অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
পি এম-দিভাইন স্কিম্না অৱাং-নোংপোক লমদমদা পীখিবা কান্নবা
10 AUG 2023 4:00PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী বজেত ২০২২-২৩দা অনৌবা কেন্দ্রগী স্কিম অমা ওইনা প্রাইম মিনিস্তরস দিবলপমেন্ত ইনিসিএতিপ ফোর নোর্থ ইস্ত রিজন(পি এম-দিভাইন)স্কিম লাউথোক্লে। পি এম-দিভাইন স্কিম্না পীরিবা কান্নবশিং থিজিনবা অসি মতম চানা পায়খৎলে।
চাদা ১০০ কেন্দ্রনা শেনফম পুথোকপা স্কিম অসিগী অহানবা লিস্ততা প্রোজেক ৭ য়াওরে অমসুং অহানবা ওইনা লুপা করোর ১৫০০গী শেনফম অমা খাক্তুনা থম্লে।
বজেত ২০২২-২৩দা লাউথোকখিবা প্রোজেক ৭ অদু য়াওনা, শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা লুপা করোর ১৫০৩.৪৪গী প্রোজেক ১১ খনগৎলে, মসি এন্নেক্সরদা য়াওরে।
লম অসি রাজ্যগী সবজেক অমনি অমসুং লম লৌশিনবগী ক্ষেত্রিপুরোন পীবা হায়বসি মরী লৈনবা এক্তশিং অমসুং রুলশিংগী মতুংইন্না মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংনা পাংথোক্কনি।
এন্নেক্সর
শেনবা চহি ২০২২-২৩ মনুংদা পি.এম-দিভাইন স্কিমগী মখাদা সেঙ্কসন তৌখিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজকশিং য়াওনা খনগৎলবা প্রোজেকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং:
সেরিএল নম্বর
সেরিএল নম্বর
স্তেৎ/এজেন্সি
পি.এম-দিভাইন সেক্তর
অয়াবা পীরবা শেনফম
(লুপা করোর)
1
অৱাং-নোংপোক ভারত্তা অঙাং অমসুং অহলগী হেমাতোলিমফোইদ কেন্সরশিং লায়য়েংনবা গুৱাহাতিগী দোক্তর বি.বরুৱা কেন্সর ইন্সতিতুৎ(বি সি সি আই)দা অখন্নবা খুদোংচাবশিং ফংহনবা
ভারত সরকার
খুন্নাইগী চাউখৎ-থৌরাং
129.00
2
নেক্তার লাইফলিহুদ ইমপ্রুভমেন্ত প্রোজেক(মল্তি-স্তেৎ): কান্নবা পোৎলমশিং পুথোক্নবা লফু শীজিন্ননবা ভেলু চেন শেম্বা
ভারত সরকার
হিংনবা লম্বী
67.00
3
অৱাং-নোংপোক লমদমদা সাইন্তিফিক ওইনা ওর্গনিক লৌউ মখল য়োকখৎপা
ভারত সরকার
হিংনবা লম্বী
45.00
4
ৱেস্ত সিক্কিমদা পেল্লিংদগী শঙ্গা-চোইলিং ফাওবা পেসেঞ্জর রোপৱে সিস্তেমগী অৱাৎপা শেনফম পীবা- অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১০৮.৩৯গী মনুংদগী লুপা করোর ৬৩.৩৯(চাদা ৫৮)
সিক্কিম
ইনফ্রাস্ত্রকচর
64.00
5
সাউথ সিক্কিমদা ধাপ্পারদগী ভালেদুঙ্গা ফাওবা পেসেঞ্জর রোপৱে সিস্তেমগী অৱাৎপা শেনফম পীবা-অপুনবা শেনফম লুপা করোর ২০৯.৫৭গী মনুংদগী লুপা করোর ৫৭.৮২(চাদা ২৮)
সিক্কিম
ইনফ্রাস্ত্রকচর
58.00
6
মিজোরমদা নোংচুপ থংবা শরুক্তা আইজোল বাই-পাস শেমগৎপা
মিজোরম
ইনফ্রাস্ত্রকচর
500.00
7
মিজোরমদা লুপা করোর ৩৩.৫৮ চঙনা তুইরিএল এয়রফিল্দদগী নোর্থ চাললাং(কিমি ১৮)ফাওবা; লুপা করোর ৬৬.৪২ চঙনা লেংপুইদগী সাইফাল বেম্বু প্লান্তেসন(কিমি ৪১)ফাওবা বেম্বু লিঙ্ক রোদ শেমগৎপা অমসুং ফগৎহনবা
মিজোরম
ইনফ্রাস্ত্রকচর
100.00
8
মেঘালয় সরকারগী অর্বান এফেয়ার্স দাইরেক্তোরেতনা নিউ শিল্লোং তাউন্সিপতা অনৌবা লেন-৪গী লম্বী শেমগৎপা অমসুং হৌজিক লৈরিবা লেন-২গী লম্বী সাইকল লম্বী, য়ুতিলিতি দকশিং অমসুং খোঙলম্বীশিং য়াওনা লেন-৪দা শেমগৎপা
মেঘালয়
ইনফ্রাস্ত্রকচর
146.79
9
অসামগী কামরুপ জিলাদা অসাম সরকারগী পি.দব্লিউ.দিনা স্কুল ২০ সেন্তর ওফ এক্সলেন্স ওন্থোকপা
অসাম
খুন্নাইগী
চাউখৎ-থৌরাং
132.86
10
ত্রিপুরাগী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা মৈ পীনবা ত্রিপুরা সরকারগী পৱার দিপার্তমেন্তনা সোলার মাইক্রো গ্রিদ লিংখৎপা
ত্রিপুরা
ইনফ্রাস্ত্রকচর
80.79
11
নোংপোক থংবা নাগালেন্দদা হিংনবা লম্বীগা মরী লৈনবা প্রোজেকশিং( প্রোজেক ২২) পায়খৎপা
নাগালেন্দ
খুন্নাইগী
চাউখৎ-থৌরাং
180.00
অপুনবা
