Ministry of New and Renewable Energy
Nation has more than 180 GW installed renewable energy capacity; new renewable energy consumption norms for distribution licensees to come in force from April 1, 2024: Union Power and New & Renewable Energy Minister
08 FEB 2024 7:57PM by PIB Delhi
The Union Minister for New & Renewable Energy and Power has informed about the installation of renewable energy capacity in the country.
Section 86 (1) (e) of the Act mandates respective State Electricity Regulatory Commissions (SERCs) to specify a percentage of the total consumption of electricity in the area of a distribution licensee to be purchased from renewable energy sources. Accordingly, all the SERCs have specified renewable purchase obligation (RPO) for the respective electricity distribution utilities (DISCOMs). The Ministry of Power has also issued guidelines on RPO trajectory from time to time.
Further, the Section 14 (x) of the Energy Conservation Act, 2001, as amended by Energy Conservation (Amendment) Act, 2022, delegate powers to the Central Government to specify minimum share of consumption of non-fossil resources by designated consumers as energy or feed stock and specify different shares of consumption for different types of non-fossil resources for different designated consumers. The distribution licensees have also been notified as designated consumers under the Energy Conservation Act, 2001.
In terms of Section 14 (x) of the amended Energy Conservation Act, 2001, the Ministry of Power through notification dated 20.10.2023, has specified following minimum share of consumption of renewable energy by the electricity distribution licensees as a percentage of total share of energy consumption, with certain conditions:
S/N
Year
Wind RE
Hydro RE
Distributed RE
Other RE
Total RE
1.
2024-25
0.67%
0.38%
1.50%
27.35%
29.91%
2.
2025-26
1.45%
1.22%
2.10%
28.24%
33.01%
3.
2026-27
1.97%
1.34%
2.70%
29.94%
35.95%
4.
2027-28
2.45%
1.42%
3.30%
31.64%
38.81%
5.
2028-29
2.95%
1.42%
3.90%
33.10%
41.36%
6.
2029-30
3.48%
1.33%
4.50%
34.02%
43.33%
The above notification will come into force on 1st April 2024 and therefore the distribution licensees will have to comply with the specified renewable energy consumption norms w.e.f. FY 2024-25.
All schemes being implemented by the Ministry of New and Renewable Energy aim to promote the utilization of renewable energy sources in all regions of the country, including the tribal areas.
The source and state-wise details of the renewable energy capacity installed in the country as on 31.12.2023 are given below.
State-wise installed capacity of Renewable Power as on 31.12.2023
S. No.
STATES / UTs
Small Hydro Power
Wind Power
Bio Power
Solar Power
Large Hydro Power
Total Capacity
(MW)
(MW)
(MW)
(MW)
(MW)
(MW)
1
Andhra Pradesh
163.31
4096.65
566.39
4565.60
1610.00
11001.95
2
Arunachal Pradesh
133.11
0.00
11.79
1115.00
1259.90
3
Assam
34.11
2.00
155.81
350.00
541.92
4
Bihar
70.70
126.02
223.54
420.26
5
Chhattisgarh
76.00
275.00
1072.24
120.00
1543.24
6
Goa
0.05
1.94
35.76
37.75
7
Gujarat
91.64
11223.82
112.48
10549.07
1990.00
23967.01
8
Haryana
73.50
265.70
1240.47
1579.67
9
Himachal Pradesh
969.71
10.20
111.55
10263.02
11354.48
10
Jammu & Kashmir
161.43
0.00
54.98
3360.00
3576.41
11
Jharkhand
4.05
14.10
121.77
210.00
349.92
12
Karnataka
1280.73
5595.91
1907.72
9412.71
3689.20
21886.27
13
Kerala
270.52
62.50
2.50
859.01
1864.15
3058.68
14
Ladakh
40.99
0.00
7.80
89.00
137.79
15
Madhya Pradesh
123.71
2844.29
134.94
3170.05
2235.00
8507.99
16
Maharashtra
382.28
5157.98
2643.19
5080.28
3047.00
16310.73
17
Manipur
5.45
0.00
13.04
105.00
123.49
18
Meghalaya
55.03
13.80
4.19
322.00
395.02
19
Mizoram
45.47
0.00
30.43
60.00
135.90
20
Nagaland
32.67
0.00
3.17
75.00
110.84
21
Odisha
115.63
59.22
473.03
2154.55
2802.43
22
Punjab
176.10
530.95
1266.55
1096.30
3069.90
23
Rajasthan
23.85
5193.42
125.64
18777.14
411.00
24531.05
24
Sikkim
55.11
0.00
4.69
2282.00
2341.80
25
Tamil Nadu
123.05
10429.27
1043.70
7360.94
2178.20
21135.16
26
Telangana
90.87
128.10
220.37
4712.98
2405.60
7557.92
27
Tripura
16.01
0.00
18.47
34.48
28
Uttar Pradesh
49.10
2221.64
2740.87
501.60
5513.21
29
Uttarakhand
218.82
139.74
575.53
4035.35
4969.44
30
West Bengal
98.50
343.46
194.06
1341.20
1977.22
31
Andaman & Nicobar
5.25
0.00
29.91
35.16
32
Chandigarh
0.00
64.05
64.05
33
Dadar & Nagar Haveli/ Daman & Diu
0.00
46.47
46.47
34
Delhi
84.00
237.29
321.29
35
Lakshadweep
0.00
4.97
4.97
36
Pondicherry
0.00
43.27
43.27
37
Others
4.30
0.00
45.01
49.31
Total (MW)
4986.75
44736.24
10844.70
73318.49
46910.17
180796.35
The state-wise details of power generation from various renewable energy sources during the current year i.e. 2023-24 (upto Dec 2023) are given below.
