Ministry of Information & Broadcasting
Central Bureau of Communication along with CISF, Guwahati organises 3-day Multimedia Exhibition at Sector 1, Noonmati
“A progressive India awaits where the sacrifices of our brave Freedom fighters inspire and motivate us”: Smt. Neelima Rani Singh, DIG, CISF
Exhibition on Freedom Fighters of Northeast and 9 Years of Seva, Sushasan and Garib Kalyan held in Guwahati
01 SEP 2023 4:55PM by PIB Guwahati
An exhibition where one can see the valour and saga of bravery of our freedom fighters from close quarters, has began in the sector 1 ground, Noonmati, Guwahati from today. The Central Bureau of Communication (CBC), Regional office, Guwahati has organised a three-day long multimedia exhibition and awareness programme from today till 3rd September, 2023. The exhibition is organised in association with the Central Industrial Security Force (CISF), Guwahati to create awareness among the youth about the sacrifices of the Freedom fighters of the nation, especially the Northeast and the schemes and initiatives of the Government in the last 9 years. The exhibition displays more than 40 panels on Freedom fighters of North East and 9 years of Seva, Sushasan and Garib Kalyan.
Inaugurating the exhibition, Chief guest, Smt. Neelima Rani Singh, DIG, CISF, Guwahati said that, “It is great to see that the Central Bureau of Communication, Guwahati has been organising these exhibitions and educating the people about the Unsung heroes of the Northeast freedom struggle. We can see many heroes on the panels displayed in this exhibition which we were unaware of. I urge the students to come forward and learn about these freedom fighters and their bravery towards the nation. I can say that a new, progressive India awaits where the sacrifices of our brave Freedom fighters inspire and motivate us.”
Addressing the students of various schools, Smt. Jane Namchu, Additional Director General, NE Zone, Ministry of Information & Broadcasting, said that, “We remember and celebrate the unsung heroes of freedom movement of the country; we have achieved freedom because of their valour and bravery. I hope the students can learn about our brave heroes of the Independence struggle.”
Also present on the occasion, Guest of Honour, Shri A. K Biswas, General Manager, IOCL, Guwahati said that, “There are many schemes and initiatives of the Government which can help people towards better lives. I applaud CBC, Guwahati’s efforts in making these schemes household topics of discussion in rural as we as urban areas.”
Shri Harish Bhandari, Deputy Commandant, CISF, Guwahati was also present in the inaugural ceremony. Smt. Hiramani Das, Field Exhibition Officer, CBC, delivered the welcome address in the event. Other officials and staff of CISF, Guwahati and CBC, Guwahati were present in the event.
An arms and weaponry show and dog show by CISF and self-help group stalls were also part of the attractions of the Exhibition.
More than 400 students from Kendriya Vidyalaya, Noonmati, Noonmati Public School, Refinery High School and Sankardeva Vidyalay, Noonmati participated in the programme. The Departmental artistes of CBC, Guwahati performed an array of cultural programme on this occasion.
The three-day exhibition will organise various competitions including open quiz, art competition, patriotic dance competition etc. among students.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
চেন্ট্ৰেল ব্যুৰ’ অৱ কমিউনিকেচনৰ চিআইএছএফ, গুৱাহাটীৰ সহযোগত চেক্টৰ ১, নুনমাটিত ৩-দিনীয়া মাল্টিমিডিয়া প্ৰদৰ্শনীৰ আয়োজন
“এখনি প্ৰগতিশীল ভাৰতে অপেক্ষা কৰিছে য’ত আমাৰ সাহসী মুক্তিযোদ্ধাসকলৰ ত্যাগৰ গাথাই আমাক উৎসাহিত আৰু অনুপ্ৰাণিত কৰে”: শ্ৰীমতী নীলিমা ৰাণী সিং, চিআইএছএফৰ ডিআইজি
