রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
স্তেবিলিতী অমদি ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খুমাং চাউশিনবা
08 AUG 2024 12:09PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহি মঙা অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা পুন্না 58,635 kmগী নেস্নেল হায়ৱে (NH) শেমখ্রে।
মন্ত্রালয় অসিনা NHশিং শেমগৎ-শাগৎপা অমসুং মেন্তেনেসন্সকী মরুওইবা থৌদাং লৌরি। হৌখিবা চহি মঙা অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা লৈবাক অসিদা থোং/তনেল খরা তেকপা/নীংখায়বগী থৌদোক খরা থোকখ্রে। অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সর-Iদা পীরি।
হৌখিবা চহি মঙা অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা পীখিবা রাজ্য/য়ু.তি.গী প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এনেক্সর-IIদা পীরি।
লৈবাক শিনবা থুংনদা হৌজিক্কী ওইনা মন্ত্রালয়গী প্রোজেক্ত 1,379 অন্দর কন্সত্রক্সন্দা লৈরি।
এনেক্সর-I
হৌখিবা চহি মঙা অমসুং চৎলিবা চহি অসিদা লৈবাক অসিদা থোং/তনেল খরা তেকপা/নীংখায়খিবগী অকুপ্পা ৱারোল।
(i) হৌজিক লৈরিবা পর্মিনেন্ত থোংশিং অমসুং মতম খরগী ওইবা বেলী থোংশিং
সিরিএল মশিং
NH
নম্বর
রাজ্য
থোং/মফমগী মমিং
অকুপ্পা ৱারোল
লৈখিদবা মীগী মশিং
নীংখায়খিবগী কেলেন্দর/শেনবা চহি
দিফোলত কন্ত্রেক্তর/কন্সেসনায়রগী মায়োক্তা লৌখৎখিবা এক্সন
1
4
A & N ঈথৎশিং
বেলী থোং @ থোরাতাং; Km 206+000
2019গী জুন থাদা হৌজিক লৈরিবা বেলী থোং অসি নীংখাইখি
NIL
2019
থোং নীংথিনা মেন্তেনেন্স তৌদবগীদমক EPC কন্ত্রেক্তরগী মথক্তা লুপা লাখ 20.00গী পেনালতী থীহনখি।
2
716
অন্ধ্র প্রদেশ
পাপাগনি থোংদা Km 153/200
অশাংবা মিতর 6.70দা পুন্না মশিং 70। মদুগী মনুংদা 14দি 20.11.2021. দা ঈশিং-ঈচাউনা মরম ওইদুনা কাইখি।
0
2021-22
1977দা স্তেৎ (R&B) দিপার্মমেন্তনা থোং অসি শাখি।
মরম অসিনা এক্সন অমত্তা লৌখৎখিদে।
3
565
অন্ধ্র প্রদেশ
NH 565গী পেঞ্চলাকোনা-য়েরপেদুদা Km 466.750 গী লিঙ্গাসমুদ্রম থোং
NH 565গী পেঞ্চলাকোনা-য়েরপেদুদা Km 466.750 গী লিঙ্গাসমুদ্রম থোংদা নভেম্বর 2020দা নিভার সাইক্লোন নংদুনা ঈচাউ থোকখি অমসুং ভেন্ত অমা চেন্থখি।
0
2020
MoRT&Hনা 07.02.2019দা স্ত্রেৎচ অসি খুৎশিন্নখি অমসুং মসি DLPনা 15.04.2018দা লোইশিনখি।
4
313
অরুনাচল প্রদেশ
Km 120
লোদ হেনবনা মরম ওইদুনা বেলী থোং তেকপা
2021-22
5
713
অরুনাচল প্রদেশ
NH-713গী রোদ জোরাম-কোলোরিয়নদা কুরুং তুরেল-বেলী থোংদা Km.128+038গী চেনেজ
ফ্লাশ ফ্লদনা মরম ওইদুনা 30.06.2024দা জোরাম-কোলোরিয়াং রোদ প্রোজেক্তশিংগী Pkg-08 গী চেনেজ 128+038দা কুরুং তুরেলদা বেলী থোং তেকখি।
NIL
2024
ত্রাফিক অমুক হন্না শেমগৎনবা, PMGSY গী লম্বী অমা কুরুং ব্রিজতগী কোলোরিয়াং ফাওবদা রেংচি খুঙ্গং ফাওবদা কিলোমিতর 8 শাংবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে অমসুং ত্রাফিক পুম্নমক চৎথোক-চৎশিন তৌরি।
ফীৎ 130 DDRB বেলী ব্রিজ অমা শাবগী থবক চত্থরি অমসুং মসি 31.08.2024.ফাওবদা লোইশিনগদৌরিবনি।
মতমগী মতুং ইন্না, মতম চুপ্পগী ওইবা থৌরাং অমা ওইনা, মতম চুপ্পগী ওইবা থোং অমা শাবা হৌরগনি।
6
313
অরুনাচল প্রদেশ
NH-313গী রোদ হুন্দলী-অনিনিদা Km.
120.00গী চেনেজতা দ্রী-রিভর বেলী থোং
লোদ হেনবা গারীনা মরম ওইদুনা 06/04/2021 (NH-313)দা Km. 120.00গী চেনেজতা হুন্দলী-অনিনি লম্বীদা দ্রী-রিভর বেলী থোং
NIL
2021
কম্ম্যুনিকেসনগী লম্বী অসি থম্নবগীদমক্তা ফীৎ 190গী বেলী ব্রিজ অমা শাখি।
পর্মিনেন্ত মিজর অমা ওইনা, লোদ ক্লাস লৈবা পর্মিনেন্ত ব্রিজ 70 R শঙ্গাখ্রে অমসুং শিজিন্নবা হৌখ্রে।
7
AIP- NH
অরুনাচল প্রদেশ
1. অকাজন-লিকাবলি-বামে লম্বীদা চেনেজ Km.
67.00দা ইগো RCC থোং
1. অকাজন-লিকাবলি-বামে লম্বীদা চেনেজ Km.
67.00দা ইগো RCC থোং অসি ফ্লাশ ফ্লদনা মরম ওইদুনা 18/09/2020দা তেকখি।
NIL
2020
ত্রাফিক অমুক হন্না হৌহন্নবগীদমক্তা, কম্ম্যুনিকেসনগী লম্বী অসি হাংদুনা থম্নবগীদমক্তা ফীৎ 130 গী বেলী ব্রিজ অমা শাখি।
মফম অসিদা পর্মিনেন্ত ব্রীজ অমা শেমখ্রে।
8
754K
গুজরাত
226/473kmদা জাতাৱাদা থোং
মোন্সুন 2022-23দা রাপর দিস্ত্রিক্ততা নোং কন্না চুবনা মরম ওইদুনা কাচহ রিজন, পিয়রদা থুংলদুনা 2-স্পেন্স মাইনর ব্রিজ অসিগী ফাউন্দেসন, পায়র অদু কিন্থরকখি অমসুং ব্রিজ খুমাং তেকখি।
Nil
2022
মসি NH লাউথোক্ত্রিঙৈ মমাংদা রাজ্য সরকারনা শারম্বা অরিবা থোংনি। মরম অসিনা হীরম অসি মন্ত্রালয়গা মরী লৈনদে।
9
105
হিমালচপ প্রদেশ/হরিয়ানা/RO HP
7.706 (ভিলেজ চারানিয়া) [অশাংবা = 54 m (6x9.0)]
2023গী জুলাই/ওগস্ত থাদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওং অমদা নোং কন্না চুবা (মহৌশাগী অৱাবা) অসিনা মরম ওইদুনা হরিয়ানা/ হিমালচপ প্রদেশ রাজ্যগী সি. 7+706, চে. 14+020 & NH 105দা লৈবা চেনেজ 17+661 পিনজোর-বাদি-নালাগরগী সেক্সনদা হান্না লৈরম্বা থোং অহুম তেকখি।
Nil
2023-24
Nil
10
105
হিমালচপ প্রদেশ/হরিয়ানা/RO HP
14.020 (ভিলেজ মারানৱালা)
[অশাংবা = 107.2 m (16x6.7)]
2023গী জুলাই/ওগস্ত থাদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা অকনবা নোং (নুংশিৎকী অৱাবা) গী মতুং ইন্না থোকখিবা অকনবা ঈশিং-ঈচাউনা মরম ওইদুনা হরিয়ানাদা পব্লিক ৱার্কস দিপার্তমেন্তনা শাখিবা হিমালচপ প্রদেশ চে. 7+706, চে. 14+020 & NH 105দা লৈবা চে. 17+661 পিনজোর-বদ্দি-নালাগরগী সেক্সনদা হৌজিক লৈরিবা থোং 3 তেকখ্রে।
Nil
2023-24
Nil
11
105
হিমালচপ প্রদেশ/হরিয়ানা/RO HP
17.661 (বদ্দি/বরোতিৱালা) [অশাংবা = 188 m (20x9.4)]
2023গী জুলাই/ওগস্ত থাদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওং অমদা নোং কন্না চুবা (মহৌশাগী অৱাবা) অসিনা মরম ওইদুনা হরিয়ানা/ হিমালচপ প্রদেশ রাজ্যগী সি. 7+706, চে. 14+020 & NH 105দা লৈবা Ch. 17+661 পিনজোর-বাদি-নালাগরগী সেক্সন অসি তেকখি।
Nil
2023-24
Nil
12
44
J&K
(km 46+305 দগী km 46+864)/ তার্নাহ থোং
কথুয়া দিস্ত্রিক্ততা য়াম্না কন্না নোং চুখিবনা মরম ওইদুনা (অপস্ত্রীম বারেজ লোকেসনদা মিতর 229) 19.07.2023গী অয়ুক অঙনবদা, থোং অসিগী লৈমায় ঙাকপা স্পেন্স 05দা মপুং ফানা কাইখি। 03 ফাউন্দেসনশিং (পি 23, পি 24 অমসুং পি 25) কাইখ্রে। তর্নাহ তুরেল অসি অসিগুম্বা থাক অসি অমুক্তা য়ৌদ্রি। তুরেল অদুদা ঈশিংগী থাক ৱাংখৎলকপনা য়ুম্ফম অদুগী মখাদা কুপ্পা ফাউন্দেসন লৈবা থোং অদুগী লৈমায় ঙাক্নবা মথক থংবা শরুক্কী প্রোতেক্সন ৱাল অদু কাইখি।
Nil
2023-24
থৌদোক অসি মহৌশাগী ওইবা খুদোংথীবা অমনি। মসিদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা নোংগী মতুং ইন্না কা হেন্না ঈশিং থাদরকপনা প্রেস্ক্রাইব তৌরবা দিজাইনগী লিমিৎতগী হেন্দুনা ঈশিং মরাং কাইনা থাদোকখি অমসুং পিয়র ফাউন্দেসন 3 শোকহনখি অমসুং স্পেন্সশিং থুগাইখি। শোকহল্লবা স্পেন্সশিং অসি হৌজিক লৈরিবা IIBগী গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না দিজাইন তৌদুনা অমুক হন্না শেমগৎলি।এক্সন অমত্তা লৌখৎখিদে।
13
46
মধ্য প্রদেশ
77.900
অতেকপা থোংদা ওভরলোদ ওইবা ত্রকনা মরম ওইদুনা তেকহনবা
0
(2022-2023)
অরুম্বা কনসাইনমেন্ত অদুগী ত্রান্সপোর্তরগী মায়োক্তা FIR পানখ্রে অমসুং লিগেল নোতিস পীখি। PIU.-হার্দানাসু মতেং পাংলি।
14
44(7)
মহারাস্ত্র
নাগ তুরেল নাগপুরদা চে, 1/250দা লৈবা থোং
1. 23/09/2023দা থোং তেকখি
2. মসোনরী রেজিস্তরদা থোং অসি 1974দা শারম্বা থেংনখি
থোং অসি হান্নদগী ফীভম শোকখি অমসুং ঈচাইনা তেকহনখি
_
2023
Does not arise
15
37
মনিপুর
ইরং বেলী থোং (ইরং তুরেল)
ওল্দ ইরাং TDR বেলী থোং অসি মে 2024দা রিমল সাইক্লোন (অকনবা নোং) না মরম ওইদুনা থুগাইখি। অদুম ওইনমক, লম্বী চৎনবা য়াবা 4-লেনগী 123m স্পেন্স RCC 70 R অসি মনাক নক্না শাখ্রে মরম অদুনা ন্যু বেলী ব্রিজ শাবা অসি মথৌ তাই
NIL
2024-25
-
16
102B
মনিপুর
খৌংগিন থোংদা বেলী থোংগী চে 120.900
বেলী ব্রিজগী অশাংবা ফিৎ 180। ইং 1994দা, শাখিবা অসি ফ্লাশ ফ্লাদিং অমসুং ওভরলোদিংনা মরম ওইদুনা তেকখি।
NIL
2022-23
-
17
37
মনিপুর
ইরং বেলী থোং (ইরং তুরেল) (120.9 Km)
ওল্দ ইরং DDR বেলী ব্রিজ অসি মে 2022দা কায়খি। নোং কন্না চুবনা মরম ওইদুনা বেলী ব্রিজ অদু শাবনা মরম ওইদুনা অনৌবা DDR বেলী ব্রিজ অমা শারকখি অমসুং মীয়ামগী ত্রাফিক্কীদমক্তা 2022গী ওগস্ততা হাংদোকখি।
NIL
2022-23
-
18
37
মনিপুর
ইরং বেলী থোং (ইরং তুরেল)
ওল্দ ইরাং DDR বেলী ব্রিজ অসি নবেম্বর 2020দা কাইখি; ওভরলোদ ত্রকনা চৎখিবনা মরম ওইদুনা অনৌবা DDR বেলী ব্রিজ অমা শাখ্রে অমসুং দিসেম্বর 2020দা ত্রাফিক মীয়ামদা হাংদোক্লে।
1
2020
-
19
62
মেঘালয়
Km217
ঈশিং ইচাওনা চেনথখ্রে
0
2022-23
NA
20
217
মেঘালয়
বাকলা থোংগী চে of 150.00 mগী 203rd Km
বেলী ব্রিজ। ব্রীজগী কেপাসিতীগী ৱাংমদা ওভরলোদ তৌবনা মরম ওইদুনা সুপর স্ত্রকচর অশোয়বা থোকহনবা
Nil
2024
No
21
16
ওরিশা
চান্দিখোল-ভাদ্রাক সেক্সনদা Km. 79+614
মেজর ব্রিজ অসি হৌজিক লৈরিবা থোং অমনি, মসি লেন 4দগী লেন 6দা অপগ্রেদ তৌরিঙৈদা থমখি। থোং অসি 2007/08দা এম.এস.না শাখি। গাম্মন ইন্দিয়া লিমিতেদ। লেন তরুক্কী থবক অসি কন্সেসনরী এম/এস দি.বি.এল. চান্দিকহোল ভাদ্রক হাইৱেজ লিমিতেদতা পীখি অমসুং থবক অসি ৱি.ই.এফ. 19.02.2023. অনৌবা দি.পি.আর শোকহল্লবা থোং অদুগী দি.পি.আর. শেম-শাবগীদমক কন্সল্তেন্ত অমা লৌশিনখ্রে অমসুং তেন্দর কৌখ্রে, থবক অসি অথুবা মতমদা হৌরগনি
0
2023-24
1. M/s.গম্মোন ইন্দিয়া লিমিতেদকী কন্সত্রক্সন কন্ত্রেক্তদা লুপা করোর 5গী পেনালতী
থোং শাবগী সুপর্ভিজন কন্সল্তেন্ত হায়বদি M/s.LBLL-NICE(JV)দা লুপা লাখ 20গী পেনালতী
1. চহি 1গী ওইনা DPR কনসল্তেন্ত M/s শেলাদিয়া এসোসিএৎ দিবার তৌবা
2. হৌজিক লৈরিবা কন্সেসনিয়র M/s DBL চান্দিখোলে ভাদ্রাক হায়ৱেজ লিমিতেদতগী DPR শেম শাবগী অচংমল য়াওনা অপুনবা রেমিদিএল মিজরশিং/নৌনা শাবগী শেমফম লৌখৎখি
3. ইন্দিপেন্ত ইঞ্জিনীয়র M/s.TPF জেন্তিসা য়ুরোস্তদিওস S.Lগা লোয়ননা সেগমেন্তেলদা লুপা লাখ 20গী পেনালতী অমসুং চহি 1 দিবার তৌবা
4. সিনিয়র ব্রিজ ইঞ্জিনিয়র ওইরম্বা শ্রী আর.কে. সিংহদগী সুপরভিজন কনসল্তেন্তদগী হায়বদি M/s.LBLL- NICE(JV) চহি 3 দিবার তৌবা
22
326
ওরিশা
Km 297/520
অরিবা থোং
0
2022-2023
এপ্লিকেবল ওইদে
23
510
সিক্কিম
0+200 (সিরৱানি থোং)
অৱাং সিক্কিমগী সাউথ লোনাকতা কা হেন্না নোং চুবা অমসুং গ্লেসিএল লেক আউৎবার্স্ত ফ্লাদ (জি.এল.ও.এফ.) গী মতুং ইন্না তিস্তা তুরেলদা ফ্লাশ ফ্লাদ থোকখি।
NIL
2023-24
-
24
208
ত্রিপুরা
হৌজিক লৈরিবা চে 180.00 তেলাইমৌরা-হরিনা সেক্সনগীসোনাইছরাতুরেলদা স্তীল বেলী থোং
স্তীল বেইলী ব্রজ অসি চহি য়ামশিল্লকপা, ফত্তবা ফীভম অমসুং ওভরলোদ তৌবনা মরম ওইদুনা কাইখি
NIL
2022-23
সেক্সন অসি স্তেত পি.দবল্যু.দি.দগী লৌথোকখি, অমসুং স্তীল ব্রিজ অসি হান্ননা ফত্তবা ফিভম অমদা লৈরম্মি। মসি চহি য়াম্লবা অমসুং ওভরলোদ তৌবনা মরম ওইদুনা থুগাইখি। মরম অদুনা, কন্ত্রেক্তর অদুগী মায়োক্তা থবক অমত্তা পায়খৎখিদে।
25
208
ত্রিপুরা
হৌজিক লৈরিবা চে 167.00 তেলাইমৌরা-হরিনা সেক্সনগী স্তীল বেলী থোং
ব্রজ অসি চহি য়ামশিল্লকপা, ফত্তবা ফীভম অমসুং ওভরলোদ তৌবনা মরম ওইদুনা কাইখি
NIL
2021
সেক্সন অসি স্তেত পি.দবল্যু.দি.দগী লৌথোকখি, অমসুং স্তীল ব্রিজ অসি হান্ননা ফৎলবা ফিভম অমদা লৈরম্মি। মসি চহি য়াম্লবা অমসুং ওভরলোদ তৌবনা মরম ওইদুনা থুগাইখি। মরম অদুনা, কন্ত্রেক্তর অদুগী মায়োক্তা থবক অমত্তা পায়খৎখিদে।
26
730
উত্তর প্রদেশ
মাইনর ব্রিজ
(চে 241+704)
নোং কন্না চুবনা মরম ওইদুনা
2022-23
(ii) শাবা লোইদ্রিবা থোংশিং
সিরিএল মশিং
NH
নম্বর
রাজ্য
থোং/মফমগী মমিং
অকুপ্পা ৱারোল
লৈখিদবা মীগী মশিং
নীংখায়খিবগী কেলেন্দর/শেনবা চহি
দিফোলত কন্ত্রেক্তর/কন্সেসনায়রগী মায়োক্তা লৌখৎখিবা এক্সন
1
131G
বিহার
Km 11+800
কন্সত্রক্সনগী থবকশিং পাংথোক্লিঙৈদা গির্দর কাইথরকপগী থৌদোক অমা থোকখি। মসি হায়দ্রা ক্রেন অমনা গির্দর কাইথরকপগী থবকশিং পাংথোকপদা শাস্তরিংশিং হাপচিনবদা শীজিন্নরিঙৈদা থোকখিবা মেকানিকেলগী অশোয়বা অমনা মরম ওইখি। ইলিভেৎ স্ত্রকচরগী ক্রেনগী ৱিনচ য়াদবনা মরম ওইদুনা ইরেক্সন তৌরিঙৈদা PSC গির্দর অমা তেকখি।
0
2022-2023
প্রোজেক্ত অসিদগী সুপরভিজন কন্সল্তেন্ত অনি অমসুং কন্ত্রেক্তরগী মায়কৈদগী মীওই অনি সস্পেন্দ তৌখ্রে। মখা তানা, এক্সপর্ত কমিতীনা মখা তানা অশোয়বা থোকহন্দনবা তঙাইফদবা সেক্যুরিতীগী থৌরাংশিংসু খংহনখি।
2
20
বিহার
Km 133+720
কন্সত্রক্সনগী থবকশিং পাংথোক্লিঙৈদা গির্দর কাইথরকপগী থৌদোক অমা থোকখি। মসি হায়দ্রা ক্রেন অমনা গির্দর কাইথরকপগী থবকশিং পাংথোকপদা শাস্তরিংশিং হাপচিনবদা শীজিন্নরিঙৈদা থোকখিবা মেকানিকেলগী অশোয়বা অমনা মরম ওইখি। ইলিভেৎ স্ত্রকচরগী ক্রেনগী ৱিনচ য়াদবনা মরম ওইদুনা ইরেক্সন তৌরিঙৈদা PSC গির্দর অমা তেকখি।
1
2022-2023
প্রোজেক্ত অসিদগী সুপরভিজন কন্সল্তেন্ত অনি অমসুং কন্ত্রেক্তরগী মায়কৈদগী মীওই অনি সস্পেন্দ তৌখ্রে। মখা তানা, এক্সপর্ত কমিতীনা মখা তানা অশোয়বা থোকহন্দনবা তঙাইফদবা সেক্যুরিতীগী থৌরাংশিংসু খংহনখি।
3
527A
বিহার
Km 10.270 দগী
10.330 (P154- P153)
কন্সত্রক্সনগী থবকশিং পাংথোক্লিঙৈদা গির্দর কাইথরকপগী থৌদোক অমা থোকখি।
1
2023-24
কন্ত্রেক্তর অমসুং তীম লিদরগী চীফ প্রোজেক্ত মেনেজর অমসুং ইঞ্জিনীয়র (লঞ্চিং) অমসুং সেনিয়র ব্রিজ ইঞ্জিনীয়র অমসুং ওথোরিতীগী ইঞ্জিনীয়রগী এসিস্তেন্ত ব্রিজ ইঞ্জিনীয়র ওইরম্মি কোলাব্সকী থবকশিং ওথোরিতী (NHAI) না সস্পেন্দ তৌখ্রে।
