অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখ্রবা প্রোজেকশিং
10 AUG 2023 3:56PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিংগী মখাদা নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলনা শেনবা চহি ২০২১-২২ অমসুং ২০২২-২৩ মনুংদা, লুপা করোর ৪৭০.৭৫গী অপুনবা প্রোজেক ৪৫ অয়াবা পীখ্রে অমসুং হান্না নোর্থ ইস্ত রোদ সেক্তর দিবলপমেন্ত স্কিম হায়না খঙনরম্বা স্কিম অসি হৌজিক অসামদা নোর্থ ইস্ত স্পিসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবলপমেন্ত স্কিম-রোদস হায়না মখা চৎথরি। প্রোজেকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিংদা এন্নেক্সর-১দা পীরি।
অসামদা হৌজিক পায়খৎলিবা প্রোজেকশিংগী মমিং এন্নেক্সর-২দা পীরে।
দোনর মিনিস্ত্রিগী স্কিমশিংগী মখাদা অসাম রাজ্যনা এ.ই.সিদগী অপুনবা প্রোজেক ৫০, শেনবা চহি ২০২১-২২ অমসুং ২০২২-২৩দা ফংখি।
এন্নেক্সর-১
হৌখিবা শেনবা চহি অনিদা অসাম রাজ্যগীদমক এন.ই.সিনা অয়াবা পীখিবা প্রোজেকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং
(লুপা করোর )
সেরিএল নম্বর
প্রোজেক মমিং
স্কিম
অয়াবা পীরবা শেনফম
অয়াবা পীখিবা চহি
1
বি.তি.আর(অসাম)গী ৬শুবা সেদুলগী মফমশিং অমসুং নক্নবা মফমশিংদা হিংনবা অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র চাউখৎনবা চেঙ্গুম থানবা কম্মুনিতি ত্রেনিং সেন্তর
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.99
2021-22
2
অসাম এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতিদা বাইও-ইনপুতশিং পুথোক্নবা ইন্তগ্রেতেদ প্লান্ত লিংখৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
14.94
2021-22
3
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী বোকাজান ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
3.41
2021-22
4
অসামগী দিমা হাসাও, হারঙ্গাজাউ আই.তি.দি.পি ব্লোক্তা বোরো নরেনপুর খুঙ্গংদা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
1.94
2021-22
5
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী চিনথোং ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.61
2021-22
6
অসামগী দিমা হাসাও, হারঙ্গাজাউ আই.তি.দি.পি ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
5.00
2021-22
7
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী লুম্বাজোং ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.97
2021-22
8
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী নিলিপ ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.66
2021-22
9
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী রোংমোৱে ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.95
2021-22
10
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী সামেলাংসো ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.58
2021-22
11
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী লুম্বাজোং ব্লোক্তা সারমেন হান্সে খুঙ্গংদা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
1.97
2021-22
12
অসামগী কছার জিলাদা খাসি-জেন্তিয়া ফুরুপকী শোৎথরবা কাংলুপশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.82
2021-22
13
অসামগী তিনসুকিয়াদা সিংফো ফুরুপকী শোৎথরবা কাংলুপশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.62
2021-22
14
অসামগী কছার জিলাদা রোংমৈ নাগা ফুরুপকী শোৎথরবা কাংলুপশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.69
2021-22
15
অসামগী দিমা হাসাওগী হাফলোংদা বিবেকানন্দা স্কুল শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.69
2021-22
16
অসামগী ৬শুবা সেদুলগী মফমশিংগী শোৎথরবা নুপীশিং লাইফ স্কিল ইজুকেসনগী খুৎথাংদা শক্তি পীবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
1.88
2021-22
17
বাকসা(অসাম)গী ইন্তেগ্রেতেদ তেক্সতাইল পার্কতা ইরি সিল্ক স্পাইন্নিং মিল অমা লিংখৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
14.92
2021-22
18
অৱাং-নোংপোক্কী হেন্দলুম সেক্তরদা দিজিতেলগী থবক, ওথেন্তিকেসন অমসুং খোঙ্গুল লীবগী থবকশিংনা কৈথেল ফগৎহনবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
14.92
2021-22
19
অৱাং-নোংপোক লমদমগী ফিশাবশিং অমসুং খুৎহৈশিংগী য়োনফম পীনবা নোর্থ ইস্ত হাত অমসুং এক্সপেরিয়েন্স সেন্তর লিংখৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
