Ministry of Statistics & Programme Implementation
CONSUMER PRICE INDEX NUMBERS ON BASE 2012=100 FOR RURAL, URBAN AND COMBINED FOR THE MONTH OF MAY 2023
12 JUN 2023 5:30PM by PIB Delhi
The National Statistical Office (NSO), Ministry of Statistics and Programme Implementation (MoSPI) is releasing All India Consumer Price Index (CPI) on Base 2012=100 and corresponding Consumer Food Price Index (CFPI) for Rural (R), Urban (U) and Combined (C) for the month of May 2023 (Provisional) in this press note. CPIs for Sub-Groups and Groups for both All India and all States/UTs are also being released.
2. The price data are collected from selected 1114 urban Markets and 1181 villages covering all States/UTs through personal visits by field staff of Field Operations Division of NSO, MoSPI on a weekly roster. During the month of May 2023, NSO collected prices from 98.56 % villages and 97.04% urban Markets while the Market-wise prices reported therein were 88.56% for rural and 90.76% for urban.
3. All India Inflation rates (on point to point basis i.e. current month over same month of last year, i.e. May 2023 over May 2022), based on General Indices and CFPIs are given as follows:
All India year-on-year inflation rates (%) based on CPI (General) and CFPI: May 2023 over May 2022
May. 2023 (Prov.)
Apr. 2023 (Final)
May. 2022
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Inflation
CPI (General)
4.17
4.27
4.25
4.68
4.85
4.70
7.08
7.08
7.04
CFPI
3.19
2.43
2.91
3.89
3.69
3.84
7.76
8.20
7.97
Index
CPI (General)
179.7
178.1
179.0
178.8
177.4
178.1
172.5
170.8
171.7
CFPI
174.9
181.1
177.1
173.7
180.0
175.9
169.5
176.8
172.1
Notes: Prov. – Provisional, Combd. – Combined
4. Monthly changes in the General Indices and CFPIs are given below:
Monthly changes (%) in All India CPI (General) and CFPI: May 2023 over April 2023
Indices
May. 2023 (Prov.)
Apr. 2023 (Final)
Monthly change (%)
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
Rural
Urban
Combd.
CPI (General)
179.7
178.1
179.0
178.8
177.4
178.1
0.50
0.39
0.51
CFPI
174.9
181.1
177.1
173.7
180.0
175.9
0.69
0.61
0.68
Note: Figures of May 2023 are provisional.
5. Next date of release for June 2023 CPI is 12th July 2023 (Wednesday). For more details please visit the website www.mospi.gov.in
List of Annex
Annex
Title
I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for April 2023 (Final) and May 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
II
All-India inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for May 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for April 2023 (Final) and May 2023 (Provisional)
IV
Year-on-year inflation rates (%) of major States for Rural, Urban and Combined for May 2023 (Provisional)
Annex I
All-India General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for April 2023 (Final) and May 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
Weights
Apr. 23 Index
(Final)
May. 23 Index
(Prov.)
Weights
Apr. 23 Index
(Final)
May. 23 Index
(Prov.)
Weights
Apr. 23 Index
(Final)
May. 23 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
12.35
173.3
173.1
6.59
174.8
174.8
9.67
173.8
173.6
1.1.02
Meat and fish
4.38
206.9
211.4
2.73
213.7
219.4
3.61
209.3
214.2
1.1.03
Egg
0.49
167.9
171.1
0.36
172.4
176.7
0.43
169.6
173.3
1.1.04
Milk and products
7.72
178.2
179.6
5.33
178.8
179.5
6.61
178.4
179.6
1.1.05
Oils and fats
4.21
178.5
173.3
2.81
168.7
164.4
3.56
174.9
170.0
1.1.06
Fruits
2.88
173.7
169.0
2.90
179.2
175.9
2.89
176.3
172.2
1.1.07
Vegetables
7.46
142.8
148.2
4.41
179.9
184.8
6.04
155.4
160.6
1.1.08
Pulses and products
2.95
172.8
174.8
1.73
174.7
176.9
2.38
173.4
175.5
1.1.09
Sugar and Confectionery
1.70
120.4
121.9
0.97
123.1
124.2
1.36
121.3
122.7
1.1.10
Spices
3.11
215.5
221.0
1.79
207.8
211.9
2.50
212.9
218.0
1.2.11
Non-alcoholic beverages
1.37
178.2
178.6
1.13
165.5
165.9
1.26
172.9
173.3
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
5.56
190.5
191.0
5.54
197.0
197.7
5.55
193.5
194.1
1
Food and beverages
54.18
175.5
176.6
36.29
182.1
183.1
45.86
177.9
179.0
2
Pan, tobacco and intoxicants
3.26
199.5
199.9
1.36
203.5
204.0
2.38
200.6
201.0
3.1.01
Clothing
6.32
190.7
191.2
4.72
181.0
181.3
5.58
186.9
187.3
3.1.02
Footwear
1.04
187.3
187.9
0.85
167.7
168.1
0.95
179.2
179.7
3
Clothing and footwear
7.36
190.2
190.8
5.57
178.9
179.3
6.53
185.7
186.2
4
Housing
-
-
-
21.67
175.2
175.6
10.07
175.2
175.6
5
Fuel and light
7.94
181.5
182.7
5.58
182.1
182.6
6.84
181.7
182.7
6.1.01
Household goods and services
3.75
179.1
179.8
3.87
169.6
170.1
3.80
174.6
175.2
6.1.02
Health
6.83
187.2
187.8
4.81
181.5
182.2
5.89
185.0
185.7
6.1.03
Transport and communication
7.60
169.4
169.7
9.73
160.1
160.4
8.59
164.5
164.8
6.1.04
Recreation and amusement
1.37
173.2
173.7
2.04
168.8
169.2
1.68
170.7
171.2
6.1.05
Education
3.46
179.4
180.1
5.62
174.2
174.7
4.46
176.4
176.9
6.1.06
Personal care and effects
4.25
183.8
184.8
3.47
184.4
185.6
3.89
184.0
185.1
6
Miscellaneous
27.26
178.9
179.5
29.53
170.9
171.5
28.32
175.0
175.6
General Index (All Groups)
100.00
178.8
179.7
100.00
177.4
178.1
100.00
178.1
179.0
Consumer Food Price Index (CFPI)
47.25
173.7
174.9
29.62
180.0
181.1
39.06
175.9
177.1
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. CFPI : Out of 12 sub-groups contained in ‘Food and Beverages’ group, CFPI is based on ten sub-groups, excluding ‘Non-alcoholic beverages’ and ‘Prepared meals, snacks, sweets etc.’.
3. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex II
All-India year-on-year inflation rates (%) for General, Group and Sub-group level CPI and CFPI numbers for May 2023 (Provisional) for Rural, Urban and Combined
(Base: 2012=100)
Group Code
Sub-group Code
Description
Rural
Urban
Combined
May. 22 Index
(Final)
May. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
May. 22 Index
(Final)
May. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
May. 22 Index
(Final)
May. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
1.1.01
Cereals and products
152.9
173.1
13.21
156.7
174.8
11.55
154.1
173.6
12.65
1.1.02
Meat and fish
214.7
211.4
-1.54
221.2
219.4
-0.81
217.0
214.2
-1.29
1.1.03
Egg
161.4
171.1
6.01
164.1
176.7
7.68
162.4
173.3
6.71
1.1.04
Milk and products
164.6
179.6
9.11
165.4
179.5
8.52
164.9
179.6
8.91
1.1.05
Oils and fats
209.9
173.3
-17.44
189.5
164.4
-13.25
202.4
170.0
-16.01
1.1.06
Fruits
168.0
169.0
0.60
174.5
175.9
0.80
171.0
172.2
0.70
1.1.07
Vegetables
160.4
148.2
-7.61
203.2
184.8
-9.06
174.9
160.6
-8.18
1.1.08
Pulses and products
165.0
174.8
5.94
164.1
176.9
7.80
164.7
175.5
6.56
1.1.09
Sugar and Confectionery
118.9
121.9
2.52
121.2
124.2
2.48
119.7
122.7
2.51
1.1.10
Spices
186.6
221.0
18.44
181.4
211.9
16.81
184.9
218.0
17.90
1.2.11
Non-alcoholic beverages
173.2
178.6
3.12
158.5
165.9
4.67
167.1
173.3
3.71
1.1.12
Prepared meals, snacks, sweets etc.
180.4
191.0
5.88
184.9
197.7
6.92
182.5
194.1
6.36
1
Food and beverages
170.8
176.6
3.40
177.5
183.1
3.15
173.3
179.0
3.29
2
Pan, tobacco and intoxicants
192.9
199.9
3.63
197.5
204.0
3.29
194.1
201.0
3.55
3.1.01
Clothing
179.3
191.2
6.64
170.0
181.3
6.65
175.6
187.3
6.66
3.1.02
Footwear
177.2
187.9
6.04
155.9
168.1
7.83
168.4
179.7
6.71
3
Clothing and footwear
179.0
190.8
6.59
167.8
179.3
6.85
174.6
186.2
6.64
4
Housing
-
-
-
167.5
175.6
4.84
167.5
175.6
4.84
5
Fuel and light
175.3
182.7
4.22
173.5
182.6
5.24
174.6
182.7
4.64
6.1.01
Household goods and services
168.9
179.8
6.45
161.1
170.1
5.59
165.2
175.2
6.05
6.1.02
Health
177.7
187.8
5.68
170.1
182.2
7.11
174.8
185.7
6.24
6.1.03
Transport and communication
167.1
169.7
1.56
159.4
160.4
0.63
163.0
164.8
1.10
6.1.04
Recreation and amusement
167.6
173.7
3.64
163.2
169.2
3.68
165.1
171.2
3.69
6.1.05
Education
171.8
180.1
4.83
165.2
174.7
5.75
167.9
176.9
5.36
6.1.06
Personal care and effects
168.5
184.8
9.67
168.2
185.6
10.34
168.4
185.1
9.92
6
Miscellaneous
170.9
179.5
5.03
163.8
171.5
4.70
167.5
175.6
4.84
General Index (All Groups)
172.5
179.7
4.17
170.8
178.1
4.27
171.7
179.0
4.25
Consumer Food Price Index
169.5
174.9
3.19
176.8
181.1
2.43
172.1
177.1
2.91
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. - : CPI (Rural) for housing is not compiled.
Annex III
General CPI for States for Rural, Urban and Combined for April 2023 (Final) and May 2023 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
Weights
Apr. 23 Index
(Final)
May. 23 Index
(Prov.)
Weights
Apr. 23 Index
(Final)
May. 23 Index
(Prov.)
Weights
Apr. 23 Index
(Final)
May. 23 Index
(Prov.)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
5.40
181.5
183.0
3.64
184.4
185.5
4.58
182.6
183.9
2
Arunachal Pradesh
0.14
183.1
183.8
0.06
--
--
0.10
183.1
183.8
3
Assam
2.63
179.5
181.5
0.79
177.2
179.3
1.77
179.0
181.0
4
Bihar
8.21
172.7
173.9
1.62
180.1
181.7
5.14
173.8
175.0
5
Chhattisgarh
1.68
168.7
169.9
1.22
167.6
168.4
1.46
168.3
169.3
6
Delhi
0.28
166.1
166.8
5.64
165.6
165.5
2.77
165.6
165.6
7
Goa
0.14
173.7
172.7
0.25
170.2
170.9
0.19
171.6
171.6
8
Gujarat
4.54
176.5
177.1
6.82
167.9
168.4
5.60
171.6
172.2
9
Haryana
3.30
178.5
179.1
3.35
171.2
171.8
3.32
175.1
175.7
10
Himachal Pradesh
1.03
167.9
168.8
0.26
175.3
176.6
0.67
169.2
170.2
11
Jharkhand
1.96
174.5
175.7
1.39
179.6
180.1
1.69
176.4
177.4
12
Karnataka
5.09
178.9
180.2
6.81
185.5
186.2
5.89
182.4
183.4
13
Kerala
5.50
186.4
187.0
3.46
184.2
185.5
4.55
185.6
186.5
14
Madhya Pradesh
4.93
174.8
175.2
3.97
180.2
181.6
4.48
177.0
177.8
15
Maharashtra
8.25
180.1
181.4
18.86
174.0
174.1
13.18
176.0
176.5
16
Manipur
0.23
199.6
#
0.12
171.8
#
0.18
190.8
#
17
Meghalaya
0.28
164.1
164.2
0.15
173.0
173.1
0.22
166.9
167.0
18
Mizoram
0.07
195.0
196.0
0.13
171.6
172.7
0.10
180.7
181.8
19
Nagaland
0.14
187.8
189.0
0.12
175.5
175.5
0.13
182.6
183.3
20
Odisha
2.93
177.4
178.8
1.31
171.8
174.0
2.18
175.8
177.5
21
Punjab
3.31
174.9
175.4
3.09
167.1
167.4
3.21
171.4
171.8
22
Rajasthan
6.63
176.1
176.2
4.23
174.3
174.6
5.51
175.5
175.6
23
Sikkim
0.06
193.3
194.9
0.03
180.2
180.3
0.05
189.0
190.1
24
Tamil Nadu
5.55
184.2
185.1
9.20
184.7
185.7
7.25
184.5
185.5
25
Telangana
3.16
191.5
193.0
4.41
185.9
186.3
3.74
188.4
189.3
26
Tripura
0.35
194.6
196.4
0.14
188.4
188.7
0.25
193.0
194.4
27
Uttar Pradesh
14.83
176.5
177.1
9.54
178.2
178.9
12.37
177.1
177.7
28
Uttarakhand
1.06
175.9
176.6
0.73
179.2
181.1
0.91
177.1
178.3
29
West Bengal
6.99
183.2
185.3
7.20
183.5
185.2
7.09
183.3
185.3
30
Andaman & Nicobar Islands
0.05
193.6
199.8
0.07
178.2
182.2
0.06
185.8
190.9
31
Chandigarh
0.02
178.8
179.2
0.34
167.8
168.1
0.17
168.4
168.7
32
Dadra & Nagar Haveli
0.02
166.0
167.6
0.04
172.3
173.9
0.03
170.2
171.8
33
Daman & Diu
0.02
180.8
180.4
0.02
177.2
178.5
0.02
179.3
179.6
34
Jammu & Kashmir*
1.14
187.9
187.7
0.72
187.9
188.7
0.94
187.9
188.1
35
Lakshadweep
0.01
186.8
190.2
0.01
176.2
176.1
0.01
181.4
183.0
36
Puducherry
0.08
187.6
187.1
0.27
183.2
183.9
0.17
184.3
184.7
All India
100.00
178.8
179.7
100.00
177.4
178.1
100.00
178.1
179.0
Notes:
1. Prov. : Provisional
2. -- : indicates the receipt of price schedules is less than 80% of allocated schedules and therefore indices are not compiled.
3. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir
and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
4. # : Prices have not been received from Manipur for the month of May2023 due to administrative reasons.
Annex IV
Year-on-year inflation rates (%) of major@ States for Rural, Urban and Combined for May 2023 (Provisional)
(Base: 2012=100)
Sl. No.
Name of the State/UT
Rural
Urban
Combined
May. 22 Index
(Final)
May. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
May. 22 Index
(Final)
May. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
May. 22 Index
(Final)
May. 23
Index
(Prov.)
Inflation Rate
(%)
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
1
Andhra Pradesh
177.5
183.0
3.10
178.2
185.5
4.10
177.8
183.9
3.43
2
Assam
175.5
181.5
3.42
172.6
179.3
3.88
174.9
181.0
3.49
3
Bihar
163.9
173.9
6.10
172.0
181.7
5.64
165.1
175.0
6.00
4
Chhattisgarh
169.4
169.9
0.30
166.1
168.4
1.38
168.1
169.3
0.71
5
Delhi
163.9
166.8
1.77
163.1
165.5
1.47
163.1
165.6
1.53
6
Gujarat
169.0
177.1
4.79
162.0
168.4
3.95
165.0
172.2
4.36
7
Haryana
167.2
179.1
7.12
164.1
171.8
4.69
165.7
175.7
6.04
8
Himachal Pradesh
162.1
168.8
4.13
167.8
176.6
5.24
163.1
170.2
4.35
9
Jharkhand
166.5
175.7
5.53
173.1
180.1
4.04
169.0
177.4
4.97
10
Karnataka
174.5
180.2
3.27
180.2
186.2
3.33
177.6
183.4
3.27
11
Kerala
178.9
187.0
4.53
177.8
185.5
4.33
178.5
186.5
4.48
12
Madhya Pradesh
172.5
175.2
1.57
174.9
181.6
3.83
173.5
177.8
2.48
13
Maharashtra
175.2
181.4
3.54
166.5
174.1
4.56
169.4
176.5
4.19
14
Odisha
174.5
178.8
2.46
166.9
174.0
4.25
172.4
177.5
2.96
15
Punjab
169.1
175.4
3.73
159.7
167.4
4.82
164.9
171.8
4.18
16
Rajasthan
168.1
176.2
4.82
167.1
174.6
4.49
167.7
175.6
4.71
17
Tamil Nadu
177.3
185.1
4.40
177.4
185.7
4.68
177.4
185.5
4.57
18
Telangana
185.1
193.0
4.27
177.1
186.3
5.19
180.7
189.3
4.76
19
Uttar Pradesh
168.4
177.1
5.17
169.8
178.9
5.36
168.9
177.7
5.21
20
Uttarakhand
168.0
176.6
5.12
169.5
181.1
6.84
168.6
178.3
5.75
21
West Bengal
178.3
185.3
3.93
177.6
185.2
4.28
178.0
185.3
4.10
22
Jammu & Kashmir*
181.1
187.7
3.64
180.8
188.7
4.37
181.0
188.1
3.92
All India
172.5
179.7
4.17
170.8
178.1
4.27
171.7
179.0
4.25
Notes:
1. Prov. : Provisional.
2. * : Figures of this row pertain to the prices and weights of the combined Union Territories of Jammu & Kashmir and Ladakh (erstwhile State of Jammu & Kashmir).
3. @ : States having population more than 50 lakhs as per Population Census 2011.