4
248BB
দিল্লী
GSS-3 P8-P9
2022-23. শাবদা লৈরিবা ফ্লাইওভরগী স্পেন্স অমা জেকশিংগী মেকানিকেল ওইবা অশোয়বনা কিন্থরকখি।
1
2023
কন্ত্রেক্তরদা অকনবা ৱার্নিং থাখ্রে।
5
248BB
দিল্লী/হরিয়ানা
স্পিন গিন্দর পিল্লর নম্বর 107-108 &
108-109
2020-21. শাবদা লৈরিবা ফ্লাইওভরগী স্পিন্স অনি কিন্থরকখি।
0
2021
লুপা করোর 1,000গী পেনাল্তী লৌগনি। কন্ত্রেক্তরদা লুপা ক্রোর 6.67 পীগনি অমসুং থা অহুমগী ওইনা NHAIগী বিদশিংদা বিদ তৌবা য়াহনদে।
6
NH- 248A
দিল্লী/হরিয়ানা
স্পেন গিন্দর পিল্লর নম্বর no.10
2020-21: শাবদা লৈরিবা ফ্লাইওভরগী স্পেন্স অমা কিন্থরকখি।
0
2020
লুপা করোর 3গী পেনাল্তী লৌগনি। থা তরুক্কী ওইনা NHAIগী বিদশিংদা বিদ তৌবা য়াহনদে।
7
58
গুজরাত
LC নম্বর165দা ROB
মরম অমা নৎতনা মরম অমা মরম অমা ওইদুনা ROBগী স্পেন্স 1গী বেয়র তরুক্না হন্দোকখি অমসুং থুগাইখি।
2
2023
গুজরাত সরকারনা থৌদোক অসিগী মতাংদা কন্ত্রেক্তরগী মথক্তা থিজিন হুমজিনবগীদমক এক্সপর্ত কম্মিতী অমা শেমখি।
8
NH-66
কেরলা
পুল্লুর চে 78+971
কে.এম. 78+971দা লৈবা পুল্লুর মীতর 20গী স্কিব ব্রিজতা এন.ঐচ. -66গী চেঙ্গালা নীলশ্বরম সেক্সনগী প্রোজেক্ত স্ত্রেৎচতা লৈবা দেক স্লাব মনুংদা বেয়রশিং (নোমর 9) দগী চেন্থখি। 08.05.2024গী নুংথিল পুং 4.40দা
কেজুএলতী য়াওদে
2024-25
Ro লেত্তর নম্বর 12448/RO-কেরলা/চেঙ্গলা- নীলেশ্বরম/MEIL/1594 তাং. 31.07.2024গী মতুং ইন্না RO-কেরলা না কন্সেসনিয়র অমসুং কনসল্তেন্তদা শো কোস নোতিস থাখ্রে
9
NH - 66
কেরলা
চে.174+150
(থালস্সেরী-মাহে বাইপাস সেক্সন)
থোং 01 (গির্দর 4 তেকখি)
Nil
2020
1. পেনাল্তীগী ওইনা লুপা কন্ত্রেক্তরদা লুপা ক্রোর 1.00 অমসুং পেনাল্তী লুপা করোর 1.00 পীখ্রে। ওথোরিতীগী ইঞ্জিনীয়রদা লুপা লাখ 20.00
2. তীম লিদর, ওথোরিতীগী ব্রিজ ইঞ্জিনীয়র ইঞ্জিনীয়রবু প্রোজেক্টতগী থাদোকখ্রে অমসুং চহি 2গী ওইনা থবক তৌরোইদবনি
3. কন্ত্রেক্তরগী প্রোজেক্ত মেনেজরবু প্রোজেক্ত অদুদগী থাদোকখ্রে।
4. কন্ত্রেক্তর অদু চহি 1গী ওইনা তেন্দরদা শরুক য়ানবগী অয়াবা লৌখিদে
10
66
কেরলা
Km 72+297 VUP (LHS)
স্তেজিংগী অশোয়বা লৈবনা মরম ওইদুনা কংক্রিৎ তৌরিঙৈদা থুগাইখি
0
2022-23
কন্সেসনিয়র অমসুং কন্সল্তেন্সি এজেন্সীশিংদা থবকশিং লৌখৎখি। মরুওইবা মীওইশিং থা 4 সস্পেন্দ তৌবা অমসুং পেনাল্তী পীহনবা।
11
66
মহারাস্ত্র
চিপুল ফ্লাইওভর (48/850)
নেস্নেল হায়ৱেদা থোং অমা থুগাইবগী অসিগুম্বা থৌদোক অমত্তা থোকখিদ্রি। নেস্নেল হায়ৱে দিভিজনগী জুরিসদিক্সন্দা 2019-20দগী ত্রাফিককীদমক হাংদোকপা হৌখ্রে। অদুম ওইনমক 16.10.2023দা শাবা চিপ্লুন ফ্লাইওভরবু থাবা হৌবদা শাবা লোইশিনখিদ্রি।
0
2023-24
ব্রিজ এক্সপর্ত 3গী এক্সপর্ত কম্মিতী শেম্লে অমসুং ৱাফম অসি য়েংশিনবা হৌরে। দি কন্সেসনিয়রনা মশাগী শেনফমগা লোয়ননা মতিক চাবা মোদিফাই তৌরবা দিজাইনগা লোয়ননা হৌজিক থোং অসি শাগৎলি।
12
16
ওরিশা
চন্দিখোলে-ভাদ্রক সেক্সনগী Km. 96+326দা
কন্সত্রক্সন ব্রিজকী মখাদা লৈবা স্লাবকী দেক্কী মনুংদা কংক্রিৎ থাদরকপা মতমদা, স্লাব অদু মাঙখি। এক্সপর্ত কম্মিতীগী থিজিনবগী মতুং ইন্না; কন্সেসনরীগী মায়কৈদগী অপীকপা/ য়াম্না পিকপা এরেঞ্জমেন্ত অমা লৈতবনা মরম ওইদুনা কিন্থখি। এক্সপর্ত কম্মিতীগী সজেসন/রেকমন্দেসনগী মতুং ইন্না কন্সেসনিয়রনা এ.1.পি.1, পি.1.পি.2গী স্লেবশিং অমসুং এবুতমেন্ত অমসুং পিয়র ৱালশিংগী কংক্রিৎকী মথক থংবা লৈমাইশিং লৌথোক্তুনা রিমেদিএল মেজরশিং পাংথোকখি।
0
2021-22
কন্সেসনিয়রদা লুপা লাখ 30 অমসুং ইন্দিপেন্দেন্ত ইঞ্জিনীয়রদা লুপা লাখ 5গী পেনাল্তী। ই.ই.গী তীম লিদর অমসুং কন্সসেসনিয়রগী মরুওইবা পর্সনেল সস্পেন্দ তৌখ্রে
13
510
সিক্কিম
সিংতম-তারকু NH-510 Km 0+070
অৱাং সিক্কিমগী সাউথ লোনাক্তা কা হেন্না নোং চুবনা মরম ওইদুনা অমসুং গ্লেসিএল লেক আউৎবার্স্ত ফ্লোদ (জি.এল.ও.এফ.) মসিনা তিস্তা তুরেলদা থুনা ঈশিং ঈচাও থোকহল্লি।
2
2023
-
14
45/36
তামিল নাদু
107+400দা অনাইকরৈ মেজর ব্রিজ
1. কে.এম. 107+400দা হায়দ্রুলিক জেকশিংগী মেকানিকেল ফেলর তৌবনা মরম ওইদুনা আর.ঐচ.এস. কেরিয়োজৱেগী পি.16 অমসুং পি.17গী মরক্তা লৈবা সেগমেন্তেল বেরদ অমা তেকখি 22.01.2022দা কোল্লিদাম তুরেলগী মথক্তা লৈবা অনাকরাই মেজর ব্রিজ।
2. এক্সপর্ত কম্মিতীনা খনখিবগী মতুং ইন্না তাং অদুদা থোকখিবা অশোয়বা অসি মপাঙ্গল লৈতবা তেম্পররী স্ত্রকচর/ লোঞ্চিং-লোয়িং সিস্তেম্না মরম ওইদুনা থোকখিবা মাইনর ফেলর হায়না কাংলুপ খায়দোকখ্রে।
0
2022
