শিপ্পিং মন্ত্রালয়
কোস্তেল শিপ্পিংগী মখাদা লৈবা প্রোজেক্তশিং
26 JUL 2024 1:07PM by PIB Imphal
কোস্তেল শিপ্পিং অমসুং IWT অমসুং সাগরমালা স্কিমগী পোর্ত কন্নেক্তিবিতী পিল্লরশিংগী মখাদা অপুনবা ওইনা লৈবাক অসিদা প্রোজেক্ত ৭০ লুপা করোর ৩৬৩৪ চঙনা হৌদোকখ্রে। রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোল, পিল্লরশিং অসিগীদমক থাদোকখিবা কাইথোক্লবা ফন্দশিং এনেক্স তৌরি। [এনেক্সর-১]
অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তমিল নাদু য়াওনা লৈবাক অসিদা মপুং ফানা লোইশিনখ্রবা প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং (রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা) এনেক্স তৌরি। [এনেক্সর-২]
অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুগী প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখোয়গী স্তেতস অমসুং হৌজিক লৈরিবা খুমাং চাউশিনবশিং এনেক্স তৌরি। [এনেক্সর – ৩]
পোর্ত শিপিং অমসুং ৱাতরৱে মন্ত্রালয়না সাগরমালা স্কিমগী মখাদা IIT খরাগপুর, নোংচুপ বেঙ্গালদা সেন্তর ফোর ইনলেন্দ অমসুং কোস্তেল মেরিতাইম তেক্নোলোজী (CICMT) মন্ত্রালয় অসিদগী ১০০% ফন্দ অমসুং চঙগদবা শেনফম লুপা করোর ৬৯.২০ গী প্রোজেক্ত কোস্তকা লোইননা শেমগৎলি।
এনেক্সর ১
রাজ্য/য়ু.তি.
প্রোজেক্ত মশীং
শেলথুম
কোস্তেল শিপিং অমসুং IWT
পোর্ত কন্নেক্তিবিতী
অপুনবা
প্রোজেক্তকী অপুনবা অচঙবা
(Rs. Cr)
কাইথোকখ্রবা ফন্দ
(Rs. Cr)
থাদোকখ্রবা ফন্দ
(Rs. Cr)
অন্ধ্র প্রদেশ
২৩৯
১১০
৬৫
তমিল নাদু
২১৫
১২২
৯৫
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
৩৯
৩৮
গোৱা
৭৪৫
১৫৯
১৩৪
গুজরাত
৬৫০
৩৫৮
২২২
কর্নাতাকা
১১
১১
১০৯
৬৩
২৪
কেরলা
৩১
২০
১৬
মহারাস্ত্রা
২০
২১
১০২৩
৪৪৩
৩৭৯
ওরিশা
১৬৪
৭২
১৪
নোংচুপ বেঙ্গাল
৪১৯
১৩১
১২০
অপুনবা
৫৩
১৭
৭০
৩,৬৩৪
১,৫১৫
১,০৭০
এনেক্সর ২
প্রোজেক্তকী মমিং
রাজ্য
CoPT দা কোস্তেল লিক্বিদ তর্মিনেল -COT অমসুং NTB ফগৎহনবা অমসুং কেপাসিতী হেনগৎহনবা
কেরলা
এন.ঐচ.৭এগী মাইয়োক্নবদা লৈবা ভি.ও. চিদম্বরনার ফিসরিজ কোলেজদা ত্রক পার্কিং তর্মিনেল শেমগৎপা অমসুং মপুং ফানা চলাইবা
তমিল নাদু
১০.০m গী অরুবা লৈবা কোস্তেল বর্থ ১৫০০০ দি.দব্ল্যু.তি. –অশাংবা ১৫০m ওইবা ভেসেলশিং VoCPT চলাইনবা
তমিল নাদু
VPT দা কোস্তেল বর্থ শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
মন্দ্বাদা ব্রেক ৱাতর শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
রো রো সর্ভিস মন্দ্বা – মন্দ্বা পোর্ত দিবেলপমেন্তকী ফেজ ২
মহারাস্ত্রা
ভসাইদা রো রো জেত্তী শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
ভয়ান্দরদা রো রো জেত্তী শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
নরঙ্গি-ভিরার রো রো জেত্তী শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
১০
ঘোরবন্দরদা জেত্তী শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
১১