State-wise details of power generation from various renewable energy sources during the current year i.e. 2023-24 (up to Dec 2023)
(All fig. in MUs)
Name of State/UT
Wind
Solar
Biomass
Bagasse
Small Hydro
Others
Renewable Energy Total
Large Hydro*
Total RE including Large Hydro
Chandigarh
0.00
9.99
0.00
0.00
0.00
0.00
9.99
0.00
9.99
Delhi
0.00
154.90
0.00
0.00
0.00
382.05
536.95
0.00
536.95
Haryana
0.00
701.62
218.99
57.46
178.80
44.91
1201.78
0.00
1201.78
HP
0.00
44.94
0.00
0.00
2314.92
0.00
2359.86
32268.80
34628.66
J & K
0.00
0.00
0.00
0.00
347.34
0.00
347.34
13926.66
14274.00
Ladkh
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
347.39
347.39
Punjab
0.00
2403.38
440.49
83.69
545.28
0.00
3472.84
3875.17
7348.01
Rajasthan
6861.59
28274.90
279.48
0.00
2.56
0.00
35418.53
609.78
36028.31
Uttar Pradesh
0.00
2966.98
24.39
1486.24
126.03
76.69
4680.33
666.83
5347.16
Uttarakhand
0.00
248.85
0.00
186.39
265.05
0.00
700.29
11884.86
12585.15
Chhattisgarh
0.00
622.30
1038.31
8.85
134.17
0.00
1803.63
257.93
2061.56
Gujarat
19804.55
9499.73
0.00
0.74
145.11
0.00
29450.12
3717.09
33167.21
Madhya Pradesh
3946.61
2696.29
64.85
27.28
355.13
19.86
7110.02
5313.27
12423.29
Maharashtra
7121.00
4130.21
228.17
1561.09
684.92
13.92
13739.31
4293.19
18032.50
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
0.00
11.10
9.71
0.00
0.00
0.00
20.81
0.00
20.81
Goa
0.00
45.72
0.00
0.00
0.00
5.92
51.64
0.00
51.64
Andhra Pradesh
7257.52
5990.90
13.38
32.57
95.97
230.68
13621.02
1112.50
14733.52
Telangana
242.92
4988.87
3.88
38.82
50.16
108.33
5432.98
1071.77
6504.75
Karnataka
9216.22
11119.16
44.20
1637.40
1297.11
0.00
23314.08
7262.83
30576.91
Kerala
196.72
840.23
0.00
60.45
612.62
0.03
1710.05
3895.44
5605.49
Tamil Nadu
15177.48
8468.41
95.56
423.43
142.21
0.00
24307.08
2860.98
27168.06
Lakshadweep
0.00
0.07
0.00
0.00
0.00
0.00
0.07
0.00
0.07
Puducherry
0.00
9.18
0.00
0.00
0.00
0.00
9.18
0.00
9.18
Andaman Nicobar
0.00
18.10
0.00
0.00
9.31
0.00
27.41
0.00
27.41
Bihar
0.00
140.65
0.00
72.73
5.51
0.00
218.89
0.00
218.89
Jharkhand
0.00
13.23
0.00
0.00
0.00
0.00
13.23
179.21
192.44
Orissa
0.00
548.77
73.21
0.00
350.59
0.00
972.57
4897.38
5869.95
Sikkim
0.00
0.00
0.00
0.00
9.27
0.00
9.27
8492.36
8501.63
West Bengal
0.00
119.30
0.00
0.00
163.65
1157.18
1440.13
2352.76
3792.89
Arunachal Pradesh
0.00
1.59
0.00
0.00
0.52
0.00
2.11
3752.98
3755.09
Assam
0.00
238.47
0.00
0.00
56.58
0.39
295.44
518.52
813.96
Manipur
0.00
5.79
0.00
0.00
0.00
1.23
7.02
248.72
255.74
Meghalaya
0.00
0.00
0.00
0.00
53.60
0.00
53.60
714.12
767.72
Mizoram
0.00
2.39
0.00
0.00
71.95
0.00
74.34
81.71
156.05
Nagaland
0.00
0.00
0.00
0.00
72.93
0.00
72.93
155.53
228.46
Tripura
0.00
3.58
0.00
0.00
0.00
0.00
3.58
0.00
3.58
All India Total
69824.59
84319.58
2534.61
5677.13
8091.27
2041.21
172488.40
114757.78
287246.18