7.67
2021-22
20
কামরুপ, হাজোংবারিদা সঙ্করদেব সিসু নিকেতনগী কলচরেল কমপ্লেক্স শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
14.17
2021-22
21
গুৱাহাতিদা নেপালি/গোর্খা কলচরেল কম মল্তি-পর্পজ সেন্তর শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
14.44
2021-22
22
কাজিরঙ্গাদা লমকোয়বশিংগী মফমশিং ফগৎহনবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
14.33
2021-22
23
অসাম, কছার জিলা, সিলচর, পার্ক রোদতা সিব সুন্দরি নারি সিক্ষশ্রম অমসুং এন্তে-নেতাল ক্লিনিক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.27
2021-22
24
অসামগী দিমা হাসাও জিলাদা মরু কোক্লবা চীঙশিংদা উ থাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
2.01
2021-22
25
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাদা মরু কোক্লবা চীঙশিংদা উ থাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
2.04
2021-22
26
অসাম ইলেক্ত্রোনিক্স দিবলপমেন্ত কো-ওপরেসন লিমিতেৎ(এমত্রোন)দা হিংনবা লম্বী পীনবা দিজিতেল দিজাইন লেবশিং লিংখৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.99
2021-22
27
জনুৱারি ২৩,২০২১দা পাংথোকখিবা নেসা সোসাইতি মীফমগী মতুংইন্না অসামগী প্লান ওফ এক্সন(পি ও এ) ৬ থবক ওইনা পায়খৎপা (PoA053, PoA060, PoA061, PoA062, PoA063)
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
2.21
2021-22
28
গুৱাহাতিগী স্পেস-বেজ লেন্দ-য়ুজ ইন্তিলিজেন্স সিস্তেম(PoA050)
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.50
2021-22
29
উদালগুরি ভাইরবকুন্দা লম্বীদা ধন্সিরি তুরেল মথক্তা আর.সি.সি থোং নম্বর ১৭/১ শাবা
এন.ই.এস.আই.দি.এস-রোদস
34.70
2021-22
30
পাতাচারকুচি এল.এ.সিদা লিতর লিশিং ২০গী মিল্ক প্রোসেসিং ইফ্লুয়েন্ত ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত অমসুং স্তাফ ক্বাতরশিং শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
10.50
2022-23
31
অসামগী উদালগুরিগী কলয়ান অশ্রামদা বির্গৱেশ্রী সিক্লা গার্লস হোস্তেল শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.21
2022-23
32
অসামগী কোক্রাঝারদা বিনেশ্বর ব্রাহ্ম ইঞ্জিনিয়ারিং কলেজদা নুপামচাশিংগী হোস্তেল শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.93
2022-23
33
অর্য়া বিদ্যপিথ কলেজ, গুৱাহাতি,অসামদা মথোল কয়াগী কলেজ বিল্দিং(জি প্লস ২), অসাম তাইপ শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
9.28
2022-23
34
অসাম ৱুমেন্স য়ুনিভর্সিতি, জোরহাত, অসামদা অনৌবা একাদেমিক বিল্দিং শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
9.93
2022-23
35
অসামগী দিমা হাসাও জিলাদা বোরো হাফলোংদা সরশ্বতি বিদ্য মন্দিরদা স্কুল বিল্দিং শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
3.59
2022-23
36
অসামগী দিমা হাসাউগী দিয়ুং ভেল্লি মাইবংদা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
3.68
2022-23
37
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী সোচেং ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.44
2022-23
38
অসামগী দিমা হাসাও, দিয়ুংব্রা আই.তি.দি.পি ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
3.80
2022-23
39
অসামগী কামরুপ মেত্রো, গুৱাহাতিদা দিঘালি পুখ্রি অমুক হন্না শেমগৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
4.92
2022-23
40
লাহোল দিব্রুগরদা অৱাং-নোংপোক্কী অপুনবা চা থাবা লৌমীসিংগী চা য়ানশিন্নবা, য়োম্নবা অমসুং মগুন হাপকৎনবা য়ুনিত
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
2.99
2022-23
41
অসামগী ধুব্রিদা মহাময়া লাইশঙদা লমকোয়বা মীওইশিংগী খুদোংচাবশিং শেমগৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
11.76
2022-23
42
অসামগী নাগাউনগী সিঘাত্তা যাত্রি নিৱাস অমা অমসুং গেস্ত হাওস অমা শাবা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
8.95
2022-23
43
অসামগী তেজপুরদা গনেশঘাত মাইকৈদা তুরেল তোর্বান শেমগৎপা
নোর্থ ইস্তর্ন কাউন্সিলগী স্কিমশিং
10.96
2022-23
44
সোনাপুরদগী বরনিহাত(কিমি ১৭.৯৫)ফাওবগী ইন্তর-স্তেৎ লম্বী ফগৎহনবা
এন.ই.এস.আই.দি.এস
62.24
2022-23
45
ছয়গাউনদগী উকিয়ম(কিমি ২২.২০) ফাওবগী লম্বী পাকথোকহনবা
এন.ই.এস.আই.দি.এস
102.69
2022-23
অপুনবা
470.75
এন্নেক্সর-২
এন.ই.সিনা অসাম রাজ্যদা হৌজিক পায়খৎলিবা প্রোজেকশিং(30.06.2023 ফাওবদা লৈখিবা)