মালবন-সিন্ধুদুর্গদা জেত্তী শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
১২
মান্দ্বাদা রো-রো পেক্স সর্ভিসশিংগীদমক নেভিগেসনেল চেনেলগীদমক কেপিতেল দ্রেদজিং
মহারাস্ত্রা
১৩
ChPT দা কোস্তেল কার্গো বর্থ
তমিল নাদু
১৪
কুদ্দালোর পোর্ত-এন্ত্রান্স চেনেলদগী কার্গো বর্থ ফাওবা এন্ত্রান্স চেনেল বর্থ -১-বর্থ-২কী অৱাং অমসুং খা থংবা নাকন্দা ব্রেকৱাতর শেমগৎপা
তমিল নাদু
১৫
KoPTদা রানিচক লেভেল ক্রোসিংদা RoB কম ফ্লাইওভর
নোংচুপ বেঙ্গাল
১৬
ঐচ-৭ এরিয়াদগী পোর্ত কনেক্তিবিতী রোদ কনভেন্ত জঙ্কসন-ভিশাখাপত্নম পোর্ত ফাওদুনা গ্রেদ সেপরেতর শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
১৭
মুর্মুগাওদা ব্রেক বল্ক কার্গোগী চৎথোক চৎশিন নুংঙাইনবা রোড সার্কুলেসন প্লান
গোৱা
১৮
কোল্লমদা মলতিপর্পস কোস্তেল বর্থ শেমগৎপা
কেরলা
১৯
KoPT দা ত্রেদ অমসুং পোর্ত শীজিন্নবা ফগৎনবা লম্বী থোং ফগৎহনা
নোংচুপ বেঙ্গাল
২০
এক্সপোর্ত কার্গোগীদমক চেন্নৈ পোর্ততা পেব স্তোরেজ য়ার্দ শেমগৎপা
তমিল নাদু
২১
KoPT গী EJC গী ত্রেক ১০-১২-১৪-১৬-১৮-১৯-২০-২১- ২২ অমসুং ২৩ শেমগৎপা
নোংচুপ বেঙ্গাল
২২
কোলকতা দোক সিস্তেমদা হৌজিক লৈরিবা রেল নেৎৱার্ক ফগৎহনবা
নোংচুপ বেঙ্গাল
২৩
HDC গী দুর্গাচক্তা দুর্গাচক তেক ওফ পোইন্ততগী 'এ' কেবিন ফাওবগী ২শুবা রেলৱে লাইন
নোংচুপ বেঙ্গাল
২৪
মোর্মুগাওদা ৩০m পাকপা ফুল রেক ৱেগোন হেন্দলিং লাইন
গোৱা
২৫
এন.ঐচ.-৫-ফেজ ২ তম্না পোর্ত রোদ কন্নেক্তিবিতীগীদমক ২দগী ৪ লেন্নিং
অন্ধ্র প্রদেশ
২৬
চেন্নৈ পোর্ততা বঙ্কর বর্থ শেমগৎপা
তমিল নাদু
২৭
কর্নাতাকা উদুপি জিলাদা লৈবা মালপেগী হৌজিক লৈরিবা ফিসিং হার্বর মতমগা চুনহনবা অমসুং অহুমশুবা তাংকক পাকথোক চাউথোকহনবা
কর্নাতাকা
২৮
উত্তর কনারাগী অমদল্লিগী ফিশিং হার্বর মতমগা চুনহনবা
কর্নাতাকা
২৯
রত্নগিরি জিল্লাগী মিরকাৱারা ফিশিং হার্বর তাংকক II পাকথোকপা
মহারাস্ত্রা
৩০
কেরলাগী কন্নুর জিল্লাগী থলাইগী ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
কেরলা
৩১
কেরলাগী থ্রিসুর জিল্লাগী মিনি ফিশিং হার্বর চেতুবা শেমগৎপা
কেরলা
৩২
তমিল নাদুগী নাগাপতিনম জিলাগী পুম্পুহারদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
তমিল নাদু
৩৩
তমিল নাদুগী কন্যাকুমারি জিলাগী চিন্নামুতোমিন্দা ফিশিং হার্বর পাকথোকপা
তমিল নাদু
৩৪
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ I –মহারাস্ত্রা
মহারাস্ত্রা
৩৫
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ I -ওরিশা
ওরিশা
৩৬
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ I -অন্ধ্র প্রদেশ
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৭
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ I -কর্নাতাকা
কর্নাতাকা
৩৮
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ I -তমিল নাদু
তমিল নাদু
৩৯
গল্ফ ওব কেম্বেদা গোঘা অমসুং দাহেজকী অরক্তা লৈবা আর.ও. পেক্স ফেরী সর্ভিসগী দ্রেদজিং
গুজরাত
৪০
