Ministry of Home Affairs
Curtain Raiser of Vimarsh 2023 – A National Hackathon on 5G technology use for police conducted in New Delhi today
A teaser and the website https://vimarsh.tcoe.in of the Hackathon Vimarsh 2023 was also launched by the Director General, BPR&D
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, building a Cyber Safe India is one of the top priorities of the Ministry of Home Affairs
9 Problem Statements have been formulated and the DOT with its subsidiary Telecom Centre of Excellence (TCOE) have joined hands with BPR&D to conduct Hackathon with students, startups & MSMEs
Hackathon will involve three stages of ideas screening - Stages I and II shall be done in virtual mode whereas Stage III will be held at nodal centres in physical mode where the 5G testbeds/Private Networks/Labs would be available
Final names of one winner for each problem statements with an award money of Rs 1.5 Lakhs will be announced during the Valedictory Session in February 2024
25 OCT 2023 5:16PM by PIB Delhi
The Curtain Raiser of Vimarsh – 2023, aNational Hackathon on 5G technology use for police was conducted in New Delhi today. A teaser and the website https://vimarsh.tcoe.in of the Hackathon Vimarsh 2023 was also launched by the Director General, Bureau of Police Research & Development (BPR&D), Shri Balaji Srivastava. Chairman, Telecom Centre of Excellence, Shri Ajay Kumar Sahu, Additional Secretary, Ministry of Home Affairs (MHA), ShriChandraker Bharti, ADG BPR&D, Smt. Anupama Nilekar Chandra, Director (Modernisation), BPR&D, Smt. Rekha Lohani and CEO, Indian Cyber Crime Coordination Centre (I4C), Shri Rajesh Kumar were present during the event.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, building a Cyber Safe India is one of the top priorities of the Ministry of Home Affairs. The Government of India is fully committed to augment the technology prowess of our Law Enforcement Agencies and create a cyber- safe country as cyber security has become an essential aspect of security related affairs, internationally.
BPR&D has been nominated Ministry of Home Affairs’ Centre of Excellence for the purpose of 5G applications use cases within MHA. Accordingly, BPR&D is conducting a Hackathon on 5G for the purpose of developing tools for addressing the challenges and issues being faced by Law Enforcement Agencies (LEAs). In this Hackathon, 9 Problem Statements have been formulated and the Department of Telecom (DOT) with its subsidiary Telecom Centre of Excellence (TCOE) have joined hands with BPR&D to conduct Hackathon with students, startups & MSMEs. The problem statements along with their description through multimedia content will be floated on a dedicated website https://vimarsh.tcoe.in
The Hackathon will involve three stages of ideas screening - Stages I and II shall be done in virtual mode whereas Stage III will be held at nodal centres in physical mode where the 5G testbeds/Private Networks/Labs would be available. The jury for all three stages shall comprise of members from BPR&D, I4C, DOT and Industry.Post completion of Stage III, the final names of one winner for each problem statements with an award money of Rs 1.5 Lakhs will be announced during the Valedictory Session in February 2024.
It would be pertinent to mention that Rs 2.5 Lakhs has been earmarked for productization of winning ideas/Proof of Concepts (POCs) leading to further incubation/incentivisation & funding to obtain workable tools/solutions for the usage of LEAs.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
পুলিচৰ বাবে 5জি প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰৰ ওপৰত ৰাষ্ট্ৰীয় হেকাথন বিমৰ্শ ২০২৩ৰ Curtain Raiser আজি নতুন দিল্লীত আয়োজন
