Ministry of Development of North-East Region
North East Venture Fund
07 AUG 2023 3:27PM by PIB Delhi
The details of the investment in startups by the North East Venture Fund (NEVF) since its inception in terms of the amount invested, location and sector is given at Annexure-I.
Valuing a start-up is linked to a future date (deferred valuation method) based on subsequent round of funds raised from other investors. Based on investor opinion, market conditions, and the company's development, valuations may change in various funding rounds.
The startups, supported by NEVF, have identified the unique business opportunities available in the region and have provided value added solutions to the consumers through their products and services. The details of the employment generated through these start-ups including the details of skilled and unskilled labours and female participation, State-wise and year-wise is given at Annexure-II.
NEVF is registered as a Category I Venture Capital Fund under Securities and Exchange Board of India (SEBI) Alternative Investment Funds (AIF) Regulations, 2012. Further, an independent committee (Investment Committee) comprising of experienced professionals from the field of venture funding, private equity, developmental banking etc takes the investment decision. As a regulatory requirement, periodic reporting on the operation/compliances of regulation is placed before the contributors of NEVF and other concerned bodies in a structured manner. In addition, fund operation is also monitored by Reserve Bank of India (RBI) and Comptroller and Auditor General of India (CAG) in the form of periodic audit.
NEVF was established as a close ended fund with a target corpus of Rs. 100 crore. It has already received its targeted corpus with contribution of Rs. 30 crore from North Eastern Development Finance Corporation Ltd. (NEDFi), Rs. 25 crore from Small Industries Development Bank of India (SIDBI) and Rs. 45 crore from Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER). However, the contribution of MDoNER was given to NEDFi as interest free loan to be repayable in lump sum at the end of 15 years.
To augment entrepreneurship opportunities among marginalized sections, NEDFi has established its branch network across all the states of NER which reach out to their startups through their business meets wherein the details of venture funds are explained. This has resulted in NEVF reaching and funding startups from Arunachal Pradesh, Manipur and Meghalaya. A pipeline of proposals is at various stages of processing from the states of Nagaland and Mizoram also. Many of these startups are led by women co-founders. To further its attempt to reach to the remote areas of NER to support startups, NEVF had conducted Startup Investment Fest, an online application process for investment, in March, 2022. The fest has seen a lot of enthusiasm from far flung region of NER.
Annexure-I
Investment in startups by the North East Venture Fund (NEVF) since inception
(Rs. in lakh)
Sl No.
Name of the Startup
Amount Invested
Location
Sector
1
Fareast Tourism Development Pvt Ltd
90.00
Arunachal Pradesh
Tourism
2
PWLO Entertainment Pvt Ltd
50.00
Arunachal Pradesh
Tourism
3
ERC Eye Care Pvt Ltd
300.00
Assam
Healthcare
4
Automovill Technologies Pvt Ltd
380.00
Assam
Mobility
5
Terra Blue Exploration Technologies Pvt Ltd
200.00
Assam
Healthcare
6
Parking Rhino Online Services Pvt Ltd
365.00
Assam
Mobility
7
Pratyaksha Agrotech Pvt Ltd
400.00
Assam
Biotech
8
Northeast Flavors India Pvt Ltd
172.50
Assam
Food Processing
9
Symbiotic Foods Pvt Ltd
250.00
Assam
Agri & Allied
10
Izake Design & Consultancy Pvt Ltd
25.00
Assam
Handloom & Handicrafts
11
Atvi Infotainment Pvt Ltd
300.00
Assam
Media & Entertainment
12
Olatus Systems Pvt Ltd
35.00
Assam
Internet of Things
13
Invicto Software Solutions Pvt Ltd
450.00
Assam
Software as a Service
14
OSK Food & Technology Pvt Ltd
50.00
Assam
Food & Beverage
15
Etash Delivery Technologies Pvt Ltd
500.00
Assam
Logistics
16
Zerund Manufacturing Pvt Ltd
260.00
Assam
Construction
17
KraftInn Home Decore India Pvt Ltd
50.00
Assam
Handloom & Handicrafts
18
My3dselfie Pvt Ltd
400.00
Assam
Software as a Service
19
Ruloi Tea Trading Pvt Ltd
112.00
Assam
Food & Beverage
20
Encamp Tourism Pvt Ltd
100.00
Assam
Tourism
21
Aqua Blue Global Aquaculture Solutions Pvt. Ltd.