CLICK HERE TO SEE THE RELEASE IN PDF

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২৩গী মে থাগী ওইনা রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী বেস ২০১২=১০০দা লৈরিবা কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স নম্বরশিং
12 JUN 2023 5:30PM by PIB Imphal
স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইমপ্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়গী নেস্নেল স্তেতিস্তিকেল ওফিস (এন.এস.ও.)না প্রেস নোৎ অসিদা ২০২৩গী মে থাগী (প্রোবিজনেল) ওইনা বেস ২০১২=১০০গী ওল ইন্দিয়া কঞ্জুমর প্রাইস ইন্দেক্স (সি.পি.আই.) অমসুং রুরেল (আর), অর্বান (য়ু) অমসুং কম্বাইন (সি)গী কোরেস্পোন্দিং কঞ্জুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.) ফোঙলি। ভারত পুম্বা অমসুং রাজ্য/য়ু.তি পুম্বগী সব-গ্রুপশিং অমসুং গ্রুপশিংগী সি.পি.আই.শিংসু ফোঙলি।
২. মমলশিংগী দেতা অসি চয়োলগী ওইনা এম.ও.এস.পি.আই.গী এন.এস.ও.গী ফিল্দ ওপরেসন্স দিবিজনগী ফিল্দ স্তাফকী পর্সনেল বিজিৎশিংগী খুত্থাংদা রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক কোনশিন্দুনা খনগৎলবা অর্বান মার্কেৎ ১১১৪ অমসুং খুঙ্গং ১১৮১দগী খোমগৎখি। ২০২৩গী মে থা মনুংদা এন.এস.ও.না খুঙ্গংশিংগী ৯৮.৫৬% অমসুং অর্বান মার্কেৎশিংগী ৯৭.০৪%দগী মমলশিং খোমগৎখি অমরোমদা মার্কেৎ অমমমগী মমলশিং রিপোর্ত তৌরক্লিবা অসি রুরেলগী ৮৮.৫৬% অমসুং অর্বানগী ৯০.৭৬% ওইখি।
৩. ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেৎশিং অসি (পোইন্ত তু পোইন্ত বেসিস্তা হায়বদি চৎলিবা থা অসিগা মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাগা হায়বদি মদুদি মে ২০২৩ অমদি মে ২০২২) মখাদা পীরিবা জেনরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.পি.আই.শিংদা য়ুম্ফম ওইখি:
সি.পি.আই. (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ওল ইন্দিয়া ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেৎশিং (%): মে ২০২৩ অমদি মে ২০২২
মে ২০২৩ (প্রোবিজনেল)
এপ্রিল ২০২৩ (ফাইনেল)
মে ২০২২
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
ইনফ্লেসন
সি.পি.আই. (জেনরেল)
৪.১৭
৪.২৭
৪.২৫
৪.৬৮
৪.৮৫
৪.৭০
৭.০৮
৭.০৮
৭.০৪
সি.এফ.পি.আই
৩.১৯
২.৪৩
২.৯১
৩.৮৯
৩.৬৯
৩.৮৪
৭.৭৬
৮.২০
৭.৯৭
ইন্দেক্স
সি.পি.আই. (জেনরেল)
১৭৯.৭
১৭৮.১
১৭৯.০
১৭৮.৮
১৭৭.৪
১৭৮.১
১৭২.৫
১৭০.৮
১৭১.৭
সি.এফ.পি.আই
১৭৪.৯
১৮১.১
১৭৭.১
১৭৩.৭
১৮০.০
১৭৫.৯
১৬৯.৫
১৭৬.৮
১৭২.১
৪. জেনরেল ইন্দেক্সশিং অমসুং সি.এফ.পি.আই.শিংদা থাগী ওইনা লাকপা অহোংবশিং অসি মখাদা পীরি:
ওল ইন্দিয়া সি.পি.আই. (জেনরেল) অমসুং সি.এফ.পি.আই.দা লাকপা থাগী অহোংবশিং (%): মে ২০২৩ অমদি এপ্রিল ২০২৩
ইন্দেক্সশিং
মে ২০২৩ (প্রোবিজনেল)
এপ্রিল ২০২৩ (ফাইনেল)
থাগী অহোংবশিং (%)
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
সি.পি.আই. (জেনরেল)
১৭৯.৭
১৭৮.১
১৭৯.০
১৭৮.৮
১৭৭.৪
১৭৮.১
০.৫০
০.৩৯
০.৫১
সি.এফ.পি.আই
১৭৪.৯
১৮১.১
১৭৭.১
১৭৩.৭
১৮০.০
১৭৫.৯
০.৬৯
০.৬১
০.৬৮
খঙজিনগদবা: মে ২০২৩গী ফিগরশিং অসি প্রোবিজনেলনি
৫. জুন ২০২৩গী সি.পি.আই. ফোঙবগী মথংগী রিলিস তাং অসি জুলাই ১২, ২০২৩ (য়ুমশকৈশা)দা ফোঙগনি। অহেনবা ৱারোলশিংগীদমক ৱেবসাইৎ অসিদা চংবীয়ু www.mospi.gov.in
এনেক্সকী লিস্ত
এনেক্স
তাইতল
I
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী এপ্রিল ২০২৩(ফাইনেল) অমসুং মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী ওল ইন্দিয়া জেনরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ লেবেলগী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. নম্বরশিং
II
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী ওইনা জেনরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ লেবেলগী ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেৎশিং (%)গী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. নম্বরশিং