বিপিআৰএণ্ডডিৰ মহানিৰ্দেশকৰ দ্বাৰা হেকাথন বিমৰ্শ ২০২৩ৰ টীজাৰ আৰু ৱেবছাইট https://vimarsh.tcoe.in ৰো শুভাৰম্ভ কৰা হয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ মাৰ্গদৰ্শনত চাইবাৰ সুৰক্ষিত ভাৰতৰ নিৰ্মাণ গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰত অন্তৰ্ভুক্ত
9 Problem Statements প্ৰস্তুত কৰা হৈছে আৰু দূৰসঞ্চাৰ বিভাগে নিজৰ সহযোগী দূৰসঞ্চাৰ উৎকৃষ্টতা কেন্দ্ৰ (TCOE) আৰু BPR&D ৰ সৈতে লগ হৈ ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, ষ্টাৰ্টআপ আৰু এমএছএমইৰ সৈতে হেকাথন আয়োজন কৰিব
হেকাথনত আইডিয়া স্ক্ৰীণিঙৰ তিনিটা পৰ্যায় থাকিব- প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় পৰ্যায় ভাৰ্চুৱেল পদ্ধতিৰ বিপৰীতে তৃতীয় পৰ্যায় বাস্তৱিক পদ্ধতিত নোডেল কেন্দ্ৰসমূহত আয়োজন কৰা হ'ব য'ত 5জি টেষ্টবেড/বেচৰকাৰী নেটৱৰ্ক/লেব্স উপলব্ধ হ'ব
25 OCT 2023 5:16PM by PIB Guwahati
আজি নতুন দিল্লীত, আৰক্ষীৰ বাবে ৫জি প্ৰযুক্তি ব্যৱহাৰৰ ৰাষ্ট্ৰীয় হেকাথন The Curtain Raiser of Vimarsh – 2023 অনুষ্ঠিত হয়। হেকাথন বিমৰ্শ ২০২৩ৰ এটা টিজাৰ আৰু ৱেবছাইট https://vimarsh.tcoe.in ৰ উন্মোচন কৰে ব্যুৰো অৱ পুলিচ ৰিছাৰ্চ এণ্ড ডেভেলপমেণ্ট (বিপিআৰ এণ্ড ডি)ৰ সঞ্চালক প্ৰধান শ্ৰী বালাজী শ্ৰীবাস্তৱে। টেলিকম চেণ্টাৰ অৱ এক্সেলেন্সৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী অজয় কুমাৰ চাহু, গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ অতিৰিক্ত সম্পাদক শ্ৰীচন্দ্ৰকেৰ ভাৰতী, এডিজি বিপিআৰ এণ্ড ডি, শ্ৰীমতী ডঃ অনুপমা নীলেকাৰ চন্দ্ৰ, সঞ্চালক (আধুনিকীকৰণ), বিপিআৰ এণ্ড ডি, শ্ৰীমতী ডঃ ৰেখা লোহানী আৰু ভাৰতীয় চাইবাৰ অপৰাধ সমন্বয় কেন্দ্ৰৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া শ্ৰী ৰাজেশ কুমাৰ এই অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত চাইবাৰ ছেফ ইণ্ডিয়া গঢ়ি তোলাটো গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ অন্যতম শীৰ্ষ অগ্ৰাধিকাৰ। আমাৰ আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থাসমূহৰ প্ৰযুক্তিগত দক্ষতা বৃদ্ধি আৰু চাইবাৰ-সুৰক্ষিত দেশ সৃষ্টিৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰ সম্পূৰ্ণৰূপে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ কাৰণ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত চাইবাৰ সুৰক্ষা নিৰাপত্তা সম্পৰ্কীয় বিষয়সমূহৰ এক অপৰিহাৰ্য দিশত পৰিণত হৈছে।
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ত ৫জি এপ্লিকেচন ইউজ কেছৰ উদ্দেশ্যে বিপিআৰ এণ্ড ডিক গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ উৎকৃষ্টতা কেন্দ্ৰ হিচাপে মনোনীত কৰা হৈছে। সেই অনুসৰি, আইন প্ৰয়োগকাৰী সংস্থাসমূহে (এল ই এ) সন্মুখীন হোৱা প্ৰত্যাহ্বান আৰু সমস্যাসমূহৰ সমাধানৰ বাবে সঁজুলি প্ৰস্তুত কৰাৰ উদ্দেশ্যে বি পি আৰ এণ্ড ডিয়ে ৫জিৰ ওপৰত হেকাথন অনুষ্ঠিত কৰিছে। এই হেকাথনত ৯টা সমস্যাৰ বিবৃতি প্ৰস্তুত কৰা হৈছে আৰু টেলিকম বিভাগে (ডি অ’ টি) ইয়াৰ সহযোগী প্ৰতিষ্ঠান টেলিকম চেণ্টাৰ অৱ এক্সেলেন্স (টিচিঅ’ই)ৰ সৈতে বিপিআৰ এণ্ড ডিৰ সৈতে মিলি ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, ষ্টাৰ্টআপ আৰু এমএছএমইৰ সৈতে হেকাথন অনুষ্ঠিত কৰিছে। মাল্টিমিডিয়া কন্টেন্টৰ জৰিয়তে ইয়াৰ বিৱৰণৰ সৈতে সমস্যাৰ বিবৃতিসমূহ এটা নিৰ্দিষ্ট ৱেবছাইট https://vimarsh.tcoe.in ত প্ৰচাৰ কৰা হ'ব।
হেকাথনত তিনিটা পৰ্যায়ৰ ধাৰণা পৰীক্ষা কৰা হ’ব - প্ৰথম আৰু দ্বিতীয় পৰ্যায় ভাৰ্চুৱেল মোডত কৰা হ’ব আনহাতে তৃতীয় পৰ্যায় বাস্তৱিক মোডত ন’ডেল চেণ্টাৰত অনুষ্ঠিত হ’ব য’ত ৫জি টেষ্টবেড/বেচৰকাৰী নেটৱৰ্ক/লেব উপলব্ধ হ’ব। তিনিওটা পৰ্যায়ৰ বাবে জুৰীত বিপিআৰ এণ্ড ডি, আই৪চি, ডিঅ’টি আৰু উদ্যোগৰ সদস্য থাকিব। তৃতীয় পৰ্যায় সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত ২০২৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত ১.৫ লাখ টকাৰ বঁটাৰ ধনেৰে প্ৰতিটো সমস্যাৰ বিবৃতিৰ বাবে এজন বিজয়ীৰ চূড়ান্ত নাম ভেলেডিক্টৰী অধিবেশনৰ সময়ত ঘোষণা কৰা হ’ব।
উল্লেখ কৰাটো প্ৰাসংগিক হ’ব যে বিজয়ী ধাৰণা/প্ৰুফ অৱ কনচেপ্ট (পি অ’ চি)ৰ উৎপাদনৰ বাবে ২.৫ লাখ টকা নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছে যাৰ ফলত এল ই এৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে কাৰ্যকৰী সঁজুলি/সমাধান লাভ কৰিবলৈ অধিক ইনকিউবেচন/প্ৰৰোচনা আৰু পুঁজিৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে।