তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
বিশ্বনাথ চাৰিআলিত সেৱা, সুশাসন আৰু গৰিব কল্যাণৰ ৯ বছৰ আৰু স্বচ্ছতা হি সেৱা বিষয়ক আলোকচিত্ৰ প্ৰদৰ্শনী আৰম্ভ
07 OCT 2023 7:07PM by PIB Guwahati
চেণ্ট্ৰেল ব্যুৰো অৱ কমিউনিকেশ্বন (চিবিচি), গুৱাহাটীৰ আঞ্চলিক কাৰ্যালয়ৰ দ্বাৰা আজিৰে পৰা বিশ্বনাথ চাৰিআলিৰ কমলাকান্ত ক্ষেত্ৰত দুদিনীয়া ফটো প্ৰদৰ্শনী তথা প্ৰচাৰ কাৰ্যসূচী আৰম্ভ হৈছে। প্ৰদৰ্শনীখনৰ বিষয়বস্তু হৈছে সেৱা, সুশাসন আৰু গৰিব কল্যাণৰ ৯ বছৰ আৰু স্বচ্ছতা হি সেৱা।
এই প্ৰদৰ্শনীৰ উদ্দেশ্য হৈছে দেশৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামীসকলে কৰা ত্যাগৰ বিষয়ে জনসাধাৰণৰ মাজত সজাগতা বৃদ্ধি কৰা আৰু লগতে যোৱা ৯ বছৰত চৰকাৰৰ আঁচনি আৰু পদক্ষেপসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰা। লগতে প্ৰদৰ্শনীখনৰ উদ্দেশ্য হৈছে পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাৰ গুৰুত্বৰ বিষয়ে লোকসকলক সজাগ কৰা আৰু স্বচ্ছতা হি সেৱা অভিযানৰ উদ্দেশ্য প্ৰচাৰ কৰা।
আজি প্ৰদৰ্শনীখন বিশ্বনাথ সমষ্টিৰ বিধায়ক শ্ৰী প্ৰমোদ বৰঠাকুৰে উদ্বোধন কৰে। শ্ৰী বৰঠাকুৰে তেওঁৰ ভাষণত কয় যে এই ধৰণৰ প্ৰদৰ্শনীয়ে যুৱ প্ৰজন্মক অনুপ্ৰাণিত কৰিব। তেওঁ দেশৰ শ্বহীদসকলক উদযাপন আৰু শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনোৱাৰ বাবে চিবিচিৰ উদ্যোগক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ আদিবাসী সম্প্ৰদায়ৰ শ্বহীদসকলৰ ত্যাগৰ কথাও স্মৰণ কৰে।
দুলাৰাম ৰাৱটিয়া, উত্তৰ অসম চাহ জনজাতি কলা কৃষ্টি বিকাশ কেন্দ্ৰৰ সভাপতি, দিগন্ত ঘাটিৱাৰ, সম্পাদক, সুশীল কুৰ্মী, বিশিষ্ট কবি, শিৱপ্ৰসাদ মাৰাক, বিশিষ্ট ভাস্কৰ্য শিল্পী পদ্ম কুৰ্মী, সহকাৰী বিডিঅ', বিশ্বনাথ উন্নয়ন খণ্ডৰ লগতে আজি উদ্বোধনী অধিৱেশনত অন্যান্য গণ্যমান্য ব্যক্তিসকল উপস্থিত থাকে। অনুষ্ঠানত ভাষণ প্ৰদান কৰি বিশিষ্ট ব্যক্তিসকলে ৰাষ্ট্ৰৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামীসকলৰ ত্যাগৰ কথা স্মৰণ কৰে আৰু স্বাধীনতা সংগ্ৰামীসকলৰ আদৰ্শক স্মৰণ আৰু অনুসৰণ কৰিবলৈ জনসাধাৰণক আহ্বান জনায়।
প্ৰদৰ্শনীখনত উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামীসকলৰ বাবে উৎসৰ্গিত প্ৰায় ৪০ খন ফটো পেনেলৰ লগতে সেৱা, সুশাসন আৰু গৰিব কল্যাণৰ ক্ষেত্ৰত যোৱা ৯ বছৰৰ চৰকাৰৰ সাফল্য প্ৰদৰ্শন কৰা হৈছে। অনুষ্ঠানটোত শিক্ষাৰ্থীসকলৰ মাজত কলা আৰু কুইজকে ধৰি বিভিন্ন প্ৰতিযোগিতাও অনুষ্ঠিত হয়।

Ministry of Information & Broadcasting
Photo exhibition on 9 Years of Seva, Sushasan and Garib Kaylan and Swachhata Hi Seva begins at Biswanath Chariali
07 OCT 2023 7:07PM by PIB Guwahati
A two-day Photo exhibition cum outreach programme by Central Bureau of Communication(CBC), Regional office, Guwahati begins today at kamalakanta Khetra, Biswanath Chariali. The theme of the exhibition is 9 years of Seva, Sushasan and Garib Kalyan and Swachhata Hi Seva.
The exhibition aims to raise awareness among the masses about the sacrifices made by the freedom fighters of the nation and also to highlight the Government's schemes and initiatives over the past 9 years. The exhibition also aims to make people aware of the importance of cleanliness and spreading the objective of Swachhata Hi Seva campaign.
The exhibition today was Inaugurated by Shri Pramod Borthakur, MLA, Biswanath constituency. Shri Borthakur in his address said that this kind of exhibition will inspire the young generation. He appreciated the initiative by CBC for celebrating and paying tribute to the martyrs of the country. He also recalled the sacrifices of the martyrs from Adivasi community.
Dularam Rawtia, President, Uttar Assam Chah Janajati Kala Krishti Bikash Kendra, Diganta Ghatiwar, Secretary, Sushil Kurmi, Eminent Poet, Shivaprasad Marak, Eminent sculpture artist , Padma Kurmi, Assistant BDO, Buswanath development Block were also present along with other dignitaries in the inaugural session today. Speaking on the occasion the dignitaries recalled the sacrifices of the freedom fighters of the Nation and urged the masses to remember and follow the ideals of the freedom fighters.
The exhibition showcases around 40 photo panels dedicated to the Freedom fighters of North East India, as well as the achievements of the last 9 years in terms of Seva, Sushasan, and Garib Kalyan. Various competitions including art and quiz among students also held in the programme.