III
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী এপ্রিল ২০২৩(ফাইনেল) অমসুং মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী রাজ্যশিংগী ওইবা জেনরেল সি.পি.আই.
IV
মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী মরু ওইবা রাজ্যশিংগী ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেৎশিং (%)
এনেক্স I
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী এপ্রিল ২০২৩(ফাইনেল) অমসুং মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী ওল ইন্দিয়া জেনরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ লেবেলগী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. নম্বরশিং
(বেস: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
অকুপ্পা ৱারোল
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
ৱেতশিং
এপ্রিল ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ৱেতশিং
এপ্রিল ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ৱেতশিং
এপ্রিল ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএলশিং অমসুং মাগী পোত্থোকশিং
১২.৩৫
১৭৩.৩
১৭৩.১
৬.৫৯
১৭৪.৮
১৭৪.৮
৯.৬৭
১৭৩.৮
১৭৩.৬
১.১.০২
শা-ঙা
৪.৩৮
২০৬.৯
২১১.৪
২.৭৩
২১৩.৭
২১৯.৪
৩.৬১
২০৯.৩
২১৪.২
১.১.০৩
য়েরুম
০.৪৯
১৬৭.৯
১৭১.১
০.৩৬
১৭২.৪
১৭৬.৭
০.৪৩
১৬৯.৬
১৭৩.৩
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মাগী পোত্থোকশিং
৭.৭২
১৭৮.২
১৭৯.৬
৫.৩৩
১৭৮.৮
১৭৯.৫
৬.৬১
১৭৮.৪
১৭৯.৬
১.১.০৫
থাও অমসুং ফেৎ
৪.২১
১৭৮.৫
১৭৩.৩
২.৮১
১৬৮.৭
১৬৪.৪
৩.৫৬
১৭৪.৯
১৭০.০
১.১.০৬
উহৈ-ৱাহৈ
২.৮৮
১৭৩.৭
১৬৯.০
২.৯০
১৭৯.২
১৭৫.৯
২.৮৯
১৭৬.৩
১৭২.২
১.১.০৭
মনা-মশিং
৭.৪৬
১৪২.৮
১৪৮.২
৪.৪১
১৭৯.৯
১৮৪.৮
৬.০৪
১৫৫.৪
১৬০.৬
১.১.০৮
হৱাই-চেৱাই
২.৯৫
১৭২.৮
১৭৪.৮
১.৭৩
১৭৪.৭
১৭৬.৯
২.৩৮
১৭৩.৪
১৭৫.৫
১.১.০৯
চিনি অমসুং কনফেক্সনরী
১.৭০
১২০.৪
১২১.৯
০.৯৭
১২৩.১
১২৪.২
১.৩৬
১২১.৩
১২২.৭
১.১.১০
মরু-মরাং
৩.১১
২১৫.৫
২২১.০
১.৭৯
২০৭.৮
২১১.৯
২.৫০
২১২.৯
২১৮.০
১.২.১১
নন-অলকোহোলিক বেবরেজ
১.৩৭
১৭৮.২
১৭৮.৬
১.১৩
১৬৫.৫
১৬৫.৯
১.২৬
১৭২.৯
১৭৩.৩
১.১.১২
থোংদোক্লবা অচা-অথক, অথুম-অহাও
৫.৫৬
১৯০.৫
১৯১.০
৫.৫৪
১৯৭.০
১৯৭.৭
৫.৫৫
১৯৩.৫
১৯৪.১
১
চান্নবা অমসুং থক্নবা
৫৪.১৮
১৭৫.৫
১৭৬.৬
৩৬.২৯
১৮২.১
১৮৩.১
৪৫.৮৬
১৭৭.৯
১৭৯.০
২
ক্বা, হীদাক মনা অমসুং মসিগী পোৎলমশিং
৩.২৬
১৯৯.৫
১৯৯.৯
১.৩৬
২০৩.৫
২০৪.০
২.৩৮
২০০.৬
২০১.০
৩.১.০১
ফিরোল
৬.৩২
১৯০.৭
১৯১.২
৪.৭২
১৮১.০
১৮১.৩
৫.৫৮
১৮৬.৯
১৮৭.৩
৩.১.০২
খোঙউপ
১.০৪
১৮৭.৩
১৮৭.৯
০.৮৫
১৬৭.৭
১৬৮.১
০.৯৫
১৭৯.২
১৭৯.৭
৩
চিরোল অমসুং খোঙউপ
৭.৩৬
১৯০.২
১৯০.৮
৫.৫৭
১৭৮.৯
১৭৯.৩
৬.৫৩
১৮৫.৭
১৮৬.২
৪
হাউসিং
-
-
-
২১.৬৭
১৭৫.২
১৭৫.৬
১০.০৭
১৭৫.২
১৭৫.৬
৫
ফ্যুল অমসুং লাইৎ
৭.৯৪
১৮১.৫
১৮২.৭
৫.৫৮
১৮২.১
১৮২.৬
৬.৮৪
১৮১.৭
১৮২.৭
৬.১.০১
হাউসহোল্দ গুদস অমসুং সর্ভিসেস
৩.৭৫
১৭৯.১
১৭৯.৮
৩.৮৭
১৬৯.৬
১৭০.১
৩.৮০
১৭৪.৬
১৭৫.২
৬.১.০২
হকশেল
৬.৮৩
১৮৭.২
১৮৭.৮
৪.৮১
১৮১.৫
১৮২.২
৫.৮৯
১৮৫.০
১৮৫.৭
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
৭.৬০
১৬৯.৪
১৬৯.৭
৯.৭৩
১৬০.১
১৬০.৪
৮.৫৯
১৬৪.৫
১৬৪.৮
৬.১.০৪
রিক্রিএসন অমসুং এম্যুসমেন্ত
১.৩৭
১৭৩.২
১৭৩.৭
২.০৪
১৬৮.৮
১৬৯.২
১.৬৮
১৭০.৭
১৭১.২
৬.১.০৫
এজুকেসন
৩.৪৬
১৭৯.৪
১৮০.১
৫.৬২
১৭৪.২
১৭৪.৭
৪.৪৬
১৭৬.৪
১৭৬.৯
৬.১.০৬
পর্সনেল কিয়র অমসুং ইফেক্ত
৪.২৫
১৮৩.৮
১৮৪.৮
৩.৪৭
১৮৪.৪
১৮৫.৬
৩.৮৯
১৮৪.০
১৮৫.১
৬
অতোপ্পশিং
২৭.২৬
১৭৮.৯
১৭৯.৫
২৯.৫৩
১৭০.৯
১৭১.৫
২৮.৩২
১৭৫.০
১৭৫.৬
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
১০০.০০
১৭৮.৮
১৭৯.৭
১০০.০০
১৭৭.৪
১৭৮.১
১০০.০০
১৭৮.১
১৭৯.০
কঞ্জুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.)
৪৭.২৫
১৭৩.৭
১৭৪.৯
২৯.৬২
১৮০.০
১৮১.১
৩৯.০৬
১৭৫.৯
১৭৭.১