সেরিএল নম্বর
প্রোজেক মমিং
1
অসামগী খানাপারদা লৈবা অসাম এগ্রিকলচরেল য়ুনিভর্সিতিদা অনৌবা খুদোংচাবশিং য়াওরবা এগ্রি-বিজিনেস সেন্তর শেমগৎপা
2
অসামগী চিরাং জিলা(বি তি সি), বি.তি.এ.দি এরিয়াদা লাইরিক হৈরবা থবক ফংদ্রিবা ত্রাইবেল নহারোলশিংগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা রবর থাবা অমসুং পুথোকপা হেনগৎহনবা
3
বি.তি.আর(অসাম)গী ৬শুবা সেদুলগী মফমশিং অমসুং নক্নবা মফমশিংদা হিংনবা অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র চাউখৎনবা চেঙ্গুম থানবা কম্মুনিতি ত্রেনিং সেন্তর
4
অসামগী মুসালপুরদা সালবারি বাজাদা কৈথেল শঙ শাবা
5
অসামগী গোলপারাগী দারঙ্গিরিদা দারঙ্গিরি বানানা মার্কেত শাবা
6
অসামগী পামোহিদা উহৈ-ৱাহৈ অমসুং মনা-মশিংগী হোসেল কৈথেল শেমগৎপা
7
পাতাচারকুচি এল.এ.সিদা লিতর লিশিং ২০গী মিল্ক প্রোসেসিং ইফ্লুয়েন্ত ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত অমসুং স্তাফ ক্বাতরশিং শাবা
8
অসাম এগ্রিকলচর য়ুনিভর্সিতিদা এগ্রিকলচর বাইও-ইনপুতশিং পুথোক্নবা ইন্তেগ্রেতেদ প্লান্ত লিংখৎপা
9
মোদর্ন বোর সিমেন প্রদক্সন সেন্তর লিংখৎপা অমসুং ওক লোইবশিং ত্রেনিং পীনবা খুদোংচাবশিং শেমগৎপা
10
অসামগী তোপাতোলিদা ঙা য়োনফম শেমগৎপা
11
অসামগী নালবারি জিলাদা ঙা য়োকপগী থবকশিং পায়খৎতুনা লায়রবা অমসুং শাথিনা লায়রবশিংগী হিংনবগী লম্বী ফগৎহনবা
12
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী বোকাজান ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
13
অসামগী দিমা হাসাও, হারঙ্গাজাউ আই.তি.দি.পি ব্লোক্তা বোরো নরেনপুর খুঙ্গংদা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
14
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী চিনথোং ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
15
অসামগী দিমা হাসাও, হারঙ্গাজাউ আই.তি.দি.পি ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
16
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী লুম্বাজোং ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
17
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী নিলিপ ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
18
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী রোংমোৱে ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
19
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী সামেলাংসো ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
20
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাগী লুম্বাজোং ব্লোক্তা সারমেন হান্সে খুঙ্গংদা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
21
সোচেং দিবলপমেন্ত ব্লোক, জিরিকিংদিং, ৱেস্ত কার্বি অংলোং, হামরেন( এন.ই.সিগী সেন্তরনা চাদা ৩০ পুথোকপা স্কিম)
22
অসামগী তিতাবোরদা সেরিকলচর ত্রেনিং ইন্সতিতুৎ ফগৎহনবা
23
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক বাকসা, অসাম
24
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক বারপেতা, অসাম
25
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক দারাং, অসাম
26
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক ধুব্রি, অসাম
27
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক গোলপারা, অসাম
28
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক হাইলাকান্দি, অসাম
29
এস্পিরেসনেল দিস্ত্রিক উদালগুরি, অসাম
30
অসামগী কছার জিলাদা খাসি-জেন্তিয়া ফুরুপকী শোৎথরবা কাংলুপশিং
31
অসামগী তিনসুকিয়াদা সিংফো ফুরুপকী শোৎথরবা কাংলুপশিং
32
অসামগী কছার জিলাদা রোংমৈ নাগা ফুরুপকী শোৎথরবা কাংলুপশিং
33
অসামগী উদালগুরিদা গোর্খা মীয়ামগী য়াইফনবা থবক
34
অসামগী উদালগুরিদা রাভা ফুরুপ য়াইফনবা থবক
35
অসামগী উদালগুরিগী কলয়ান অশ্রামদা বির্গৱেশ্রী সিক্লা গার্লস হোস্তেল শাবা
36
অসামগী কত্তন য়ুনিভর্সিতিগী নুপামচাশিং অমসুং নুপীমচাশিংগী হোস্তেল শাবা
37
অসামগী কোক্রাঝারদা বিনেশ্বর ব্রাহ্ম ইঞ্জিনিয়ারিং কলেজদা নুপামচাশিংগী হোস্তেল শাবা
38
অসামগী কত্তন য়ুনিভর্সিতিদা জিওলোজি দিপার্তমেন্তগী বিল্দিং শাবা
39
অসামগী সোনিতপুর জিলাগী বিহাগুরিদা চন্দ্রনাথ সর্মাহ হায়র সেকেন্দরি স্কুল শাবা
40
সিসু সারোথিনা অসামদা কম্পোজিত রিজনেল সেন্তর(নোর্থ ইস্ত) ফোর দিসএবিলিতি স্তদি এন্স এক্সন শাবা
41
অর্য়া বিদ্যপিথ কলেজ, গুৱাহাতি,অসামদা মথোল কয়াগী কলেজ বিল্দিং(জি প্লস ২), অসাম তাইপ শাবা