* Large hydro generation Excluding Import from Bhutan
The details of provisions in place for encouraging the installation of Renewable Energy Plants are as follows:
1. Permitting Foreign Direct Investment (FDI) up to 100 percent under the automatic route.
2. Waiver of Inter State Transmission System (ISTS) charges for inter-state sale of solar and wind power for projects to be commissioned by 30th June 2025.
3. As per MoEFCC’s provisions of the EIA Notification 2006 Solar PV Power Projects, Wind Power Projects are exempted from Environment Impact Assessment (EIA).
4. Accelerated Depreciation at the rate of 40% is available on Solar and Wind Power Projects.
5. Central pollution control board has included Solar Power generation through solar photovoltaic cell plants of all capacities, Wind Power Plants of all capacities and hydel Power Plants upto and including capacity of 25 MW under white category.
This information has been given by the Union Minister for New & Renewable Energy and Power Shri R. K. Singh, in a written reply to a question, in Lok Sabha on February 8, 2024.

ন্যু অমসুং রিন্যুএবল মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিনা গিগাৱাত 180 হেনবগী রিনিউএবল ইনর্জি পুথোক্লে; এপ্রিল 1, 2024 দগী দিস্ত্রিবিউসন লাইসেন্সিশিংগী অনৌবা রিনিউএবল ইনর্জি কঞ্জুমসনগী নিয়মশিং চৎনবা হৌরে: পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর
08 FEB 2024 7:57PM by PIB Imphal
পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা লৈবাক অসিদা পুথোক্লিবা রিনিউএবল ইনর্জিগী মতাংদা খঙহনখ্রে।
রিনিউএবল ইনর্জি ফংফমদগী ইনর্জি লৈনবা, এক্তগী সেক্সন 86 (1) (e) গী মতুংইন্না, মরী লৈনবা রাজ্যগী স্তেৎ ইলেক্ত্রিতিসি রিগুলেতোরি কম্মিসন(এস ই আর সি)না দিস্ত্রিবিউসন লাইসেন্সি অমগী শরুক্তা শীজিন্নবা অপুনবা ইলেক্ত্রিক্কী চাং অদু খঙহনগদবনি। মসিগী মতুংইন্না, স্তেৎ ইলেক্ত্রিতিসি রিগুলেতোরি কম্মিসনশিংনা মরী লৈনবা ইলেক্ত্রিসিতি দিস্ত্রিবিউসন য়ুতিলিতিস(দিসকোম)শিংগীদমক অকক্নবা রিনিউএবল পর্চেস ওব্লিকেসন(আর পি ও) লৈগদবনি। পৱার মিনিস্ত্রিনা মতম মতমগী আর.পি.ওদা চৎন-কাংলোনশিং পীরি।
কঞ্জুমরশিংনা ইনর্জি ওইনা খ্বাইদগী য়ামদনা শীজিন্নবা য়াবা নন-ফোসিল রিছোর্সশিংগী চাকথুং মশক তাক্নবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা কঞ্জুমরশিংগী তোঙান-তোঙানবা মখলগী নন-ফোসিল রিছোর্সশিংগী অকক্নবা তোঙান-তোঙানবা চাকথুংশিং খঙহন্নবা কেন্দ্র সরকারদা শক্তি পীনবা ইনর্জি কঞ্জর্বেসন এক্ত,2001 গী সেক্সন14 (x) অসি ইনর্জি কঞ্জর্বেসন(এমেন্দমেন্ত)এক্ত, 2022 ওইনা শেমদোক্লে। ইনর্জি কঞ্জর্বেসন এক্ত,2001গী মতুংইন্না, দিস্ত্রিবিউসন লাইসেন্সিশিং অসি দিজাইনেতেদ কঞ্জুমরশিং ওইনা শক খঙলে।
শেমদোক্লবা ইনর্জি কঞ্জর্বেসন এক্ত,2001গী সেক্সন14 (x) দা পৱার মিনিস্ত্রিনা তারিখ 20.10.2023 নোতিস থোক্তুনা, অকক্নবা ফিবম খরগী মনুংদা, অপুনবা ওইনা শীজিন্নরিবা ইনর্জিগী মনুংদা খ্বাইদগী য়ামদনা শীজিন্নবা য়াবা রিনিউএবল ইনর্জিগী চাকথুং মখাদা পীর:
সেরিএল নম্বর
চহি
নুংশিৎগী আর.ই
ঈশিংগী আর.ই
য়েন্থোকখ্রবা আর.ই
অতোপ্পা আর.ই
অপুনবা আর.ই
1.