AP দা সেন্তর ওব এক্সিলেন্স ইন মেরিতাইম অমসুং শিপবিল্দিং -CEMS - লেব ২৪ গী মনুংদা ১৮ CEMS- AP
অন্ধ্র প্রদেশ
৪১
মহারাস্ত্রাদা সেন্তর ওব এক্সিলেন্স ইন মেরিতাইম অমসুং শিপবিল্দিং -CEMS - ২৪ গী মনুংদা ১৮ CEMS- মহারাস্ত্রা
মহারাস্ত্রা
৪২
কনহোজি অঙ্গ্রে আইলেন্দদা পেসেঞ্জর বোত লেন্দিং জেত্তী শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
৪৩
নোংচুপ থংবা বাউন্দরীদগীনা TTPS ফাওবগী লম্বী পাকথোকপা য়াওনা কোরাম্পলম সর্প্লস কোর্স ব্রিজ অমসুং রেল ওভর ব্রিজ পাকথোকপা
তমিল নাদু
৪৪
নোংচুপ থংবা বাউন্দরীদগীনা TTPS ফাওবগী লম্বী পাকথোকপা য়াওনা কোরাম্পলম সর্প্লস কোর্স ব্রিজ অমসুং রেল ওভর ব্রিজ পাকথোকপা
মহারাস্ত্রা
৪৫
অন্ধ্র প্রদেশকী SPSR নেলোর জিলাগী জুভালাদিনেদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা।
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৬
হেবলোকতা হেবলোক জীতীগী কার্গো চত্থোক চৎশিন তৌনবা তোখাইবা লম্বী অমা শেম্বা
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
৪৭
রাইগাদ জিলাগী করঞ্জদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
মহারাস্ত্রা
৪৮
নবি মুম্বাইগী বেলাপুরদা তুরিজম জেতী
মহারাস্ত্রা
৪৯
VOCPT দা কোস্তেল কার্গো বর্থকীদমক দোক বেসিন দ্রেদজিং তৌবা-অখন্নবা কোস্তেল বর্থকী মমাংদা দ্রেদজিং তৌবা
তমিল নাদু
৫০
নেসনেল তেক্নোলোজী সেন্তর ফোর পোর্তস- ৱাতরৱে অমসুং কোস্ত – অনৌবা কেম্পস
তমিল নাদু
৫১
পুদুচেরী পোর্তকী কেপিতেল দ্রেদজিং
পুদুচেরী
৫২
তমিল নাদুগী রামনথপুরম জিলাগী মুকাইয়ুদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
তমিল নাদু
৫৩
KoPT দা পোর্ত শীজিন্নরিবশিং অমসুং লল্লোন ইতীক নুংঙাইনবা লম্বী ফহনবা, ফেজ-২
নোংচুপ বেঙ্গাল
৫৪
তমিল নাদুগী কুন্থুকুল, কুথাকালদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
তমিল নাদু
৫৫
ক্রুজ বর্থকী মফমদা মুরিং ওব স্পাইরেল মশীং 2 লৌথোকপা – মুর্মুগাও
গোৱা
৫৬
খর্ৱাদেশ্বরি জেতীগী লাকফম শেম্বা
মহারাস্ত্রা
৫৭
অন্ধ্র প্রদেশকী নোংচুপ গোদাবরি জিল্লাদা ককিনাদা এঙ্করেজ পোর্তস ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৫৮
কোচিন পোর্ততা কেমিকেলশিংগীদমক সাউথ কোল বর্থ নৌনা শেম্বা
কেরলা
৫৯
৩০ মিতরগী পেভিংগা লোইননা আর.দি. ৮এ লাইনগীদমক ২শুবা ফুল রেক
গোৱা
৬০
গুজরাতকী হজিরাদা রো-পেক্স শেমগৎপা অমসুং শেমজিনবা
গুজরাত
৬১
অনৌবা চংফম/থোকফম লম্বীদা মিতর ১২ পাকপা বর্থ ৫ ৬ ৭ ৮ & ৯ কা শম্নবা লম্বী শেম্বা
গোৱা
৬২
মিতর (-) ৭গী অরুবা ফংনবা ঘোঘা চেনেলদা, তর্নিং সার্কল অমসুং এপ্রোচ চেনেল দ্রেদজিং শেমজিনবা
গুজরাত
এনেক্সর ৩
অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং তমিল নাদুগী প্রোজেক্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
সেরিএল নম্বর
প্রোজেক্তকী মমিং
রাজ্য
অচঙবা শেনফম (Rs. Cr)
কাইথোকখ্রবা ফন্দ (Rs. Cr)
থাক
VPT দা কোস্তেল বর্থ শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৩.০০
