Ministry of Development of North-East Region
Union Minister Jyotiraditya Scindia visits NEDFi Guwahati
Investment Commitment Cheques worth Rs. 5.42 crore presented to startups under North East Venture Fund
30 JUL 2024 5:59PM by PIB Guwahati
Union Minister of Communication and DoNER Shri Jyotiraditya M. Scindia visited NEDFi office in Guwahati on 27th July, 2024 and attended a meeting with CMD Shri PVSLN Murty and senior officials of the organization. The meeting included a detailed presentation and an audio-visual documentary on NEDFi's initiatives, including their micro-lending activities and the North East Venture Fund (NEVF).
Shri Scindia commended NEDFi for its significant contributions to the economic development of the North East Region (NER). The occasion was also marked by the presence of Shri Ashok Singhal, Minister of Housing & Urban Affairs and Irrigation, Government of Assam.
An interactive session with few Startups promoted by NEDFi under North East Venture Fund and artisans supported by NEDFi CSR initiatives was also organized where the Minister had discussion and interaction with the startups and artisans. The Minister also interacted with few industrialists and representatives from FINER and Laghu Udyug Bharti.
In the same occasion Shri Scindia presented 5 investment Commitment Cheques to the startups under North East Venture Fund (NEVF) totaling Rs. 5.42 crore. Additionally, cheques worth Rs. 1.80 lakh were disbursed to two beneficiaries under the NEDFi Micro Lending Scheme. The Minister also visited a special exhibition-cum-display of products made by artisans and startups supported by NEDFi and appreciated the crafts and other products of NER.
Earlier, the Shri Scindia planted a tree under Ek Ped Maa Ke Naam in the NEDFi premises.

উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়
নেডফি গুৱাহাটী পৰিদৰ্শন কৰিলে কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী জ্যোতিৰাদিত্য সিন্ধিয়াই
বিনিয়োগৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰেনৰ্থ ইষ্ট ভেঞ্চাৰ ফাণ্ডৰ অধীনত ষ্টাৰ্টআপক আগবঢ়ালে ৫.৪২ কোটি টকাৰ চেক
30 JUL 2024 5:59PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় যোগাযোগ মন্ত্ৰী তথা উত্তৰ-পূব অঞ্চলৰ উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত জ্যোতিৰাদিত্য এম সিন্ধিয়াই যোৱা ২৭ জুলাই, ২০২৪ তাৰিখে গুৱাহাটীস্থিত নেডফিৰ কাৰ্যালয় পৰিদৰ্শন কৰে। তেওঁ নেডফিৰ চিএমডি শ্ৰী পিভিএছএলএন মূৰ্তি আৰু সংস্থাটোৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়াসকলৰ সৈতে এক বৈঠকত মিলিত হয়। বৈঠকত নেডফিয়ে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপসমূহৰ বিষয়ে বিশদভাবে আলোচনা কৰা হয়। লগতে এই বিষয়ে দৃশ্য-শ্ৰাব্য তথ্যচিত্ৰৰ আদিৰ সহায়ত ক্ষুদ্ৰ ঋণৰ অগ্গ্ৰতি আদি সন্দৰ্ভত নৰ্থ ইষ্ট ভেঞ্চাৰ ফাণ্ড (এন ই ভি এফ)ৰ বিভিন্ন তথ্য উপস্থাপন কৰা হয়।
শ্ৰী সিন্ধিয়াই উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ অৰ্থনৈতিক উন্নয়নত নেডফিৰ উল্লেখযোগ্য অৱদানৰ কথা উল্লেখ কৰি সংস্থাটোক প্ৰশংসা কৰে। অসম চৰকাৰৰ গৃহ নিৰ্মাণ আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা তথা জলসিঞ্চন দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অশোক সিংঘালো ইয়াত উপস্থিতি থাকে।
নৰ্থ ইষ্ট ভেঞ্চাৰ ফাণ্ডৰ অধীনত নেডফিৰ দ্বাৰা উদগনি আগবঢ়োৱা কেইটামান ষ্টাৰ্টআপ আৰু নেডফি চি এছ আৰৰ দ্বাৰা সমৰ্থিত শিপিনীৰ সৈতে এক বাৰ্তালাপৰো আয়োজন নানান বিষয়ত পাৰস্পৰিক ক্ৰিয়া-কলাপ সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰে। । মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ফাইনাৰ (FINER) আৰু Laghu Uলঘু উদ্যোগ ভাৰতৰ কিছুসংখ্যক উদ্যোগপতি আৰু প্ৰতিনিধিৰ সৈতেও মত বিনিময় কৰে।
একে উপলক্ষে শ্ৰী সিন্দিয়াই নৰ্থ ইষ্ট ভেঞ্চাৰ ফাণ্ড (এন ই ভি এফ)ৰ অধীনত ষ্টাৰ্টআপসমূহক মুঠ ৫.৪২ কোটি টকাৰ বিনিয়োগ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ চেকো প্ৰদান কৰে। ইয়াৰ উপৰি তেওঁ ১.৮০ লাখ টকাৰ চেক নেডফিৰ ক্ষুদ্ৰ ঋণ আঁচনিৰ অধীনত দুগৰাকী হিতাধিকাৰীক প্ৰদান কৰে মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে নেডফিৰ সহযোগত শিপিনী আৰু ষ্টাৰ্টআপৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত সামগ্ৰীৰ বিশেষ প্ৰদৰ্শনীও পৰিদৰ্শন কৰি প্ৰদৰ্শিত শিল্পকৰ্ম আৰু অন্যান্য সামগ্ৰীৰ শলাগ লয়।
ইয়াৰ পূৰ্বে শ্ৰী সিন্ধিয়াই নেডফি চৌহদত এক পেড় মা কে নামৰ অধীনত এজোপা গছ ৰোপণ কৰে।