Ministry of Culture
Nearly 2788 scholarships have been awarded under Cultural Talent Search Scholarship Scheme during last 05 years : Shri G. Kishan Reddy
20 JUL 2023 7:03PM by PIB Delhi
Centre for Cultural Resources and Training (CCRT) is implementing Cultural Talent Search Scholarship Scheme (CTSSS) since 1982 at National level. The Scheme is aimed at providing facilities to outstanding talented children selected in the age group of 10 to 14 years studying either in specialized schools or belonging to families practicing traditional performing arts for getting specialized training in various cultural fields such as traditional forms of music, dance, drama as well as painting, sculpture, crafts and literary activities.
650 new scholarships are awarded every year. The scholarship is initially awarded for two years and is renewable up to the age of 20 years, subject to the awardees maintaining good progress. The value of scholarship is Rs.3600/- per year for the scholarship holder, in addition to reimbursement of the actual tuition fee paid to the Guru/Teacher, up to a ceiling of Rs.9000/- per year. CCRT provides Scholarship to such children/students who excel in respective sphere of art form.
The number of scholarships awarded in last 05 years under CTSS Scheme are around 2788.
As per the 51st Meeting of Finance Committee of CCRT, the Committee in principle approved the enhancement of Scholarship amount and Tuition Fees reimbursed under Cultural Talent Search Scholarship (CTSS) Scheme from Rs. 300/- to Rs.500/- and Rs. 750/- to Rs. 1000/- respectively. Total number of scholarships are not proposed to be increased.
This reply was given by Minister of Culture, Tourism and Development of North-Eastern Region Shri G Kishan Reddy in Rajya Sabha today.

কল্চর মন্ত্রালয়
হৌখিবা চহি ৫দা কলচরেল তেলেন্ত সর্স স্কোলরশিপ স্কিমগী মখাদা স্কোলরশিপ চাউরাক্না ২৭৮৮ পীখ্রে
20 JUL 2023 7:03PM by PIB Imphal
সেন্তর ফোর কলচরেল রিসোর্সেস এন্দ ত্রেনিং (সি.সি.আর.তি.)না ১৯৮২দগী হৌরগা নেস্নেনেলগী থাক্তা কলচরেল তেলেন্ত সর্স স্কোলরশিপ স্কিম (সি.তি.এস.এস.এস.) ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। স্কিম অসিনা ম্যুজিক, দান্স, দ্রামা লোয়ননা পেন্তিং, স্কল্পচর, ক্রাফস অমসুং লিতরেরী এক্তিবিতীশিংগী ত্রেদিস্নেল ফোর্মশিং অসিনচিংবা তোঙান তোঙানবা কলচরেল ফিল্দশিংদা অখন্নবা ত্রেনিং ফংনবগীদমক অখন্নবা স্কুলশিং নত্রগা ত্রেদিস্নেল পর্ফোমিং আর্তস প্রেক্তিস তৌরিবা ইমুংশিংগী মনুং চনবদা তম্লিবা চহি ১০দগী ১৪গী মনুংদা লৈবা খনগৎলবা থোইদোক হেন্দোকপা অঙাংশিংদা খুদোংচাবা পীনবা পান্দম থম্লি।
চহি খুদিংগী অনৌবা স্কোলরশিপ ৬৫০ পীরি। স্কোলরশিপ অসি অহৌবদা চহি অনিগী ওইনা পীরি অমদি মসি চহি ২০ ফাওবা রিন্যু তৌবা য়াই। স্কোলরশিপকী ভেল্যু অসি চহিগী ওইনা লুপা ৯০০০ ফাওবা গুরু/ওজাদা পীবা ত্যুইসন ফী রিইম্বর্সমেন্ত তৌবগী মথক্তা স্কোলরশিপ হোল্দরগী ওইনা চহিদা লুপা ৩৬০০ ওইরি। সি.সি.আর.তি.না আর্ত ফোর্মগা মরী লৈনবা লমশিংদা মকোকথোংবা অঙাং/মহৈরোইদা স্কোলরশিপ পীরি।
হৌখিবা চহি ০৫দা সি.তি.এস.এস. স্কিমগী মখাদা পীখিবা স্কোলরশিপকী মশিং অসি চাউরাক্না ২৭৮৮নি।
সি.সি.আর.তি.গী ফাইনান্স কমিসনগী ৫১শুবা মীফমগী মতুং ইন্না কমিতী ইন প্রিন্সিপলনা কলচরেল তেলেন্ত সর্স স্কোলরশিপ (সি.তি.এস.এস.) স্কিমগী মখাদা স্কোলরশিপকী শেনফম অমসুং ত্যুসন ফী রিইম্বর্স লুপা ৩০০দগী লুপা ৫০০দা অমসুং লুপা ৭৫০দগী লুপা ১০০০দা হেনগৎপা অয়াবা পীখ্রে। স্কোলরশিপকী অপুনবা মশিং হেনগৎনবা প্রপোজ তৌদে।
পাউখুম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা কলচর, তুরিজম অমসুং দোনরগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিশন রেদ্দীনা পীখিবনি।