মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
নোর্থ-ইস্তর্ন হিমালয়ন য়ুনিভর্সিতীদা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবগী অয়াবা পীখ্রে
16 MAR 2024 2:58PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী ভিজন 'ভিকসিৎ ভারত-সমৃদ্ধ ভারত'কী ৱাখল্লোন্দা, মাইনোরিতি এফিয়র্স মন্ত্রালয়না ‘হোস্তেল 4 অমসুং ওদিতোরিয়ম অমা শানবগীদমক’ লুপা করোর 92.34 এল্লোকেৎ তৌদুনা নোর্থ-ইস্তর্ন হিমালয়ন য়ুনিভর্সিতী (NEHU)দা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা অচৌবা খোঙথাং অমা পাইখৎখ্রে।
ইনস্ত্রক্সনেল অমসুং রিসর্চ ফেসিলিতীশিংগী খুত্থাংদা লৌশিং শন্দোক্নবা অমসুং অৱাং-নোংপোক লমদমগী চীংগী লমশিংগী খুন্নাই অমসুং শেন্মিৎলোনগী ফীভম ফগৎহন্নবা অখন্নবা মীৎয়েং চংদুনা য়ুনিভর্সিতী অসি লিংখৎখিবনি। য়ুনিভর্সিতী অসিনা ইন্তেলেকচুএল, একাদমিক অমসুং কলচরেল এদভান্সমেন্তগী মায়কৈদা হোৎন্দুনা লাকখি। মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রালয়না থবক অসিদা মতেং পাংনবা অমসুং য়ুনিভর্সিতী অসিগী চাউখৎপা হেনগৎহন্নবা থৌরাং লৌখৎলি। অয়াবা পীরবা ফেসিলিতীশিং অসিনা য়ুনিভর্সিতী অসিদা অৱাং-নোংপোক ভারতকী অরাপ্পা মফমশিংদগী লাকপা মহৈরোইশিংবু মখোয়গী মহৈ তম্বা লোইশিন্নবা ঙমহল্লগনি। ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিনা য়ুনিভর্সিতী অসিগী মাইনোরিতি কম্ম্যুনিতীশিংদা চল্লিবা মহৈরোই 1200 হেনবদা হকথেংননা কান্নবা ফংহল্লগনি। মন্ত্রালয় অসিনা লৌখৎলিবা খোঙথাং অসিনা ভিকসিৎ ভারতকীদমক বিজন 2047গী মায়কৈদা থম্লিবা ফিরেপ অদু উৎলি।

Ministry of Minority Affairs
Approval accorded for infrastructure development in the North-Eastern Himalayan University
16 MAR 2024 2:58PM by PIB Delhi
In spirit with Honorable Prime Minister’s vision of 'Viksit Bharat-Samridh Bharat', the Ministry of Minority Affairs has taken a significant stride in infrastructure development in the North Eastern Himalayan University (NEHU) by allocating Rs. 92.34 Crore for the ‘construction of 4 hostels and one auditorium’
Established with the objective of disseminating knowledge via instructional and research facilities and paying special attention towards improvement of social and economic conditions of the hill areas of the North-Eastern region, the University has been working towards intellectual, academic, and cultural advancement. Ministry of Minority Affairs has taken the initiative of supporting the work and augmenting the university’s growth by provision of this infrastructure facility. The approved facilities will enable the University to accommodate more students from the far flung areas of North-Eastern Bharat so that they complete their studies. The infrastructure will directly benefit more than 1200 students of the University majority of which belong to Minority communities. This step of the Ministry is reflective of its commitment towards Vision 2047 for Viksit Bharat.