50.00
Assam
Agri & Allied
22
QWKPRO Consultancy Pvt Ltd
30.00
Assam
Healthcare
23
Bright crop Agro Products Private Limited
50.00
Assam
Agri & Allied
24
Avgarde Systems Pvt Ltd
100.00
Assam
Internet of Things
25
Respirit Healthcare Pvt Ltd
25.00
Assam
Healthcare
26
Binbag Environmental Services Pvt Ltd
75.00
Assam
Waste Management
27
Thangvung Privilege Services Pvt Ltd
25.00
Manipur
Loyalty Marketing
28
Taret Foods Pvt Ltd
65.00
Manipur
Food Processing
29
Hills Land Ed Tech Pvt Ltd
50.00
Manipur
Education
30
Twosis Garden Pvt Ltd
45.00
Manipur
Food Processing
31
Tantha Entertainment Pvt Ltd
150.00
Manipur
Media & Entertainment
32
Green Biotech Ecosolution Pvt Ltd
300.00
Manipur
Biotech
33
Eri Weave Pvt Ltd
35.00
Meghalaya
Handloom & Handcrafted
34
Shillong Bamboo Pvt Ltd
45.00
Meghalaya
Bamboo
35
Ruralnomics Pvt Ltd
25.00
Meghalaya
E-commerce
36
Topview Infolabs (P) Limited
100.00
Sikkim
Tourism
37
Aaharan Edusmart Pvt Ltd
25.00
Tripura
Education
Total
5684.50
Annexure-II
Employment generated through NEVF supported start-ups
Financial Year
State
Male
Female
Total
Skilled
Unskilled
2017-18
Assam
135
120
255
109
146
Sub-Total
135
120
255
109
146
2018-19
Assam
1307
374
1681
92
1589
Sub-Total
1307
374
1681
92
1589
2019-20
Arunachal Pradesh
15
7
22
6
16
Assam
84
29
113
63
50
Manipur
24
8
32
31
1
Sub-Total
123
44
167
100
67
2020-21
Arunachal Pradesh
62
7
69
6
63
Assam
827
93
920
87
833
Manipur
232
43
275
35
240
Mizoram
125
13
138
11
127
Sikkim
62
7
69
6
63
Tripura
10
4
14
4
10
Sub-Total
1318
167
1485
149
1336
2021-22
Assam
237
53
290
77
213
Manipur
26
6
32
16
16
Sub-Total
263
59
322
93
229
2022-23
Assam
679
101
780
99
681
Meghalaya
29
11
40
32
8
Manipur
12
10
22
17
5
Sikkim
21
14
35
22
13
Sub-Total
741
136
877
170
707
2023-24
Assam
11
4
15
13
2
Arunachal Pradesh
8
2
10
10
0
Sub-Total
19
6
25
23
2
Total
3906
906
4812
736
4076
This information was given by Union Minister for Ministry of Development of North Eastern Region Shri G. Kishan Reddy in a written reply in Lok Sabha today.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ
07 AUG 2023 3:27PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দনা থবক হেক হৌরকপদগী অৱাং-নোংপোক্কী স্তার্দশিংদা থাদখিবা শেনফম, মফম অমসুং সেক্তরগী মরোলশিং এন্নেক্সর-১দা পীরে।
স্তার্দ অমগী মগুন লেপ্পা অসি অতোপ্পা ইনভেস্তরশিংনা মখা তানা থাদরকপা শেনফমশিংদা য়ুম্ফম ওইবা তুংদা লাক্কদবা নুমিৎ অমগা মরী লৈনৈ। ইনভেস্তরগী ৱাখল্লোন, কৈথেলগী ফিবম অমসুং কম্পেনিগী চাউখৎলকপদা য়ুম্ফম ওইদুনা, তোঙান-তোঙানবা শেন থাদবগী মতমদা ভেলু লেপ্পগী থবকশিংদা অহোংবা লাকপা য়াই।
নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দনা মতেং পাংলিবা স্তার্দঅপশিংনা লমদম অসিদা ফংলবা অখন্নবা ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং মশক খঙদোক্লে অমসুং মখোয়গী পোৎথোকশিং অমসুং থবকশিংগী খুৎথাংদা কঞ্জুমরশিংদা মগুন হেনগৎহন্নবগী পাম্বৈশিং ফংহল্লে। হায়রিবা স্তার্দঅপশিংনা থবক ফংহনখিবগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সর-২দা পীরি।
সেবি অলতরনেতিপ ইনভেস্তমেন্ত ফন্দস(এ আই এফ) রিগুলেসন্স,২০১২গী মখাদা নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ অসি কেতেগোরি ১ ভেঞ্চর কেপিতেল ফন্দ ওইনা রেজিস্তার তৌরে। ভেঞ্চর ফন্দিং, প্রাইভেদ ইকুইতি, দিবলপমেন্তেল বেঙ্কিংগী লমদা অখঙ-অহৈশিং য়াওবা মনিং তম্বা ইনভেস্তমেন্ত কম্মিতি অমনা শেন থাদনবগী ৱারেপ লৌখি। মসিগী মথক্তা ফন্দ থাদবগী মওংশিংসু আর.বি.আই অমসুং সি.এ.জিনা চাং নাইনা পাংথোক্লি।
লুপা করোর ১০০গী কোর্পস ফন্দগী পান্দম অমগা লোয়ননা ক্লোজ ইন্দেদ ফন্দ অমা ওইনা নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ লিংখৎখিবনি। নেদফিদগী লুপা করোর ৩০, সিদবিদগী লুপা করোর ২৫ অমসুং দোনর মিনিস্ত্রিদগী লুপা করোর ৪৫গী শেনফমশিং ফংদুনা মসিগী পান্দম থমখিবা কোর্পস অদু ফংখ্রে। অদুবু দোনর মিনিস্ত্রিগী শেনফম অসি নেদফিদা শন্দোই য়াওদবা চহি ১৫গী মনুংদা শিংগদবা লোন ওইনা পীখিবনি।
ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিং খুদোংচাবা ফংনবা হেনগৎনবা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিং শীনবা থুংনা নেদফিনা মসিগী মশাশিং হাংদোক্লে। মসিনা মরম ওইদুনা নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দনা অরুনাচল প্রদেস, মনিপুর অমসুং মেঘালয়দা শেন থাদবা হৌরে। নাগালেন্দ অমসুং মিজোরমগী প্রোপোজেলশিং য়েংশিনবগী তোঙান-তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরি। স্তার্দঅপশিং মতেং পাংনবা অৱাং-নোংপোক্কী মনুং হুঞ্জিনা মফমশিং য়ৌনবা নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দনা স্তার্দঅপ ইনভেস্তমেন্ত ফেস্তিবেল, ইনভেস্তমেন্তগী ওনলাইন এপ্লিকেসনগী থবক অমা মার্চ ২০২২দা পাংথোকখ্রে। ফেস্তিবেল অদু অৱাং-নোংপোক্কী মনুং হুঞ্জিনবা মফমশিংদা থৱায় য়াওনা শরুক য়াখিবা উখি।
