Ministry of Panchayati Raj
Drone Survey Under SVAMITVA Scheme
07 FEB 2024 4:34PM by PIB Delhi
Ministry of Panchayati Raj is implementing SVAMITVA Scheme to provide Record of Rights to village property owners. The scheme aims to demarcate inhabited (Abadi) land in rural areas through the latest surveying drone-technology and is a collaborative effort of the Ministry of Panchayati Raj, State Revenue Departments, State Panchayati Raj Departments and Survey of India. The scheme covers multifarious aspects, viz., facilitating monetisation of properties and enabling bank loan; reducing property related disputes; comprehensive village level planning, would be a stepping-stone towards achieving Gram Swaraj in true sense and making rural India Atmanirbhar. As on 24th January 2024, MoU for implementation of SVAMITVA Scheme has been signed with 31 States and UTs, details of which are given below:
State-wise status of MoU between State and Survey of India for the implementation of the scheme SVAMITVA
Sl. No
State/UT
Date of Signing MoU
1
Karnataka
Already had MoU with SoI
2
Madhya Pradesh
Already had MoU with SoI
3
Maharashtra
Already had MoU with SoI
4
Haryana
08-May-19
5
Uttarakhand
03-Jun-20
6
Uttar Pradesh
08-Jun-20
7
Punjab
02-Jul-20
8
Rajasthan
15-Jul-20
9
Andaman & Nicobar
27-Jul-20
10
Andhra Pradesh
08-Dec-20
11
Chhattisgarh
23-Dec-20
12
Odisha
05-Feb-21
13
Lakshadweep
12-Apr-21
14
Kerala
20-Apr-21
15
Tripura
26-Apr-21
16
Arunachal Pradesh
11-May-21
17
Gujarat
21-May-21
18
Ladakh
25-May-21
19
Himachal Pradesh
27-May-21
20
Daman & Diu and Dadra & Nagar Haveli
31-May-21
21
Assam
21-Jun-21
22
Jammu & Kashmir
17-Jun-21
23
Manipur
21-Jun-21
24
Mizoram
08-Jul-21
25
Jharkhand
14-Jul-21
26
Puducherry
22-Jul-21
27
Sikkim
23-Aug-21
28
Goa
26-Aug-21
29
Tamil Nadu
02-Nov-21
30
Telangana
19-Apr-22
31
Delhi
26-Apr-22
Drone Survey has been completed in 2.93 Lakh villages across 31 states and UTs. States have defined processes in place for creation of property cards as per State Acts and Rules. As on 24th January 2024, 1.75 Core property cards have been prepared in 1.09 lakh villages. State-wise details are given below:
S.No.
States/UTs
Notified Villages#
Drone Flying Completed in villages
Property Card Prepared
No. of villages
No. of Property Cards
1
Andaman and Nicobar Islands
186
186
141
7409
2
Andhra Pradesh
17949
13,253
727
324,700
3
Arunachal Pradesh
5484
2245
0
0
4
Assam
1074
849
0
0
5
Chhattisgarh
18500
13079
525
92194
6
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
80
80
75
4397
7
Delhi
31
31
0
0
8
Goa
410
410
410
672646
9
Gujarat
13132
12680
1759
347751
10
Haryana
6260
6260
6260
2515646
11
Himachal Pradesh
15196
11927
107
2281
12
Jammu and Kashmir
4590
4119
286
10116
13
Jharkhand
757
240
0
0
14
Karnataka
30715
8,758
2960
937829
15
Kerala
1415
298
0
0
16
Ladakh
232
232
95
2796
17
Lakshadweep Islands
10
10
0
0
18
Madhya Pradesh
43014
43,014
19668
2607147
19
Maharashtra
37819
36,837
12358
1907681
20
Manipur
3856
209
0
0
21
Mizoram
864
215
9
1155
22
Odisha
3356
2483
43
1500
23
Puducherry
96
96
92
2801
24
Punjab
11718
8,358
92
15231
25
Rajasthan
36,901
29,119
4488
274300
26
Sikkim
1
1
0
0
27
Tamil Nadu
3
3
0
0
28
Telangana
5
5
0
0
29
Tripura
898
1
0
0
30
Uttar Pradesh
90908
90,908
52388
7519520
31
Uttarakhand
7441
7441
7441
278229
Total
352901
293,347
109924
17525329
Drone survey has been completed in Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Ladakh, Delhi, Lakshadweep, Dadra Nagar Haveli and Daman & Diu. The Scheme has been saturated in Haryana, Uttarakhand, Goa, Andaman &Nicobar Islands and Puducherry.
Property cards are created by States and UTs as per defined processes as laid out in the State Revenue or Panchayati Raj Acts. States are following rigorous process for ground verification, settlement of claims and objections and preparation of property cards. Some States are also using mobile/web-based application for ground verification like Gujarat, Madhya Pradesh, and Maharashtra. Some States have also integrated social profile registry for accurate and expeditious ground verification like Samagra in Madhya Pradesh, Gram Suvidha portal in Gujarat, etc. States that have manual processes for ground verification have been regularly advised to create online systems for ground verification and preparation of property cards.
Some States/UTs have created online process for preparation and storage of property cards and have also integrated property cards with Digilocker application. This helps in providing property cards directly to property owners in a transparent manner. States and UTs like Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Gujarat, Maharashtra, Uttarakhand, Haryana, Odisha, Dadra Nagar Haveli and Daman & Diu and Puducherry have online system for storage of property cards and also integrated property cards with Digilocker application. The States of Himachal Pradesh, Karnataka, Chhattisgarh, and Jammu and Kashmir have integrated property cards with Digilocker application.
This information was given by the Union Minister of State for Panchayati Raj, Shri Kapil Moreshwar Patil in a written reply in Rajya Sabha today.

পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
শ্বামিতভা স্কিমগী মখাদা দ্রোন সর্ভে পাংথোকপা
07 FEB 2024 4:34PM by PIB Imphal
খুঙ্গংগী লম মপুশিংদা রেকোর্দকী হকশিং ফংহন্নবা পঞ্চয়াতি রাজ মিনিস্ত্রিনা শ্বামিতভা স্কিম পায়খৎপনি। স্কিম অসিগী পান্দমদি সর্ভে তৌবদা খ্বাইদগী নৌবা দ্রোন তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা খুঙ্গংগী লমশিংদা মী তানরিবা লম(অবাদি) ঙমখৈ খঙদোকপনি অমসুং থবক অসি পঞ্চয়াতি রাজ মিনিস্ত্রি, রাজ্যগী রেভিনিয়ু দিপার্তমেন্তশিং, রাজ্যগী পঞ্চয়াতি দিপার্তমেন্তশিং অমসুং সর্ভে ওফ ইন্দিয়ানা পুন্না পায়খৎমিন্নবনি।
স্কিম অসিনা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং হায়বদি, বেঙ্কগী লোন লৌবা য়ানবা লমশিংগী শেনগী ভেলু লেপথোকপা, লমগা মরী লৈনবা কেসশিং হন্থহনবা, অপুনবা খুঙ্গংগী থাক্কী থৌরাং তৌবা য়াওরি অমসুং মসি গ্রাম শ্বারাজগী মাইকৈদা থাংজিনবা মাইপাকপা খোঙথাং অমনি অমসুং ভারতকী খুঙ্গং অত্মানির্ভর ওইহনবা ঙমগনি। শ্বামিতভা স্কিম থবক ওইনা পায়খৎনবা জনুৱারি 24, 2024 দা রাজ্য অমসুং য়ু.তি 31 গা এম.ও.য়ুশিং খুৎয়েক পীনখ্রে, অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
শ্বামিতভা স্কিম থবক ওইনা পায়খৎনবা সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনখিবা রাজ্য/য়ু.তি
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনবগী তারিখ
1
কর্নাতকা
এস.ও.আইগা মাংজৌননা এম.ও.য়ু লৈনখ্রে
2
মধ্য প্রদেস
এস.ও.আইগা মাংজৌননা এম.ও.য়ু লৈনখ্রে
3
মহারাস্ত্রা
এস.ও.আইগা মাংজৌননা এম.ও.য়ু লৈনখ্রে
4
হরিয়ানা
08-মে-19
5
উত্তরখন্দ
03-জুন-20
6
উত্তর প্রদেস
08-জুন-20
7
পঞ্জাব
02-জুলাই-20
8
রাজস্থান
15-জুলাই-20
9
অন্দমান অমসুং নিকোবর
27-জুলাই-20
10
অন্ধ্র প্রদেস
08-দিশেম্বর-20
11
ছতিসগর
23-দিশেম্বর-20
12
ওরিসা
05-ফেব্রুৱারি-21
13
লাক্ষদ্বিপ
12-এপ্রিল-21
14
কেরলা
20-এপ্রিল-21
15
ত্রিপুরা
26-এপ্রিল-21
16
অরুনাচল প্রদেস
11-মে-21
17
গুজরাত
21-মে-21
18
লাদাখ
25-মে-21
19
হিমাচল প্রদেস
27-মে-21
20
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভিলি দমন অমসুং দিয়ু
31-মে-21
21
অসাম
21-জুন-21
22
জম্মু অমসুং কাস্মির
17-জুন-21
23
মিজোরম
21-জুন-21
24
মিজোরম
08-জুলাই-21
25
ঝারখন্দ
14-জুলাই-21
26
পুদুচেরি
22-জুলাই-21
27
সিক্কিম
23-ওগস্ত-21
28
গৱা
26-ওগস্ত-21
29
তামিল নাদু
02-নবেম্বর-21
30
তেলঙ্গানা
19-এপ্রিল-22
31
দিল্লি
26-এপ্রিল-22
রাজ্য অমসুং য়ু.তি 31 শীনবা থুংনা খুঙ্গং লাখ 2.93 দা দ্রোন সর্ভে পাংথোকখ্রে। রাজ্যগী নিয়মশিং অমসুং এক্তশিংগী মতুংইন্না রাজ্যশিংনা কার্দশিং শেম্বা হৌখ্রে। জনুৱারি 24, 2024 ফাওবদা, খুঙ্গং লাখ 1.09 দা প্রোপর্তি কার্দ করোর 1.75 শেমখ্রে। রাজ্যশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং
নোতিফাইদ তৌরবা খুঙ্গংশিং#
দ্রোন পাইপা লোইখ্রবা খুঙ্গংশিং
প্রোপর্তি কার্দ শেমখ্রবা
খুঙ্গং মশিং
প্রোপর্তি কার্দ মশিং
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর
186
186
141
7409
2
অন্ধ্র প্রদেস
17949
13,253
727
324,700
3
অরুনাচল প্রদেস
5484
2245
0
0
4
অসাম
1074
849
0
0
5
ছতিসগর
18500
13079
525
92194
6
দাদ্রা নাগর হাভেলি দমন অমসুং দিয়ু
80
80
75
4397
7
গৱা
31
31
0
0
8
গুজরাত
410
410
410
672646
9
গুজরাত
13132
12680
1759
347751
10
হরিয়ানা
6260
6260
6260
2515646
11
হিমাচল প্রদেস
15196
11927
107
2281
