ଯୋଗାଯୋଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଡିଓଟି ‘5ଜି ଆଣ୍ଡ ବିଓଣ୍ଡ ହାକାଥନ୍ 2023’ ର ଘୋଷଣା କରିଛି
100 ଷ୍ଟାର୍ଟଅପଙ୍କୁ 5ଜି ଓ ଏଥି ସମ୍ପର୍କିତ ଉତ୍ପାଦ/ ସମାଧାନ ପାଇଁ 100 ଲକ୍ଷ ଟଙ୍କାର ପୁରସ୍କାର ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ
28 JUN 2023 6:10PM by PIB Bhubaneswar
5ଜି ଉତ୍ପାଦ ଏବଂ ସମାଧାନର ବିକାଶ ପାଇଁ ଟେଲିକମ୍ ବିଭାଗ ହାକାଥନ୍ ପରିଚାଳନା କରୁଛି। ବିଭିନ୍ନ ବୈଷୟିକ ଭର୍ଟିକାଲରେ 5ଜି ଉତ୍ପାଦ / ସମାଧାନର ବିକାଶରେ ଏହା ସମାପନ ହୋଇଛି।
ଡିଓଟି ଜୁନ୍ 28, 2023 ରୁ ‘5ଜି ଆଣ୍ଡ ବିଓଣ୍ଡ ହାକାଥନ୍ 2023’ ପାଇଁ ଆବେଦନ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ, ଯାହା ଭାରତ-କେନ୍ଦ୍ରିତ ଚିନ୍ତାଧାରାକୁ ସର୍ଟଲିଷ୍ଟ କରିବାକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖାଯାଇଥିଲା ଯାହା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ 5ଜି ଏବଂ ଉତ୍ପାଦ ଓ ସମାଧାନ ବାହାରେ ରୂପାନ୍ତରିତ ହୋଇପାରିବ | ହାକାଥନ୍ ର ଶତାଧିକ ବିଜେତା ଏକ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ପୁରସ୍କାର ପାଇବେ, ଏବଂ ସରକାରୀ, ଶିଳ୍ପ, ଏକାଡେମୀ, ଟେଲକୋସ୍ / ଓଇଏମଙ୍କ ମାନଙ୍କ ସହଯୋଗରେ ସେମାନଙ୍କୁ ବଜାର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର 5ଜି ଉତ୍ପାଦ / ସମାଧାନକୁ ମାପ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବାର ଅନନ୍ୟ ସୁଯୋଗ, ଇତ୍ୟାଦି ସୃଷ୍ଟି କରିବ।
ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା, ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ଶାସନ, ଏଗ୍ରିଟେକ୍ ଏବଂ ପଶୁପାଳନ, ପରିବେଶ, ଜନ ନିରାପତ୍ତା ଏବଂ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରିଚାଳନା ଏଣ୍ଟରପ୍ରାଇଜ୍, ସ୍ମାର୍ଟ ସିଟି ଏବଂ ଭିତ୍ତିଭୂମି, ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା, ବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ୍, ଫାଇନାନ୍ସ ଏବଂ ଇନସୁରାନ୍ସ, ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ ଏବଂ ପରିବହନ ସହିତ ଏକାଧିକ ବର୍ଗରୁ ସମାଧାନର ବିକାଶ କରିପାରିବେ | ଏହା ସହିତ ଏଥିରେ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ମଲ୍ଟିମିଡ଼ିଆ ଏବଂ ବ୍ରୋଡକାଷ୍ଟ ସାଟେଲାଇଟ୍ ଇତ୍ୟାଦି ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ରହିଛି।
5ଜି ଆଣ୍ଡ ବିଓଣ୍ଡ ହାକାଥନ ଭାରତର ବ୍ୟକ୍ତିବିଶେଷ, ଛାତ୍ର, ଷ୍ଟାର୍ଟ ଅପ୍ ଏବଂ ଏକାଡେମିକ୍ ଅନୁଷ୍ଠାନ ପାଇଁ ଖୋଲା ଅଛି | ଟେଲିକମ୍ ବିଭାଗ ଜୁଲାଇ 31, 2023 ସୁଦ୍ଧା ଆବେଦନ ଆମନ୍ତ୍ରଣ କରୁଛନ୍ତି। ଅଧିକ ବିବରଣୀ ପାଇଁ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ https://dcis.dot.gov.in/hackathon.

Ministry of Communications
DoT announces ‘5G & Beyond Hackathon 2023’
100 startups to be awarded 100 lakh for the development of 5G & beyond products/solutions
28 JUN 2023 6:10PM by PIB Delhi
Department of Telecommunications has been conducting Hackathons for the development of 5G products and solutions. This culminated in the development of 5G products/solutions in different technological verticals.
The DoT invites applications from June 28, 2023 for ‘5G & Beyond Hackathon 2023’, aimed at shortlisting India-focused cutting-edge ideas that can be converted into workable 5G & beyond products and solutions. Hundred winners of the hackathon will share a total prize pool of Rs one crore, and the unique opportunity to scale and implement their 5G products/solutions to make them market ready with the support of mentors from Government, industry, academia, Telcos/OEMs, etc.
The participants can develop 5G & beyond solutions from across multiple categories including Healthcare, Education & Governance, AgriTech & Livestock, Environment, Public Safety & Disaster Management Enterprise, Smart Cities & Infrastructure, Cyber Security, Banking, Finance & Insurance, Logistics & Transportation, Multimedia & Broadcast Satellite, among others.
The 5G & Beyond Hackathon is open to individuals, students, start-ups, and academic institutions in India. Department of Telecommunications invites applications will be received July 31, 2023. For further details https://dcis.dot.gov.in/hackathon.