তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়না স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0 পাংথোকখ্রে
স্ক্ব্যার ফীৎ 5346গী অপুনবা মফম অমা হাংহনখ্রে অমসুং স্ক্রেপ দিস্পোজ তৌবদগী লুপা 6,000,00/- ফংখ্রে
02 NOV 2023 6:45PM by PIB Imphal
তুরিজম মন্ত্রালয় অমসুং মসিগী সবওর্দিনেৎ ওফিসশিং/ওর্গনাইজেসনশিং হায়বদি ইন্দিয়া তুরিজম দোমেস্তিক ওফিসশিং, নেস্নেল কাউন্সিল ফোর হোতেল মেনেজমেন্ত এন্দ কেতরিং তেক্নোলোজী (NCHMCT), সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ হোতেল মেনেজমেন্ত (CIHMs), ইন্দিয়ন ক্যুলিনরী ইন্সতিত্যুৎস (ICIs), য়ুবা তুরিজম ক্লবস (YTC), অসিনচিংবনা ভারত সরকারনা চত্থবা স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0 দা এক্তিব ওইনা শরুক য়াখি।
কেম্পেন মনুংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক অপুনবা তার্গেৎ 5737 মশক খংদোকখি। পান্দমশিং অসিগা য়েংনবদা এচিবমেন্ত 5687 ফংবা ঙমখি। স্ক্ব্যার ফীৎ 5346গী অপুনবা মফম অমা হাংহনখ্রে অমসুং স্ক্রেপ দিস্পোজ তৌবদগী লুপা 6,000,00/- ফংখ্রে।
অপুনবা ফিজিকেল ফাইল 3496 লৌথোকখ্রে অমসুং ইলেক্ত্রোনিক ফাইল 1633 থিংজিনখ্রে। লৈবাক পুম্বদা ‘স্বচ্ছতা কেম্পেন’ পুন্না 412 পাংথোকখি। স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0গী মখাদা ইমপ্লিমেন্ত তৌখিবা এক্তিবিতীশিং সোসিয়েল মিদীয়াদা পাক শন্না শন্দোকখি। স্পিসিয়েল কেম্পেন 3.0গী মতাংদা এৱার্নেস পীনবগীদমক তোঙান তোঙানবা সোসিয়েল মিদীয়া হেন্দলশিংদা পোস্ত 200 হেন্না অপলোদ তৌখি।
সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ হোতেল মেনেজমেন্ত (IHMs)দগী মহৈরোইশিং অমসুং তুরিজম সেক্তরদগী স্তেকহোল্দরশিংনা ওফিস অমসুং ইন্সতিত্যুৎ মনুং খক্তদা নত্তনা জন ভাগিদারিগী ৱাখল্লোনবু মাংলোমদা পুখৎতুনা তুরিস্তশিংনা চৎপা মফমশিংদসু লু-নানবা অকোইবা ওইহন্নবগীদমক স্বচ্ছতা অভিয়ানদা শরুক য়াখি। স্পিসিয়েল কেম্পেনগী মখাদা সমুদ্র মপানশিং, স্কুল অমসুং কোলেজ কেম্পসশিং, ম্যুজিয়মশিং অমসুং পব্লিক স্পেসশিংসু কোনশিনখি। কমন স্পেসশিং শেংদোকপা অমসুং রেজুবিনেত তৌনবগীদমক উ থাবগী খোংজং পাংথোকখ্রে। অহেনবা থবক তৌবা য়াবা মফম শেমগৎনবা অরিবা ফাইলশিং লোইশিনবা অমসুং শিজিন্নদ্রবা পোৎলমশিং দিস্পোজ তৌদুনা রেকোর্দ রুম মেনেজমেন্তদসু মীৎয়েং থমখি। তুরিজম মন্ত্রালয়গী ত্রান্সপোর্ত ভবন অপগ্রেদ তৌখি, মদুনা ৱার্কস্পেস এস্থেতিক অমসুং ফঙ্কস্নেলিতী হেনগৎনলে। ইন্দিয়া তুরিজম ওফিস দিল্লীনা হেন্না ফবা ভিজিতর ইন্তরেক্সনগীদমক মোদুলর ৱার্ক স্তেসন 12 শেমগৎতুনা মসিগী ওফিস স্পেসপু মোর্দনাইজেসন তৌখি।
ImageImage
তুরিজম মন্ত্রালয়গী ত্রান্সপোর্ত ভবন অপগ্রেদ তৌখি, মদুনা ৱার্কস্পেস এস্থেতিক অমসুং ফঙ্কস্নেলিতী হেনগৎনলে।
ইন্দিয়া তুরিজম ওফিস কোলকত্তানা গান্ধি মেমোরিয়েল ম্যুজমদা স্বচ্ছতা অভিয়ান পাংথোকখি।
ImageImage
ইন্দিয়া তুরিজম ওফিস শিল্লোংনা গার্বেজ ফ্রী ইন্দিয়াদা থৌদাং য়ারদুনা মখোয়গী ওফিস স্পেস শেংদোক্তুনা অমসুং রেজুবিনেত তৌবদা ইনিসিয়েতিব লৌখি
ইন্দিয়া তুরিজম ওফিস দিল্লীনা হেন্না ফবা ভিজিতর ইন্তরেক্সনগীদমক মোদুলর ৱার্ক স্তেসন 12 শেমগৎতুনা মসিগী ওফিস স্পেসপু মোর্দনাইজেসন তৌখি

Ministry of Tourism
Ministry of Tourism organizes Special Campaign 3.0
A total of 5346 Sq. Ft. of space freed and Rs. 6,000,00/- earned from scrap disposal.
02 NOV 2023 6:45PM by PIB Delhi
Ministry of Tourism and its subordinate Offices/Organizations viz. India Tourism Domestic Offices, National Council for Hotel Management and Catering Technology (NCHMCT), Central Institutes of Hotel Management (CIHMs), Indian Culinary Institutes (ICIs), Yuva Tourism Clubs (YTC), etc. actively participated in the Special Campaign 3.0 driven by Government of India.
A total of 5737 targets were identified for implementation during the campaign. The achievements against these targets is 5687. A total of 5346 Sq. Ft. of space has been freed and Rs. 6,000,00/- has been earned from scrap disposal.
A total of 3496 physical files have been weeded out and 1633 electronic files have been closed. A total of 412 ‘Swachhata Campaigns’ have been conducted across the country. The activities implemented under the Special Campaign 3.0 have been amplified extensively on the social media. More than 200 posts have been uploaded on the various social media handles for creating awareness about the Special Campaign 3.0.
Students from Central Institutes of Hotel Management (IHMs) and stakeholders from the tourism sector joined the cleanliness campaign for providing Swachh surroundings not only within the office and institute premises but also in the areas visited by the tourists taking forward the concept of Jan Bhagidari. Beaches, school & college campuses, museums and public spaces have been covered under the special campaign. Plantation drives have been undertaken for cleaning and rejuvenating common spaces. Record Room Management has also been given due focus by weeding out old files and disposing old & unused items to create more functional space. The corridor in Ministry of Tourism, Transport Bhawan has been upgraded, reflecting commitment to enhancing workspace aesthetics and functionality. India Tourism Office Delhi carried out modernization of its office space by creating 12 Modular Work Stations for better visitor interactions.
ImageImage
The corridor in Ministry of Tourism, Transport Bhawan has been upgraded, reflecting commitment to enhancing workspace aesthetics and functionality.
India Tourism Office Kolkata undertook a Cleanliness Drive at Gandhi Memorial Museum.
ImageImage
India Tourism Office Shillong took the initiative to clean and rejuvenate their office space, contributing to a garbage-free India
India Tourism Office Delhi carried out modernization of its office space by creating 12 Modular Work Stations for better visitor interactions