ইন্দিপেন্দেন্ত ইঞ্জিনীয়র (নম্বর 2) অমসুং কন্সেসনরীগী সাইত ইঞ্জিনীয়র (নম্বর 2) গী মরুওইবা মীওই অহুম সস্পেন্দ তৌখ্রে অমসুং খুদোংথীবা থোকপদগী অথুবা মতমদা ব্লাক লিস্ততা থমখ্রে। কনসিসিনিয়র ফার্ম অসিনা মখা তাবা ওর্দর অমা ফাওবদা এন.ঐচ.এ.আই.গী বিদতা শরুক য়াবদা অথিংবা থমখ্রে। মতিক চাবা ওথোরিতীনা কনসিসিনিয়র/প্রোমোতর ওফ কনসিসিনিয়র (পেতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর লিমিতেদ) দা মাংখিবা/অমাংবা অদুগীদমক বি.পি.সি.গী 0.5% ওইরিবা লুপা করোর 7.305গী শেলগী পেনাল্তী অমা থম্বগী দাইরেক্সন পীখ্রে। মখা তানা, শেনফম লুপা করোর 1,000গী তোকেন লেপ্পা লৈরি। আই.ই.দা লুপা লাখ 5গী শেনফম পীখ্রে। এম/এস. থীম ইঞ্জিনীয়রিং সর্বিসেস অমসুং আই.ই.না পেনাল্তী অসি মাংহনখ্রে নেস্নেল হায়ৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়াগী মায়কৈদা 29.08.2022দা শেনফম অসি পীগদবনি।
15
785
তামিল নাদু
মদুরাই – চেত্তিকুলম সেক্সনদা Km 2+850
জেক অশোয়বা লৈবনা মরম ওইদুনা এলিভেৎ রোদকী দাউন রেম্প লোকেসনগী কি.মি. 2+850দা লৈবা পায়র P4 অমসুং P5গী মরক্তা লৈবা 3গী জেরশিং (G1, G2 অমসুং G3)
1
2021
এন.ঐচ.এ.আই.গী হেদ-ক্বার্টরনা 28.01.2022গী চেরোল অমদা কন্ত্রেক্তরবু এন.ঐচ.এ.আই.গী বিদশিংদা শরুক য়ানবা য়াহন্দনবা ওর্দর থোকখ্রে। মখা তানা, NHAI, HQ ভাইদ লেত্তর নম্বর. 46597 দি.তি. 28.01.2022দা কন্ত্রেক্তরদা লুপা করোর 3.00গী পেনাল্তি পীখি অমসুং মসিগা মান্ননা ই.পি.সি. কন্ত্রেক্তরদগী আই.পি.সি. ওথোরিতী ইঞ্জিনীয়র: এম/এস. য়ংমা ইঞ্জিনীয়রিং কো লিমিতেদগা লোয়ননা এম/এস. স্তর্লিং ইন্দো তেক কন্সল্তেন্স প্রাইভেৎ লিমিতেদ এন.ঐচ.এ.আই.গী হেদ-ক্বার্তরনা 28.01.2022গী চেরোল অমদা কন্ত্রেক্তরবু এন.ঐচ.এ.আই.গী বিদশিংদা শরুক য়ানবা য়াহন্দনবা ওর্দর থোকখ্রে। মখা তানা, এন.ঐচ.এ.আই., হেদক্বার্তরদা য়েংবীয়ু। 46595 দি.তি. ওথোরিতী ইঞ্জিনীয়রদা লুপা লাখ 40গী পেনাল্তী পীখ্রে অমসুং মসি ওথোরিতী ইঞ্জিনীয়রদগী দিসেম্বর থাগী ইনভোইস নম্বর 09 অমসুং জনুৱারী থাগী ইনভোইস নম্বর 10দগী লৌথোকখ্রে। মখা তানা, এন.ঐচ.এ.আই., আর.ও., মদুরাই ভিদ এল.আর. নম্বর 1668 দি.তি. 03.09.2021, সস্পেন্দ তৌখি ই.পি.সি. কন্ত্রেক্তরদা লৈবা মরুওইবা মীওইশিং অমসুং এ.ই.দা লৈবা মরুওইবা মীওইশিংগী মশীং 6 সস্পেন্দ তৌখ্রে।
16
NH-12
(old NH-
34)
ৱেস্ত বেঙ্গল
ফারক্কা বারেজগী মখাদা গঙ্গা তুরেলগী মথক্তা ফারক্কাগা শম্নবা এপ্রোচশিং য়াওনা অনৌবা লেন মরিগী থোং শাবা NH-34গী রাইগঞ্জ সেক্সন
থোকহন্নীংদবা থৌদোক অমা 16.02.2020দা থোকখি, মদুদা লোঞ্চিং গির্দর অমা স্পেন্দা থুগায়দুনা স্পেন্দ অদু কায়হনখি (0.060 কি.মি.).
2
2020
কন্ত্রেক্তর অসি NHAI গী মখা তানা পায়খৎকদবা প্রোজেক্তশিংদা শরুক য়াবদা চহি অহুমগী ওইনা অথিংবা থমখ্রে। মসি 25.08.2020দা NHAI-HQনা থোকখি।
(iii) শাবা লোইশিন্দ্রিবা তনেলশিং
সিরিএল মশিং
NH
নম্বর
রাজ্য
তনে;/মফমগী মমিং
অকুপ্পা ৱারোল
লৈখিদবা মীগী মশিং
নীংখায়খিবগী কেলেন্দর/শেনবা চহি
দিফোলত কন্ত্রেক্তর/কন্সেসনায়রগী মায়োক্তা লৌখৎখিবা এক্সন
1
29
নাগালেন্দ
কোহিমা বাইপাসকী Km 11+000 গী 11+500 তনেল
তনেলগী নোংপোক থংবা পোর্তেল অসি 17.11.2023দা নোং কন্না চুবনা মরম ওইদুনা কাইখি
সাইক্লোনিক স্তোরম মেধিলিনা মরম ওইদুনা।
NIL
2023
ই.পি.সি. কন্ত্রেক্তরদা তনেলগী থবকশিং অসি সেফ ওইনা অমুক হন্না হৌনবা শেমদোক্লবা ৱার্কিং মেথোদোলোজীগা লোয়ননা রিস্তোরেসন প্রপোজেল অমা পীশিনবা খঙহনখ্রে।
2
134
উত্তরাখন্দ
সিলক্যরা বেন্দ- বারকোৎ তনেল , উত্তরখাশি
শেমগৎ-শাগৎলিবা তনেলগী মিতর 60গী শরুক অমা 12.11.2023দা থুগাইখি।
NIL
2023
ভারত সরকারনা 06.12.2023দা থিজিন হুমজিনবগী কমিতী অমা শেমখ্রে। ফাইনেল রিপোর্ত থিজিনবগী কম্মিতীনা হৌজিক ফাওবা ফংদ্রি।
3
44
জম্মু অমসুং কাশ্মির
কেফেতরিয়া তনেল (Km 148.655)
মিতর 800 শাংবা তনেলগী পোর্তেল পি.2 অসি জুন 2023দা রামবান দিস্ত্রিক্তা লৈবা কেফেতেরিয়া মোর্হদা কাইখি।
Nil
2023
কন্ত্রেক্তর, ওথোরিতী ইঞ্জিনীয়র অমসুং দি.পি.আর. (দিতেলেদ প্রোজেক্ত রিপোর্ত) কন্সল্তেন্তদা শো কজ নোতিস ইসু তৌখি।
4
44
জম্মু অমসুং কাশ্মির
খুনি নাল্লাহদা অদিত পোর্তেল নীংখাইবা
(Km 163.400)
খোনি নল্লাদা লৈবা আদিত পোর্তেল অসি 19.05.2022দা এন.ঐচ.-44গী রামবান-বানিহল সেক্সনদা লৈবা তনেল পেকেজ-2দা লেন্দস্লাইদ থোকপদগী নীংখাইখি।
শিন্মী 10
2022
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না এক্সপর্ত কম্মিতী অমা শেমখি অমসুং কম্মিতী অসিনা ফেক্তশিং পীশিনখিবদা য়ুম্ফম ওইদুনা, এন.ঐচ.এ.আই.না ই.পি.সি. কন্ত্রেক্তরগী প্রোজেক্ত মেনেজরবু ব্লেকলিস্ত তৌখি অমসুং পেনাল্তী ওইনা ই.পি.সি. কন্ত্রেক্তরদা প্রোজেক্তকী শেনফমগী 1% থীহনখি। কন্ত্রেক্তরবু থা তরুক্কী ওইনা থবক তৌবগী অয়াবা ককখি। ওথোরিতী ইঞ্জিনীয়রদা মরম তাকপগী নোতিস পীখ্রে।
ANNEXURE-II
হৌখিবা চহি মঙা অমসুং চৎলিবা চহি অসিগী মনুংদা NH গী থবক্কী অশাংবা (kmদা) অদুগী রাজ্য/য়ু.তি.গী ওইবা অকুপপা ৱারোল
সিরিএল মশিং
রাজ্য
2019-25 (জুন, 2024 ফাওবদা) সেঙ্কসন তৌখিবা প্রোজেক্তশিংগী অপুনবা মশিং
1.