42
অসাম ৱুমেন্স য়ুনিভর্সিতি, জোরহাত, অসামদা অনৌবা একাদেমিক বিল্দিং শাবা
43
দিব্রুগর য়ুনিভর্সিতি, অসামগী লাইফ সাইন্সেস দিপার্তমেন্তগী অনৌবা কাশিং অমসুং লেবশিং থাবা
44
অসামগী তেজপুরদা দারাং কলেজদা সেমিনার হোল, কম্পুতর সেন্তর অমসুং কার পার্কিংগী আর.সি.সি বিল্দিং ২ শাবা
45
অসামগী কোক্রাঝারদা সেভিয়র ওর্ফান চিন্দ্রেন হোম শাবা
46
অসামগী দিমা হাসাও জিলাদা বোরো হাফলোংদা সরশ্বতি বিদ্য মন্দিরদা স্কুল বিল্দিং শাবা
47
অসামগী দিমা হাসাওগী হাফলোংদা বিবেকানন্দা স্কুল শাবা
48
নাগাউনগী তুলসিমুখতা মধব দেব হায়র সেকেন্দরি স্কুলগী লাইব্রেরি, ভোকেসনেল সেন্তরগী আর.সি.সি বিল্দিং শাবা
49
গুৱাহাতি য়ুনিভর্সিতিদা ব্রাহ্মাপুত্রা স্তদি সেন্তর লিংখৎপা
50
সোনিতপুর জিলাদা বিহাগুরিদা মিনি স্তদিয়ম শাবা
51
অসামগী তিতলাগরদা সোনারি স্পোর্তস কমপ্লেক্স শাবা
52
অসামগী বাকশা জিলাদা দারাং তুরেলদা লৈবাক নিংখাইবা থিংনবা থবকশিং
53
অসামগী কোক্রাঝারগী গঙ্গিয়া তুরেলদা উমা নগর অপস্ত্রিমদা খুঙ্গংশিং লৈবাক নিংখাইবদগী কন্নবা থবকশিং
54
অসামগী বাকসা জিলাগী পোমরা তুরেলদা লৈবাক নিংখাইবা থিংনবা থবকশিং
55
অসামগী জিলা মরিদা মহৈলোয়শঙশিং, হকশেলগী সেন্তরশিং অমসুং মীয়ামগী মফমশিংদা নোংগী ঈশিং লোকশিন্নবা থবকশিং
56
অসামগী দিমা হাসাউগী দিয়ুং ভেল্লি মাইবংদা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
57
অসামগী ৱেস্ত কার্বি অংলোং জিলাগী সোচেং ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
58
অসামগী দিমা হাসাও, দিয়ুংব্রা আই.তি.দি.পি ব্লোক্তা মরুওইবা মশক খঙদোক্লবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রোপোজেলশিং
59
অসামগী কামরুপ মেত্রো, গুৱাহাতিদা দিঘালি পুখ্রি অমুক হন্না শেমগৎপা
60
অসামগী ৬শুবা সেদুলগী মফমশিংগী শোৎথরবা নুপীশিং লাইফ স্কিল ইজুকেসনগী খুৎথাংদা শক্তি পীবা
61
বাকসা(অসাম)গী ইন্তেগ্রেতেদ তেক্সতাইল পার্কতা ইরি সিল্ক স্পাইন্নিং মিল অমা লিংখৎপা
62
অসামগী কামরুপ জিলাদা হাহিম ক্লস্তর দিবলপমেন্ত ব্লোক্কী মখাদা বোকো ব্লোক
63
কোবিদ-১৯ লাইচৎ মনুংদা অসামদা হল্লকপা শিন্মীশিংগী থবক পীবা
64
অৱাং-নোংপোক্কী হেন্দলুম সেক্তরদা দিজিতেলগী থবক, ওথেন্তিকেসন অমসুং খোঙ্গুল লীবগী থবকশিংনা কৈথেল ফগৎহনবা
65
অসামগী সনা অমসুং অসামগী মমাঙঙৈগী লিক-কোনশিংগী কম্মন ফেসিলিতি সেন্তর অমা লিংখৎপা
66
অৱাং-নোংপোক লমদমগী ফিশাবশিং অমসুং খুৎহৈশিংগী য়োনফম পীনবা নোর্থ ইস্ত হাত অমসুং এক্সপেরিয়েন্স সেন্তর লিংখৎপা
67
অসাম সরকারাগী হেন্দলুম অমসুং তেক্সতাইল দিরেক্তোরেতনা দিব্রুগরদা হেন্দলুম ত্রেদ সেন্তর লিংখৎপা
68
নোর্থ ইস্তেৎ লাহোল দিব্রুগরদা চা য়ানশিনবা, য়োম্বা অমসুং মগুন হাপকৎনবা য়ুনিত লিংখৎপা
69
অসামগী তুলসিবারিদা স্পাইন্নিং য়ুনিতকী মেছিনশিং ফগৎহনবা/মহুৎশিনবা
70
অসাম য়ুনিভর্সিতিনা শীনবা ৪৯শুবা নেসনেল কনফরেন্স ওফ নিউত্রিসন সোসাইতি ওফ ইন্দিয়াগী মীফম
71
অসামগী জয়তি চিত্রাবন ফিল্ম স্তদিওগী ওদিও ভিজুএল হব
72
গুৱাহাতি য়ুনিভর্সিতিনা শীনবা ব্রাহ্মপুত্রা রিভর বেসিনগী মীফম
73
গুৱাহাতি য়ুনিভর্সিতি অমসুং এন.ই.সিনা শীনবা ব্রাহ্মপুত্রা রিভর বেসিনগী মীফম
74
কামরুপ, হাজোংবারিদা সঙ্করদেব সিসু নিকেতনগী কলচরেল কমপ্লেক্স শাবা
75
গুৱাহাতিদা নেপালি/গোর্খা কলচরেল কম মল্তি-পর্পজ সেন্তর শাবা
76
গুৱাহাইদা এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সিগী ক্রাফ প্রোমোসন সেন্তরদা অৱাং-নোংপোক্কী ক্রাফশিং অমসুং তেক্সতাইলশিং উৎপা
77
নেরেমাকনা শীনবা দিস্তিনেসন হিমাচল
78
অসাম সরকারনা শীনবা ইমর্জিং নোর্থ ইস্ত, ওক্তোবর ২৫-ওক্তোবর ২৭,২০১৭
79
অপ্পর অসামগী লখিমপুর জিলাদা দিওরি ত্রাইবেল কলচরেল কমপ্লেক্স লিংখৎপা
80
এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সিনা শীন্দুনা সিক্কিমদা সিক্কিমিজ লেপচা হত্তা জি.আই রেজিস্ত্রেসন
81
আই.আই.তি গুৱাহাতিদা গ্লোবেল ওন সাইবর স্পেস(জি সি সি এস)
82
নেরামাকনা শীনবা সরকারগী মাইপাকপশিং অমসুং স্কিমশিংগী এক্সপো
83
অসাম য়ুনিভর্সিতি শিলচরনা শীনবা সাইন্তিফিক অমসুং ইন্দিজিনস বাইও-কলচরেল নোলেজগী মালেমগী মীফম
84
এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সিনা দি.এন.ই ২০১৭গী খুদোলপোৎশিং লৈবা
85
অসাম য়ুনিভর্সিতি শিলচরনা শীনবা অৱাং-নোংপোক্তা দিজিতাইজেসন অমসুং খুঙ্গং চাউখৎহন্নবা নহারোলশিংগী সেমিনার অমসুং মীফম
86
অসামগী জালুখবারিদা লৈবা অসাম সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি য়ুনিভর্সিতিগী লাইব্রেরিগী হিন্দী সেক্সন ফগৎহনবা
