হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন পাকথোক-চাউথোকপগী অনৌবা পাউ
12 DEC 2023 4:20PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা দিজিতেল হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবদা দরকার ওইবশিং শেমগৎনবা অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন(এ বি দি এম) না পান্দম থম্লি। মিসন অসিগী মরুওইবা মচাকশিংগী মনুংদা নাগরিকশিংগী অয়ুস্মান ভারত হেল্থ একাউন্ত(এ বি ঐচ এ), হেল্থ প্রোফেসনেল রেজিস্ত্রি(ঐচ পি আর), হেল্থ ফেসিলিতি রেজিস্ত্রি(ঐচ এফ আর) অমসুং এ.বি.ঐচ.এ এপ্লিকেসন য়াওরি। অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন্না শেমগৎপা দিজিতেল হেল্থ ইকোসিস্তমনা প্রাইমারি, সেকেন্দরি অমসুং তরসিয়ারি হেল্থকিয়ার শীনবা থুংনা মতেং পাংলি।
অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন অসি চহি মঙাগী ওইনা ২০২১-২২দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা লুপা করোর ১৬০০গী শেনফম অমগা লোয়ননা পায়খৎপা কেন্দ্রগী স্কিম অমনি। স্কিম অসিগী মখাদা, মিসন অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা অমসুং খুদোংচাবশিং অমসুং হকশেলগী লমদা থবক তৌরিবশিংগা খুৎশম্নদুনা চৎমিন্ননবা অমসুং রাজ্যগী হকশেলগী থবক খুদিংমক অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসনগী মখাদা পুনশিন্নবা রাজ্যশিংদা হুমেন রিছোর্স, কেপাসিতি বিল্দিং অমসুং ইনফোর্মেসন ইজুকেসন এন্দ কম্মুনিকেসন (আই ই সি)গী থবকশিংগী ফন্দ পীরি।
শেনবা চহি ২০২১-২২, ২০২২-২৩ অমসুং ২০২৩-২৪ (দিশেম্বর ১, ২০২৩ ফাওবা) মনুংদা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা পীখিবা শেনফমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর এ দা য়াওরে।
অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসন সেপ্তেম্বর ২০২১দা লিংখৎখি। অয়ুস্মান ভারত দিজিতেল মিসনগী পান্দমদি হকশেলগী থবকশিংদা হকশেলগী দেতা অমগা অমগা পীথোক-পীশিন তৌনবা ঙম্নবা ওনলাইন প্লেতফোর্ম অমা শেমগৎপা অসিনি। মিসন অসিগী পান্দমদি নাগরিক খুদিংমক্কী ইলেকত্রোনিক হেল্থ রেকোর্দ(ই ঐচ আর) অমা শেমগৎপনি।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী রাজ্য মন্ত্রী প্রোফেসার এস.পি ভাগেলনা ফোঙদোকখিবনি।
শেনবা চহি ২০২১-২২, ২০২২-২৩ অমসুং ২০২৩-২৪ (দিশেম্বর ১, ২০২৩ ফাওবা) মনুংদা কাইথোকখিবা অমসুং থাদখিবা শেনফমশিং(লুপা করোর)
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
কাইথোকখিবা শেনফম
পীখিবা শেনফম
চাদিং তৌখিবা
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
3.60
0.33
0.21
2
অন্ধ্র প্রদেস
13.91
6.42
5.93
3
অরুনাচল প্রদেস
3.98
1.43
1.05
4
অসাম
10.48
1.99
0.73
5
বিহার
17.04
2.76
1.55
6
চান্দিগর
3.97
0.40
0.04
7
ছতিসগর
9.59
0.86
0.26
8
দিল্লি
8.58
0
0
9
দাদ্রা নাগর হাভিলি দমন অমসুং দিয়ু
3.61
0.51
0.51
10
গৱা
3.98
1.32
1.22
11
গুজরাত
13.41
1.18
0.96
12
হরিয়ানা
9.59
0.86
0.005
13
হিমাচল প্রদেস
7.19
0.50
0.38
14
জম্মু অমসুং কাস্মির
7.74
1.25
0.58
15
ঝারখন্দ
10.89
0.68
0.13
16
কর্নাতকা
13.80
1.58
0.43
17
কেরলা
10.56
1.86
1.23
18
লাদাখ
3.60
1.76
1.58
19
লক্ষদ্বিপ
3.31
0.12
0.11
20
মধ্য প্রদেস
14.89
1.38
0.66
21
মহারাস্ত্রা
17.33
0.98
0.32
22
মনিপুর
4.38
0.49
0.41
23
মেঘালয়
4.39
1.50
1.28
24
মিজোরম
3.97
1.05
0.95
25
নাগালেন্দ
4.00
0.74
0.42
26
ওরিসা
12.44
0
0
27
পুদুচেরি
3.98
0.42
0.27
28
পঞ্জাব
10.01
0.60
0.04
29
রাজস্থান
14.41
0.92
0.92
30
সিক্কিম
03.61
0.51
0.35
31
তামিল নাদু