অন্ধ্র প্রদেশ
3,478
2.
অরুনাচল প্রদেশ
678
3.
অসাম
1,628
4.
বিহার
2,622
5.
ছত্তিসগর
1,231
6.
গোৱা
181
7.
গুজরাত
2,086
8.
হরিয়ানা
1,105
9.
হিমালচপ প্রদেশ
942
10.
ঝারখন্দ
1,784
11.
কর্নাতকা
2,821
12.
কেরলা
1,132
13.
মধ্য প্রদেশ
3,860
14.
মহারাস্ত্র
6,424
15.
মনিপুর
1,108
16.
মেঘালয়
525
17.
মিজোরাম
681
18.
নাগালেন্দ
983
19.
ওরিশা
1,636
20.
পঞ্জাব
2,030
21.
রাজস্থান
3,344
22.
সিক্কিম
250
23.
তামিল নাদু
2,207
24.
তেলঙ্গানা
1,931
25.
ত্রিপুরা
604
26.
উত্তর প্রদেশ
4,687
27.
উত্তরাখন্দ
1,445
28.
ৱেস্ত বেঙ্গল
875
29.
য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং (UTশিং)
1,416
ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী নিতিন গদকরীনা পীখিবনি।

Ministry of Road Transport & Highways
Stability and Progress of Infrastructure
08 AUG 2024 12:09PM by PIB Delhi
Total 58,635 km National Highways (NHs) has been constructed over the last five years and the current year.
The Ministry is primarily responsible for the development and maintenance of NHs. There have been a few incidents of collapse of bridges/ tunnels in the country during last five years and in the current year. Details are at Annexure-I.
The State/UT - wise details of projects awarded during the last five years and the current year, is at Annexure-II.
At present, 1,379 projects of this Ministry are under construction across the country.
ANNEXURE-I
The details of collapse of bridges/ tunnels in the country during last five years and in the current year
(i) Existing Permanent Bridges and Temporary Bailey Bridges
S.
No.
NH
No.
State
Name of the Bridge/ Location
Details
No. of Lives Lost
Calendar / Financial Year of Collapse
Action taken against Defaulting Contractor/ Concessionaire
1
4
A & N Islands
Bailey Bridge @ Thoratang; Km 206+000
Existing Bailey Bridge collapsed in the Month of Jun 2019.
NIL
2019
Penalty of Rs. 20.00 lakh imposed on the EPC Contractor for improper maintenance of the Bridge.
2
716
Andhra Pradesh
Papagni Bridge at Km 153/200
There are total number of 72 spans of 6.70 Mts . Out of which 14 No's of Spans were collapsed , due to
flood on 20.11.2021.
0
2021-22
The bridge was constructed by the State (R&B) Department on 1977.
Hence, no action was taken.
3
565
Andhra Pradesh
Lingasamudram Bridge at Km 466.750 in
Penchalakona -
Yerpedu section of NH 565.
Floods occurred during NIVAR Cyclone in
November 2020 and a vent washed away at
Lingasamudram Bridge at Km 466.750 in
Penchalakona - Yerpedu section of NH 565.
0
2020
The stretch handed over from MoRT&H on 07.02.2019 for which DLP was completed on 15.04.2018
4
313
Arunachal
Pradesh
Km 120
Bailey bridge failed due to
overloading.
2021-22
5
713
Arunachal Pradesh
Kurung River- Bailey Bridge at chainage Km.128+038
on Road Joram
-Koloriang, NH-713
Exsiting Bailey Bridge on Kurung River at Ch 128+038 of Joram - Koloriang Road Projects Pkg-08 collapsed on 30.06.2024 due to Flash Flood.
NIL
2024
To restore Traffic a PMGSY Road from Kurung Bridge to Koloriang via Rengchi Village amounting to a length of 8 Km has been strengthened and all traffic is going Through.
A 130 Feet DDRB Bailey Bridge is under Construction and likely to get Completed by 31.08.2024.
As a Permanent measure, a permanent Bridge will be Constructed is due Course of time.
6
313
Arunachal Pradesh
Dree-River Bailey Bridge at chainage Km.
120.00 on Road Hunli-Anini,
NH-313
Dree-River Bailey Bridge on Hunli-Anini road at chainage Km. 120.00 collapsed on 06/04/2021 (NH-313) due to Over loaded Vehicle.
NIL
2021
A 190 Feet Bailey Bridge was Constructed to keep the line of Communication through.
As a Permanent measure, a permanent bridge with load class
70 R has been Constructed and put to use.
7
AIP- NH
Arunachal Pradesh
1. Ego RCC
Bridge at Chainage Km.
67.00 on Road Akajan-
Likabali-Bame.
1. Ego RCC Bridge under Akajan-Likabali-
Bame road at chainage Km.
67.00 collapsed on 18/09/2020 due to Flash
Flood.
NIL
2020
To restore Traffic a 130 Feet Bailey Bridge was Constructed to keep the line of Communication open.
Permanent Bridge at this location has been Constructed.
8
754K
Gujarat
Jatawada bridge at km 226/473
Due to heavy rain in monsson 2022-23 in Rapar, Dist. Kachchh region, scouring in pier foundation of this 2-span minor bridge, pier settled down and bridge
collapsed.
Nil
2022
It was an old bridge was constructed by State Government before declaration of NH. Therefore, the matter does not pertains to this Ministry.
9
105
Himachal Pradesh/ Haryana/ RO HP
7.706 (vill. Charaniya) [Length = 54 m (6x9.0)]
Due to flash flood occurred on account of unprecedented heavy rainfall (natural calamity) in the month of July/August 2023, 03 nos existing bridges constructed by Public Works Department collapsed in Haryana/ Himachal Pradesh state at Ch. 7+706, Ch. 14+020 &
Ch. 17+661 in NH 105
section of Pinjore-Baddi- Nalagarh.
Nil
2023-24
Nil
10
105
Himachal Pradesh/ Haryana/ RO HP
14.020 (vill. Marranwala)
[Length = 107.2 m (16x6.7)]
Due to flash flood occurred on account of unprecedented heavy rainfall (natural calamity) in the month of July/August 2023, 03 nos existing bridges constructed by Public Works Department collapsed in Haryana/
Himachal Pradesh state at Ch. 7+706, Ch. 14+020 &
Ch. 17+661 in NH 105
section of Pinjore-Baddi- Nalagarh.
Nil
2023-24
Nil
11
105
Himachal Pradesh/ Haryana/ RO HP
17.661 (Baddi / Barotiwala) [Length = 188 m (20x9.4)]
Due to flash flood occurred on account of unprecedented heavy rainfall (natural calamity) in the month of July/August 2023, 03 nos existing bridges constructed by Public Works Department collapsed in Haryana/ Himachal Pradesh state at Ch. 7+706, Ch. 14+020 &
Ch. 17+661 in NH 105
section of Pinjore-Baddi- Nalagarh.
Nil
2023-24
Nil
12
44
J&K
(km 46+305 to km 46+864)/ Tarnah Bridge
Due to heavy rainfall in Kathua district ( 229 mm on upstream barrage location) on 19.07.2023(early morning), the floor protection of the bridge got completely damaged in 05 spans. 03 Foundations ( P 23, P 24 & P 25 ) got
settled. The Tarnah river never attained this level. Increase in water level in the river started eroding the upstream side protection wall of floor protection of the bridge having shallow foundations resulting in caving underneath the foundations.