খঙজিনগদবা:
১. সি.এফ.পি.আই.: সব-গ্রুপ ১২ অসিদা ‘চানবা অমসুং থক্নবা’ গ্রুপতা য়াওরিবা সব-গ্রুপ ১২গী মনুংদা সি.এফ.পি.আই. অসি ‘নন-অলকোহোলিক বেবরেজশিং’ অমসুং ‘থোংদোক্লবা অচা-অথক, অথুম-অহাও’ য়াওদনা সব-গ্রুপ তরাদা য়ুম্ফম ওই।
২. - : হাউসিংগী সি.পি.আই. (রুরেল) অসি কমপ্লাইল তৌদে।
এনেক্স II
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী ওইনা জেনরেল, গ্রুপ অমসুং সব গ্রুপ লেবেলগী ওল ইন্দিয়া ইনফ্লেসন রেৎশিং (%)গী সি.পি.আই. অমসুং সি.এফ.পি.আই. নম্বরশিং
(বেস: ২০১২=১০০)
গ্রুপ কোদ
সব-গ্রুপ কোদ
অকুপ্পা ৱারোল
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
মে ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেৎশিং (%)
মে ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেৎশিং (%)
মে ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স (প্রোবিজনেল)
ইনফ্লেসন রেৎশিং (%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
(১২)
১.১.০১
সিরিএলশিং অমসুং মাগী পোত্থোকশিং
১৫২.৯
১৭৩.১
১৩.২১
১৫৬.৭
১৭৪.৮
১১.৫৫
১৫৪.১
১৭৩.৬
১২.৬৫
১.১.০২
শা-ঙা
২১৪.৭
২১১.৪
-১.৫৪
২২১.২
২১৯.৪
-০.৮১
২১৭.০
২১৪.২
-১.২৯
১.১.০৩
য়েরুম
১৬১.৪
১৭১.১
৬.০১
১৬৪.১
১৭৬.৭
৭.৬৮
১৬২.৪
১৭৩.৩
৬.৭১
১.১.০৪
শঙ্গোম অমসুং মাগী পোত্থোকশিং
১৬৪.৬
১৭৯.৬
৯.১১
১৬৫.৪
১৭৯.৫
৮.৫২
১৬৪.৯
১৭৯.৬
৮.৯১
১.১.০৫
থাও অমসুং ফেৎ
২০৯.৯
১৭৩.৩
-১৭.৪৪
১৮৯.৫
১৬৪.৪
-১৩.২৫
২০২.৪
১৭০.০
-১৬.০১
১.১.০৬
উহৈ-ৱাহৈ
১৬৮.০
১৬৯.০
০.৬০
১৭৪.৫
১৭৫.৯
০.৮০
১৭১.০
১৭২.২
০.৭০
১.১.০৭
মনা-মশিং
১৬০.৪
১৪৮.২
-৭.৬১
২০৩.২
১৮৪.৮
-৯.০৬
১৭৪.৯
১৬০.৬
-৮.১৮
১.১.০৮
হৱাই-চেৱাই
১৬৫.০
১৭৪.৮
৫.৯৪
১৬৪.১
১৭৬.৯
৭.৮০
১৬৪.৭
১৭৫.৫
৬.৫৬
১.১.০৯
চিনি অমসুং কনফেক্সনরী
১১৮.৯
১২১.৯
২.৫২
১২১.২
১২৪.২
২.৪৮
১১৯.৭
১২২.৭
২.৫১
১.১.১০
মরু-মরাং
১৮৬.৬
২২১.০
১৮.৪৪
১৮১.৪
২১১.৯
১৬.৮১
১৮৪.৯
২১৮.০
১৭.৯০
১.২.১১
নন-অলকোহোলিক বেবরেজ
১৭৩.২
১৭৮.৬
৩.১২
১৫৮.৫
১৬৫.৯
৪.৬৭
১৬৭.১
১৭৩.৩
৩.৭১
১.১.১২
থোংদোক্লবা অচা-অথক, অথুম-অহাও
১৮০.৪
১৯১.০
৫.৮৮
১৮৪.৯
১৯৭.৭
৬.৯২
১৮২.৫
১৯৪.১
৬.৩৬
১
চান্নবা অমসুং থক্নবা
১৭০.৮
১৭৬.৬
৩.৪০
১৭৭.৫
১৮৩.১
৩.১৫
১৭৩.৩
১৭৯.০
৩.২৯
২
ক্বা, হীদাক মনা অমসুং মসিগী পোৎলমশিং
১৯২.৯
১৯৯.৯
৩.৬৩
১৯৭.৫
২০৪.০
৩.২৯
১৯৪.১
২০১.০
৩.৫৫
৩.১.০১
ফিরোল
১৭৯.৩
১৯১.২
৬.৬৪
১৭০.০
১৮১.৩
৬.৬৫
১৭৫.৬
১৮৭.৩
৬.৬৬
৩.১.০২
খোঙউপ
১৭৭.২
১৮৭.৯
৬.০৪
১৫৫.৯
১৬৮.১
৭.৮৩
১৬৮.৪
১৭৯.৭
৬.৭১
৩
চিরোল অমসুং খোঙউপ
১৭৯.০
১৯০.৮
৬.৫৯
১৬৭.৮
১৭৯.৩
৬.৮৫
১৭৪.৬
১৮৬.২
৬.৬৪
৪
হাউসিং
-
-
-
১৬৭.৫
১৭৫.৬
৪.৮৪
১৬৭.৫
১৭৫.৬
৪.৮৪
৫
ফ্যুল অমসুং লাইৎ
১৭৫.৩
১৮২.৭
৪.২২
১৭৩.৫
১৮২.৬
৫.২৪
১৭৪.৬
১৮২.৭
৪.৬৪
৬.১.০১
হাউসহোল্দ গুদস অমসুং সর্ভিসেস
১৬৮.৯
১৭৯.৮
৬.৪৫
১৬১.১
১৭০.১
৫.৫৯
১৬৫.২
১৭৫.২
৬.০৫
৬.১.০২
হকশেল
১৭৭.৭
১৮৭.৮
৫.৬৮
১৭০.১
১৮২.২
৭.১১
১৭৪.৮
১৮৫.৭
৬.২৪
৬.১.০৩
ত্রান্সপোর্ত অমসুং কম্ম্যুনিকেসন
১৬৭.১
১৬৯.৭
১.৫৬
১৫৯.৪
১৬০.৪
০.৬৩
১৬৩.০
১৬৪.৮
১.১০
৬.১.০৪
রিক্রিএসন অমসুং এম্যুসমেন্ত
১৬৭.৬
১৭৩.৭
৩.৬৪
১৬৩.২
১৬৯.২
৩.৬৮
১৬৫.১
১৭১.২
৩.৬৯
৬.১.০৫
এজুকেসন
১৭১.৮
১৮০.১
৪.৮৩
১৬৫.২
১৭৪.৭
৫.৭৫
১৬৭.৯
১৭৬.৯
৫.৩৬
৬.১.০৬
পর্সনেল কিয়র অমসুং ইফেক্ত
১৬৮.৫
১৮৪.৮
৯.৬৭
১৬৮.২
১৮৫.৬
১০.৩৪
১৬৮.৪
১৮৫.১
৯.৯২
৬
অতোপ্পশিং
১৭০.৯
১৭৯.৫
৫.০৩
১৬৩.৮
১৭১.৫
৪.৭০
১৬৭.৫
১৭৫.৬
৪.৮৪
জেনরেল ইন্দেক্স (গ্রুপ পুম্নমক)
১৭২.৫
১৭৯.৭
৪.১৭
১৭০.৮
১৭৮.১
৪.২৭
১৭১.৭
১৭৯.০
৪.২৫
কঞ্জুমর ফুদ প্রাইস ইন্দেক্স (সি.এফ.পি.আই.)
১৬৯.৫
১৭৪.৯
৩.১৯
১৭৬.৮
১৮১.১
২.৪৩
১৭২.১
১৭৭.১
২.৯১
খঙজিনগদবা:
১. - : হাউসিংগী সি.পি.আই. (রুরেল) অসি কমপ্লাইল তৌদে।
এনেক্স III
রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী এপ্রিল ২০২৩(ফাইনেল) অমসুং মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী রাজ্যশিংগী ওইবা জেনরেল সি.পি.আই.
