংবাং ফংবদা অপেনবা ফোঙদোকখি।