14.53
4.73
3.47
32
তেলঙ্গানা
10.95
0.84
0.31
33
ত্রিপুরা
04.41
0.41
0.27
34
উত্তর প্রদেস
24.55
0
0
35
উত্তরখন্দ
7.65
1.28
0.89
36
নোংচুপ বেঙ্গল
15.90
5.31
3.45

Ministry of Health and Family Welfare
Update on expansion of Ayushman Bharat Digital Mission
12 DEC 2023 4:20PM by PIB Delhi
Ayushman Bharat Digital Mission (ABDM) envisages to develop the backbone necessary to support the integrated digital health infrastructure of the country. The core components of the Mission include Ayushman Bharat Health Account (ABHA) for citizens, Health Professional Registry (HPR), Health Facility Registry (HFR) and ABHA Application. The digital health ecosystem created by ABDM supports continuity of care across primary, secondary and tertiary healthcare in a seamless manner.
ABDM, is a central sector scheme with an outlay of Rs 1600 crore for 5 years from 21-22 to 25-26. Under the scheme, funding for Human Resources, Capacity Building (CB) & Information Education and Communication (IEC) activities is provided to all States and Union Territories (UTs) to drive this mission and to facilitate necessary handholding support in on-boarding all the facilities/ health professionals and to integrate all state health programmes/ solutions under ABDM ecosystem.
The details of funds allocated, released and spent to States/UTs during the F.Y. 2021-22, 2022-23 and 2023-24 (till 1st December 2023) are given under Annexure A.
ABDM was launched in September 2021. ABDM aims to create an online platform enabling interoperability of health data within the health ecosystem. The aim of this mission is to create an Electronic Health Record (EHR) of every citizen.
The Union Minister of State for Health and Family Welfare, Prof. S.P. Singh Bhagel stated this in a written reply in the Rajya Sabha today.
Annexure- A
Funds allocated, released and spent during the F.Y. 2021-22, 2022-23 and 2023-24 (till 1st December 2023) (Rs. In crores)
Sr. No.
State / UT
Funds Allocated
Funds Released
Expenditure
1
Andaman & Nicobar Islands
3.60
0.33
0.21
2
Andhra Pradesh
13.91
6.42
5.93
3
Arunachal Pradesh
3.98
1.43
1.05
4
Assam
10.48
1.99
0.73
5
Bihar
17.04
2.76
1.55
6
Chandigarh
3.97
0.40
0.04
7
Chhattisgarh
9.59
0.86
0.26
8
Delhi
8.58
0
0
9
DNHDD
3.61
0.51
0.51
10
Goa
3.98
1.32
1.22
11
Gujarat
13.41
1.18
0.96
12
Haryana
9.59
0.86
0.005
13
Himachal Pradesh
7.19
0.50
0.38
14
Jammu and Kashmir
7.74
1.25
0.58
15
Jharkhand
10.89
0.68
0.13
16
Karnataka
13.80
1.58
0.43
17
Kerala
10.56
1.86
1.23
18
Ladakh
3.60
1.76
1.58
19
Lakshadweep
3.31
0.12
0.11
20
Madhya Pradesh
14.89
1.38
0.66
21
Maharashtra
17.33
0.98
0.32
22
Manipur
4.38
0.49
0.41
23
Meghalaya
4.39
1.50
1.28
24
Mizoram
3.97
1.05
0.95
25
Nagaland
4.00
0.74
0.42
26
Odisha
12.44
0
0
27
Puducherry
3.98
0.42
0.27
28
Punjab
10.01
0.60
0.04
29
Rajasthan
14.41
0.92
0.92
30
Sikkim
03.61
0.51
0.35
31
Tamil Nadu
14.53
4.73
3.47
32
Telangana
10.95
0.84
0.31
33
Tripura
04.41
0.41
0.27
34
Uttar Pradesh
24.55
0
0
35
Uttarakhand
7.65
1.28
0.89
36
West Bengal
15.90
5.31
3.45