2024-25
0.67%
0.38%
1.50%
27.35%
29.91%
2.
2025-26
1.45%
1.22%
2.10%
28.24%
33.01%
3.
2026-27
1.97%
1.34%
2.70%
29.94%
35.95%
4.
2027-28
2.45%
1.42%
3.30%
31.64%
38.81%
5.
2028-29
2.95%
1.42%
3.90%
33.10%
41.36%
6.
2029-30
3.48%
1.33%
4.50%
34.02%
43.33%
মথক্কী নোতিস অদু এপ্রিল 1, 2024 দগী চৎনবা হৌগনি অমসুং মরম অদুনা দিস্ত্রিবিউসন লাইসেন্সিশিংনা অকক্নবা রিনিউএবল ইনর্জি শীজিন্নবা নিয়মশিং শেনবা চহি 2024-25 দগী চৎনবা হৌগদবনি।
মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলিবা স্কিম খুদিংমক্কী পান্দমদি ত্রাইবেলশিংগী লমশিং য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংনা রিনিউএবল ইনর্জি শীজিন্নবা হেনগৎহনবনি।
31.12.2023 ফাওবদা লৈবাক অসিদা পুথোকখিবা রিনিউএবল ইনর্জিগী রাজ্য-রাজ্যশিংগী ওইবা অকুপ্পা মরোল মখাদা পীরি:
31.12.2023 ফাওবদা রাজ্যশিংদা পুথোকখিবা রিনিউএবল ইনর্জি
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
অপীকপা হায়দ্রো পৱার
ৱিন্দ পৱার
বাইও পৱার
সোলার পৱার
অচৌবা হায়দ্রো পৱার
অপুনবা পুথোকপা
(মেগাৱাত)
(মেগাৱাত)
(মেগাৱাত)
(মেগাৱাত)
(মেগাৱাত)
(মেগাৱাত)
1
অন্ধ্র প্রদেস
163.31
4096.65
566.39
4565.60
1610.00
11001.95
2
অরুনাচল প্রদেস
133.11
0.00
11.79
1115.00
1259.90
3
অসাম
34.11
2.00
155.81
350.00
541.92
4
বিহার
70.70
126.02
223.54
420.26
5
ছতিসগর
76.00
275.00
1072.24
120.00
1543.24
6
গৱা
0.05
1.94
35.76
37.75
7
গুজরাত
91.64
11223.82
112.48
10549.07
1990.00
23967.01
8
হরিয়ানা
73.50
265.70
1240.47
1579.67
9
হিমাচল প্রদেস
969.71
10.20
111.55
10263.02
11354.48
10
জম্মু অমসুং কাস্মির
161.43
0.00
54.98
3360.00
3576.41
11
ঝারখন্দ
4.05
14.10
121.77
210.00
349.92
12
কর্নাতকা
1280.73
5595.91
1907.72
9412.71
3689.20
21886.27
13
কেরলা
270.52
62.50
2.50
859.01
1864.15
3058.68
14
লাদাখ
40.99
0.00
7.80
89.00
137.79
15
মধ্য প্রদেস
123.71
2844.29
134.94
3170.05
2235.00
8507.99
16
মহারাস্ত্রা
382.28
5157.98
2643.19
5080.28
3047.00
16310.73
17
মনিপুর
5.45
0.00
13.04
105.00
123.49
18
মেঘালয়
55.03
13.80
4.19
322.00
395.02
19
মিজোরম
45.47
0.00
30.43
60.00
135.90
20
নাগালেন্দ
32.67
0.00
3.17
75.00
110.84
21
ওরিসা
115.63
59.22
473.03
2154.55
2802.43
22
পঞ্জাব
176.10
530.95
1266.55
1096.30
3069.90
23
রাজস্থান
23.85
5193.42
125.64
18777.14
411.00
24531.05
24
সিক্কিম
55.11
0.00
4.69
2282.00
2341.80
25
তামিল নাদু
123.05
10429.27
1043.70
7360.94
2178.20
21135.16
26
তেলঙ্গানা
90.87
128.10
220.37
