সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
নিউ শ্বারনিমা লোন স্কিম
19 DEC 2023 3:09PM by PIB Imphal
নেসনেল বেকৱার্দ ক্লাসেস ফাইনান্স এন্দ দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এন বি সি এফ দি সি)গী নিউ শ্বারনিমা লোন স্কিমগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা পীরি :-
“নুপীশিংগীনিউ শ্বারনিমা লোন স্কিম”
পান্দমশিং
তার্ম লোনগী মখাদা বেকৱার্দ ক্লাসকী নুপীশিংগী মরক্তা মশা-মরোমদোম লেপচনবগী থৌনা পোকহনবা।
খুদোংচাবা লৌবা য়াবা মীওইশিং
• কেন্দ্র/রাজ্য সরকারশিংনা মতম মতমগী ওইনা নোতিস থোক্তুনা বেকৱার্দ ক্লাসনি হায়না লাউথোক্লবা কাংলুপকী নুপীশিং স্কিম অসিগী মখাদা লোন লৌবা য়াগনি।
• লোন লৌগদৌরিবা মীওই অদুগী ইমুংগী চহিগী ইনকম লুপা লাখ 3 গী মখা ওইগদবনি।
মরুওইবা শক্তমশিং
• নেসনেল বেকৱার্দ ক্লাসেস ফাইনান্স এন্দ দিবলপমেন্ত কোর্পোরেসন(এন বি সি এফ দি সি)গী নিউ শ্বারনিমা লোন স্কিমগী মখাদা লোন লৌগদৌরিবা মীওইশিং অদুগী ইমুংগী চহিগী ইনকম লুপা লাখ ৩গী মখা ওইগদবনি।
• লুপা 2 ,০০,০০০ ফাওবগী প্রোজেকশিংদা বেনিফিসরি নুপী অমনা মহাক মশাগী শেনফম অমতা থাদবা দরকার ওইদে।
• লোনগী শেনফমগী শেন্দোয়গী চাং অসি কোর্পোরেসনগী জেনেরেল লোন স্কিমগা চাংদম্নবদা হেন্না পীকই।
খ্বাইদগী য়াম্বা লোনগী শেনফম : বেনিফিসরি অমদা লুপা লাখ 2
শেন থাদবগী মওং
1. এন.বি.সি.এফ.দি.সি লোন : 95%
2. চেন্নেল পার্তনর কন্ত্রিবিউসন : 05%
শেন্দোয়গী চাং
1. এন.বি.সি.এফ.দি.সিদগী চেন্নেল পার্তনরদা : চহিদা 2%
2. চেন্নেল পার্তনরদগী বেনিফিসরিদা : চহিদা 5%
শেন শিংবা
শেল্লেপ লৌগৎনবা থা তরুক্কী মোরাতোরিয়মগী মতম য়াওনা, খ্বাইদগী য়াম্লবদা চহি নিপালগী মনুংদা ক্বাতরগী ওইনা লোন শিংগনি।
নিউ শ্বারনিমা স্কিমগী মখাদা হৌখিবা চহি অহুমদা কান্নবা ফংলবা রাজ্য/য়ু.তিদা লৈরিবা অপুনবা বেনিফিসরিশিংগী মশিং মখাদা পীরি
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
2020-21
2021-22
2022-23
(মশিং)
(মশিং)
(মশিং)
1.
অন্ধ্র প্রদেস
15
-
-
2.
অসাম
61
-
-
3.
বিহার
1
-
-
4.
চান্দিগর
-
-
-
5.
ছতিসগর
20
-
-
6.
দিল্লি
34
5
-
7.
গৱা
50
-
25
8.
গুজরাত
230
280
180
9.
হরিয়ানা
-
100
-
10.
হিমাচল প্রদেস
8
50
250
11.
জম্মু অমসুং কাস্মির
160
275
100
12.
ঝারখন্দ
1
-
-
13.
কর্নাতকা
72
-
-
14.
কেরলা
2020
5420
3940
15.
মধ্য প্রদেস
37
-
-
16.
মহারাস্ত্রা
6
-
-
17.
মনিপুর
1
-
-
18.
ওরিসা
1
-
-
19.
পঞ্জাব
541
1434
678
20
রাজস্থান
553
-
-
21
তামিল নাদু
2040
-
-
22.
তেলঙ্গানা
7
-
-
23.
উত্তর প্রদেস
335
200
400
অপুনবা
6193
7764
5573
ঙসি লোক সভাদা ৱাহং অমগী পাউখুম অইবা ওইনা পীবদা ৱাফম অসি সোসিএল জর্জতিস অমসুং ইম্পৱারমেন্তগী রাজ্য মন্ত্রী কুমারি প্রতিমা ভৌমিকনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Social Justice & Empowerment
NEW SWARNIMA LOAN SCHEME
19 DEC 2023 3:09PM by PIB Delhi
The details of the New Swarnima Loan Scheme of National Backward Classes Finance and Development Corporation (NBCFDC) is as follows-
“NEW SWARNIMA SCHEME FOR WOMEN”
Objectives
Inculcating the spirit of self-dependence among the women of Backward Classes under Term Loan.
Eligibility
• The women belonging to Backward Classes as notified by the Central/ State Governments from time to time shall be eligible for loan under this scheme.
• Applicant’s annual family income should be less than Rs.3.00 Lakh.
Salient Features
• The target group of the “New Swarnima” scheme of NBCFDC is the women belonging to Backward Classes having annual family income less than Rs.3.00 Lakh.
• The beneficiary women is not required to invest any amount of her own on the projects up to cost of Rs.2,00,000/-.
• The rate of interest on the amount of loan is less as compared to the general loan scheme of the Corporation.
Maximum Loan Amount : Rs. 2.00 Lakh (per beneficiary)
Pattern of Financing
1. NBCFDC Loan : 95%
2. Channel Partner Contribution : 05%
Rate of Interest
1. From NBCFDC to Channel Partner : 2% p.a.
2. From Channel Partner to beneficiary : 5% p.a.
Repayment
Loan is to be repaid in quarterly instalments with maximum 8 years (including the moratorium period of six months on the recovery of principal).
The total number of beneficiaries assisted under New Swarnima Scheme during the last 3 years State/UT-wise is as follows
S. No.
Name of State/UT
2020-21
2021-22
2022-23
(Nos.)
(Nos.)
(Nos.)
1.
Andhra Pradesh
15
-
-
2.
Assam
61
-
-
3.
Bihar
1
-
-
4.
Chandigarh
-
-
-
5.
Chhattisgarh
20
-
-
6.
Delhi
34
5
-
7.
Goa
50
-
25
8.
Gujarat
230
280
180
9.
Haryana
-
100
-
10.
Himachal Pradesh
8
50
250
11.
Jammu & Kashmir
160
275
100
12.
Jharkhand
1
-
-
13.
Karnataka
72
-
-
14.
Kerala
2020
5420
3940
15.
Madhya Pradesh
37
-
-
16.
Maharashtra
6
-
-
17.
Manipur
1
-
-
18.
Odisha
1
-
-
19.
Punjab
541
1434
678
20
Rajasthan
553
-
-
21
Tamil Nadu
2040
-
-
22.
Telangana
7
-
-
23.
Uttar Pradesh
335
200
400
Total
6193
7764
5573
This information was given by the Minister of State for Social Justice and Empowerment Km. Pratima Bhoumik in a written reply to a question in Lok Sabha today.