87
কত্তন য়ুনিভর্সিতি, অসামগী লাইব্রেরিগী হিন্দী সেক্সন ফগৎহনবা
88
এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সিনা শীন্দুনা এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সি ইম্পোরিয়া অমসুং রিজনেল সেলস প্রোমোসন ওফিসশিংদা পোৎ য়োল্লিবশিং মতেং পাংবা
89
অসামগী দিব্রুগরদা তাই ইজুকেসনেল অমসুং কলচরেল সেন্তর
90
আই.আই.তি, গুৱাহাতিনা শীনবা তেক্নিক ২০১৭, গুৱাহাতি
91
এন.ই.ঐচ.ঐচ.দি.সিনা শীনবা থাইলেন্দ-ইন্দিয়া ত্রাবেল ফিয়ার, বেঙ্কোক
92
অৱাং-নোংপোক্তা য়ুম শানবা ৱা শীজিন্নবগী মতাংদা ৱার্কশোপ অনি, সি.বি.আর.আই, রুরকিনা শীন্দুনা গুৱাহাতিদা পাংথোকপা
93
কাজিরঙ্গাদা লমকোয়বশিংগী মফমশিং ফগৎহনবা
94
অসাম, কছার জিলা, সিলচর, পার্ক রোদতা সিব সুন্দরি নারি সিক্ষশ্রম অমসুং এন্তে-নেতাল ক্লিনিক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা
95
ইন্সতিতুৎ ওফ এদভান্স স্তদি ইন সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজিনা শীন্দুনা থাউগী গুহাশিংগী অকোয়বদা লেন্তিক ইকো সিস্তেমশিংদা হায়দ্রো কার্বোন পোল্লুসন থিজিনবা অমসুং পাম্বী অমসুং শা-উচেকশিংদা হায়দ্রোকার্বোননা থোকহনবা অমাংবশিং থিজিনবা
96
অসামগী দিমা হাসাও জিলাদা মরু কোক্লবা চীঙশিংদা উ থাবা
97
অসামগী কার্বি অংলোং জিলাদা মরু কোক্লবা চীঙশিংদা উ থাবা
98
অসাম ইলেক্ত্রোনিক্স দিবলপমেন্ত কো-ওপরেসন লিমিতেৎ(এমত্রোন)দা হিংনবা লম্বী পীনবা দিজিতেল দিজাইন লেবশিং লিংখৎপা
99
অৱাং-নোংপোক ভারত্তা গেঙ্গেতিক দোলফিনশিংগী লৈফম হান্নগী ফিবমদা লৈহনবা
100
জনুৱারি ২৩,২০২১দা পাংথোকখিবা নেসা সোসাইতি মীফমগী মতুংইন্না অসামগী প্লান ওফ এক্সন(পি ও এ) ৬ থবক ওইনা পায়খৎপা (PoA053, PoA060, PoA061, PoA062, PoA063)
101
গুৱাহাতিগী স্পেস-বেজ লেন্দ-য়ুজ ইন্তিলিজেন্স সিস্তেম(PoA050)
102
বোকো-হাহিম-মৌসিনরুত লম্বী
103
দিব্রুগর এয়রপোর্ততা হেঙ্গর, এপ্রোন অমসুং লিঙ্ক তেক্সিৱে শাবা
104
উদালগুরি ভাইরবকুন্দা লম্বীদা ধন্সিরি তুরেল মথক্তা আর.সি.সি থোং নম্বর ১৭/১ শাবা
105
দিব্রুগর এয়রপোর্ততা রনৱে ফিদ ৭৫০০দা শাংদোকপা অমসুং আইসোলেসন বে অমসুং তেক্সি ৱে শাবা
106
জাগুন-নামচিক-মিয়াও রোদ
107
সোনাপুরদগী বরনিহাত(কিমি ১৭.৯৫)ফাওবগী ইন্তর-স্তেৎ লম্বী ফগৎহনবা
108
ছয়গাউনদগী উকিয়ম(কিমি ২২.২০) ফাওবগী লম্বী পাকথোকহনবা
109
অসামগী ধুব্রিদা মহাময়া লাইশঙদা লমকোয়বা মীওইশিংগী খুদোংচাবশিং শেমগৎপা
110
অসামগী নাগাউনগী সিঘাত্তা যাত্রি নিৱাস অমা অমসুং গেস্ত হাওস অমা শাবা
111
অসামগী তেজপুরদা গনেশঘাত মাইকৈদা তুরেল তোর্বান শেমগৎপা
112
অসামগী বি.সি.সি এরিয়াদা তুরিজম ইনফ্রাস্ত্রকচরগী প্রোজেক প্রোফাইলশিং শেম্বা
113
অসামগী দিব্রুগরদা তি মিউজম
114
অসামগী সিবসাগর বুদ্ধ বিহারদা বুদ্ধিস্ত দেস্তিনেসন সেন্তর
115
ব্রাহ্মাপুত্রা তুরেলদা মাজুলি ইথৎ ইচাউ অমসুং লৈবাক নিংখাইবদগী ঙাকথোকপা
116
শেনবা চহি ২০১৮-১৯দা সি.এস.আই.আর-এন.ই.আই.এস.তি, জোরহাত্তা সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজিক ইন্তরভেন্সন ইন নোর্থ ইস্ত ইন্দিয়াগী কম্মন ফেসিলিতি সেন্তর লিংখৎপা
117
কাছার পেপর মিল্লস মনুংদা পঞ্চগ্রাম স্তেসন্দগী মিতর গেজদগী ব্রোদ গেজদা ওনখৎপা
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মিনিস্ত্রিগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Projects sanctioned under North Eastern Council
10 AUG 2023 3:56PM by PIB Delhi
During the financial years 2021-22 and 2022-23, a total of 45 projects costing Rs. 470.75 crore have been sanctioned by North Eastern Council (NEC) under Schemes of NEC and erstwhile North East Road Sector Development Scheme (NERSDS) now continued as North East Special Infrastructure Development Scheme – Roads (NESIDS-Roads) in Assam. The details of the projects are given in Annexure-I.
The list of ongoing projects in the State of Assam is given at Annexure-II.
During the years 2021-22 and 2022-23, a total of 50 project proposals have been received by NEC from the State of Assam under MDoNER Schemes i.e., Schemes of NEC and NESIDS - Roads.
Annexure-I
The details of projects sanctioned by NEC in the State of Assam during the last two Financial Years (2021-22 to 2022-23)
(Rs. in crore)
Sl.
No.