4712.98
2405.60
7557.92
27
ত্রিপুরা
16.01
0.00
18.47
34.48
28
উত্তর প্রদেস
49.10
2221.64
2740.87
501.60
5513.21
29
উত্তরখন্দ
218.82
139.74
575.53
4035.35
4969.44
30
নোংচুপ বেঙ্গল
98.50
343.46
194.06
1341.20
1977.22
31
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
5.25
0.00
29.91
35.16
32
চান্দিগর
0.00
64.05
64.05
33
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি, দমন অমসুং দিয়ু
0.00
46.47
46.47
34
দিল্লি
84.00
237.29
321.29
35
লক্ষদ্বিপ
0.00
4.97
4.97
36
পুদুচেরি
0.00
43.27
43.27
37
অতোপ্পশিং
4.30
0.00
45.01
49.31
অপুনবা (মেগাৱাত)
4986.75
44736.24
10844.70
73318.49
46910.17
180796.35
চৎলিবা চহি 2023-24 (দিশেম্বর 2023 ফাওবদা) মনুংদা তোঙান-তোঙানবা রিনিউএবল ইনর্জি ফংফমশিংদগী রাজ্যশিংদা মৈ পুথোকখিবগী অকুপ্পা মরোল মখাদ পীরি:
(মশিং খুদিংমক এম.য়ুদা পীরি)
রাজ্য/য়ু.তি
নুংশিৎ
সোলার
বাইওমাস
বাগাসে
অপীকপা হায়দ্রো
অতোপ্পশিং
অপুনবা রিনিউএবল ইনর্জি
অচৌবা হায়দ্রো*
অচৌবা হায়দ্রো য়াওনা অপুনবা আর.ই
চান্দিগর
0.00
9.99
0.00
0.00
0.00
0.00
9.99
0.00
9.99
দিল্লি
0.00
154.90
0.00
0.00
0.00
382.05
536.95
0.00
536.95
হরিয়ানা
0.00
701.62
218.99
57.46
178.80
44.91
1201.78
0.00
1201.78
হিমাচল প্রদেস
0.00
44.94
0.00
0.00
2314.92
0.00
2359.86
32268.80
34628.66
জে অমসুং কে
0.00
0.00
0.00
0.00
347.34
0.00
347.34
13926.66
14274.00
লাদাখ
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
0.00
347.39
347.39
পঞ্জাব
0.00
2403.38
440.49
83.69
545.28
0.00
3472.84
3875.17
7348.01
রাজস্থান
6861.59
28274.90
279.48
0.00
2.56
0.00
35418.53
609.78
36028.31
উত্তর প্রদেস
0.00
2966.98
24.39
1486.24
126.03
76.69
4680.33
666.83
5347.16
উত্তরখন্দ
0.00
248.85
0.00
186.39
265.05
0.00
700.29
11884.86
12585.15
ছতিসগর
0.00
622.30
1038.31
8.85
134.17
0.00
1803.63
257.93
2061.56
গুজরাত
19804.55
9499.73
0.00
0.74
145.11
0.00
29450.12
3717.09
33167.21
মধ্য প্রদেস
3946.61
2696.29
64.85
27.28
355.13
19.86
7110.02
5313.27
12423.29
মহারাস্ত্রা
7121.00
4130.21
228.17
1561.09
684.92
13.92
13739.31
4293.19
18032.50
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি, দমন অমসুং দিয়ু
0.00
11.10
9.71
0.00
0.00
0.00
20.81
0.00
20.81
গৱা
0.00
45.72
0.00
0.00
0.00
5.92
51.64
0.00
51.64
অন্ধ্র প্রদেস
7257.52
5990.90
13.38
32.57
95.97
230.68
13621.02
1112.50
14733.52
তেলঙ্গানা
242.92
4988.87
3.88
38.82
50.16
108.33
5432.98
1071.77
6504.75