৩০.০০
মপুং ফাখ্রে
কনভেন্ত জঙ্কসন-বিশাখাপত্নম পোর্ত ফাওদুনা ঐচ-৭ এরিয়াদগী পোর্ত কনেক্তিবিতী রোদ ফাওবা গ্রেদ সেপরেতর শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৪৬.৩৪
২৩.১৭
মপুং ফাখ্রে
লেন ২ দগীনা ৪ ফাওবগী পোর্ত রোদ কন্নেক্তিবিতী NH – ৫ –ফেজ II
অন্ধ্র প্রদেশ
৭৭.০০
২০.০০
মপুং ফাখ্রে
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ I -অন্ধ্র প্রদেশ
অন্ধ্র প্রদেশ
০.২৮
০.২৮
মপুং ফাখ্রে
AP দা সেন্তর ওব এক্সিলেন্স ইন মেরিতাইম অমসুং শিপবিল্দিং -CEMS - ২৪ গী মনুংদা ১৮ CEMS-AP
অন্ধ্র প্রদেশ
৫৭৪.০০
৩৭.৫২
মপুং ফাখ্রে
অন্ধ্র প্রদেশকী SPSR নেলোর জিলাগী জুভালাদিনেদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা।
অন্ধ্র প্রদেশ
২৮৮.০০
৬৯.১৫
মপুং ফাখ্রে
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ ২ -অন্ধ্র প্রদেশ
অন্ধ্র প্রদেশ
৫.৯৮
৫.৯৮
পায়খৎলি
অন্ধ্র প্রদেশকী নোংচুপ গোদাবরি জিল্লাদা ককিনাদা এঙ্করেজ পোর্তস ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৮৫.৮৩
৩৬.৬৭
মপুং ফাখ্রে
বুদুগতলাপলেন্দা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৮৬.২০
৪০.০০
পায়খৎলি
১০
কোথাপতনমদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৬৪.০০
৪০.০০
পায়খৎলি
১১
পুরিমাদাকাদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৮৭.০০
৪০.০০
পায়খৎলি
১২
বিশাখাপতনমগী ফিশিং হার্বর মতমগা চুনবা মওংদা শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
১৫১.৮১
৫০.০০
পায়খৎলি
১৩
বিয়াপুথিপাদা কোস্তেল বর্থ শেমগৎপা
অন্ধ্র প্রদেশ
৭৩.০৭
৩৬.৫৪
শেমগৎলি
১৪
তমিল নাদুগী কুদালোরদা তুরিস্ত ভেসেলশিংগী অহেনবা বর্থিং শেমগৎপা
তমিল নাদু
১১.০০
১১.০০
শেমগৎলি
১৫
কন্যাকুমারদা অহেনবা বর্থিং শেমগৎপা
তমিল নাদু
৪.১৮
৩.৮৭
শেমগৎলি
১৬
তমিল নাদুগী অগ্নি তির্থমদা তুরিস্ত ভেসেলশিংগী অহেনবা বর্থিং শেমগৎপা
তমিল নাদু
৭.৮১
৭.৮১
পায়খৎলি
১৭
এন.ঐচ.৭এগী মাইয়োক্নবদা লৈবা ভি.ও. চিদম্বরনার ফিসরিজ কোলেজদা ত্রক পার্কিং তর্মিনেল শেমগৎপা অমসুং মপুং ফানা চলাইবা
তমিল নাদু
২৫.০০
১০.০০
মপুং ফাখ্রে
১৮
১০.০m গী অরুবা লৈবা কোস্তেল বর্থ ১৫০০০ দি.দব্ল্যু.তি. –অশাংবা ১৫০m ওইবা ভেসেলশিং VoCPT চলাইনবা
তমিল নাদু
৩৬.০০
৩০.০০
মপুং ফাখ্রে
১৯
ChPT কোস্তেল কার্গো বর্থ
তমিল নাদু
৮০.০০
৩০.০০
মপুং ফাখ্রে
২০
কুদ্দালোর পোর্ত-এন্ত্রান্স চেনেলদগী কার্গো বর্থ ফাওবা এন্ত্রান্স চেনেল বর্থ -১-বর্থ-২কী অৱাং অমসুং খা থংবা নাকন্দা ব্রেকৱাতর শেমগৎপা
তমিল নাদু
১৩৫.০০
৬৭.৫০
মপুং ফাখ্রে
২১
এক্সপোর্ত কার্গোগীদমক চেন্নৈ পোর্ততা পেব স্তোরেজ য়ার্দ শেমগৎপা
তমিল নাদু
৫৪.০০
২৫.৭৩
মপুং ফাখ্রে
২২
চেন্নৈ পোর্ততা বঙ্কর বর্থ শেমগৎপা
তমিল নাদু
৪৪.০০
২২.০০
মপুং ফাখ্রে
২৩
তমিল নাদুগী নাগাপতিনম জিলাগী পুম্পুহারদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