Name of Project
Scheme
Approved Cost
Year of Sanction
1
Community training centre on mushroom farming for livelihood and entrepreneurial development in the 6th Scheduled areas of BTR (Assam) and adjoining areas
Schemes of NEC
4.99
2021-22
2
Establishment of integrated plant for production of Agriculture Bio-inputs in Assam Agriculture University
Schemes of NEC
14.94
2021-22
3
Proposal of identified block for providing key identified service at Bokajan Block, Karbi Anglong District, Assam
Schemes of NEC
3.41
2021-22
4
Proposal of identified block for providing key identified service at Boro Narainpur village, Harangajao ITDP Block, Dima Hasao, Assam
Schemes of NEC
1.94
2021-22
5
Proposal of identified block for providing key identified service at Chinthong Block, West Karbi Anglong District, Assam
Schemes of NEC
4.61
2021-22
6
Proposal of identified block for providing key identified service at Harangajao ITDP Block, Dima Hasao, Assam
Schemes of NEC
5.00
2021-22
7
Proposal of identified block for providing key identified service at Lumbajong Block, Karbi Anglong District, Assam
Schemes of NEC
4.97
2021-22
8
Proposal of identified block for providing key identified service at Nilip Block, Karbi Anglong District, Assam
Schemes of NEC
4.66
2021-22
9
Proposal of identified block for providing key identified service at Rongmowe Block, Karbi Anglong District, Assam
Schemes of NEC
4.95
2021-22
10
Proposal of identified block for providing key identified service at Samelangso Block, Karbi Anglong District, Assam
Schemes of NEC
4.58
2021-22
11
Proposal of identified block for providing key identified service at Sarmen Hanse village, Lumbajong Block, Karbi Anglong, Assam
Schemes of NEC
1.97
2021-22
12
Backward communities of Khasi-Jaintia Communities in the Cachar District, Assam
Schemes of NEC
4.82
2021-22
13
Backward communities of Singpho Community in Tinsukia, Assam
Schemes of NEC
4.62
2021-22
14
Backward Communities Rongmei (Naga) Community in the Cachar District, Silchar, Assam
Schemes of NEC
4.69
2021-22
15
Construction of Vivekananda School at Haflong, Dima Hasao, Assam
Schemes of NEC
4.69
2021-22
16
Empowering marginalised women of sixth scheduled areas of Assam through life skill education
Schemes of NEC
1.88
2021-22
17
Establishment of an Eri Silk Spinning Mill at Integrated Textile Park, Baksa (Assam)
Schemes of NEC
14.92
2021-22
18
Market Development by Way of Digitization, Authentication and Implementing Traceability in Handloom Sector of North Eastern States(NEHHDC)
Schemes of NEC
14.92
2021-22
19
Setting up of North East (Ashtlaxmi) Haat & Experience Centre for Facilitating Market Linkage for the Handicrafts & Handloom Artisans and Weavers from the North Eastern Region
Schemes of NEC
7.67
2021-22
20
Construction of Cultural Complex of Shankardev Shishu Niketan at Hajongbari, Kamrup
Schemes of NEC
14.17
2021-22
21
Construction of the Nepali/Gorkha Cultural cum Multi-purpose Centre at Guwahati
Schemes of NEC
14.44
2021-22
22
Upgradation of Tourist Facilities at Kaziranga
Schemes of NEC
14.33
2021-22
23
Infrastructure Development of Siva Sundari Nari Sikshasram & Ante-Natal Clinic, Park Road, Silchar, District-Cachar, Assam.
Schemes of NEC
4.27
2021-22
24
Afforestation of Denuded Hills in DimaHasao District of Assam.
Schemes of NEC
2.01
2021-22
25
Afforestation of Denuded Hills in KarbiAnglong District of Assam.
Schemes of NEC
2.04
2021-22
26
Digital Design Labs for Livelihood Generation (henceforth been named in place of earlier name - Animation Lab for livelihood Generation)Assam Electronics Development Co-operation Limited (AMTRON)
Schemes of NEC
4.99
2021-22
27
Implementation of 6 Plan of Action (PoA) projects finalized for the state of Assam as per NESAC Society meeting held on 23rd January, 2021 (PoA053, PoA060, PoA061, PoA062, PoA063)
Schemes of NEC
2.21
2021-22
28
Space-based land-use Intelligent System for Guwahati (SLIS-G) (PoA050)
Schemes of NEC
4.50
2021-22
29
Construction of RCC Bridge No. 17/1 over river Dhansikri on Udalguri Bhairabkunda road
NESIDS-Roads
34.70
2021-22
30
Establishment of 20000 (Twenty Thousand) Litres Capacity Milk Processing Effluent Treatment Plant along with all ancillary services and staff quarters at Patacharkuchi LAC
Schemes of NEC
10.50
2022-23
31
Construction of Birgweshree Shikla Girls Hostel of Kalyan Ashram, Udalguri, Assam
Schemes of NEC
4.21
2022-23
32
Construction of Boys Hostel at Bineswar Brahma Engineering College, Kokrajhar, Assam
Schemes of NEC
4.93
2022-23
33
Construction of Multi-Storied college Building (G+2), Assam Type at Arya Vidyapith College, Guwahati, Assam
Schemes of NEC
9.28
2022-23
34
Construction of New Academic building in Assam Women’s University, Jorhat, Assam
Schemes of NEC
9.93
2022-23
35
Construction of School Building of Saraswati Vidya Mandir at Boro Haflong, Dima Hasao District, Assam
Schemes of NEC
3.59
2022-23
36
Proposal of identified backward block for providing key identified services at Diyung Valley Maibang Dima Hasao, Assam
Schemes of NEC
3.68
2022-23
37
Proposal of identified backward block for providing key identified services at Socheng Block of West Karbi Anglong District, Assam
Schemes of NEC
4.44
2022-23
38
Proposal of identified block for providing key identified services at Diyungbra ITDP, Dima Hasao District, Assam
Schemes of NEC
3.80
2022-23
39
Retention and Rejuvenation of Dighali pukhuri at Guwahati, Kamrup Metro, Assam
Schemes of NEC
4.92
2022-23
40
Tea Blending, Packaging and Value Addition unit for small tea growers of North Eastat Lahoal Dibrugar
Schemes of NEC
2.99
2022-23
41
Creation of Facilities for Tourists at Mahamaya Temple, Dhubri, Assam
Schemes of NEC
11.76
2022-23
42
Establishment of a Yatri Niwas and a Guest House at Silghat, Nagaon, Assam
Schemes of NEC
8.95
2022-23
43
Integrated Development of Agnigarh with development of adjacent Riverfront Park towards Ganeshghat at Tezpur, Assam
Schemes of NEC
10.96
2022-23
44
Up-gradation of Inter-state road from Sonapur to Byrnihat (Length 17.95 Km)
NESIDS-Roads
62.24
2022-23
45
Improvement and widening of Road from Chhaygaon to Ukium (Length 22.20 Km)
NESIDS-Roads
102.69
2022-23
Total
470.75
Annexure-II
List of ongoing projects sanctioned by NEC in the State of Assam as on 30.06.2023
Sl. No.