গুৱাহাটীত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ মুক্তিযোদ্ধাসকল তথা সেৱা, সুশাসন আৰু গৰীব কল্যাণৰ ৯ বছৰ বিষয়ক প্ৰদৰ্শনী
01 SEP 2023 4:55PM by PIB Guwahati
আমাৰ মুক্তিযোদ্ধাসকলৰ বীৰত্ব আৰু সাহসিকতাৰ গাথাৰ উপস্থাপনেৰে আজিৰেপৰা গুৱাহাটীৰ চেক্টৰ ১, নুনমাটিত এখনি প্ৰদৰ্শনী আৰম্ভ হৈছে। চেন্ট্ৰেল ব্যুৰ’ অৱ কমিউনিকেচন (CBC)ৰ গুৱাহাটীস্থিত আঞ্চলিক কাৰ্য্যালয়ে আজিৰেপৰা ৩ ছেপ্টেম্বৰ, ২০২৩লৈ এই তিনি-দিনীয়া মাল্টিমিডিয়া প্ৰদৰ্শনী আৰু সজাগতা কাৰ্য্যসূচী অনুষ্ঠিত কৰিছে। কেন্দ্ৰীয় ঔদ্যোগিক সুৰক্ষা বাহিনী (CISF), গুৱাহাটীৰ সহযোগত আয়োজিত এই প্ৰদৰ্শনীৰ লক্ষ্য হৈছে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলকে প্ৰমুখ্য কৰি ৰাষ্ট্ৰখনৰ মুক্তিযোদ্ধাসকলৰ ত্যাগৰ গাথা সম্পৰ্কে আমাৰ যুৱ-সমাজৰ মাজত সজাগতা সৃষ্টি আৰু যোৱা ৯ বছৰত চৰকাৰে ৰূপায়ণ কৰা আঁচনিসমূহ তথা গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপৰাজি সম্পৰ্কে অৱগত কৰা। এই প্ৰদৰ্শনীত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ মুক্তিযোদ্ধাসকল তথা সেৱা, সুশাসন আৰু গৰীব কল্যাণৰ ৯ বছৰ বিষয়ক ৪০ ৰোধিক পেনেল প্ৰদৰ্শন কৰা হয়।
মুখ্য অতিথি হিচাপে এই প্ৰদৰ্শনী উদ্বোধনেৰে চিআইএছএফ, গুৱাহাটীৰ ডিআইজি শ্ৰীমতী নীলিমা ৰাণী সিঙে কয়, “চেন্ট্ৰেল ব্যুৰ’ অৱ কমিউনিকেচন, গুৱাহাটীয়ে এই প্ৰদৰ্শনীৰ আয়োজনেৰে উত্তৰ-পূবৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ অখ্যাত নায়কসকলৰ বিষয়ে জনসাধাৰণক জ্ঞাতকৰণৰ প্ৰয়াস গ্ৰহণ কৰাত অভিভূত হৈছোঁ। প্ৰদৰ্শনীখনিত প্ৰদৰ্শিত পেনেলত আমি কেইবাগৰাকীও মুক্তিযোদ্ধাক দেখিছোঁ। যিসকলৰ কথা পূৰ্বে আমি জনা নাছিলোঁ। মই ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক এই প্ৰদৰ্শনীলৈ আহি এইসকল মুক্তিযোদ্ধা তথা ৰাষ্ট্ৰৰ বাবে তেওঁলোকে প্ৰদৰ্শন কৰা সাহসিকতা সম্পৰ্কে জ্ঞাত হ’বলৈ আহ্বান জনালোঁ। মই ক’ব পাৰোঁ, এখনি নব্য, প্ৰগতিশীল ভাৰতে অপেক্ষা কৰি আছে। য’ত আমাৰ সাহসী মুক্তিযোদ্ধাসকলৰ ত্যাগৰ গাথাই আমাক উৎসাহিত আৰু অনুপ্ৰাণিত কৰে।”
ভিন্ন বিদ্যালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলক সম্বোধনেৰে তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়ৰ উত্তৰ-পূব মণ্ডলৰ অতিৰিক্ত সঞ্চালক প্ৰধান শ্ৰীমতী জানে নামচুয়ে কয়, “আমি দেশখনৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ অখ্যাত নায়কসকলক স্মৰণ আৰু তেওঁলোকৰ গুণ-গান কৰিছোঁ। তেওঁলোকৰ বীৰত্ব আৰু সাহসিকতাৰ বিনিময়ত আমি স্বাধীনতা লাভ কৰিছিলোঁ। এই প্ৰদৰ্শনীৰ জৰিয়তে ছাত্ৰ সমাজে স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ আমাৰ সাহসী বীৰসকলৰ সম্পৰ্কে জানিব পাৰিব বুলি আশা কৰিছোঁ।”
এই অনুষ্ঠানত সন্মানীয় অতিথি হিচাপে অংশগ্ৰহণেৰে আইঅ’চিএল, গুৱাহাটীৰ মহা প্ৰবন্ধক শ্ৰী এ. কে. বিশ্বাসে কয়, “চৰকাৰে ৰূপায়ণ কৰা একাধিক আঁচনি আৰু গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপে এটি উন্নত জীৱন-যাপন কৰাত জনসাধাৰণক সহায় কৰিব পাৰে। মই চিবিচি, গুৱাহাটীক এই আঁচনিসমূহক গ্ৰামাঞ্চলৰ সমান্তৰালকৈ নগৰীয়া অঞ্চলসমূহত আলোচনাৰ বিষয়-বস্তু কৰি তোলাৰ ক্ষেত্ৰত গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপৰ বাবে শলাগ লৈছোঁ।”
এই উদ্বোধনী অনুষ্ঠানত চিআইএছএফ, গুৱাহাটীৰ ডেপুটি কমাণ্ডেন্ট শ্ৰী হৰিশ ভাণ্ডাৰীয়েও অংশগ্ৰহণ কৰে। ইয়াত চিবিচিৰ ক্ষেত্ৰ প্ৰদৰ্শনী বিষয়া শ্ৰীমতী হীৰামণি দাসে আদৰণি ভাষণ প্ৰদান কৰে। এই কাৰ্য্যসূচীত চিআইএছএফ, গুৱাহাটী আৰু চিবিচি, গুৱাহাটীৰ আন-আন বিষয়া আৰু কৰ্মচাৰীসকল উপস্থিত থাকে।
এই প্ৰদৰ্শনীৰ আন এক আকৰ্ষণ হৈছে চিআইএছএফৰ অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰৰ প্ৰদৰ্শনী তথা ডগ শ্ব’ আৰু আত্ম-সহায়ক গোটসমূহৰ ষ্টল।
ইয়াত কেন্দ্ৰীয় বিদ্যালয়; নুনমাটি, নুনমাটি পাব্লিক স্কুল, ৰিফাইনেৰী হাইস্কুল আৰু শংকৰদেৱ বিদ্যালয়, নুনমাটিৰ ৪০০ ৰোধিক ছাত্ৰ-ছাত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰে। এই উপলক্ষে চিবিচি, গুৱাহাটীৰ বিভাগীয় শিল্পীসকলে সাংস্কৃতিক অনুষ্ঠান পৰিবেশন কৰে।
এই তিনি-দিনীয়া প্ৰদৰ্শনীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলৰ মাজত মুকলি কুইজ, চিত্ৰাংকন প্ৰতিযোগিতা, দেশপ্ৰেমমূলক নৃত্য প্ৰতিযোগিতা আদিৰ আয়োজন কৰা হৈছে।