এন্নেক্সর-১
নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ(এন ই ভি এফ) হৌদোকপদগী স্তার্দঅপশিংদা থাদখিবা শেনফমশিং
(লুপা লাখ )
সেরিএল নম্বর
স্তার্দঅপ মমিং
থাদখিবা শেনফম
মফম
সেক্তর
1
ফারইস্ত তুরিজম দিবলপমেন্ত প্রাইভেদ লিমিতেদ
90.00
অরুনাচল প্রদেস
তুরিজম
2
পি.দব্লিউ.এল.ও ইন্তরতেনমেন্ত প্রাইভেদ লিমিতেদ
50.00
অরুনাচল প্রদেস
তুরিজম
3
ই.আর.সি আই কিয়ার প্রাইভেদ লিমিতেদ
300.00
অসাম
অনা-লায়য়েং
4
ওতোমোবিল তেক্নোলোজিস প্রাইভেদ লিমিতেদ
380.00
অসাম
চৎথোক-চৎশিন
5
তেরা ব্লু এক্সপ্লোরেসন তেক্নোলোজিস প্রাইভেদ লিমিতেদ
200.00
অসাম
অনা-লায়য়েং
6
পার্কিং রাইনো ওনলাইন সর্বিসেস প্রাইভেদ লিমিতেদ
365.00
অসাম
চৎথোক-চৎশিন
7
প্রত্যক্ষা এগ্রোতেক প্রাইভেদ লিমিতেদ
400.00
অসাম
বাইওতেক
8
নোর্থইস্ত ফ্লেবরস ইন্দিয়া প্রাইভেদ লিমিতেদ
172.50
অসাম
চীঞ্জাক শেম-শাবা
9
শিম্বাইওতিক ফুদস প্রাইভেদ লিমিতেদ
250.00
অসাম
লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবশিং
10
ইজাক দিজাইন এন্দ কন্সলতেন্সি প্রাইভেদ লিমিতেদ
25.00
অসাম
হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ
11
এতভি ইনফোতেনমেন্ত প্রাইভেদ লিমিতেদ
300.00
অসাম
মেদিয়া অমসুং ইন্তরতেনমেন্ত
12
ওলাতুস সিস্তেমস প্রাইভেদ লিমিতেদ
35.00
অসাম
ইন্তরনেত ওফ থিংস
13
ইনভিক্তো সোফৱায়ার সোলুসন্স প্রাইভেদ লিমিতেদ
450.00
অসাম
সোফৱারগী থবক
14
ও এস কে ফুদ এন্দ তেক্নোলোজি প্রাইভেদ লিমিতেদ
50.00
অসাম
চানবা অমসুং থক্নবশিং
15
ইতাস দেলিভরি তেক্নোলোজিস প্রাইভেদ লিমিতেদ
500.00
অসাম
লোজিস্তিক্স
16
জেরন্দ মেনুফেকচরিং প্রাইভেদ লিমিতেদ
260.00
অসাম
কন্সত্রক্সন
17
ক্রাফইন্ন হোম দেকোর ইন্দিয়া প্রাইভেদ লিমিতেদ
50.00
অসাম
হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ
18
মাইথ্রিদিসেলফি প্রাইভেদ লিমিতেদ
400.00
অসাম
সোফৱারগী থবক
19
রুলোই তি ত্রেদিং প্রাইভেদ লিমিতেদ
112.00
অসাম
চানবা অমসুং থক্নবশিং
20
ইনকেম্প তুরিজম প্রাইভেদ লিমিতেদ
100.00
অসাম
তুরিজম
21
এক্বা ব্লু গ্লোবেল এক্বাকলচর সোলুসন্স প্রাইভেদ লিমিতেদ
50.00
অসাম
লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবশিং
22
ক্বিকপ্রো কন্সলতেন্সি প্রাইভেদ লিমিতেদ
30.00
অসাম
অনা-লায়য়েং
23
ব্রাইদ ক্রোপ এগ্রো প্রদক্স প্রাইভেদ লিমিতেদ
50.00
অসাম
লৌউ-শিংউ অমসুং মরী লৈনবশিং
24
এভগার্দ সিস্তেমস প্রাইভেদ লিমিতেদ
100.00
অসাম
ইন্তরনেত ওফ থিংস
25
রিস্পিরিত হেল্থকিয়ার প্রাইভেদ লিমিতেদ
25.00
অসাম
অনা-লায়য়েং
26
বিনবেগ ইনভাইরোনমেন্তেল সর্বিসেস প্রাইভেদ লিমিতেদ
75.00
অসাম
অমোৎপা লোইশিনবা
27
থাংৱুং প্রিভিলেজ সর্বিসেস প্রাইভেদ লিমিতেদ
25.00
মনিপুর
লোয়ালতি মার্কেতিং
28
তরেৎ ফুদস প্রাইভেদ লিমিতেদ
65.00
মনিপুর
চীঞ্জাক শেম-শাবা
29
হিলস লেন্দ ইজুকেসন তেক প্রাইভেদ লিমিতেদ
50.00
মনিপুর
ইজুকেসন
30
তুসিস গার্দেন প্রাইভেদ লিমিতেদ
45.00
মনিপুর
চীঞ্জাক শেম-শাবা
31
তান্থা ইন্তরতেনমেন্ত প্রাইভেদ লিমিতেদ
150.00
মনিপুর
মেদিয়া অমসুং ইন্তরতেনমেন্ত
32
গ্রিন বাইওতেক প্রাইভেদ লিমিতেদ
300.00
মনিপুর
বাইওতেক
33
ইরি ৱিভ প্রাইভেদ লিমিতেদ
35.00
মেঘালয়
হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ
34
শিল্লোং বেম্বু প্রাইভেদ লিমিতেদ
45.00
মেঘালয়
ৱা
35
রুরেলনোমিক্স প্রাইভেদ লিমিতেদ
25.00
মেঘালয়
ই-কম্মর্স
36
তোপভিয়ু ইনফোলেবস প্রাইভেদ লিমিতেদ
100.00
সিক্কিম
তুরিজম
37
অহারান ইদুস্মার্দ প্রাইভেদ লিমিতেদ
25.00
ত্রিপুরা
ইজুকেসন
অপুনবা
5684.50
এন্নেক্সর-২
নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দনা মতেং পাংখিবা স্তার্দ-অপশিংনা পীখিবা থবক
শেনবা চহি
রাজ্য
নুপা
নুপী
অপুনবা
স্কিল
অনস্কিল
2017-18
অসাম
135
120
255
109
146
সব-তুতেল
135
120
255
109
146
2018-19
অসাম
1307
374
1681
92
1589
সব-তুতেল
1307
374
1681
92
1589
2019-20
অরুনাচল প্রদেস
15
7
22
6
16
অসাম
84
29
113
63
50
মনিপুর
24
8
32
31
1
সব-তুতেল
123
44
167
100
67
2020-21
অরুনাচল প্রদেস
62
7
69
6
63
অসাম
827
93
920
87
833
মনিপুর
232
43
275
35
240
মিজোরম
125
13
138
11
127
সিক্কিম
62
7
69
6
63
ত্রিপুরা
10
4
14
4
10
সব-তুতেল
1318
167
1485
149
1336
2021-22
অসাম
237
53
290
77
213
মনিপুর
26
6
32
16
16
সব-তুতেল
263
59
322
93
229
2022-23
অসাম
679
101
780
99
681
মেঘালয়
29
11
40
32
8
মনিপুর
12
10
22
17
5
সিক্কিম
21
14
35
22
13
সব-তুতেল
741
136
877
170
707
2023-24
অসাম
11
4
15
13
2
অরুনাচল প্রদেস
8
2
10
10
0
সব-তুতেল
19
6
25
23
2
অপুনবা
3906
906
4812
736
4076
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা দোনর মিনিস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী জি.কিসন রেদ্দিনা ফোঙদোকখিবনি।