1,503.44
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মিনিস্ত্রিগী মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Impact of PM-DevINE Scheme in North Eastern Region
10 AUG 2023 4:00PM by PIB Delhi
Prime Minister’s Development Initiative for North East Region (PM-DevINE),was announced as a new Central Sector Scheme in the Union Budget 2022-23. The impact study of PMDevINE scheme is being taken up at an appropriate time.
Keeping in view the objectives of the scheme, eleven projects, amounting to Rs 1503.44 crore, including the seven projects announced in Budget 2022-23, have been selected for sanction in FY 2022-23 as per the list given in Annexure.
Land is a State subject and the compensation for acquisition of land is dealt by the concerned State Governments as per the relevant Acts and Rules.
Annexure
Details of selected projects, including infrastructure projects, for sanction under PM-DevINE scheme during FY 2022-23 :
Sl.
Name of the Project
State / Agency
PM-DevINE Sector
Approved Cost
(in ₹ Crore)
1
Establishment of Dedicated Services for the Management of Paediatric and Adult Haematolymphoid Cancers in North East India, Guwahati
Govt. of India
Social Development
129.00
2
NECTAR Livelihood Improvement Project (Multi-State) - Utilization of Banana Pseudo Stem for Value-Added Products
Govt. of India
Livelihood
67.00
3
Promoting Scientific Organic Agriculture in North-East India (Multi-State)
Govt. of India
Livelihood
45.00
4
Gap funding for Passenger Ropeway System from Pelling to Sanga-Choeling in West Sikkim - at the cost of Rs. 63.39 Crore (58%) of total cost of Rs.108.39 Crore
Sikkim
Infrastructure
64.00
5
Gap funding for Eco-friendly Passenger Ropeway (Cable Car) from Dhapper to Bhaleydunga in South Sikkim - at the cost of Rs. 57.82 Crore (28%) of total cost of Rs. 209.57 Crore
Sikkim
Infrastructure
58.00
6
Construction of Aizwal By-pass road on Western Side
Mizoram
Infrastructure
500.00
7
Pilot project for the construction of Bamboo Link Roads at different locations in various districts in the State of Mizoram - (i) Tuirial Airfield to North Chaltlang (18 km) at a cost of Rs. 33.58 Crore; and (ii) Lengpui to Saiphal Bamboo Plantation (41 km) at a cost of Rs. 66.42 crore
Mizoram
Infrastructure
100.00
8
Construction of new four-lane road and conversion of existing two-lane road into four-lane with cycling tracks, utility ducts, footpaths, etc. at New Shillong Township
Meghalaya
Infrastructure
146.79
9
Transformation of 20 schools as Centre of Excellence in the Kamrup District
Assam
Social Development
132.86
10
Establishment of Solar Micro Grid for supply of reliable power to Remote Habitations in Tripura
Tripura
Infrastructure
80.79
11
Livelihood projects relating to Special Development of Eastern Nagaland - (22 Nos.)
Nagaland
Social Development
180.00
Total
1,503.44
This information was given by Union Minister for Ministry of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Rajya Sabha today.