Ministry of Development of North-East Region
North Eastern Region Agri-Commodity E-Connect Web Portal
07 AUG 2024 6:19PM by PIB Delhi
North Eastern Council (NEC) under the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) in collaboration with North Eastern Development Finance Corporation Limited (NEDFi) has recently introduced a digital initiative called North Eastern Region Agri-Commodity E-Connect (NE-RACE) to provide market linkage for agricultural and horticultural products from the North Eastern Region (NER) in both fresh and processed forms. This initiative, available as a web portal and mobile app was launched by Shri Jyotiraditya M Scindia, Minister of Communication & MDoNER, on 12th July 2024 at Shillong. The NE-RACE digital platform is funded by NEC and is developed and managed by the NEDFi.
Through this portal/app, producers such as Farmers Producer Organizations (FPOs)/farmers collectives, Self-Help Groups, progressive farmers, and entrepreneurs in the agri and food processing sectors can directly showcase their products to prospective buyers minimizing the role of middlemen and fostering trust and long term business relationships. These buyers include exporters, aggregators, organized sector buyers, wholesale and retail buyers and individual consumers. The platform also onboards critical agri-value chain service providers such as transporters, cold storage facilities, warehousing and cold chain services. The portal is supported by a help-line number providing one-on-one assistance to buyers, sellers, and service providers in English, Hindi and major regional languages such as Assamese, Bengali, Nepali, Manipuri, Khasi and Mizo. Additionally, there is provision for making available on-ground support through field-level manpower for buyers and sellers. The initiative includes provisions for State-wise and cluster-based farmer onboarding camps to build the capacity of growers, enabling them to use the digital platform effectively to reach global markets. There is also provision for collaboration amongst Agricultural and Processed Food Products Export Development Authority (APEDA), Spices Board, North Eastern Regional Agricultural Marketing Corporation Limited (NERAMAC), North East Region Community Resource Management Society (NERCRMS) and Small Farmers’ Agri-Business Consortium (SFAC) as well as State Government Departments to ensure the success of this initiative.
The benefits that are likely to accrue under the NE-RACE initiative include:
• Leveraging the unique agricultural strengths of North East India by promoting exotic and premium agro-horticultural crops that have high demand.
• Enabling producers to negotiate directly with buyers, ensuring fair compensation for their products.
• Advance booking of upcoming products under mutually agreeable terms and conditions between producers and buyers.
• Addressing the critical challenges of logistics by onboarding service providers and facilitating their services.
• Providing a one-stop shop for products from North East India that have been produced under various missions and projects.
• Providing empirical evidence on the potential and prospects of the agri-horticultural sector in the North East, enabling the government to undertake more data-driven initiatives for farm sector development, particularly in agri-infrastructure development.
This information was given by the Minister of State of Development of North Eastern Region Dr Sukanta Majumdar in a written reply to a question in Lok Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন রীজন এগ্রি-কম্মোদিতী ই-কন্নেক্ত পোর্তেল
07 AUG 2024 6:19PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিল (এন.ই.সি.)না নোর্থ ইস্তর্ন দিভেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (এন.ই.দি.এফ.আই.) গা খুৎশম্নদুনা অৱাং নোংপোক লমদমগী লৌউ-শিংউ অমসুং হোর্তিকলচরগী পোত্থোকশিংবু অনৌবা অমসুং প্রোসেস তৌরবা মওংদা কৈথেলগা শম্নহন্নবা নোর্থ ইস্তর্ন রীজন এগ্রী-কমোদিতি ই-কনেক্ত (এন.ই.আর.সি.ই.) কৌবা দিজিতেল ইনিসিয়েতিব অমা হৌদোকখ্রে। ৱেব পোর্তেল অমসুং মোবাইল এপ অমা ওইনা পীরিবা খোঙথাং অসি কম্ম্যুনিকেসন অমসুং এম.দোনর মন্ত্রী শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা ২০২৪গী জুলাই ১২দা শিলোংদা হৌদোকখি। NE-RACE দিজিতেল প্লেতফোর্ম অসি NECনা শেল থাদৈ অমসুং NEDFiনা শেমগৎলি অমসুং মেনেজ তৌই।
পোর্তেল/এপ অসিগী খুত্থাংদা, ফার্মর্স প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসনশিং (এফ.পি.ও.শিং) / ফার্মরশিংগী কাংলুপশিং, সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিং, প্রোগ্রেসিভ ফার্মরশিং, অমসুং এগ্রিকলচর অমসুং ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা লৈরিবা ইন্ত্রপ্রিনরশিংনা মখোয়গী পোত্থোকশিং অসি পোৎথোকশিং অসিবু লৈগনি হায়বগী থাজবা লৈরবা মীওইশিংদা হকথেংননা উৎতুনা মরক্তা লৈবা মীওইশিং য়াওহন্দনা অমসুং অশাংবা মতমগী ওইবা ললোন-ইতিক্কী মরীশিং ফগৎহনবা ঙমগনি। হায়রিবা বাইয়রশিং অসিদা এক্সপোর্তরশিং, এগ্রেগেতরশিং, ওর্গানাইজ তৌরবা সেক্তরগী বাইয়র, হোলসেল অমসুং রিতেল বাইয়র অমসুং ইন্দিভিজুএল কঞ্জ্যুমরশিং য়াওরি। প্লেতফোর্ম অসিনা ত্রান্সপোর্তরশিং, কোল্দ স্তোরেজ ফেসিলিতীশিং, গোদাওন অমসুং কোল্দ চেন সর্ভিসশিংগুম্বা মরুওইবা এগ্রিকলচর ভেল্যু চেন সর্ভিস প্রোভাইদরশিংসু য়াওরি। পোর্তেল অসিগী ওইবা হেল্প-লাইন নম্বর অমা পীদুনা ইংলিস, হিন্দী অমসুং লমদমসিগী অতোপ্পা মরু ওইবা লোলশিং, মিং ওইনা পল্লবদা, অসামিজ, বেঙ্গালী, নেপালি, মনিপুরী, খাসি অমসুং মিজোদা ফংহন্দুনা বাইয়র, সেল্লর অমসুং সর্ভিস প্রোভাইদরশিংদা মতেং পাংলি। মসিগী মথক্তা, বাইয়র অমসুং সেলরশিংগীদমক ফিল্দ লেবেল মেনপাৱরগী খুত্থাংদা ওন-গ্রাউন্দ তেংবাং পীবগী থৌওং লৈ। খোঙথাং অসিদা লৌমীশিংগী কেপাসিতী শেমগৎনবা রাজ্যগী ওইবা অমসুং ক্লস্তরদা য়ুম্ফম ওইবা লৌমী ওনবোর্দিং কেম্পশিংগী প্রোভিজনশিং য়াওরি। মসিনা মখোয়বু মালেমগী কৈথেলশিংদা য়ৌনবা দিজিতেল প্লেতফোর্ম অসি ইফেক্তিব ওইনা শিজিন্নবা ঙমহনগনি। এগ্রিকলচরেল এন্দ প্রোসেস ফুদ প্রদক্ত এক্সপোর্ত দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী (এ.পি.ই.দি.এ.), স্পাইসেস বোর্দ, নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল এগ্রিকলচরেল মার্কেতিং কোর্পোরেসন লিমিতেদ (এন.ই.আর.এ.এম.এ.সি.), নোর্থ ইস্তর্ন রিজনেল কম্ম্যুনিতী রিসোর্স মেনেজমেন্ত সোসাইতী (এন.ই.আর.সি.আর.এম.এস.) অমসুং স্মোল ফার্মরস এগ্রি-বিজিনেস কন্সোরতিয়ম (এস.এফ.এ.সি.) অমসুং রাজ্য সরকারগী দিপার্তমেন্তশিংগী মরক্তা খুৎশম্নদুনা থবক পায়খৎপগী ৱাফমসু লৈরি ।
NE-RACE ইনিসিএতিবকী মখাদা ফংগদবা কান্নবশিংগী মনুংদা মখাগীশিং অসি য়াওরি:
• অৱাং-নোংপোক ভারতকী অখন্নবা লৌউ-শিংউগী মপাঙ্গলশিং শীজিন্নদুনা অৱাংবা দিমান্দ লৈবা এক্সোতিক অমসুং প্রিমিয়ম এগ্রো-হোর্টিকলচরগী মহৈ-মরোংশিং পুথোকপা।
• পোত্থোক পুথোক্লিবশিংবু মখোয়গী পোৎথোকশিংগীদমক্তা অচুম্বা কম্পেন্সেসন ফংহন্দুনা বাইয়রশিংগা হকথেংননা ৱারী শানবগী খুদোংচাবা পীবা।
• প্রদ্যুসর অমসুং বাইয়রশিংগী মরক্তা য়ানরবা তর্ম অমসুং কন্দিসনশিংগী মখাদা লাক্কদৌরিবা প্রদক্তশিংগী এদভান্স বুকিং তৌবা।
• সর্ভিস প্রোভাইদরশিং য়াওহন্দুনা অমসুং মখোয়গী সর্ভিসশিং লাইথোক্তুনা লোজিসতিক্সকী মরুওইবা শিংনবশিং কোকহনবা।
• তোঙান তোঙানবা মিসনশিং অমসুং প্রোজেক্তশিংগী মখাদা পুথোকপা অৱাং নোংপোক ভারতকী পোত্থোকশিংগীদমক ৱান স্তোপ শোপ অমা পীবা।
• অৱাং-নোংপোক্কী এগ্রো-হোর্তিকলচর সেক্তরগী পোতেন্সিএল অমসুং প্রোসপেক্সকী মতাংদা এম্পিরিকেল এভিদেন্স পীবা, মসিনা সরকারবু এগ্রো-ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তদা মরুওইনা এগ্রো সেক্তর দিবেলপমেন্তকীদমক্তা দেতা-দাইরেক্ত ইনিসিয়েতিবশিং হেন্না পায়খৎপা ঙমহনগনি।
ই-পাউ অসি অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী দাঃ সুকান্তা মজুমদারনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।