Name of Project
1
Agri-business centre with modern facilities including modest accommodation at Assam Agricultural University, Khanapara Campus, Assam
2
Augmentation of Rubber Plantation and Production for Economic Development of Educated Unemployed Indigenous Tribal Communities in BTAD area, Chirang District (BTC), Assam
3
Community training centre on mushroom farming for livelihood and entrepreneurial development in the 6th Scheduled areas of BTR (Assam) and adjoining areas
4
Construction of Market shed at Salbari Bazar at Mushalpur, Assam
5
Development of Daranggiri Banana Market at Daranggiri, Goalpara, Assam
6
Development of Fruits and Vegetable wholesale Market at Pamohi (Garchuk) Kamrup, Phase-III, Assam
7
Establishment of 20000 (Twenty Thousand) Litres capacity Milk Processing Effluent Treatment Plant along with all ancillary services and staff quarters at Patacharkuchi LAC
8
Establishment of integrated plant for production of Agriculture Bio-inputs in Assam Agriculture University
9
Establishment of modern boar semen production centre and creation of extension facilities for capacity building of piggery stakeholders. (ICAR, NRC on Pig)
10
Establishment of Modern Hygienic fish market at Topatoli, Kamrup, Assam
11
Improving livelihood benchmark of poor and ultra poor through Fishery Centric Growth and Employment Intervention in Nalbari district, Assam
12
Proposal of identified block for providing key identified service at Bokajan Block, Karbi Anglong District, Assam
13
Proposal of identified block for providing key identified service at Boro Narainpur village, Harangajao ITDP Block, Dima Hasao, Assam
14
Proposal of identified block for providing key identified service at Chinthong Block, West Karbi Anglong District, Assam
15
Proposal of identified block for providing key identified service at Harangajao ITDP Block, Dima Hasao, Assam
16
Proposal of identified block for providing key identified service at Lumbajong Block, Karbi Anglong District, Assam
17
Proposal of identified block for providing key identified service at Nilip Block, Karbi Anglong District, Assam
18
Proposal of identified block for providing key identified service at Rongmowe Block, Karbi Anglong District, Assam
19
Proposal of identified block for providing key identified service at Samelangso Block, Karbi Anglong District, Assam
20
Proposal of identified block for providing key identified service at Sarmen Hanse village, Lumbajong Block, Karbi Anglong, Assam
21
Socheng Development Block, Jirikingding, West Karbi Anglong, Hamren(30% Central Sector Schemes of NEC)
22
Upgradation of Sericulture training institute at Titabor, Assam
23
Aspirational District Baksa, Assam
24
Aspirational District Barpeta, Assam
25
Aspirational District Darrang, Assam
26
Aspirational District Dhubri, Assam
27
Aspirational District Goalpara, Assam
28
Aspirational District Hailakandi, Assam
29
Aspirational District Udalguri, Assam
30
Backward communities of Khasi-Jaintia Communities in the Cachar District, Assam
31
Backward communities of Singpho Community in Tinsukia, Assam
32
Backward Communities Rongmei (Naga) Community in the Cachar District, Silchar, Assam
33
Community Development Programme of Gorkha Community in Udalguri District, Assam
34
Community development programme of Rabha Community in Udalguri District
35
Construction of Birgweshree Shikla Girls Hostel of Kalyan Ashram, Udalguri, Assam
36
Construction of Boys and Girls Hostel for Cotton University, Assam
37
Construction of Boys Hostel at Bineswar Brahma Engineering College, Kokrajhar, Assam
38
Construction of bulding for the department of Geology in Cotton College, Guwahati, Assam
39
Construction of Chandranath Sarmah Higher Secondary School at Bihaguri Sonitpur District, Assam.
40
Construction of Composite Regional Centre (North East) for Disability Study and Action in Assam by Shishu Sarothi
41
Construction of Multi-Storied college Building (G+2), Assam Type at Arya Vidyapith College, Guwahati, Assam
42
Construction of New Academic building in Assam Women’s University, Jorhat, Assam
43
Construction of New Class Rooms & Laboratory of the Department of Life Science, Dibrugarh University, Assam
44
Construction of RCC two (G+2) building for seminar hall, computer centre and facilities for car parking at Darrang College, Tezpur, Assam
45
Construction of Saviour Orphan Children Home at Gossaigaon, Kokrajhar, Assam.
46
Construction of School Building of Saraswati Vidya Mandir at Boro Haflong, Dima Hasao District, Assam
47
Construction of Vivekananda School at Haflong, Dima Hasao, Assam
48
Construction/ Remodelling of RCC building including Development of Library, Vocational Centre etc. of Madhav Dev Higher Secondary School at Tulsimukh, Nagaon
49
Setting up of Brahmaputra Studies Centre at Gauhati University Campus, Jalukbari, Gauhati
50
Construction of Mini Stadium at Bihaguri, Sonitpur District.
51
Construction of Titlagarh (Sonari) Sports Complex, Titlagarh, Assam
52
Anti Erosion measures to protect BB of river Darranga at different reaches, Baksa Dist. Assam
53
Anti-Erosion measure to protect villages of Uma Nagar upstream and its Adjoining area from the erosion of river Gangia Kokrajhar , Assam
54
Anti-Erosion Measures at different reaches on both bank of river Pomra (Assam), Baska Dist.
55
Promotion of an Environmentally sound approach for sustainable water management optimizing usage Rain water Harvesting for Roof tops in institutions, Health centres & community centres in Assam in 4 Dist.