তমিল নাদু
১৪৮.০০
৩৭.০০
মপুং ফাখ্রে
২৪
তমিল নাদুগী কন্যাকুমারি জিলাগী চিন্নামুতোমিন্দা ফিশিং হার্বর পাকথোকপা
তমিল নাদু
৭৪.০০
১৮.৩৮
মপুং ফাখ্রে
২৫
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ I -তমিল নাদু
তমিল নাদু
২.৯৪
২.৯৪
মপুং ফাখ্রে
২৬
নোংচুপ থংবা বাউন্দরীদগীনা TTPS ফাওবগী লম্বী পাকথোকপা য়াওনা কোরাম্পলম সর্প্লস কোর্স ব্রিজ অমসুং রেল ওভর ব্রিজ পাকথোকপা
তমিল নাদু
৪২.০০
২০.০০
মপুং ফাখ্রে
২৭
VOCPT দা কোস্তেল কার্গো বর্থকীদমক দোক বেসিন দ্রেদজিং তৌবা-অখন্নবা কোস্তেল বর্থকী মমাংদা দ্রেদজিং তৌবা
তমিল নাদু
৯৮.০০
২০.৮৮
মপুং ফাখ্রে
২৮
নেসনেল তেক্নোলোজী সেন্তর ফোর পোর্তস- ৱাতরৱে অমসুং কোস্ত – অনৌবা কেম্পস
তমিল নাদু
৭৭.০৩
৩৯.৬৭
মপুং ফাখ্রে
২৯
কোস্তেল দিস্ত্রিক স্কিল দিবেলপমেন্ত প্রোগ্রাম- ফেজ ২ -তমিল নাদু
তমিল নাদু
১০.৬৭
১০.৬৭
পায়খৎলি
৩০
তমিল নাদুগী রামনথপুরম জিলাগী মুকাইয়ুদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
তমিল নাদু
১১৩.৯০
২৮.৪৮
মপুং ফাখ্রে
৩১
তমিল নাদুগী কুন্থুকুল, কুথাকালদা ফিশিং হার্বর শেমগৎপা
তমিল নাদু
৭৪.০০
১৮.৫০
মপুং ফাখ্রে
৩২
বিবেকানন্দ রোক্তগী তিরুবলুভুর স্তেচু ফাওবগী মরক্তা লমকোইবশিং অশোই অঙাম য়াওদনা চত্থোক চৎশিন তৌনবা স্তীল ব্রিজ শাবা
তমিল নাদু
৩১.০৫
১৫.৫৩
পায়খৎলি
৩৩
চেন্নৈ ফিশিং হার্বর ফগৎহনবা
তমিল নাদু
৯৯.৮৫
৪৯.৯৩
পায়খৎলি
৩৪
তমিল নাদুগী বিলুন্দি তীর্থমদা অহেনবা বর্থিং ফেসিলিতী শেমগৎপা
তমিল নাদু
৩.৬৬
৩.৬৬
পায়খৎলি
৩৫
চীনৈ পোর্ত ওথোরিতীগী বর্থ নম্বর ২৪বি (বি.দি. II) গী বেক অপ এরিয়াদা ত্রেলর/ত্রকশিংগী বফর পার্কিং শেমগৎপা
তমিল নাদু
৫২.৮৫
৩৯.৪২
পায়খৎলি
ঈ পাউ অসি কেন্দ্রগী পোর্ত শিপিং অমসুং ৱাতরৱে মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।

Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Projects Under Coastal Shipping
26 JUL 2024 1:07PM by PIB Delhi
Under the Coastal Shipping & IWT and port connectivity pillars of the Sagarmala scheme, a total of 70 projects have been initiated in the country at a total coast of Rs.3634 Crores. The state-wise details, funds allocated and released in these pillars is annexed. [Annexure-I]
The details of the projects that have been completed in the country (State-Wise), including Andhra Pradesh and Tamil Nadu is annexed. [Annexure-II]
The details of the projects in Andhra Pradesh & Tamil Nadu, along with their status and current progress is annexed. [Annexure-III]
Ministry of Ports Shipping and waterways, under the Sagarmala Scheme, is developing Centre for Inland and Coastal Maritime Technology (CICMT) at IIT Kharagpur, West Bengal, with 100% funding from Ministry with an estimated project cost of Rs. 69.20 Cr.
Annexure I
State/UT
No. of projects
Financials
Coastal Shipping & IWT
Port Connectivity
Total
Total cost of project
(Rs. Cr)
Funds Sanctioned
(Rs. Cr)
Fund Released
(Rs. Cr)
Andhra Pradesh
2
2
4
239
110
65
Tamil Nadu
6
2
8
215
122
95
Andaman & Nicobar Islands
2
0
2
39
38
2
Goa
1
6
7
745
159
134
Gujarat
6
0
6
650
358
222
Karnataka
11
0
11
109
63
24
Kerala
2
0
2
31
20
16
Maharashtra
20
1
21
1023
443
379
Odisha
2
0
2
164
72
14
West Bengal
1
6
7
419
131
120
Grand Total
53
17
70
3,634
1,515
1,070
Annexure II
Name of Project
State
1
Refurbishment and Capacity enhancement of Coastal liquid terminal -COT and NTB at CoPT
Kerala
2
Development and Operation of a full-fledged Truck Parking Terminal adjacent to NH7A opposite to Fisheries college at V. O .Chidambaranar
Tamil Nadu
3
Coastal berth with dredged depth of 10.0m to handle vessels up to 15000 DWT -length 150m at VoCPT
Tamil Nadu
4
Construction of coastal Berth at VPT
Andhra Pradesh
5
Construction of break water at Mandwa
Maharashtra
6
Ro Ro service at Mandwa -Phase 2 of Mandwa port development
Maharashtra
7
Construction of Ro-Ro jetties at Vasai
Maharashtra
8
Construction of Ro-Ro jetties at Bhayander
Maharashtra
9
Construction of Ro-Ro jetties at Narangi -Virar
Maharashtra
10
Construction of jetties at Ghodbunder
Maharashtra
11
Construction of jetties at Malvan- Sindhudurg
Maharashtra
12
Capital dredging in Navigational Channel for Ro-Ro Pax Services at Mandwa
Maharashtra
13
Coastal Cargo Berth at ChPT
Tamil Nadu
14
Construction of Breakwater both in North and South side of entrance channel- Berth-1- Berth-2 and Capital Dredging at Cuddalore Port -From entrance channel till cargo berths
Tamil Nadu
15
RoB cum Flyover at Ranichak level crossing at KoPT
West Bengal
16
Construction of grade separator from H-7 area to Port connectivity Road by passing Convent Junction - Visakhapatnam Port
Andhra Pradesh
17
Road circulation plan for ease of movement of break bulk cargo at Mormugao
Goa
18
Construction of Multipurpose Coastal Berth at Kollam
Kerala
19
Improvement of road connectivity to facilitate trade and port users at KoPT
West Bengal
20
Development of paved storage yard at Chennai Port for handling export cargo
Tamil Nadu
21
Upgradation of the track 10-12-14-16-18-19-20-21- 22 and 23 at EJC yard of KoPT
West Bengal
22
Upgrade of existing rail network at Kolkata Dock System
West Bengal
23
2nd Railway Line from Durgachak take off point to ‘A’ cabin at Durgachak at HDC
West Bengal
24
Full rake wagon handling line with paving 30m wide at Mormugao
Goa
25
2 to 4 laning of port road connectivity to NH – 5 -Phase II
Andhra Pradesh
26
Construction of Bunker berth at Chennai Port
Tamil Nadu
27
Third stage expansion including modernisation of the existing fishing harbour of Malpe in Udupi District in Karnataka
Karnataka
28
Modernisation of the existing fishing harbour at Amadalli in Uttara Kannada
Karnataka
29
Stage II expansion of Mirkawada Fishing Harbour in Ratnagiri District
Maharashtra
30
Construction of Fishing Harbour at Thalai in Kannur District in Kerala
Kerala
31
Construction of Mini Fishing Harbour Chettuva in Thrissur District in Kerala
Kerala
32
Construction of a fishing harbour at Poompuhar in Nagapattinam District in Tamil Nadu
Tamil Nadu
33
Expansion of fishing harbour at Chinnamuttomin Kanyakumari District in Tamil Nadu
Tamil Nadu
34
Coastal Districts Skill Development Program - Phase I -Maharashtra
Maharashtra
35
Coastal Districts Skill Development Program - Phase I -Odisha
Odisha
36
Coastal Districts Skill Development Program - Phase I -Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
37
Coastal Districts Skill Development Program - Phase I -Karnataka
Karnataka
38
Coastal Districts Skill Development Program - Phase I -Tamil Nadu
Tamil Nadu
39
Dredging of RO-Pax Ferry Services between Gogha and Dahej in Gulf of Cambay
Gujarat
40
Centre of Excellence in Maritime and Shipbuilding -CEMS - AP-18 out of 24 Labs in AP
Andhra Pradesh
41
Centre of Excellence in Maritime and Shipbuilding -CEMS - Maharashtra-6 out of 24 Labs in Maharashtra
Maharashtra
42
Construction of passenger boat landing jetty at KanhojiAngre Island
Maharashtra
43
Construction of widening the Korampallam Surplus course bridge and rail over bridge -RoB including widening of road from western boundary to TTPS
Tamil Nadu
44
Construction of widening the Korampallam Surplus course bridge and rail over bridge -RoB including widening of road from western boundary to TTPS
Maharashtra
45
Development of Fishing Harbour in Juvvaladinne in SPSR Nellore District in the State of Andhra Pradesh.
Andhra Pradesh
46
Providing separate approach way for cargo movement in Havelock jetty at Havelock
Andaman & Nicobar Islands
47
Development of Fishing Harbour at Karanja in Raigad District
Maharashtra
48
Tourism Jetty at Belapur in Navi Mumbai
Maharashtra
49
Dredging the dock basin for coastal cargo berth at VOCPT -Dredging in front of dedicated coastal berth
Tamil Nadu
50
National Technology Center for Ports- Waterways and Coasts -New Campus
Tamil Nadu
51
Capital Dredging for Puducherry Port
Puducherry
52
Fishing harbor at Mookaiyur in Ramanathapuram district in Tamil Nadu
Tamil Nadu
53
Improvement of road connectivity to facilitate trade and port users at KoPT, Phase-2
West Bengal
54
Fishing harbour at Kuthakal, Kunthukul -TN
Tamil Nadu
55
Removal of 2 No.s Mooring of Spiral in the area of Cruise Berth - Mormugao
Goa
56
Construction of approach road to Kharwadeshwari jetty
Maharashtra
57
Improvement of Kakinada Anchorage Ports infrastructure in East Godavari district, Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
58
Reconstruction of South Coal Berth at Cochin Port for handling chemicals
Kerala
59
2nd Full rake handling line RD 8A with 30m paving
Goa
60
Construction and Maintenance of Ro-Pax Facility at Hazira, Gujarat
Gujarat
61
Construction of 12m wide concrete road connecting berth 5 6 7 8 & 9 to new entry / exit road
Goa
62
Upgradation of Dredging at Ghogha Channel, Turning Gircle and Approach Channel to achieve depth of (-) 7 Metre
Gujarat
Annexure III
Details of projects in Andhra Pradesh and Tamil Nadu
Sr No
Name of Project
State
Cost (Rs. Cr)
Funds Sanctioned (Rs. Cr)
Status
1
Construction of coastal Berth at VPT
Andhra Pradesh
43.00
30.00
Completed
2
Construction of grade separator from H-7 area to Port connectivity Road by passing Convent Junction - Visakhapatnam Port
Andhra Pradesh
46.34
23.17
Completed
3
2 to 4 laning of port road connectivity to NH – 5 -Phase II
Andhra Pradesh
77.00
20.00
Completed
4
Coastal Districts Skill Development Program - Phase I -Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
0.28
0.28
Completed
5
Centre of Excellence in Maritime and Shipbuilding -CEMS - AP-18 out of 24 Labs in AP
Andhra Pradesh
574.00
37.52
Completed
6
Development of Fishing Harbour in Juvvaladinne in SPSR Nellore District in the State of Andhra Pradesh.
Andhra Pradesh
288.00
69.15
Completed
7
Coastal Districts Skill Development Program - Phase 2 -Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
5.98
5.98
Under Implementation
8
Improvement of Kakinada Anchorage Ports infrastructure in East Godavari district, Andhra Pradesh
Andhra Pradesh
85.83
36.67
Completed
9
Fishing harbor at Budugatlapalem
Andhra Pradesh
386.20
40.00
Under Implementation
10
Fishing harbor at Kothapatnam
Andhra Pradesh
364.00
40.00
Under Implementation
11
Fishing harbor at Pudimadaka
Andhra Pradesh
387.00
40.00
Under Implementation
12
Modernisation of Visakhapatnam Fishing Harbour
Andhra Pradesh
151.81
50.00
Under Implementation
13
Construction of coastal Berth at Biyyaputhippa
Andhra Pradesh
73.07
36.54
Under Development
14
Creation of additional berthing facilities for the tourist vessels at Cuddalore, Tamil Nadu
Tamil Nadu
11.00
11.00
Under Development
15
Creation of additional berthing facilities at Kanyakumari
Tamil Nadu
4.18
3.87
Under Development
16
Creation of Berthing facilities for tourist vessels at Agni Theertham, Tamil Nadu
Tamil Nadu
7.81
7.81
Under Implementation
17
Development and Operation of a full-fledged Truck Parking Terminal adjacent to NH7A opposite to Fisheries college at V. O .Chidambaranar
Tamil Nadu
25.00
10.00
Completed
18
Coastal berth with dredged depth of 10.0m to handle vessels up to 15000 DWT -length 150m at VoCPT
Tamil Nadu
36.00
30.00
Completed
19
Coastal Cargo Berth at ChPT
Tamil Nadu
80.00
30.00
Completed
20
Construction of Breakwater both in North and South side of entrance channel- Berth-1- Berth-2 and Capital Dredging at Cuddalore Port -From entrance channel till cargo berths
Tamil Nadu
135.00
67.50
Completed
21
Development of paved storage yard at Chennai Port for handling export cargo
Tamil Nadu
54.00
25.73
Completed
22
Construction of Bunker berth at Chennai Port
Tamil Nadu
44.00
22.00
Completed
23
Construction of a fishing harbour at Poompuhar in Nagapattinam District in Tamil Nadu
Tamil Nadu
148.00
37.00
Completed
24
Expansion of fishing harbour at Chinnamuttomin Kanyakumari District in Tamil Nadu
Tamil Nadu
74.00
18.38
Completed
25
Coastal Districts Skill Development Program - Phase I -Tamil Nadu
Tamil Nadu
2.94
2.94
Completed
26
Construction of widening the Korampallam Surplus course bridge and rail over bridge -RoB including widening of road from western boundary to TTPS
Tamil Nadu
42.00
20.00
Completed
27
Dredging the dock basin for coastal cargo berth at VOCPT -Dredging in front of dedicated coastal berth
Tamil Nadu
98.00
20.88
Completed
28
National Technology Center for Ports- Waterways and Coasts -New Campus
Tamil Nadu
77.03
39.67
Completed
29
Coastal Districts Skill Development Program - Phase 2 -Tamil Nadu
Tamil Nadu
10.67
10.67
Under Implementation
30
Fishing harbor at Mookaiyur in Ramanathapuram district in Tamil Nadu
Tamil Nadu
113.90
28.48
Completed
31
Fishing harbour at Kuthakal, Kunthukul -TN
Tamil Nadu
74.00
18.50
Completed
32
Modern elevated steel bridge for safe transport of tourists from Vivekananda Rock to Thiruvalluvur statue
Tamil Nadu
31.05
15.53
Under Implementation
33
Modernisation of Chennai Fishing Harbour Project
Tamil Nadu
99.85
49.93
Under Implementation
34
Creation of additional berthing
facilities at Villoondi Theertham, Tamil Nadu
Tamil Nadu
3.66
3.66
Under Implementation
35
Development of Buffer Parking yard for Trailers / Trucks at the backup areas of Berth No. 24B(BD-II) in Chennai Port Authority
Tamil Nadu
52.85
39.42
Under Implementation
This information was given by Union Minister of Ports, Shipping and Waterways Shri Sarbananda Sonowal in a written reply in Lok Sabha today.