পাৱর মন্ত্রালয়
স্ত্রিৎ লাইতিং নেসনেল প্রোগ্রাম
01 AUG 2024 2:13PM by PIB Imphal
লৈবাক শীনবা থুংনা থাল্লিবা অরিবা স্ত্রিৎ লাইতশিং মৈ চাদবা এল.ই.দি স্ত্রিৎ লাইতশিংনা মহুৎ শীন্নবা জুনুৱারি 5, 2015 দা স্ত্রিৎ লাইতিং নেসনেল প্রোগ্রাম (এস এল এন পি) হৌদোকখি। মসি মশা মরোমদোম শেন পুথোকচদুনা, পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা সি.পি.এস.য়ুশিং অমসুং ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি সর্বিসেস লিমিতেদ(ই ই এস এল)গী মরক্তা পায়খৎপা অপুনবা থবক অমনি। মসিগী থৌরম অসি পাংথোক্নবা হৌজিক ফাওবা তামিল নাদু সরকারদগী হায়জরকপা লৈত্রি।
জুন 30, 2024 ফাওবদা লৈবাক অসিদা ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি সর্বিসেস লিমিতেদনা এল.ই.দি স্ত্রিৎ লাইত 1,31,10,745 থানখ্রে, মসিনা চহি অমদা মৈ মিল্লিয়ন য়ুনিতস 8,806 কল্লে।
পৱার মিনিস্ত্রিনা স্ত্রিৎ লাইতিং নেসনেল প্রোগ্রাম বজেত অমতা কাইথোক্তে, মসি মশা মরোমদোম শেন পুথোকচরগা ইনর্জি ইফিসিয়েন্সি সর্বিসেস লিমিতেদনা পায়খৎপনি।
এন্নেক্সর
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং
থানখিবা এল.ই.দি স্ত্রিৎ লাইত মশিং
1
অন্ধ্র প্রদেস
29,47,706
2
তেলঙ্গানা
17,07,716
3
তামিল নাদু
7,876
4
পোর্ত ব্লেয়ার
14,995
5
মহারাস্ত্রা
11,14,328
6
কেরলা
4,33,979
7
কর্নাতকা
13,226
8
গৱা
2,07,183
9
লাক্ষদ্বিপ
1,000
10
নোংচুপ বেঙ্গল
94,198
11
ঝারখন্দ
5,54,091
12
বিহার
5,75,922
13
রাজস্থান
10,73,238
14
গুজরাত
9,03,519
15
উত্তর প্রদেস
12,90,949
16
উত্তরখন্দ
1,33,511
17
ছতিসগর
3,81,199
18
ওরিসা
3,53,808
19
মধ্য প্রদেস
2,95,417
20
দিল্লি
3,87,896
21
জম্মু অমসুং কাস্মির
1,88,860
22
হিমাচল প্রদেস
63,332
23
পঞ্জাব
1,27,267
24
চান্দিগর
46,496
25
হরিয়ানা
85,139
26
সিক্কিম
1,073
27
ত্রিপুরা
76,426
28
অসাম
28,875
29
পুদুচেরি
1,520
অপুনবা
1,31,10,745
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা পৱারগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী শ্রীপাদ নাইকনা ফোঙদোকখিবনি।

HtmlSanitizer+SanitizeResult
Ministry of Power
STREET LIGHTING NATIONAL PROGRAMME
01 AUG 2024 2:13PM by PIB Delhi
Street Lighting National Programme (SLNP) was launched on January 5, 2015, to replace conventional street lights with smart and energy-efficient LED streetlights across the country. This is a voluntary programme being implemented through Energy Efficiency Services Limited (EESL), a joint venture of Central Public Sector Undertakings (CPSUs) under Ministry of Power, in self-financing mode. Till date no request from the State Government of Tamil Nadu has been received for implementing this programme.
Till 30 June 2024, EESL has installed 1,31,10,745 (Annexure) LED Street Lights in the country, which has resulted in estimated energy savings of about 8,806 Million Units (MU) per year.
Ministry of Power has not allotted any budget for SLNP program, as the programme is implemented by EESL in self-financing mode.
ANNEXURE
Sr. No.
States & UTs
No. of LED Street Lights Installed
1
Andhra Pradesh
29,47,706
2
Telangana
17,07,716
3
Tamil Nadu
7,876
4
Port Blair
14,995
5
Maharashtra
11,14,328
6
Kerala
4,33,979
7
Karnataka
13,226
8
Goa
2,07,183
9
Lakshadweep
1,000
10
West Bengal
94,198
11
Jharkhand
5,54,091
12
Bihar
5,75,922
13
Rajasthan
10,73,238
14
Gujarat
9,03,519
15
Uttar Pradesh
12,90,949
16
Uttarakhand
1,33,511
17
Chhattisgarh
3,81,199
18
Odisha
3,53,808
19
Madhya Pradesh
2,95,417
20
Delhi
3,87,896
21
Jammu & Kashmir
1,88,860
22
Himachal Pradesh
63,332
23
Punjab
1,27,267
24
Chandigarh
46,496
25
Haryana
85,139
26
Sikkim
1,073
27
Tripura
76,426
28
Assam
28,875
29
Pondicherry
1,520
Total
1,31,10,745
This information was given by the Minister of State for Power, Shri Shripad Naik, in a written reply in the Lok Sabha today.