(বেস: ২০১২=১০০)
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিংশিং
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
ৱেতশিং
এপ্রিল ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ৱেতশিং
এপ্রিল ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
ৱেতশিং
এপ্রিল ২৩ ইন্দেক্স
(ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স
(প্রোবিজনেল)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫.৪০
১৮১.৫
১৮৩.০
৩.৬৪
১৮৪.৪
১৮৫.৫
৪.৫৮
১৮২.৬
১৮৩.৯
২
অরুনাচল প্রদেশ
০.১৪
১৮৩.১
১৮৩.৮
০.০৬
--
--
০.১০
১৮৩.১
১৮৩.৮
৩
অসাম
২.৬৩
১৭৯.৫
১৮১.৫
০.৭৯
১৭৭.২
১৭৯.৩
১.৭৭
১৭৯.০
১৮১.০
৪
বিহার
৮.২১
১৭২.৭
১৭৩.৯
১.৬২
১৮০.১
১৮১.৭
৫.১৪
১৭৩.৮
১৭৫.০
৫
ছত্তিসগর
১.৬৮
১৬৮.৭
১৬৯.৯
১.২২
১৬৭.৬
১৬৮.৪
১.৪৬
১৬৮.৩
১৬৯.৩
৬
দিল্লী
০.২৮
১৬৬.১
১৬৬.৮
৫.৬৪
১৬৫.৬
১৬৫.৫
২.৭৭
১৬৫.৬
১৬৫.৬
৭
গোৱা
০.১৪
১৭৩.৭
১৭২.৭
০.২৫
১৭০.২
১৭০.৯
০.১৯
১৭১.৬
১৭১.৬
৮
গুজরাত
৪.৫৪
১৭৬.৫
১৭৭.১
৬.৮২
১৬৭.৯
১৬৮.৪
৫.৬০
১৭১.৬
১৭২.২
৯
হরিয়ানা
৩.৩০
১৭৮.৫
১৭৯.১
৩.৩৫
১৭১.২
১৭১.৮
৩.৩২
১৭৫.১
১৭৫.৭
১০
হিমাচল প্রদেশ
১.০৩
১৬৭.৯
১৬৮.৮
০.২৬
১৭৫.৩
১৭৬.৬
০.৬৭
১৬৯.২
১৭০.২
১১
ঝারখন্দ
১.৯৬
১৭৪.৫
১৭৫.৭
১.৩৯
১৭৯.৬
১৮০.১
১.৬৯
১৭৬.৪
১৭৭.৪
১২
কর্নাতকা
৫.০৯
১৭৮.৯
১৮০.২
৬.৮১
১৮৫.৫
১৮৬.২
৫.৮৯
১৮২.৪
১৮৩.৪
১৩
কেরালা
৫.৫০
১৮৬.৪
১৮৭.০
৩.৪৬
১৮৪.২
১৮৫.৫
৪.৫৫
১৮৫.৬
১৮৬.৫
১৪
মধ্য প্রদেশ
৪.৯৩
১৭৪.৮
১৭৫.২
৩.৯৭
১৮০.২
১৮১.৬
৪.৪৮
১৭৭.০
১৭৭.৮
১৫
মহারাস্ত্র
৮.২৫
১৮০.১
১৮১.৪
১৮.৮৬
১৭৪.০
১৭৪.১
১৩.১৮
১৭৬.০
১৭৬.৫
১৬
মনিপুর
০.২৩
১৯৯.৬
#
০.১২
১৭১.৮
#
০.১৮
১৯০.৮
#
১৭
মেঘালয়
০.২৮
১৬৪.১
১৬৪.২
০.১৫
১৭৩.০
১৭৩.১
০.২২
১৬৬.৯
১৬৭.০
১৮
মিজোরাম
০.০৭
১৯৫.০
১৯৬.০
০.১৩
১৭১.৬
১৭২.৭
০.১০
১৮০.৭
১৮১.৮
১৯
নাগালেন্দ
০.১৪
১৮৭.৮
১৮৯.০
০.১২
১৭৫.৫
১৭৫.৫
০.১৩
১৮২.৬
১৮৩.৩
২০
ওরিশা
২.৯৩
১৭৭.৪
১৭৮.৮
১.৩১
১৭১.৮
১৭৪.০
২.১৮
১৭৫.৮
১৭৭.৫
২১
পঞ্জাব
৩.৩১
১৭৪.৯
১৭৫.৪
৩.০৯
১৬৭.১
১৬৭.৪
৩.২১
১৭১.৪
১৭১.৮
২২
রাজস্থান
৬.৬৩
১৭৬.১
১৭৬.২
৪.২৩
১৭৪.৩
১৭৪.৬
৫.৫১
১৭৫.৫
১৭৫.৬
২৩
সিক্কিম
০.০৬
১৯৩.৩
১৯৪.৯
০.০৩
১৮০.২
১৮০.৩
০.০৫
১৮৯.০
১৯০.১
২৪
তামিল নাদু
৫.৫৫
১৮৪.২
১৮৫.১
৯.২০
১৮৪.৭
১৮৫.৭
৭.২৫
১৮৪.৫
১৮৫.৫
২৫
তেলঙ্গানা
৩.১৬
১৯১.৫
১৯৩.০
৪.৪১
১৮৫.৯
১৮৬.৩
৩.৭৪
১৮৮.৪
১৮৯.৩
২৬
ত্রিপুরা
০.৩৫
১৯৪.৬
১৯৬.৪
০.১৪
১৮৮.৪
১৮৮.৭
০.২৫
১৯৩.০
১৯৪.৪
২৭
উত্তর প্রদেশ
১৪.৮৩
১৭৬.৫
১৭৭.১
৯.৫৪
১৭৮.২
১৭৮.৯
১২.৩৭
১৭৭.১
১৭৭.৭
২৮
উত্তরাখন্দ
১.০৬
১৭৫.৯
১৭৬.৬
০.৭৩
১৭৯.২
১৮১.১
০.৯১
১৭৭.১
১৭৮.৩
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গোল
৬.৯৯
১৮৩.২
১৮৫.৩
৭.২০
১৮৩.৫
১৮৫.২
৭.০৯
১৮৩.৩
১৮৫.৩
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবর ঈথৎ
০.০৫
১৯৩.৬
১৯৯.৮
০.০৭
১৭৮.২
১৮২.২
০.০৬
১৮৫.৮
১৯০.৯
৩১
চান্দিগর
০.০২
১৭৮.৮
১৭৯.২
০.৩৪
১৬৭.৮
১৬৮.১
০.১৭
১৬৮.৪
১৬৮.৭
৩২
দাদ্রা অমসুং নগর হবেলি
০.০২
১৬৬.০
১৬৭.৬
০.০৪
১৭২.৩
১৭৩.৯
০.০৩
১৭০.২
১৭১.৮
৩৩
দামন অমসুং দিয়ু
০.০২
১৮০.৮
১৮০.৪
০.০২
১৭৭.২
১৭৮.৫
০.০২
১৭৯.৩
১৭৯.৬
৩৪
জম্মু অমসুং কাশ্মির*
১.১৪
১৮৭.৯
১৮৭.৭
০.৭২
১৮৭.৯
১৮৮.৭
০.৯৪
১৮৭.৯
১৮৮.১
৩৫
লক্ষদীপ
০.০১
১৮৬.৮
১৯০.২
০.০১
১৭৬.২
১৭৬.১
০.০১
১৮১.৪
১৮৩.০
৩৬
পুদুচেরী
০.০৮
১৮৭.৬
১৮৭.১
০.২৭
১৮৩.২
১৮৩.৯
০.১৭
১৮৪.৩
১৮৪.৭
অপুনবা ভারত
১০০.০০
১৭৮.৮
১৭৯.৭
১০০.০০
১৭৭.৪
১৭৮.১
১০০.০০
১৭৮.১
১৭৯.০
খঙজিনগদবা:
১. -- : মসিনা প্রাইস সেদ্যুলশিংগী রিসিপ অসি এলোকেতেদ সেদ্যুলশিংগী ৮০%দগী তাই তাক্লি অমসুং মরম অসিনা ইন্দেক্সশীং অসি কমপ্লাইল তৌদে।
২. * : রো অসিগী ফিগরশিং অসি জম্মু অমসুং কাশ্মির অমদি লদাখ (মমাংদা জম্মু অমসুং কাশ্মির রাজ্য ওইরম্বা) য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অসিগী অপুনবা মমলশিং অমসুং ৱেতশিং অদুনি।
৩. # : এদমিনিস্ত্রেতিবকী ওইবা মরমশিংদগী ২০২৩গী মে থাগী ওইনা মনিপুরদগী মমলশিং ফংবা ঙমখিদ্রে।
এনেক্স IV
মে ২০২৩(প্রোবিজনেল)গী রুরেল, অর্বান অমসুং কম্বাইনগী মরু ওইবা@ রাজ্যশিংগী ইয়র-ওন-ইয়র ইনফ্লেসন রেৎশিং (%)
(বেস: ২০১২=১০০)
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিংশিং
রুরেল
অর্বান
কম্বাইন
মে ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ইনফ্লেসন রেৎ (%)
মে ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ইনফ্লেসন রেৎ (%)
মে ২২ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
মে ২৩ ইন্দেক্স (ফাইনেল)
ইনফ্লেসন রেৎ (%)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
(৫)
(৬)
(৭)
(৮)
(৯)
(১০)
(১১)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১৭৭.৫
১৮৩.০
৩.১০
১৭৮.২
১৮৫.৫
৪.১০
১৭৭.৮
১৮৩.৯
৩.৪৩
২
অসাম
১৭৫.৫
১৮১.৫
৩.৪২
১৭২.৬
১৭৯.৩
৩.৮৮
১৭৪.৯
১৮১.০
৩.৪৯
৩
বিহার
১৬৩.৯
১৭৩.৯
৬.১০
১৭২.০
১৮১.৭
৫.৬৪
১৬৫.১
১৭৫.০
৬.০০
৪
ছত্তিসগর
১৬৯.৪
১৬৯.৯
০.৩০
১৬৬.১
১৬৮.৪
১.৩৮
১৬৮.১
১৬৯.৩
০.৭১
৫
দিল্লী
১৬৩.৯
১৬৬.৮
১.৭৭
১৬৩.১
১৬৫.৫
১.৪৭
১৬৩.১
১৬৫.৬
১.৫৩
৬
গুজরাত
১৬৯.০
১৭৭.১
৪.৭৯
১৬২.০
১৬৮.৪
৩.৯৫
১৬৫.০
১৭২.২
৪.৩৬
৭
হরিয়ানা
১৬৭.২
১৭৯.১
৭.১২
১৬৪.১
১৭১.৮
৪.৬৯
১৬৫.৭
১৭৫.৭
৬.০৪
৮
হিমাচল প্রদেশ
১৬২.১
১৬৮.৮
৪.১৩
১৬৭.৮
১৭৬.৬
৫.২৪
১৬৩.১
১৭০.২
৪.৩৫
৯
ঝারখন্দ
১৬৬.৫
১৭৫.৭
৫.৫৩
১৭৩.১
১৮০.১
৪.০৪
১৬৯.০
১৭৭.৪
৪.৯৭
১০
কর্নাতকা
১৭৪.৫
১৮০.২
৩.২৭
১৮০.২
১৮৬.২
৩.৩৩
১৭৭.৬
১৮৩.৪
৩.২৭
১১
কেরালা
১৭৮.৯
১৮৭.০
৪.৫৩
১৭৭.৮
১৮৫.৫
৪.৩৩
১৭৮.৫
১৮৬.৫
৪.৪৮
১২
মধ্য প্রদেশ
১৭২.৫
১৭৫.২
১.৫৭
১৭৪.৯
১৮১.৬
৩.৮৩
১৭৩.৫
১৭৭.৮
২.৪৮
১৩
মহারাস্ত্র
১৭৫.২
১৮১.৪
৩.৫৪
১৬৬.৫
১৭৪.১
৪.৫৬
১৬৯.৪
১৭৬.৫
৪.১৯
১৪
ওরিশা
১৭৪.৫
১৭৮.৮
২.৪৬
১৬৬.৯
১৭৪.০
৪.২৫
১৭২.৪
১৭৭.৫
২.৯৬
১৫
পঞ্জাব
১৬৯.১
১৭৫.৪
৩.৭৩
১৫৯.৭
১৬৭.৪
৪.৮২
১৬৪.৯
১৭১.৮
৪.১৮
১৬
রাজস্থান
১৬৮.১
১৭৬.২
৪.৮২
১৬৭.১
১৭৪.৬
৪.৪৯
১৬৭.৭
১৭৫.৬
৪.৭১
১৭
তামিল নাদু
১৭৭.৩
১৮৫.১
৪.৪০
১৭৭.৪
১৮৫.৭
৪.৬৮
১৭৭.৪
১৮৫.৫
৪.৫৭
১৮
তেলঙ্গানা
১৮৫.১
১৯৩.০
৪.২৭
১৭৭.১
১৮৬.৩
৫.১৯
১৮০.৭
১৮৯.৩
৪.৭৬
১৯
উত্তর প্রদেশ
১৬৮.৪
১৭৭.১
৫.১৭
১৬৯.৮
১৭৮.৯
৫.৩৬
১৬৮.৯
১৭৭.৭
৫.২১