Nil
2023-24
Event was a Natural Calamity wherein excessive discharge due to unprecedented rains caused scouring beyond the prescribed design limits and damaged 3 pier foundations and caused settlement of spans.
The damaged spans are being reconstructed with design as per extant IRC guidelines.
No such action taken.
13
46
Madhya Pradesh
77.900
Failure due to overloaded truck on dialapated Bridge
0
(2022-2023)
FIR was launched against the transporter of the heavy consignment and legal notice was
also served by PIU-Harda.
14
44(7)
Maharashtra
Birdge over Nag River Nagpur at Ch.
1/250
1. Bridge collapsed on 23/09/2023
2. Year of construction 1974 as observed in Masonry
Register
1. Bridge was already in dilapitated state and due to
Heavy Floods
_
2023
Does not arise
15
37
Manipur
Irang Bailey Bridge (Irang River)
Old Irang TDR Bailey bridge was collapsed on May 2024; due to Remal cyclone (heavy rain).
However a permanent 4- Lane 123m span RCC 70 R has been constructed adjacently & is open to
traffic. Hence construction of New bailey bridge is not
required.
NIL
2024-25
-
16
102B
Manipur
Khuanggin Bridge Bailey
Bridge at Ch 120.900
Length of bailey bridge 180 ft. Year of construction
1994, collapsed due to Flash Flooding and overloading.
NIL
2022-23
-
17
37
Manipur
Irang Bailey Bridge (Irang River) (120.9 Km)
Old Irang DDR Bailey bridge was collapsed on May 2022; due to scouring of the abutment due to heavy incessannt rain New TDR bailey bridge was constructed & open to
traffic on Aug 2022.
NIL
2022-23
-
18
37
Manipur
Irang Bailey Bridge (Irang River)
Old Irang DDR Bailey bridge was collapsed on Nov 2020; due to plying of overloaded truck New DDR bailey bridge was constructed & open to
traffic on Dec 2020
1
2020
-
19
62
Meghalaya
Km217
Washed out due to high flood
0
2022-23
NA
20
217
Meghalaya
203rd Km of Ch. 150.00 m
Bakla Bridge
Bailey Bridge. Failure of super structure due to overloading beyond Bridge
Capacity.
Nil
2024
No
21
16
Odisha
At Km. 79+614
on Chandikhole
-Bhadrak section
The Major Bridge is an existing bridge, which retained during upgradation from 4-lane to 6-lane. The Bridge was constructed in the year 2007/2008 by M/s.
Gammon India Limited. The six-laning work was awarded to the Concessionaire M/s DBL Chandikhole Bhadrak Highways Limited and work has been completed w.e.f.
19.02.2023. New DPR
Consultant engaged for preparation of DPR for the damaged bridge and tender invited, work will be commence very soon
0
2023-24
1. Penalty of Rs.5 crore imposed on the Construction Contractor,
M/s.Gammon India Ltd.
1. Penalty of Rs.20 lakh imposed on the then Supervision Consultant
i.e. M/s.LBLL-NICE(JV) of
Construction of Bridge.
1. Debarment of DPR Consultant M/s Sheladia Associates for 1 year.
2. The cost of entire remedial measures / reconstruction including cost of DPR preparation recovered from the existing Concessionaire
M/s DBL Chandikhole Bhadrak Highways Limited
1. Penalty of Rs.20 lakh and debarment for 1 year on
Independent Engineer M/s.TPF Gentisa Eurostudios S.L with Segmental
1. Debarment for 3 years against the then Shri R K Singh, Sr. Bridge
Engineer from Supervision Consultant i.e. M/s.LBLL- NICE(JV)
22
326
Odisha
Km 297/520
Old Bridge
0
2022-2023
Not applicable
23
510
Sikkim
0+200 (Sirwani Bridge)
Due to excessive rainfall & Glacial Lake Outburst Flood (GLOF) at South Lhonak in North Sikkim resulting flash
flood in teesta river.
NIL
2023-24
-
24
208
Tripura
Steel Bailey Bridge over River Sonaichhara existing Ch.
180.00.
Telaimaura- Harina Section.
Steel Bailey bridge collapsed due to Ageing, dilapidated condition & Overloading
NIL
2022-23
The section was taken over from the State PWD, and the steel bridge was already in a dilapidated condition. It collapsed due to aging and overloading. Therefore, no action was taken against the contractor.
25
208
Tripura
Steel Bailey Bridge at existing Ch.
167.00.
Telaimaura- Harina Section,
Steel Bailey bridge collapsed due to Ageing, dilapidated condition & Overloading
NIL
2021
The section was taken over from the State PWD, and the steel bridge was already in a dilapidated condition. It collapsed due to aging and overloading. Therefore, no action was taken against the
contractor.
26
730
Uttar
Pradesh
Minor Bridge
(Ch. 241+704)
Due to heavy flood
2022-23
(ii) Under Construction Bridges
S.
No.
NH
No.
State
Name of the Bridge/ Location
Details
No. of Lives Lost
Calendar / Financial Year of Collapse
Action taken against Defaulting Contractor/ Concessionaire
1
131G
Bihar
Km 11+800
A girder collapse incident occurred during construction activities, attributed to a mechanical failure that took place while a Hydra crane was being used to position shuttering for cross-girder work.
0
2022-2023
Two persons form Supervision Consultants and Two persons from Contractor side suspended from the Project. Further, necessary safety measures were suggested by Expert Committee to avoid further mishappenings.
2
20
Bihar
Km 133+720
One no of PSC Girder fallen down during erection due to the Winch failure of Crane of Elevated Structure.
1
2022-2023
Two persons form Supervision Consultants and Two persons from Contractor side suspended from the Project. Further, necessary safety measures were suggested by Expert Committee to avoid further
mishappenings.
3
527A
Bihar
Km 10.270 to
10.330 (P154- P153)
A girder collapse incident occurred during construction activities, attributed to a mechanical failure
1
2023-24
Chief Project Manager & Engineer (Launching) of Contractor and Team Leader cum Senior Bridge Engineer & Assistant Bridge Engineer of Authority's Engineerworked at the time
of Collapse have been suspended by theAuthority (NHAI).
4
248BB
Delhi
GSS-3 P8-P9
2022-23. One span of under construction flyover toppled due to
mechanical failure of jacks
1
2023
Strict Warning issued to Contractor
5
248BB
Delhi/ Haryana
Spin Girder Pillor No. 107-108 &
108-109
2020-21. Two spans of under construction flyover collapsed.
0
2021
Levied Penalty of Rs. 6.67 Cr. on Contractor & shall not be bidding in any of
the Bids of NHAI for 03 Months.
6
NH- 248A
Delhi/ Haryana
Span Girder Pillar no.10
2020-21: One span of under construction flyover collapsed.
0
2020
Levied Penalty of Rs. 3 Crore on the contractor and shall not be bidding in any
of the bids of NHAI consisting major structure works for 6 months.
7
58
Gujarat
ROB at LC no 165
Due to some reason the six girder of 1 span of the ROB toppled and collapsed.
2
2023
Government of Gujarat constituted an Expert Committee to investigate the incident for taking action against the
contractor.
8
NH-66
Kerala
Pullur Ch 78+971
Slipped off the girders (9 Nos) during the deck slab at pullur 20m skew bridge at Km 78+971 on the project stretch of Chengala Neeelshwaram section of NH-66 on
08.05.2024 at 4.40pm
No casulaity happened
2024-25
Show cause notice issued by RO-Kerala to Concessionaire&Consultant vide Ro letter no. 12448/RO-Kerala/Chengala- Neeleshwaram/MEIL/1594 Dt. 31.07.2024
9
NH - 66
Kerala
Ch.174+150
(Thalssery-Mahe Bypass Section )
01 Bridge (4 girders collpased)
Nil
2020
1. Penatly of Rs. 1.00 Cr imposed on Contractor and Penalty of Rs. 20.00 lakhs
imposed on Authority's Engineer
1. Team Leader, Bridge Engineer of Authority's Engineer was terminated from project and debarred for a period of 2 years
2. Project Manager of Contractor was terminated from project.
3. Contractor was debarred from partipating in Tender for a period of 1 year
10
66
Kerala
Km 72+297 VUP (LHS)
Collapsed during the concretingdue to staging failure
0
2022-23
Action taken on Concessionaire & Consultancy agencies. Suspended Key persons up to 4months and Penalty
Imposed.
11
66
Maharashtra
Chiplun flyover (48/850)
No such case of Bridge collapsed on the National Highway after
opening for traffic has occured since 2019-20 in Jurisdiction of National
0
2023-24
The expert committee of 3 bridge experts is formed and the matter is under review. The
bridge is now under construction with suitable modified design by the
Highway division. However on 16.10.2023 girder of under
construction chiplun Flyover during launching.
concessionaire at its own cost.
12
16
Odisha
At Km. 96+326
on Chandikhole - Bhadrak section
During the pouring of concrete in deck of slab of under Construction Bridge, the deck slab was collapsed.
As per investigation of Expert Committee; the collapse happened due to the absence of some minor/ negligible arrangement on the part of Concessionaire. The Concessionaire executed the remedial measures, as per the suggestion/ recommendation of Expert Committee, by dismantling the Slabs of A1P1, P1P2 and Top layer of Concrete in the Abutment
and Pier walls
0
2021-22
Penalty of Rs.30 Lakhs on the Concessionaire and penalty of Rs.5 Lakhs on the Independent Engineer. Team Leader of IE and Key Personnel of Concessionaire was suspended
13
510
Sikkim
Singtam-Tarku NH-510 Km 0+070
Due to excessive rainfall & Glacial Lake Outburst Flood (GLOF) at South Lhonak in North Sikkim
resulting flash flood in teesta river.
2
2023
-
14
45/36
Tamil Nadu
Anaikarai Major Bridge at 107+400
1.A Segmental Girder between P16 and P17 of RHS Carriageway fell down due to mechanical failure of hydraulic jacks at Km 107+400
Anaikarai Major Bridge across Kollidam river on 22.01.2022.
2.The instant mishap has been categorized into minor failure which occurred due to non-robust temporary structure/launching- lowering system as opined by Expert Committee.
0
2022
Three Key personnal of the Indpendent Engineer (2 Nos) and Site Engineers (2 Nos) of the Concessionaire has been suspended and blacklisted with immediate effect of mishap. The Concessionaire firm has been restrained from participating in any NHAI bids till further orders. The Competent Authority has directed to impose a financial penalty of Rs.7.305 Crore, being 0.5% of the BPC on Concessionaire/Promoter of Concessionaire (Patel Infrastructure Ltd) for the lapses/laxity besides reconstruction of the collapse girders/span and its rectification at its own cost. Further, Token pending of Rs. 5 Lakhs has been imposed on IE i.e. M/s.Theme Engineering Services and the IE has remitted this penalty
amount in favour of “National Highways Authority of India on 29.08.2022.
15
785
Tamil Nadu
Madurai - Chettikulam Section at Km 2+850
3 Girders (G1,G2 & G3) between pier P4 & P5 at km 2+850 of down ramp location of the Elevated Road due to jack failure
1
2021
NHAI HQ vide letter dated 28.01.2022, issued orders for debarment of Contractor from participating in NHAI bids w.e.f 13.09.2021 to 28.01.2022 (i.e, date of interim action). Further, NHAI, HQ vide Lr.
No. 46597 Dt. 28.01.2022 has imposed penalty of Rs.3.00 Cr to the Contractor and the same has been recovered from EPC Contractor from IPC No. 36 for the month of December, 2021.
Authority Engineer: M/s. Yongma Engineering Co Limited in association
with M/s. Sterling Indo Tech Consultants Pvt Ltd
NHAI HQ vide letter dated 28.01.2022, issued orders for debarment of Contractor from participating in NHAI bids w.e.f 13.09.2021 to 28.01.2022 (i.e, date of interim action). Further, NHAI, HQ vide lr.
No. 46595 dt. 28.01.2022 has imposed penalty of Rs.40.00 lakhs to the Authority Engineer and the same has been reocovered from Authority Engineer from Invoice No.09 for the month of Dec'21 and Invoice No.10 for the month of Jan'22.
Further, NHAI, RO, Madurai vide Lr. No. 1668 Dt. 03.09.2021, suspended 4 Nos of
key personnel in EPC contractor and 6 Nos of key personnel in AE.
16
NH-12
(old NH-
34)
West Bengal
Construction of new 4-lane bridge over river Ganga at downstream of Farakka Barrage including approaches connecting Farakka –
Raiganj section of NH-34
An unfortunate incident occurred on 16.02.2020, wherein one of the launching girders toppled on already launched span leading to collapse of the said span (0.060 km).
2
2020
The Contractor was debarred from participation in future NHAI projects for Three (03) years vide NHAI-HQ letter dated 25.08.2020.
(iii) Under Construction Tunnels
S.
No.
NH
No.
State
Name of the Tunnel/ Location
Details
No. of Lives Lost
Calendar / Financial Year of Collapse
Action taken against Defaulting Contractor/ Concessionaire
1
29
Nagaland
Tunnel under Kohima Bypass from Km 11+000 to 11+500
Eastern Portal of Tunnel Collapsed due to heavy Rainfall on 17.11.2023
due to cyclonic storm Medhili.
NIL
2023
EPC Contractor has been directed to submit a Restoration Proposal along with modified Working Methodology for recommencing of tunnel works safely.
2
134
Uttarakhand
Silkyara Bend- Barkot Tunnel , Uttarkashi
A 60 m portion of under construction tunnel was collapsed on 12.11.2023.
NIL
2023
Investigation committee has been constituted by Govt. of India 06.12.2023. Final report of
the investigation committee is yet to be received.
3
44
Jammu and Kashmir
Cafeteria Tunnel (Km 148.655)
Portal P2 of the 800m long tunnel collapsed in June 2023 at
Cafeteria morh in Ramban district.
Nil
2023
Show Cause notice was issued to Contractor, Authority Engineer and DPR (Detailed Project Report) Consultant.
4
44
Jammu and Kashmir
Collapse of Adit portal at Khooni Nallah
(Km 163.400)
Adit portal at Khooni Nallah collapsed due to landslide on 19.05.2022 in tunnel package-II in Ramban- Banihal section of NH- 44
10
labourers
2022
MoRTH constituted an Expert Committee and based on the submission of facts by the Committee, NHAI blacklisted Project Manager of EPC contractor and imposed the penalty of 1
% of Project cost on EPC contractor.
Contractor was also debarred for a period of 6 months. Show cause notice was issued to Authority Engineer.
ANNEXURE-II
The State/UT wise details of length of NH works (in km) awarded during the last five years and the current year:
Sl. No.
State
Total no. of projects sanction from
2019-25 (Till June, 2024)
1.
Andhra Pradesh
3,478
2.
Arunachal Pradesh
678
3.
Assam
1,628
4.
Bihar
2,622
5.
Chhattisgarh
1,231
6.
Goa
181
7.
Gujarat
2,086
8.
Haryana
1,105
9.
Himachal Pradesh
942
10.
Jharkhand
1,784
11.
Karnataka
2,821
12.
Kerala
1,132
13.
Madhya Pradesh
3,860
14.
Maharashtra
6,424
15.
Manipur
1,108
16.
Meghalaya
525
17.
Mizoram
681
18.
Nagaland
983
19.
Odisha
1,636
20.
Punjab
2,030
21.
Rajasthan
3,344
22.
Sikkim
250
23.
Tamil Nadu
2,207
24.
Telangana
1,931
25.
Tripura
604
26.
Uttar Pradesh
4,687
27.
Uttarakhand
1,445
28.
West Bengal
875
29.
Union Territories (UTs)
1,416
This information was given by the Union Minister for Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply in the Lok Sabha today.