Ministry of Defence
SIKKIM FLASH FLOOD STATUS : SEARCH FOR THE MISSING INDIAN ARMY PERSONNEL CONTINUES, ASSISTANCE PROVIDED TO STRANDED TOURISTS AND CIVILIANS
06 OCT 2023 11:00AM by PIB Gangtok
The search for the missing Indian Army persons continues. Meanwhile Indian Army is providing assistance in terms of food, medical aid and extending communication facility to civilians and tourists stranded in North Sikkim.
The search for the missing Indian Army soldiers continues with the search focussing in the downstream in areas of Teesta Barrage. At the site of incident at Burdang near Singtam, the army vehicles are being dug out and stores being recovered. Additional resources in terms of teams of TMR (Tiranga Mountain Rescue), tracker dogs, special radars have been brought in, to assist in the search operations.
Meanwhile, Troops of TriShakti Corps Indian Army have been able to take account of 1471 tourists present the areas of Lachen/Chatten, Lachung and Chungthang. With the weather improving on 6 Oct, there may be a window of opportunity for evacuation of stranded tourists by Helicopters. The same is being planned jointly by the State Government, Indian Army and Indian Air Force.
Survey is being carried out by all agencies to assess the damage and plan restoration of road connectivity. The road link between Singtam and Burdang has been restored with the clearing of a single lane for vehicular traffic

প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
ছিকিমৰ আকস্মিক বানৰ শেহতীয়া স্থিতি: ভাৰতীয় সেনাৰ সন্ধানহীন কৰ্মী-জোৱানৰ অনুসন্ধান অব্যাহত, আৱদ্ধ পৰ্যটক আৰু অসামৰিক লোকসকললৈ সহায্য প্ৰদানৰ দিহা
06 OCT 2023 11:00AM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় সেনাৰ সন্ধানহীন হৈ থকা কৰ্মী-জোৱানসকলৰ অনুসন্ধান অব্যাহত আছে। ইফালে ভাৰতীয় সেনাই উত্তৰ ছিকিমত আৱদ্ধ হৈ থকা অসামৰিক লোক আৰু পৰ্যটকসকলক খাদ্য, চিকিৎসা সাহায্য আৰু যোগাযোগৰ সুবিধা প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা আগবঢ়াইছে।
ভাৰতীয় সেনাৰ নিৰুদ্দিষ্ট সৈনিকসকলৰ অনুসন্ধান অভিযান অব্যাহত ৰখা হৈছে। শেহতীয়া ভাবে এই অভিযান তিস্তা বান্ধৰ সমীপবৰ্তি অঞ্চলসমূহৰ লগতে নৈখনৰ নামনি অঞ্চলত কেন্দ্ৰীভূত কৰা হৈছে। ঘটনাস্থলী চিংটামৰ ওচৰৰ বুৰ্দাঙত সেনাৰ বাহনসমূহ খান্দি উলিওৱাৰ লগতে ইয়াত থকা বয়-বস্তুসমূহ উদ্ধাৰৰ দিহা কৰা হৈছে। অনুসন্ধান অভিযানত সহায় কৰিব পৰাকৈ ‘টিএমআৰ’ (তিৰঙ্গা মাউণ্টেইন ৰেচকিউ)ৰ দল, ‘ট্ৰেকাৰ ডগ’, ‘বিশেষ ৰাডাৰ’ আদি অনা হৈছে।
ইফালে, ভাৰতীয় সেনাৰ ‘ত্ৰিশক্তি ক’ৰ্পছ’ৰ সৈন্যই লাচেন/চাটেন, লাচুং আৰু চুংথাং অঞ্চলত উপস্থিত থকা ১৪৭১ গৰাকী পৰ্যটকৰ বুজ ল'বলৈ সক্ষম হৈছে। ৬ অক্টোবৰত বতৰ উন্নত হোৱাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত আৱদ্ধ পৰ্যটকসকলক হেলিকপ্টাৰৰ জৰিয়তে স্থানান্তৰ কৰাৰ সুযোগ ওলাব পাৰে। ৰাজ্য চৰকাৰ, ভাৰতীয় সেনা আৰু ভাৰতীয় বায়ু সেনাই যুটীয়াভাৱে একেটা পৰিকল্পনাকে কৰিছে।
সকলো সংস্থাৰ দ্বাৰা ক্ষতিৰ মূল্যায়ন আৰু পথৰ পুনৰ সংযোগ স্থাপনৰ পৰিকল্পনাৰ বাবে ইতিমধ্যে জৰীপ আৰম্ভ কৰা হৈছে। যানবাহনৰ যাতায়তৰ বাবে এটা ‘লেন’ পৰিষ্কাৰ কৰাৰ লগে লগে চিংটাম আৰু বুৰ্দাঙৰ মাজৰ পথ সংযোগ পুনৰ স্থাপিত হৈছে।