निर्वाचन आयोग
राज्य स्तरीय एमसीएमसीको लागि प्रशिक्षण कार्यक्रम गान्तोकमा आयोजित
12 JAN 2024 5:45PM by PIB Gangtok
आगामी लोकसभा चुनाउ र सिक्किम विधानसभा चुनाउ, 2024 का लागि राज्य स्तरीय मिडिया प्रमाणीकरण तथा निगरानी समिति (एएसएमसीएमसी) को लागि एक दिवसीय प्रशिक्षण कार्यक्रम शुक्रवार मुख्य निर्वाचन अधिकारी (सीईओ), गान्तोक (सिक्किम) को कार्यालयको सम्मेलन हलमा आयोजित गरिएको थियो।
श्री किरण कुमार ठटाल, सब-डिभिजनल मेजिस्ट्रेट, चुङ्थाङले एक व्यापक पावर पोइन्ट प्रस्तुतिका साथ तालिम कार्यक्रममा एक स्रोत वक्ताका रूपमा पेड न्यूज र एमसीएणसीको भूमिका र जिम्मेवारीमाथि व्याख्यान दिए। उनले चुनाउ प्रक्रियाका क्रममा समितिहरूले भोग्नुपरेका व्यावहारिक समस्याका बारेमा एमसीएमसीका राज्य र जिल्ला स्तरका सदस्यहरूसँग अन्तरक्रिया पनि गरे।
श्रीमती पेमा ल्हादेन लामा, अतिरिक्त सीईओ, सिक्किम र सीईओ, सिक्किमका अन्य वरिष्ठ अधिकारी, पत्र सूचना कार्यालय, सूचना तथा प्रसारण मन्त्रालय, भारत सरकार र आकाशवाणी, गान्तोकका वरिष्ठ अधिकारी साथै चुनावी प्रक्रियामा जोड़िएका राज्य प्रशासनका जिल्ला स्तरका अधिकारीहरू पनि सामेल थिए।

Election Commission
Training programme for the State Level MCMC held at Gangtok
12 JAN 2024 5:45PM by PIB Gangtok
A one-day training programme for the State Level Media Certification and Monitoring Committee (SMCMC) was held on Friday at the conference hall of the office of the Chief Electoral Officer(CEO), Gangtok(Sikkim) for the coming Lok Sabha elections and Sikkim Legislative Assembly elections, 2024.
Shri Kiran Kumar Thatal, Sub-Divisional Magistrate, Chungthang gave a lecture on paid news and role as well as responsibilities of MCMC as a resource person in the training programme with a comprehensive power point presentation. He also interacted with the members of the state level and district level members of the MCMC on practical problems faced by the committees during the election process.
Smt. Pema LhadenLama, Additional CEO, Sikkim and other senior officials of the CEO, Sikkim, senior officials of the Press Information Bureau, Ministry of Information and Broadcasting, Government of India and Akashvani, Gangtok as well as district level officers of the state administration involved in the electoral process also attended the programme.