12
জম্মু অমসুং কাস্মির
4590
4119
286
10116
13
ঝারখন্দ
757
240
0
0
14
কর্নাতকা
30715
8,758
2960
937829
15
কেরলা
1415
298
0
0
16
লাদাখ
232
232
95
2796
17
লক্ষদ্বিপ
10
10
0
0
18
মধ্য প্রদেস
43014
43,014
19668
2607147
19
মহারাস্ত্রা
37819
36,837
12358
1907681
20
মনিপুর
3856
209
0
0
21
মিজোরম
864
215
9
1155
22
ওরিসা
3356
2483
43
1500
23
পুদুচেরি
96
96
92
2801
24
পঞ্জাব
11718
8,358
92
15231
25
রাজস্থান
36,901
29,119
4488
274300
26
সিক্কিম
1
1
0
0
27
তামিল নাদু
3
3
0
0
28
তেলঙ্গানা
5
5
0
0
29
ত্রিপুরা
898
1
0
0
30
উত্তর প্রদেস
90908
90,908
52388
7519520
31
উত্তরখন্দ
7441
7441
7441
278229
অপুনবা
352901
293,347
109924
17525329
য়ু.পি, এম.পি, লাদাখ, দিল্লি, লাক্ষদ্বিপ, দাদ্রা নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ুদা দ্রোন সর্ভে পাংথোকপা লোইখ্রে। স্কিম অসি হরিয়ানা, উত্তরখন্দ, গৱা, অন্দমান অমসুং নিকোবর অমসুং পুদুচেরিদা মপুংফানা পাংথোকখ্রে।
স্তেৎ রেভিনিয়ু নত্ত্রগা পঞ্চয়াতি রাজ এক্তশিংদা পল্লিবা থৌওংশিংগী মতুংইন্না রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংনা প্রোপর্তি কার্দশিং শেম্লে। রাজ্যশিংনা ভেরিফিকেসন, সেত্তলমেন্তগী ক্লেমশিং অমসুং য়েৎলকপশিং নিংথিনা য়েংশিনখি। গুজরাত, মধ্য প্রদেস অমসুং মহারাস্ত্রাগুম্বা রাজ্যশিংদা গ্রাউন্দ ভেরিফিকেসনগীদমক মোবাইল/ৱেব-বেজ এপ্লিকেসনশু শীজিন্নখি।
মধ্য প্রদেসকী সামগ্রা অমসুং গুজরাতকী গ্রাম সুবিধা পোর্তেলদা চুম্না অমসুং য়াংনা ভেরিফিকেসনগী থবকশিং পাংথোক্নবা থবকশিং পুনশিনখি। মেনুয়েল ওইনা গ্রাউন্দ ভেরিফিকেসন পাংথোকপা রাজ্যশিংদা কার্দ শেম্বগী থবকশিং অমসুং ভেরিফিকেসনগী থবকশিং ওনলাইন্দা পাংথোক্নবা পাউতাক পীখি।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি খর কার্দশিং শেম্নবা অমসুং প্রোপর্তি কার্দশিং থমজিন্নবা ওনলাইনগী থবক অমসুং দিজিলোক্কর এপ্লিকেসন শীজিন্নরে। মসিনা লম মপুশিংদা অরোন-অথুপ লৈহন্দনা লমগী কার্দশিং পীবদা মতেং পাংলে। মধ্য প্রদেস, য়ু.পি, গুজরাত, মহারাস্ত্রা, উত্তরখন্দ, হরিয়ানা, ওরিসা, দাদ্রা নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু অমসুং পুদুচেরিদা লমগী কার্দশিং থমজিন্নবা ওনলাইন সিস্তেম অমসুং দিজিলোক্কর এপ্লিকেসন শীজিন্নরে। হিমাচল প্রদেস, কর্নাতকা, ছতিসগর অমসুং জে অমসুং কে রাজ্যশিং দিজিলোক্কর এপ্লিকেসনগা লোয়ননা ইন্তেগ্রেতেদ প্রোপর্তি কার্দশিং লৈরে।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা পঞ্চয়াতি রাজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী কাপিল মোরেশ্বর পতিলনা ফোঙদোকখিবনি।