কর্নাতকা
9216.22
11119.16
44.20
1637.40
1297.11
0.00
23314.08
7262.83
30576.91
কেরলা
196.72
840.23
0.00
60.45
612.62
0.03
1710.05
3895.44
5605.49
তামিল নাদু
15177.48
8468.41
95.56
423.43
142.21
0.00
24307.08
2860.98
27168.06
লক্ষদ্বিপ
0.00
0.07
0.00
0.00
0.00
0.00
0.07
0.00
0.07
পুদুচেরি
0.00
9.18
0.00
0.00
0.00
0.00
9.18
0.00
9.18
অন্দমান অমসুং নিকোবর
0.00
18.10
0.00
0.00
9.31
0.00
27.41
0.00
27.41
বিহার
0.00
140.65
0.00
72.73
5.51
0.00
218.89
0.00
218.89
ঝারখন্দ
0.00
13.23
0.00
0.00
0.00
0.00
13.23
179.21
192.44
ওরিসা
0.00
548.77
73.21
0.00
350.59
0.00
972.57
4897.38
5869.95
সিক্কিম
0.00
0.00
0.00
0.00
9.27
0.00
9.27
8492.36
8501.63
নোংচুপ বেঙ্গল
0.00
119.30
0.00
0.00
163.65
1157.18
1440.13
2352.76
3792.89
অরুনাচল প্রদেস
0.00
1.59
0.00
0.00
0.52
0.00
2.11
3752.98
3755.09
অসাম
0.00
238.47
0.00
0.00
56.58
0.39
295.44
518.52
813.96
মনিপুর
0.00
5.79
0.00
0.00
0.00
1.23
7.02
248.72
255.74
মেঘালয়
0.00
0.00
0.00
0.00
53.60
0.00
53.60
714.12
767.72
মিজোরম
0.00
2.39
0.00
0.00
71.95
0.00
74.34
81.71
156.05
নাগালেন্দ
0.00
0.00
0.00
0.00
72.93
0.00
72.93
155.53
228.46
ত্রিপুরা
0.00
3.58
0.00
0.00
0.00
0.00
3.58
0.00
3.58
ভারত পুম্নমক্কী অপুনবা
69824.59
84319.58
2534.61
5677.13
8091.27
2041.21
172488.40
114757.78
287246.18
* অচৌবা হায়দ্রো পৱার পুথোকপদা ভুতান্দগী পুশিল্লকপা মৈ য়াওদে
রিনিউএবল ইনর্জি প্লান্তশিং শেমগৎপা পুক্নিং থৌগৎনবা পীরিবা খুদোংচাবশিং মখাদা পীরি:
1. ওতোমেতি রুত্তা এফ.দি.আই চাদা 100 ফাওবা অয়াবা পীরে।
2. জুন 30, 2025 দগী থবক হৌবা সোলার অমসুং ৱিন্দ পৱার প্রোজেকশিংদগী রাজ্য মনুংদা মৈ য়োনবগী ইন্তর স্তেৎ ত্রান্সমিসন সিস্তেম(আই এস তি এস) চার্জশিং লৌরোই।
3. সোলার এ.আই.এ নোতিফিকেসন 2006 গী এম.ও.ই.এফ.সি.সিগী প্রোবিজনশিংগী মতুংইন্না, ভি.পি প্রোজেকশিং, ৱিন্দ পৱার প্রোজেকশিং ইনভাইরোনমেন্ত ইম্পেক এসেসমেন্ত(ই আই এ)দগী কোমথোক্লে।
4. সোলার অমসুং ৱিন্দ পৱার প্রোজেকশিংদা 40% গী এসেলেরেতেদ দিপ্রিসিএসন লৈরে।
5. সোলার ফোতোভোলতিক সেল প্লান্তশিং, ৱিন্দ পৱার প্লান্তশিং অমসুং হায়দেল পৱার প্লান্তশিংদগী অমসুং মেগাৱাত 25 গী মনুংদা লৈবশিং সেন্ত্রেল পোল্লুসন কন্ত্রোল বোর্দনা হৱাইদ কেতেগোরিদা চৎনহল্লে।
ৱাফম অসি ফেব্রুৱারি 8, 2024 দা লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা পৱার অমসুং নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী আর.কে সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।