56
Proposal of identified backward block for providing key identified services at Diyung Valley Maibang Dima Hasao, Assam
57
Proposal of identified backward block for providing key identified services at Socheng Block of West Karbi Anglong District, Assam
58
Proposal of identified block for providing key identified services at Diyungbra ITDP, Dima Hasao District, Assam
59
Retention and Rejuvenation of Dighali pukhuri at Guwahati, Kamrup Metro, Assam
60
Empowering marginalised women of sixth scheduled areas of Assam through life skill education
61
Establishment of an Eri Silk Spinning Mill at Integrated Textile Park, Baksa (Assam)
62
Hahim Cluster Development Project under Boko Block, Kamrup, District, Assam
63
Livelihood Generation for returned Migrant Workers due to pandemic outbreak COVID- 19, in the state of Assam
64
Market Development by Way of Digitization, Authentication and Implementing Traceability in Handloom Sector of North Eastern States (NEHHDC)
65
Setting up of a Common Facility Centre for Gold and Assamese Traditional Jewellery, Assam
66
Setting up of North East (Ashtlaxmi) Haat & Experience Centre for Facilitating Market Linkage for the Handicrafts & Handloom Artisans and Weavers from the North Eastern Region
67
Setting up of the Handloom Trade Centre at Dibrugarh, Assam by the Directorate of Handloom and Textile, Government of Assam
68
Tea Blending, Packaging and Value Addition unit for small tea growers of North Eastat Lahoal Dibrugar
69
Upgradation/Replacement of Machineries of the Spinning Unit at Tulsibari, Assam
70
49th Annual National Conference of Nutrition Society of India organised by Assam University
71
Audio Visual Hub of Jyoti, Chitraban Film Studio, Kamrup, Assam
72
Conclave on Brahmaputra River Basin organised by Guwahati University
73
Conclave on Brahmaputra River Basin organised by NEC and Guwahati University
74
Construction of Cultural Complex of Shankardev Shishu Niketan at Hajongbari, Kamrup
75
Construction of the Nepali/Gorkha Cultural cum Multi-purpose Centre at Guwahati
76
Demonstration of Crafts & Textiles of the North Eastern at NEHHDC’s Craft Promotion Centre (CPC), Guwahati organised by NEHHDC
77
Destination Himachal organised by NERAMAC
78
Emerging North East from 25th to 27th October, 2017 of Assam organised by Govt. of Assam
79
Establishment of Deori Tribal Cultural Complex, Narayanpur, Lakhimpur District, Upper Assam.
80
Geographical indication (GI) Registration on Sikkimese Lepcha Hat of Sikkim organised by NEHHDC
81
Global Conference on Cyber Space (GCCS) organised by IIT Guwahati
82
Government Achievements & Schemes Expo organised by NERAMAC
83
International Conference on Scientific and Indigenous bio-cultural knowledge organised by Assam University Silchar
84
Purchasing Gifts during DNE 2017 organised by NEHHDC
85
Seminar cum Youths meet on Digitalization and Rural Development in NE India organised by Assam University Silchar
86
Strengthening of Hindi Section in the Library of Assam Science & Technology University, Jalukbhari, Guwahati, Assam
87
Strengthening of Hindi Section in the Library of Cotton University, Guwahati, Assam
88
Support of qualified visual Merchandisers in NEHHDC Emporia & Regional Sales Promotion Offices organised by NEHHDC
89
Tai Educational and Cultural Centre, Dibrugarh, Assam.
90
Technique 2017, Guwahati organised by IIT, Guwahati
91
Thailand-India travel fair, Bangkok, Thailand organised by NEHHDC
92
Two workshops on utilisation of Bamboo as Building Material in NER at Guwahati organised by CBRI, Roorkee
93
Upgradation of Tourist Facilities at Kaziranga
94
Infrastructure Development of Siva Sundari Nari Sikshasram & Ante-Natal Clinic, Park Road, Silchar, District-Cachar, Assam.
95
A Study on Hydro carbon pollution in Lentic Eco systems in and around oilfield areas and effect of hydrocarbon contamination of flora and fauna, (IASST) Guwahati, Institute of Advanced Study in Science & Technology (IASST)
96
Afforestation of Denuded Hills in Dima Hasao District of Assam.
97
Afforestation of Denuded Hills in KarbiAnglong District of Assam.
98
Digital Design Labs for Livelihood Generation (henceforth been named in place of earlier name – Animation Lab for livelihood Generation) Assam Electronics Development Co-operation Limited (AMTRON)
99
Habitat Restoration and Conservation of Gangetic Dolphin(Platinisa Roxburgh, 1801) in North-East India
100
Implementation of 6 Plan of Action (PoA) projects finalized for the state of Assam as per NESAC Society meeting held on 23rd January, 2021 (PoA053, PoA060, PoA061, PoA062, PoA063)
101
Space-based land-use Intelligent System for Guwahati (SLIS-G) (PoA050)
102
Boko-Hahim-Mawsynrut Road
103
Construction of hangar, associated apron and link taxiway works at Dibrugarh Airport
104
Construction of RCC Bridge No. 17/1 over river Dhansikri on Udalguri Bhairabkunda road
105
Extention of Runway to 7500 feet and construction of Isolation bay and Taxi way at Dibrugarh Airport
106
Jagun-Namchik-Miao Road
107
Up-gradation of Inter-state road from Sonapur to Byrnihat (Length 17.95 Km)
108
Improvement and widening of Road from Chhaygaon to Ukium (Length 22.20 Km)
109
Creation of Facilities for Tourists at Mahamaya Temple, Dhubri, Assam
110
Establishment of a Yatri Niwas and a Guest House at Silghat, Nagaon, Assam
111
Integrated Development of Agnigarh with development of adjacent River front Park towards Ganeshghat at Tezpur, Assam
112
Preparation of Project Profiles for Tourism Infrastructure in the Bodoland Territorial Council Areas, Assam
113
Tea Museum at Dibrugarh, Assam
114
The Buddhist Destination Centre at Sivasagar Buddha Vihar, Sivasagar District, Assam
115
Protection of Majuli Island from Flood and Erosion of River Brahmaputra
116
Establishment of STINER-common facility Centre (CFC) at CSIR-NEIST, Jorhat for Science and Technology Intervention in North East India (STINER) for the financial year 2018-19 CSIR - NEIST, Jorhat
117
Conversion of Meter Gauge (MG) to Broad Gauge (BG) from Panchgram Station to inside Kachar Paper Mills (CPL) premised HPCL
This information was given by Union Minister for Ministry of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Rajya Sabha today.