Ministry of Road Transport & Highways
Projects under Bharatmala Pariyojana
07 DEC 2023 4:26PM by PIB Delhi
The state-wise status of projects under Bharatmala Pariyojana Phase-I is attached as Annexure-I.
Details of funds spent on the development of roads under Bharatmala Pariyojna is maintained project-wise and not district-wise. Some of the major challenges encountered in developing and expanding the extensive road network are related to land acquisition, various statutory clearances (forest, environment etc), Shifting of Utilities, timely completion of projects, coordination among various agencies etc. Further, in operation and Maintenance, issues of encroachment, ribbon development, unauthorized access etc are faced.
Government has set up mechanism of State level High Powered Committee, Project Monitoring Group, Group of Ministers on Infrastructure and Pragati Review for resolving the issues encountered in Highway development. Issues are monitored and resolved accordingly.
PM Gati-Shakti National Master Plan (NMP) has been launched in October 2021 with a vision to enable a mechanism for coordinated planning and integrated development of Infrastructure.
Under the said initiative the alignments and further details of the project are finalized utilizing NMP Portal thus minimizing conflict with various / other infrastructure as also providing last mile connectivity to various other infrastructure.
ANNEXURE-I
The state-wise status of projects under Bharatmala Pariyojana Phase-I as on October 2023 is as under:
State
Length
(in km)
Constructed Length
(in km)
Awarded
Not yet awarded.
Total
Andhra Pradesh
1,913
606
2,520
595
Assam
431
2
433
261
Bihar
1,152
420
1,572
553
Buffer length
0
5
5
0
Chhattisgarh
471
100
571
125
Delhi
203
0
203
148
Goa
26
0
26
26
Gujarat
1,194
383
1,576
696
Haryana
1,058
0
1,058
760
Himachal Pradesh
167
0
167
104
Jammu & Kashmir
251
182
433
85
Jharkhand
801
199
1,000
352
Karnataka
1,603
456
2,059
806
Kerala
708
418
1,126
157
Madhya Pradesh
1,997
1065
3,063
1,077
Maharashtra
2,149
881
3,029
1,523
Manipur
635
0
635
322
Meghalaya
170
0
170
80
Mizoram
593
0
593
356
Nagaland
208
0
208
126
Odisha
967
619
1,586
743
Punjab
1,553
211
1,764
389
Rajasthan
2,360
142
2,502
2,118
Tamil Nadu
1,476
938
2,414
976
Telangana
1,026
693
1,719
405
Tripura
94
0
94
65
Uttar Pradesh
2,496
632
3,127
1,558
Uttarakhand
264
9
273
109
West Bengal
385
490
874
269
Total
26,350
8,450
34,800
14,783
This information was given by the Union Minister of Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply to the Lok Sabha.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
ভারতমালা পরিয়োজনাগী মখাদা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং
07 DEC 2023 4:26PM by PIB Imphal
ভারতমালা পরিয়োজনা ফেজ-ৱানগী মখাদা রাজ্যশিংদা পায়খৎলিবা প্রোজেকশিংগী ফিবম এন্নেক্সর-১দা য়াওরে।
ভারতমালা পরিজোনাগী মখাদা লম্বী শেম্বদা শীজিন্নখিবা শেনফমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং প্রোজেক্কী ওইনা থম্মী অমসুং দিস্ত্রিক্কী ওইনা থমদে। লম্বী শেম্বদা থেংনরিবা মরুওইবা খুদোংচাদবা খরদি লম লৌশিনবা, আইনগী অয়াবা পীবা(উমং, ইনভাইরোনমেন্ত), খুৎলায়শিং পুথোক-পুশিন তৌবা, মতম চানা প্রোজেকশিং লোইশিনবা, তোঙান-তোঙানবা এজেন্সিশিংগী মরক্তা মতেং পাংনবা অসিনি। মখা তানা, ওপরেসন অমসুং মেন্তেনেন্স লাকপা মতমদা, লম খোপজিল্লকপা, রিবন শেমগৎপা, আইন্না য়াদবা মওংদা লম্বী শীজিন্নবা মায়োক্নরি।
হায়ৱে শেমগৎপা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিং ৱারোইশিন পুরক্নবা সরকারনা রাজ্য থাক্কী হায় পৱার কম্মিতি, প্রোজেক মোনিতরিং গ্রুপ, ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মিনিস্তর কাংবু অমসুং প্রাগাতি রিভিয়ু লিংখৎলে। খুদোংচাদবশিং য়েংশিল্লে অমসুং দরকারগী মতুংইন্না য়ানবা পুরক্লে।
ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা পুন্না থৌরাং তৌমিন্ননবা অমসুং অপুনবা ওইনা থবক পায়খৎনবা পান্দম অমগা লোয়ননা ওক্তোবর ২০২১দা পি এম গাতি-শক্তি নেসনেল মাস্তর প্লান(এন এম পি) হৌদোক্লে।
থৌরাং অসিগী মখাদা, এন.এম.পি পোর্তেল শীজিন্নদুনা এলাইমেন্তশিং অমসুং প্রোজেক্কী অকুপ্পা মরোলশিং অরোইবা ওইনা লেথোক্নবা ঙম্লে অমসুং মুক্নবা হন্থহন্দুনা অতোপ্পা ইনফ্রাস্ত্রকচশিংদা লম্বীগী খুদোংচাবা পীরে।
এন্নেক্সর-১
ওক্তোবর ২০২৩ ফাওবদা লৈখিবা ভারতমালা পরিয়োজনা ফেজ-ৱানগী মখাদা পায়খৎপা প্রোজেকশিংগী রাজ্যশিংদা লৈরিবা ফিবম:
রাজ্য
অশাংবা
(কিমি)
শেম্লবা লম্বীগী অশাংবা
(কিমি)
এৱার্দ তৌখ্রবা
হৌজিক ফাওবা এৱার্দ তৌদ্রিবা
অপুনবা
অন্ধ্র প্রদেস
1,913
606
2,520
595
অসাম
431
2
433
261
বিহার
1,152
420
1,572
553
বফর লেঙথ
0
5
5
0
ছতিসগর
471
100
571
125
দিল্লি
203
0
203
148
গৱা
26
0
26
26
গুজরাত
1,194
383
1,576
696
হরিয়ানা
1,058
0
1,058
760
হিমাচল প্রদেস
167
0
167
104
জম্মু অমসুং কাস্মির
251
182
433
85
ঝারখন্দ
801
199
1,000
352
কর্নাতকা
1,603
456
2,059
806
কেরলা
708
418
1,126
157
মধ্য প্রদেস
1,997
1065
3,063
1,077
মহারাস্ত্রা
2,149
881
3,029
1,523
মনিপুর
635
0
635
322
মেঘালয়
170
0
170
80
মিজোরম
593
0
593
356
নাগালেন্দ
208
0
208
126
ওরিসা
967
619
1,586
743
পঞ্জাব
1,553
211
1,764
389
রাজস্থান
2,360
142
2,502
2,118
তামিল নাদু
1,476
938
2,414
976
তেলঙ্গানা
1,026
693
1,719
405
ত্রিপুরা
94
0
94
65
উত্তর প্রদেস
2,496
632
3,127
1,558
উত্তরখন্দ
264
9
273
109
নোংচু বেঙ্গল
385
490
874
269
অপুনবা
26,350
8,450
34,800
14,783
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখিবনি।